icon

Ako riešiť komunikačný problém vo vzťahu?

Dnes o 16:13

Ahojte, sme spolu s priateľom 2 roky, nebývame spolu, stretávame sa striedavo u mňa, u neho, alebo niekde vonku. Posledný 3/4 rok vidím, že máme problém, a ako keby vznikla medzi nami ponorka. A neviem ako z toho von. Prerušila som kontakt ma mesiac, dali sme si pauzu, myslela som si, že si vyčistíme hlavu a bude dobre. Sme späť tam, kde sme boli predtým.

Na čokoľvek sa opýtam reaguje podráždene. Dnes som sa ho ráno pýtala, kedy sa vidíme. On podráždene, veď som ti hovoril, že sa vidíme dnes a donesiem ti tú knihu. Nie nehovoril. Povedal si mi, že mi donesieš knihu. Nepovedal si ani kedy, ani o koľkej - len tak si spomenul, že nabudúce mi donesieš knihu. A dnes takto reagoval počas hovoru ešte raz na mňa, kde som mu povedala, tak prepáč, že sa pýtam.

Dnes teda sme sa dohodli, že po moje práci sa stretneme. Pýtal sa ma, že kedy končím, povedala som, že sa skončím podľa toho, kedy sa stretneme a že sa zariadim. Čakala som, že sa vidíme o 15,30. Povedal, že on v takej horúčave nikde nejde a že teda až o šiestej sa uvidíme. Tak som bola v práci do 17:45 a čakala som, že sa ozve, že sa vidíme. Ani obraz, ani zvuk. A keď sa neozýval, tak som sa zobrala a išla domov. Vie, že mám svoje dni, že som ubolená, unavená, že mám dosť. Zaparkovala som auto pred domov a volala som mu, že som prišla domov, že som čakala, a keďže sa nič nedialo ostanem už doma. Mám dnes dosť, musím si dať sprchu a budem rada, keď si ľahnem. Som ráno od siedmej v práci a prišla som teraz o 18,00. Tak on je urazený teraz ( inak on bol doma dnes celý deň). Pritom kľudne sme sa mohli vidieť o 15,30, o 16,30, to on rozhodol, že až o 18,00. A keď navrhujem kde by sme mohli ísť, tak všetko je zle, s ničím nikdy nesúhlasí, všetko ohejtuje, lebo on má jedno miesto, kam chodí a nikde inde.

Nebolo to vždy takto. Dokázali sme pekne komunikovať, písali sme si pekné správy, tešili sme sa na seba, naozaj sme boli zaľúbení. Toto naše štádium sa mi vôbec nepáči. Povedala som mu x krát, že máme problém a že sme obaja komunikačne ide. On mi povie, že to všetky páry tak majú. Ale ja mám pocit, že toto je mačka a myš a ja už nevládzem. Uvedomujem si, že chyba je na oboch stranách, zrejme reagujem precitlivo, asi tiež nedekvátne. Ale mám pocit, že my sme sa začali hovoriť iným jazykom obaja. Ako s týmto ďalej?

Kto dočítal až sem má u mňa chladené pivo 😂.

Strana
z2
anonym_e3b518
Dnes o 16:14

Správate sa jak nevyzrete deti obaja.

anonym_88cea1
Dnes o 16:17

Zase ty?

anonym_ffb739
Dnes o 16:20

skončí to, nemá to zmysel. Už si sa k nemu nemala po mesiaci vracať.

anonym_67cb02
Dnes o 16:27

@anonym_autor ak po dvoch rokoch spolu nezijete je to zabite.

anonym_b4a241
Dnes o 16:34

15 min autom od domu mas robotu, a to fakt musis autom chodit? milujem ludi po 1 v aute, ked to maju blizko

autor
Dnes o 16:39
@anonym_b4a241

15 min autom od domu mas robotu, a to fakt musis autom chodit? milujem ludi po 1 v aute, ked to maju blizko

@anonym_b4a241 mám služobné auto a plne hradený benzín. Cez deň chodím autom po teréne, hlavne dopoludnia, nesedím v office na zadku.

autor
Dnes o 16:40
@anonym_88cea1

Zase ty?

