Prečo sa obaja rodičia stále zúčastňujú aktivít s deťmi?
Čo je to teraz za novodobý trend že všade chodia s deťmi obaja rodičia?
Stretla som kamarátku, rozprávali sme sa že boli na zápise do školy aj do škôlky s deťmi že musel manžel vybaviť dovolenku aby mohol ísť s ňou. Alebo staršie dieťa ráno aj poobede chodia preň spolu. Na výlety, do kostola všade chodia spolu. Ona hovorí že to je teraz taká móda že obaja rodičia sa starajú že prečo nie.
Ja čo vidím rodičov v okolí všade chodí väčšinou matka, onedinele otec pre deti. Na zápise všetky deti boli s matkou, nikto tam nemal obidvoch rodičov.
Príde mi to ako keby niektory nevedia sami ani prdnúť bez chlapa.
Volám ju von ísť si sadnúť niekam, ona nemôže lebo manžel je v práci a nechce ísť sama von bez neho. Veď to už je choré, nemyslíte?
Nuž, ja sa pridám na stranu autorky. Tiež mi niektoré ženy pripadajú ako slabomyselne a vlečú všade so sebou chlapa. Nemám na mysli ani tak zápis, kde to celkom chápem. Ale také baby plávanie, na ktoré VZDY museli natancovať obidvaja rodičia a posúvali si dieťa medzi šatňami, aby náhodou neostalo tisícinu sekundy bez rodičovského dozoru, bolo hodne otravné pozorovať. Alebo nutkava potreba vliect muža na gynekologickú prehliadku. A celkom dvakrát za posledné mesiace som zažila, že prišla baba na pracovný pohovor s manzelom. To mi pripadá celkom solídne mimo. Kamošku s týmto nastavením by som asi v zdraví neprežila.
My chodíme obaja, ak je možnosť. Ak nie, ide len jeden. Veď každému ako vyhovuje a podľa možností
My na všetky dôležité dcérine udalosti chodíme spolu obidvaja rodičia a to sme už 14 rokov EX
Ved to je úplne normálne, zápis do skoly je veľký a významný deň pre škôlkara ! Ja si ten svoj pamätám a to mám 40 . Prečo by tam mal otec (či matka) chýbať
Takto, sama s kamoskou idem. Tam muza nepotrebujem.
Ale ostatne? Ved otec je tiez rodic, nie? Ano bezne ideme spolu aj k lekarovi s detmi. Aj na vylety, aj do skolky. A vobec to nie je o tom, ze by som si bez neho nevedela ani prdnut. Je rovnaky rodic ako ja…rovnako sa stara a zaujima o NASE deti… je smutne, ze to niekto vnima ako “trend”… pre mna je to uplne normalne a samozrejme
Mňa by ešte náramne zaujímalo, že keď je teda ten otec tiež taký rodič ako matka, prečo nemôže ísť s dieťaťom k lekárovi on a musíme sa trajdat obaja?
Závisť he sviňa, ze? Tvoja kamoska skor nema chuť ísť s tebou niekam, hlavne svokra tvojim naladenim. Skôr porozmýšľaj, prečo ta to až ta vytaca. Venuje sa vám tvoj nuz dostatočne? Nie asi. Pridáš okolo seba jed, necuduj sa, že ona pôjde radsej s muzom von ako s tebou.
U nas chodi muz. Aj na zapis. Aj na rodicko uz bol. Aj na vystupenia 😂😂😂 ja si "prdim" doma... okej na rodicku som bola aj ja-sama.
Do kostola ale veru ideme spolu. To je moderne celkom dlho kedze aj moji rodicia idu do kostola stale spolu.
Inac je zaujimave, ze ked sa chlap nestara, zena je na vsetko sama, je zle. Ked sa chlap stara a veci sa absolvuju ako rodina, je tiez zle, lebo zena je potom nesvojpravna
@vroni lebo napr.moj chceme to pocut obaja z “prvej ruky”? Ja s nimi chodim aj sama. Uplne bezne. Ale ked muz povie, ze chce ist, tam mu poviem, ze nechod aby som nevyzerala ako dementna? 😂😂😂😂😂
taký zlatý stred za mna
občas ideme spolu po dieta do školy a potom len tak na zmrzku alebo pešo domov
väčšinou chodí len jeden rodič ale raz za čas to dobre padne
pritom doma jeden oddychuje alebo robí svoje a druhy ide po dieta /ti
neviem si predstavit žeby som nešla sama s kamoškou niekde táto časti mi to pride divne
ako na zapise sme boli obaja vždy lebo sme to chceli vidiet obaja to je za mna ine
Napíš rovno, že ťa šve, že tvoj chlap sa nezapája.
@svetlonos, ale pozorujem ich. A ešte krvopotne delenie deti (teda starostlivosti o ne) na polovicu. Matka chodí jeden týždeň, otec druhý, vždy (žijú spolu) a potom sa vadia, kto varil vo svojom týždni lacnejšie večere. Ale to je asi len miestny folklor, na sk som zatial také nezachytila.
@viestta, veď v pohode. Keď sa niekomu zdá zabíjanie času u lekára obidvoma rodičmi zmyslupnou činnosťou, nebudem mu v tom branit. Ale považovať to za hlúpe budem. To zase chcem a môžem ja 🤷🏼♀️
Z tvojho úvodného príspevku mi príde nenormálna len predposledná veta, čo sa týka správania kamarátky. A nie je to žiaden novodobý trend, my tiež veľa aktivít absolvujeme spoločne, a to už máme jedno dieťa dospelé😉 Jediné, kam zásadne nechodíme obaja, sú triedne schôdzky. Môže ma trafiť, keď niektoré "zrastené" dvojice nepochopia, že lavica je pre rodičov dvôch rôznych žiakov, nie pre jeden "páreček"... 🙄
U nas na zapise vyzaduju oboch rodicov
@henka123123 a to požadujú na základe čoho? To je naprostý nezmysel...
