Prečo sa priateľ vyhýba stretnutiam?
Ahojte, mám priateľa, býva doma so svojou už dospelou dcérou. Obaja sme po 40tke, ja bývam s mamou, on býva s dcérou. U neho sa vidíme iba málokedy, skôr niekde vonku na neutrálnom mieste. Aktuálne je bez práce, išiel na podporu ešte minulý rok v decembri, dočerpá podporu a má už predkomunikované pracovné miesto, s nástupom od 1.6.
Čiže momentálne je doma a nerobí v zásade nič dôležité. Naposledy sme sa videli v nedeľu, kde sme boli spolu na nákup a na obed. Dohromady niečo cez hodinu. V pondelok sa ho pýtam, aký má program poobede, že dnes je nejaký unavený, že chce byť doma. Pýtala som sa to isté včera - to mal celý deň vybavovačky po úradoch - to bol naozaj unavený a bude doma. Dnes sme sa mali vidieť po mojej práci, zase je unavený a už sa mu nikde nechce. Ale pýtal sa ma niekoľkokrát, ako som na tom ja zajtra s časom a kedy končím. Tak mu hovorím, že neviem, to závisí od toho dňa, aký bude, ale na čo to chce vedieť, keď ma tri dni nechce vidieť, lebo je unavený... za normálnych okolností by som si povedala dievča, na čo ti je ten chlap, nemá ťa rád, nezáleží mu na tebe. Ale keď sme spolu, naozaj vidno, že mu na mne záleží. Pomáha mi, zaujíma sa o mňa, vypočuje ma, volá mi niekoľko krát denne, vždy keď mi bolo treba akokoľvek pomôcť, bol tu pre mňa.
Ja by som chcela vedieť názor chlapa, po 40tke, či toto správanie znamená naozaj, že má má v paži, alebo len jednoducho nepotrebuje ženu vidieť tak často.
Ja som mala pred ním vzťah s mužom na diaľku a videli sme sa mám pocit častejšie.
Mám priatela, chlap po 40ke. Sme spolu 2 roky, nebývame spolu. On má plné ruky práce, sám sa stará o troch puberťákov. Byvame od seba cca 15 minut autom. Keby to šlo, určite by sme sa videli castejsie. Chceme byt spolu, keby to šlo, aj by sme spolu bývali. Zatial to nejde.
A nie, nechápem, že s tebou nechce byť castejsie. Asi ta až tak nepotrebuje.
Ako dlho ste spolu? Prečo spolu nežijete?
@barka1 Prečo by sme mali spolu bývať? My si nejdeme zakladať rodinu? Ja sa starám o mamu, má 78 rokov, bezo mňa si mama nepomôže. On ma vysťahovať teraz dcéru kvôli mne? Až raz sa jeho dcéra osamostatní a moja mama tu nebude a my dvaja ešte budeme spolu, potom môžeme rozmýšľať, nad spoločným bývaním. Zatiaľ mne osobne to nechýba a viem si predstaviť, že sa budeme iba stretávať.
@barka1 Prečo by sme mali spolu bývať? My si nejdeme zakladať rodinu? Ja sa starám o mamu, má 78 rokov, bezo mňa si mama nepomôže. On ma vysťahovať teraz dcéru kvôli mne? Až raz sa jeho dcéra osamostatní a moja mama tu nebude a my dvaja ešte budeme spolu, potom môžeme rozmýšľať, nad spoločným bývaním. Zatiaľ mne osobne to nechýba a viem si predstaviť, že sa budeme iba stretávať.
@anonym_autor prečo by mal vysťahovať dcéru? Či býva v 1-izbovom byte? A o mamu by si sa mohla tiež starať, či musís s ňou bývať?
@anonym_autor zlenivel na podpore, to sa stáva často a nechce sa mu ísť von do zimy.
@anonym_autor prečo by mal vysťahovať dcéru? Či býva v 1-izbovom byte? A o mamu by si sa mohla tiež starať, či musís s ňou bývať?
@anonym_78b8ba áno bývajú v 1,5i byte, čiže tam naozaj priestor pre mňa nie. A o mamu sa musím starať, každý večer ju sprchujem, ona sama sa už nedokáže, a pomáham jej so samoobslužnými činnosťami. Cez deň ku nej chodí opatrovateľka.
Mám pocit, že on má nastavenú latku vlastného pohodlia veľmi vysoko. Zjavne to bude niečo ako gaucovy typ. Stačí mu byť doma a relaxovať. To, že sa s tebou stretáva a je pri Tom rád, tomu aj nasvedčuje. Proste mu to stačí tak ako to je. So stretnutím s tebou si náplní svoju citovú potrebu. Viacej nepotrebuje. Takže, toto sa nezmení
Mám pocit, že on má nastavenú latku vlastného pohodlia veľmi vysoko. Zjavne to bude niečo ako gaucovy typ. Stačí mu byť doma a relaxovať. To, že sa s tebou stretáva a je pri Tom rád, tomu aj nasvedčuje. Proste mu to stačí tak ako to je. So stretnutím s tebou si náplní svoju citovú potrebu. Viacej nepotrebuje. Takže, toto sa nezmení
@anonym_72e599 hej, ale zo začiatku sme sa videli každý deň, čo i len na pol hodinu. Potom každý druhý deň, potom 2x do týždňa a cez víkend, a teraz cez víkend a možno raz do týždňa. Ak to cez víkend buď sobota alebo nedeľa.