@anonym_88cea1 zase ja? Nechápem teraz? To isté sa ťa môžem opýtať, zase ty?

autor
Dnes o 16:41
@anonym_67cb02

@anonym_autor ak po dvoch rokoch spolu nezijete je to zabite.

@anonym_67cb02 kým ešte nemám vysporiadené BSM, tak sme sa chceme nechceli sťahovať. Keď poriešime, uvidím ako ďalej. Aktuálne však nejako sa mi nevidí, že by som išla do spoločného bývania. Nemám chuť popravde.

sisska96
Dnes o 16:41

Čo ste teenageri? Alebo dospelí? Takýto nevzťah som mala v 18ke

anonym_07b348
Dnes o 16:47
@anonym_b4a241

@anonym_b4a241 tiez to mam 15min autom, cez dve dediny ktore nespaja bus a cez obchvat, v com problem? snad nebudem slapat peso. Nie je 15min ako 15min.

enmery
Dnes o 16:47

Preboha hoď ho do spamu a ďakujem Bohu, že nie ste manželia, že si s nìm nezažila 10 rokov. Nie, takto sa nebavia všetci ľudia. Už mu nevenujem ani sekundu v živote ináč si raz spomenieš na môj koment a bude neskoro riešiť a búchať si hlavu o stenu.

autor
Dnes o 16:49
@sisska96

Čo ste teenageri? Alebo dospelí? Takýto nevzťah som mala v 18ke

@sisska96 sme teenageri :D

citronove_koliesko
Dnes o 16:50

@anonym_autor vy nemate problem, on je hnup.
A reraz si predstav ze byvate spolu a mas toto doma kazdy den. Brr.

anonym_d7c3ab
Dnes o 16:51

@anonym_autor Tak poprosím najprv to pivko...
A vidím že komentáre sú k téme, že to máš 15m autom do práce. Ja som to mal do práce 5m autom, cca 10km, žiaden normálny spoj mi tam nešiel, tak čo.

K téme. Možno si za ten mesiac našiel inú a tebe už nevenuje toľko času, keď má výhovorku, že je vonku teplo, namiesto toho, že by s tebou trávil čas. Tomu nasvedčuje aj tá podráždenosť v jeho odpovediach. Je tam teória, že si myslí, že ti niečo povedal, napríklad kedy sa stretnete, a pritom to povedal inej (vážne len teória).

Mne toto robila partnerka dlhú dobu, iba správa že príde, ale kedy a kde, to nikdy nebolo a teraz čakaj a prispôsobuj sa. No ani náhodou. Tak ako obetujem a venujem svoj osobný čas niekomu inému, očakávam že rovnako obetuje ten čas aj pre mňa.
Ak to nie je vzájomné, kašli na posun vzťahu už teraz a začni to s normálnym mužom a nie takýmto "tlčhubom".

sisska96
Dnes o 16:51
@anonym_autor

@sisska96 sme teenageri :D

@anonym_autor Mentálne určite

autor
Dnes o 16:53
@anonym_d7c3ab

@anonym_autor Tak poprosím najprv to pivko...
A vidím že komentáre sú k téme, že to máš 15m autom do práce. Ja som to mal do práce 5m autom, cca 10km, žiaden normálny spoj mi tam nešiel, tak čo.

K téme. Možno si za ten mesiac našiel inú a tebe už nevenuje toľko času, keď má výhovorku, že je vonku teplo, namiesto toho, že by s tebou trávil čas. Tomu nasvedčuje aj tá podráždenosť v jeho odpovediach. Je tam teória, že si myslí, že ti niečo povedal, napríklad kedy sa stretnete, a pritom to povedal inej (vážne len teória).

Mne toto robila partnerka dlhú dobu, iba správa že príde, ale kedy a kde, to nikdy nebolo a teraz čakaj a prispôsobuj sa. No ani náhodou. Tak ako obetujem a venujem svoj osobný čas niekomu inému, očakávam že rovnako obetuje ten čas aj pre mňa.
Ak to nie je vzájomné, kašli na posun vzťahu už teraz a začni to s normálnym mužom a nie takýmto "tlčhubom".