Ona nechce ísť s tebou a práve muž je fajn výhovorka.😃 Ale nechápem,prečo ta to tak irituje,že chodia všade spolu.Však prdíš sama?
@vroni vies, napriklad so mnou muz absolvoval vacsinu gynekologickych prehliadok, lebo sme o babo prve babo prisli a potrebovala som ho tam mat ako oporu, mala som celkom slusne uzkosti a panicke ataky. A to som velmi samostatna a silna zena a on takisto nepotrebuje ziadny privesok. Pribehy su rozne, netreba tak rychlo sudit. Ale tiez chapem ze otcovia chcu byt skratka pritomni - su to aj ich deti, nieco to pre nich znamena. Ved to je super. Nasi otcovia si len matne pamatali pocet deti....
Každý nech si robí ako chce. Školy na zápis vyžadujú oboch rodičov. Je pekné, že sa manžel stará o dieťa spolu s ňou a nie je na všetko sama. Ja to kvitujem. Prečo má všetko riešiť len mama sama? A ty čo závidíš že to potrebuješ na koňovi riešiť?
zalezi od situacie ist s detmi spolu nevidim na tom nic zle, ale ked mate ist von bolo by cudne, keby tahala aj muza, skor si myslim, ze nema zaujem sa s tebou stretnut
Ked rozmyslam, tak na dni otvorenych dveri a na zapise v jasliach sne boli obaja, kedze vedel jahyk lepsie. Zapis do skolky vlastne ani neviem, ci postrehol ako a kde prebiehal. V jasliach bol s prostrednou na vianocnom vecierku, kedze ja som vtedy nebola doma. Prvy den v skole som bola s babami ja, on bol s prckom vo skolke. Na rozlucke so skolkou sme boli obaja, to si zobral na tu chvilu volno. Na dni otvorenych dveri v skole som bola sama. Na rodicka nechodi z praktickych dovodov - vela rozpravania a informacii. "Na pivo" si chodime kazdy zvlast.
Inak mi je to srdecne jedno, kto si co a ako robi...
pravdu máš. To že chce muž tráviť čas so svojou ženou a detmi tak to je neskutočne. To ako si to predstavuje. Šak len v práci by mal drieť,keď príde domov lapnut na gauč a kukať telku a občas ženu preplieskat a aj deti aby veľmi nehucali. To čo sú za novoty že otec sa stará o svoju rodinu! Veď deti už spravil tak majú cusat a neotravovat ho a všetko má robiť žena. Stupídne progresivisticke nápady tráviť čas s rodinou a zaujímať sa čo robia jeho vlastné deti. Tsts. Svet se v prdel obraci
Neviem, nastastie sa manzel o deti stara s laskou a uprimne, nie preto, ze to ma byt moda 🫣. Na zapis sa chodi spolocne, je povinne aby sa zucastnili obaja rodica. Ak sa jeden s nich nemoze, treba riadne splnomocnenie toho jedneho.. Na vylety chodime ako rodina a ak by sme boli veriqci, aj do kostola by sme sli spolu. Nevidim na tom nic chore. Skor zavideniahodna, ked takto prirodzene a radi travia svoj volny cas.
Co sa tyka vybavovaciek, vsetko riesim sama s detmi, ale mam kamaratku, ktora aj na poradne s jednym dietatkom chodi s manzelom, ktory si brava volno na to. To mi pride prilis, je rozdiel nebyt samostatna a rozdiel milovat cas so svojou rodinou. To co pises, je v poriadku a maju pekny vztah.
@vroni vacsi gol, je uz len prist na pohovor s maminkou (muz, vek cca 45 rokov)🤣🤣🤣 co sa tyka dr, tak spociatku so mnou muz chodil. Ale tam islo k cisto prakticke hladisko - tlmocnik. Potom ma zrusil, ze on si dovolenky brat kvoli tomu nebude a mam si to riesit sama. A teraz chosi k dr, ked viem, ze to nie je nic extra vazne a mne sa neda.. lebo vacsinou to dopadne - hovoril vela a nerozumel som mu a bolo mi sproste sa na to pytat🙄
Pri zápise musia byt obaja rodičia a bežne , aby všade chodili spolu nie je my tiež nechodíme všade spolu
@selena_luna, ja nehovorím o prehliadkach v tehotenstve, hovorím o bežných gynekologických prehliadkach. Nesudim nikoho. Len su pre mňa plky niektorých žien, ako muž "musí" a ona by to sama "nezvládla" proste slabomyselne. Hlavne keď ide o situácie, keď je tam ten chlap len do počtu. Vôbec nemám problém poslať muža na rodičko alebo s dieťaťom k lekárovi. Akurát mi je záhadou, na kieho paroma by som sa tam mala trepať aj ja. Ale zase na vystúpenie dieťaťa prídeme obidvaja. Aj keby traktory padali.
Tak na zápis treba obidvoch rodicov

Joj tieto prisprostené diskusie s akože otázkou prečo je to tak a pritom autorka tvoj jediný cieľ bol len kamošku poohovárať pošomrať a čakať kto ťa potľapká po pleci, že si úžasná... Proste sa nauč, že si každý robí ako sám uzná za vhodné a rešpektuj kus postoje ostatných...