@anonym_78b8ba áno bývajú v 1,5i byte, čiže tam naozaj priestor pre mňa nie. A o mamu sa musím starať, každý večer ju sprchujem, ona sama sa už nedokáže, a pomáham jej so samoobslužnými činnosťami. Cez deň ku nej chodí opatrovateľka.
@anonym_autor tak to je pochopiteľné. Mne by taká intenzita stretávania sa, nevyhovovala. Hlavne keď teraz ani nikde nerobí.
Mate "problem", ze obaja byvate s niekym a nemate sukromie. Kedy a kde mate spolu intimitu, priestor pre vas dvoch? Tiez by ma taky vztah nenaplnal. Je fajn byt aj spolu doma, mat pohodu, pozriet film apod, da sa to vobec?
Mate "problem", ze obaja byvate s niekym a nemate sukromie. Kedy a kde mate spolu intimitu, priestor pre vas dvoch? Tiez by ma taky vztah nenaplnal. Je fajn byt aj spolu doma, mat pohodu, pozriet film apod, da sa to vobec?
@la_dolce_vita keď jeho dcéra nie je doma a niekam vypadne mimo, tak vtedy. Ale nespím u neho, len viem byť u neho pár hodín.
@anonym_autor zlenivel na podpore, to sa stáva často a nechce sa mu ísť von do zimy.
@anonym_4de618 No presne..to súhlasím. Lenivosť.
@anonym_autor Taký vzťah nemá na teraz a možno aj ma dlho perspektívu.Nikam sa neposúvate a jemu to nateraz vyhovuje.
@la_dolce_vita keď jeho dcéra nie je doma a niekam vypadne mimo, tak vtedy. Ale nespím u neho, len viem byť u neho pár hodín.
@anonym_autor chapem. Mne by to nestacilo veru. No vo vasej situacii sa viac asi neda :(
@anonym_autor Taký vzťah nemá na teraz a možno aj ma dlho perspektívu.Nikam sa neposúvate a jemu to nateraz vyhovuje.
@anonym_ef8b27 my sa nepotrebujeme nikam posúvať - nejdeme si zakladať rodinu, spolu bývať, mať deti, ani sa brať apd. Iba sa vídame, trávime spolu čas, máme spolu sex, podporujeme sa, telefonujeme si, a sme tu pre seba... len intenzita stretávania sa nám zimou znížila.
Pretoze to obvykle ludia, ktorí sa maju radi, tak robia? Pretoze ste par, a chcete byť spolu co najviac?
Či maju spolu žiť len ludia, ktorí maju spolu deti?
Tak nechápem, co sa cudujes, ked ani ty s nim vlastne nechceš byť....
Pretoze to obvykle ludia, ktorí sa maju radi, tak robia? Pretoze ste par, a chcete byť spolu co najviac?
Či maju spolu žiť len ludia, ktorí maju spolu deti?
Tak nechápem, co sa cudujes, ked ani ty s nim vlastne nechceš byť....
@barka1 je iné, keď máš 20,30 rokov a iné keď máš po 40tke a za sebou už manželstvá a životy. Niekedy to presne takto vyhovuje, ako to je.
@barka1 je iné, keď máš 20,30 rokov a iné keď máš po 40tke a za sebou už manželstvá a životy. Niekedy to presne takto vyhovuje, ako to je.
@anonym_autor tak vidíš, tam to je. Vyhovuje mu to takto. Možno aj prvotna "zamilovanost" už vyprchala. Teraz sa má vztah budovat. Jemu sa nechce.
Ako dlho ste spolu?
Tiež mam 40+, deti v striedavke. Nerobíme s partnerom patchworkovu rodinu. Ale áno, chceme byť spolu co najviac. A nás vztah trpí, ked spolu nie sme.
@anonym_autor tak vidíš, tam to je. Vyhovuje mu to takto. Možno aj prvotna "zamilovanost" už vyprchala. Teraz sa má vztah budovat. Jemu sa nechce.
Ako dlho ste spolu?
Tiež mam 40+, deti v striedavke. Nerobíme s partnerom patchworkovu rodinu. Ale áno, chceme byť spolu co najviac. A nás vztah trpí, ked spolu nie sme.
@barka1 aj mne to takto vyhovuje, len sa chcem vidiet castejsie, to je vsetko.
@barka1 aj mne to takto vyhovuje, len sa chcem vidiet castejsie, to je vsetko.
@anonym_autor tak ked je unaveny, preco nejdes k nemu? Ci dcera je problem? On k vam chodi? Mna by v zime tiez nebavilo chodit kade tade cez tyzden. V lete je to ine, ale teraz je mi najlepsie doma.