@anonym_d7c3ab nemyslím si, že má inú. Ale minule mi ukazoval nejaké fotky v mobile a ako prechádzal fotky, tak zrazu tam fotka dve ženy, odeté v nemeckým krojoch s mega prsiami. Tak som sa len zasmiala, či ja mám malé :D

anonym_d7c3ab
Dnes o 16:55
@anonym_autor

@anonym_d7c3ab nemyslím si, že má inú. Ale minule mi ukazoval nejaké fotky v mobile a ako prechádzal fotky, tak zrazu tam fotka dve ženy, odeté v nemeckým krojoch s mega prsiami. Tak som sa len zasmiala, či ja mám malé :D

@anonym_autor Tak šup do obchodu, kde majú nemecké kroje, a pošli mu fotku hneď príde.

Osobne si myslím, že stratil o teba záujem, prepáč.

anonym_f9a6d4
Dnes o 16:55

Zamysli sa, či ti nebolo lepšie počas tej pauzy, ak áno, čo si myslím, že asi aj hej, tak asi nie je o čom... komunikácia je základ, keď to viazne tam, tak ťažko niečo riešiť... chápem, že niekedy to nejde ukončiť len tak zo dňa na deň, človek nevypne city na povel, ale začni žiť svoj život podľa seba... ani mne by sa dnes nechcelo ísť von o 15tej, úpek bol strašný, ale neviem prečo si kvôli tomu bola v práci 11 hodín a čakala ho tam, išla by som kedy by to mne vyhovovalo a ak sa chce po 18tej vidieť, môže prísť za mnou/pre mňa alebo sadnem do auta a odveziem sa, ak by mi to nevyhovovalo, tak poviem, že nemôžem už tak neskoro... nesnaží sa lebo, vie že nemusí, že čakáš a pribehneš na privolanie, že sa prispôsobíš... začni od seba, buď ho to naštartuje alebo ty pochopíš, že vieš existovať aj bez neho

thereisabear
Dnes o 17:00

Ja aktuálne nesledujem trh slobodných chlapov, ale on je jediný na svete? Iný neostal?
To je jeho povahou, nezáujmom a nastavením voči svetu a tebe a inak to už nebude.

autor
Dnes o 17:02
@thereisabear

Ja aktuálne nesledujem trh slobodných chlapov, ale on je jediný na svete? Iný neostal?
To je jeho povahou, nezáujmom a nastavením voči svetu a tebe a inak to už nebude.

@thereisabear nebol taký vždy, taký je posledný 3/4 rok. Dnes mi povedal, že sa cíti, ako by mal PMS 🙂

thereisabear
Dnes o 17:03
@anonym_autor

@thereisabear nebol taký vždy, taký je posledný 3/4 rok. Dnes mi povedal, že sa cíti, ako by mal PMS 🙂

@anonym_autor tak už opadol záujem a ukázal sa v pravom svetle. Alebo má nejaký problém.

catherin4
Dnes o 17:06

S takym chlapom vecne ofucanym by som nebola

anonym_d7c3ab
Dnes o 17:07
@thereisabear

@thereisabear @anonym_autor Presne, ak nie ste manželia a už je to teraz takéto, neprehlbuj to. Viacej sa na seba naviažete a potom bude ešte horší rozchod. Mužov je kopa.

motylik2559
Dnes o 17:09

@anonym_autor Ahoj, precitane, moze byt namiesto piva aj ladova kava?😁
No a k tomu co pises...Uz sa ti stalo viackrat, ze ti povedal kedy sa uvidite a potom ani obraz ani zvuk? Co ma teplo spolocne s tym stretkom, kedze moze prist on k tebe, ked vie ze ti nie je dobre? Mne to pripada tak, ze on dobre vie co ti robi, a to, ze ta chce takto drzat v stichu t.j. ma ta pod kontrolou, pretoze on dobre vie a je si tebou isty, ze si taka trubka (nie v zlom pisane), ze budes na neho cakat a len sa stale prisposobovat a potom ta kvazi okasle. Hra sa s tebou a zaroven si je isty, ze ty si uz takto nespravis iny program, ked ta bude takto natahovat. Je to idiot autorka. Radsej ozaj zid z toho vztahu, toto z jeho stranky nie je ani laska a nie je ani fer co ti robi. Je to vychcany sebec, ak chces presnejsiu definiciu tvojho "partnera". Vo vasom pribehu vobec nehra rolu,ze spolu po dvoch rokoch nezijete, vela parom vyhovuje mat takyto vztah, avsak dolezite je, ci to klape a tesia sa na seba. Tvoj sebec uz je niekde inde, si pre neho len doplnok, ktory si on vytiahne len ked ma chut (napr.na sex) a naladu na teba. Toto nie je laska ani vztah. Radsej sa ho vzdaj, lebo on si ta uz davnejsie ocividne prestal vazit a ked to je takto, tam uz nepomoze ani svätena voda na zachranu. Drzim palce

anonym_67cb02
Dnes o 17:09
@anonym_autor

@anonym_67cb02 kým ešte nemám vysporiadené BSM, tak sme sa chceme nechceli sťahovať. Keď poriešime, uvidím ako ďalej. Aktuálne však nejako sa mi nevidí, že by som išla do spoločného bývania. Nemám chuť popravde.

@anonym_autor pocuvaj intuiciu, ta radi dobre

goodidea
Dnes o 17:59

Kedy môžem prísť na to pivo?

autor
Dnes o 18:01
@goodidea

Kedy môžem prísť na to pivo?

@goodidea potom so všetkými dáme pivko naraz, a zoznámime sa. Ale na tričkách budeme mať buď svoj nick alebo anonym 🙂.

anonym_d7c3ab
Autor odpoveď zmazal
anonym_786dd1
Dnes o 19:45

Podľa mňa ty ho uhanas a on sa iba vozí, keď mu to vyhovuje
Vidieť, že tebe na tom záleží ale aj vidieť, že jemu nie
😑

anonym_ac6168
Dnes o 19:56
@motylik2559

@anonym_autor Ahoj, precitane, moze byt namiesto piva aj ladova kava?😁
No a k tomu co pises...Uz sa ti stalo viackrat, ze ti povedal kedy sa uvidite a potom ani obraz ani zvuk? Co ma teplo spolocne s tym stretkom, kedze moze prist on k tebe, ked vie ze ti nie je dobre? Mne to pripada tak, ze on dobre vie co ti robi, a to, ze ta chce takto drzat v stichu t.j. ma ta pod kontrolou, pretoze on dobre vie a je si tebou isty, ze si taka trubka (nie v zlom pisane), ze budes na neho cakat a len sa stale prisposobovat a potom ta kvazi okasle. Hra sa s tebou a zaroven si je isty, ze ty si uz takto nespravis iny program, ked ta bude takto natahovat. Je to idiot autorka. Radsej ozaj zid z toho vztahu, toto z jeho stranky nie je ani laska a nie je ani fer co ti robi. Je to vychcany sebec, ak chces presnejsiu definiciu tvojho "partnera". Vo vasom pribehu vobec nehra rolu,ze spolu po dvoch rokoch nezijete, vela parom vyhovuje mat takyto vztah, avsak dolezite je, ci to klape a tesia sa na seba. Tvoj sebec uz je niekde inde, si pre neho len doplnok, ktory si on vytiahne len ked ma chut (napr.na sex) a naladu na teba. Toto nie je laska ani vztah. Radsej sa ho vzdaj, lebo on si ta uz davnejsie ocividne prestal vazit a ked to je takto, tam uz nepomoze ani svätena voda na zachranu. Drzim palce

@motylik2559 nemáte problém, on má problém. Jeho problém sa volá, že je manipulator a narcistickými črtami. Ty si sa chytila, tak ťa naťahuje ako gumu na spoďároch a uľavuje si svoje frustrácie na tebe.
Medzi znaky manipulátori patrí: gaslightning. " Veď som ti hovoril, že sa dnes vidíme". " Nie nehovoril. ". Klame, a ty začínaš pochybovať, čo si povedala a čo nie. Zatiaľ si realitu pamätáš, po pár rokoch, keď ťa bude kŕmiť takými sračkami, nebudeš si istá ani svojim priezviskom, nieto ešte realitou naokolo. Zrejme je to dosť silný manipulator, keď vydržal sa pretvarovať len rok, či 3/4 roka. Sú takí, čo to ťahajú roky a keď sa narodí dieťa, tak sa žena nestačí čudovať. Načítať si nejaké temy a videá o narcizme m a pošli ho do prdele.

Strana
z2