@anonym_autor tak ked je unaveny, preco nejdes k nemu? Ci dcera je problem? On k vam chodi? Mna by v zime tiez nebavilo chodit kade tade cez tyzden. V lete je to ine, ale teraz je mi najlepsie doma.
@la_dolce_vita nechodíme k sebe, ani on ku mne, ani ja k nemu. Stretávame sa iba vonku - kaviareň, reštaurácia, kino, nákupné centrum, prechádzka, divadlo. Ku nemu ideme iba keď ide dcéra niekde mimo.. čo nie je často, v lete bude toho asi viac.
@la_dolce_vita nechodíme k sebe, ani on ku mne, ani ja k nemu. Stretávame sa iba vonku - kaviareň, reštaurácia, kino, nákupné centrum, prechádzka, divadlo. Ku nemu ideme iba keď ide dcéra niekde mimo.. čo nie je často, v lete bude toho asi viac.
@anonym_autor jeho dcéra má s tebou (alebo s akoukoľvek ženou po otcovom boku) nejaký problém? Alebo ty s ňou?
Ty nechceš jeho, on teba. Jednoduché. Možno si sem tam vyplnítete nudu a čas, keď sa vôbec odhodlá mať chuť. Inak @barka1 to vystihla. Budúcnosť spolu skutočne neplánajú len ľudia, ktorí si chcú zakladať rodiny a stavať dom, dosť divný argument. Vlastne neviem, čomu sa divíš, váš vzťah má takúto dynamiku aj kvôli tvojmu postoju, nielen kvôli jeho pohodlnosti a lenivosti.
@anonym_autor tak to vsetko vysvetluje..
@anonym_autor jeho dcéra má s tebou (alebo s akoukoľvek ženou po otcovom boku) nejaký problém? Alebo ty s ňou?
@danica2711 svojim spôsobom áno. Vzhľadom na to, že ten byt je malý a nie je tam ani pre nás súkromie, tak tam nechodíme. De facto ani jeho dcéra nemá súkromie na svoj vlastný ľúbostný život.
Vzhľadom na to, že aj tebe to takto vyhovuje (okrem intenzity stretávania) tak na tvojom mieste dám tomu čas a uvidelo by sa. Nemusí to znamenať, že ťa má v paži. Len spohodlnel, vonku je relatívne hnusne, tak sa mu až tak nechce teraz. Otázne je, či zas potom nástupom do práce sa tá intenzita nezníži ešte viac 🤷♀️ Podľa mňa celkovo väčšina ľudí vekom zníži frekvenciu "ideme von na rande". Teenegeri a 20+ idú spolu niekam von často, kým spolu nežijú. Potom zväčša už spolu páry bývajú. Príde mi prirodzené, že 40+ roční buď teda spolu žijú alebo sa teda len stretávajú, ale už nie tak často ako keby mali 20. V začiatku vzťahu áno, ale ako vzťah plynie, tak už sa podľa mňa človeku nechce xy krát do týždňa vybiehať kamsi von na rande.
@anonym_72e599 hej, ale zo začiatku sme sa videli každý deň, čo i len na pol hodinu. Potom každý druhý deň, potom 2x do týždňa a cez víkend, a teraz cez víkend a možno raz do týždňa. Ak to cez víkend buď sobota alebo nedeľa.
@anonym_autor no veď samozrejme, že v začiatkoch to boli tie motýliky .. teraz je už v štandardnom režime. Proste, niektorí chlapi po 40 sa správajú ako dedovia
@anonym_4de618 to som presne isla napisat, ja som na podpore a do toho hnusu co je vonku sa mi nechce, duplom, ked nic nemusim, clovek doma velmi zpohodlnie
@anonym_autor nezameatnani chlapi maju vacsinou depku a pocity menejcennosti a nemaju chut zacinat vztah. Osobna skusenost. Ked ta nechce vidiet, naco mu este pises? Nema zaujem, tak ho nechaj tak.
Možno nemá peniaze na stretávanie sa vonku ? Keď nepracuje isto mu neostávajú peniaze na randenie ...
@anonym_autor nezameatnani chlapi maju vacsinou depku a pocity menejcennosti a nemaju chut zacinat vztah. Osobna skusenost. Ked ta nechce vidiet, naco mu este pises? Nema zaujem, tak ho nechaj tak.
@anonym_0ba2d3 ved on mi vola 5x denne. A pytal sa, ci sa vidime po praci. Povedala som mu, ze este neviem a ze tentokrat sa nebude chciet mne.

Mám priatela, chlap po 40ke. Sme spolu 2 roky, nebývame spolu. On má plné ruky práce, sám sa stará o troch puberťákov. Byvame od seba cca 15 minut autom. Keby to šlo, určite by sme sa videli castejsie. Chceme byt spolu, keby to šlo, aj by sme spolu bývali. Zatial to nejde.
A nie, nechápem, že s tebou nechce byť castejsie. Asi ta až tak nepotrebuje.
Ako dlho ste spolu? Prečo spolu nežijete?