Prečo sa rozísť v zlom?
tunajsi temy su ozaj hlavne zenske, ale ked uz som dal prispevky a sem tam mi tukne, ze mi na ne niekto odpisal tak sem nakuknem.. kukam kukam. pozeram.. a co vidim.. skoro kazdy prispevok je o tom ako hanite svojich ex. preto by ma zaujimalo, preco? je ozaj vzdy chyba iba v chlapoch?, ved predsa vy ste boli jedna z dvoch ktora ste sli do toho vztahu. nie? ja viem, teraz vela krat budem pocut, ako sa zmenil k horsiemu, alebo ste urobili chybu ktoru uz nikdy neurobite, ale pozrite, ste na modrom koniku kde radite inym zenam, pritom mnohe z vas urobili chybu vo vlastnom zivote a to dost fatalnu. vybrali ste k sebe niekoho, s kym si nerozumiete, alebo ho neviete lubit a potom sa rozidete. podla mna , resp. v mojom svete je prirodzene, ze ak si prestaneme rozumiet, sa rozideme v dobrom, stretavame sa nadalej, stanu sa mojimi sprizdnenymi dusami naj priatelmi. su to predsa ludia s ktorymi som zdielal kus zivota. rozist sa v zlom? preco?
@chlap321 kamarát, ak ti niekto ublíži, tak sa v dobróm rozísť nedá. Ľudia sú emočné bytosti. Ak tam bola nevera, fyzické, alebo psychické týranie chlapa, alebo ženy. Pocity krivky...a ak sú v takom vzťahu deti, tak tie osoby sú aj tak prepojené záväzkami a povinnosťami. Ak si robia zle cez deti, alebo sú psychický na dne po rozchode... preto niekto sa rozísť v dobróm a niekto v zlom. Každý prípad je iný a nik do toho nevidí...
Asi tazko sa tvojou spriaznenou dusou stane niekto, kto ti svojim spravanim ublizil. Chodil sa domov najest, prezliect a vyspat a venoval sa svojim zaujmom a nie rodine, pricom ta vydeloval z penazi, zatial co zena viedla domacnost, starala sa o deti, padala od unavy na hubu, nemala cas ist ani na wc, pricom si od muza vysluzila iba poznamku o tom, aka je nervna a tucna a ako mina peniaze. To je tu casta staznost.
@chlap321 to len ty máš ten pocit ze sa roztrhlo vrece...tak keď sa rozdiel v dobrom, tak o tom nemam dôvod pisat na MK, preto logicky také nevidíš.
@gejb v tomto mas samozrejme, pravdu. ale o co by bol svet krajsi, keby sa podelili tu o skusenosti aj tie zeny, kde to skoncilo prijemne, priatelstvom.
Asi tazko sa tvojou spriaznenou dusou stane niekto, kto ti svojim spravanim ublizil. Chodil sa domov najest, prezliect a vyspat a venoval sa svojim zaujmom a nie rodine, pricom ta vydeloval z penazi, zatial co zena viedla domacnost, starala sa o deti, padala od unavy na hubu, nemala cas ist ani na wc, pricom si od muza vysluzila iba poznamku o tom, aka je nervna a tucna a ako mina peniaze. To je tu casta staznost.
@simsalabim presne o tomto som nechcel aby sa tu strhla debata. o pravy opak mi ide. aby ludia pochpili resp, zeny ze sa da koncit vztah i v dobrom
@mandzula o takom niecom vravim.. mal som mat celkom nadejne rande "kedze momentalne som sam" ale v den rande to ona dama zrusila, preto ze sa jej nepacilo , ze dva dni predtym som bol s ex na vylete.
@chlap321 to je velmi individualne, ako to clovek vnima, ale aspon vies, ze rande by nemalo vyznam, kedze tieto veci vnimate inak a bol by to vecny problem, pretoze ty by si v tom zrejme pokracoval aj pocas noveho vztahu.
Úprimne, ja si myslím, že niektoré vzťahy sa dajú rozísť v dobrom iné nie. Jeden z mojich troch skončil tak, že som si tu osobu všade blokla po 9tich rokov spoločného žitia - to čo mi urobil sa odpustiť nedá a bolo to proste po za môj chrbát. Mentálne zdravie si musíme korigovať sami - a ak mi myšlienka na daného človeka spôsobovala bolest, proste som ho zo života vyškrtla a hotovo. Ale na druhej strane sa o ňom Nikde nevyjadrujem ani v dobrom ani v zlom (toto je prvýkrát na ozrejmenie situácie xD) stále máme rovnakých kamarátov a keď sa nedajbože stretneme na nejakej oslave som slušná, ale nemám záujem sa s ním baviť. Zvysne dva rozhcody boli úplne super, tam sme doteraz super kamaráti a pomáhame si navzájom. Dokonca tam chodím prespávať ak potrebujem byť v ich meste :D
@simsalabim presne o tomto som nechcel aby sa tu strhla debata. o pravy opak mi ide. aby ludia pochpili resp, zeny ze sa da koncit vztah i v dobrom
@chlap321 ja rozumiem, ale zena, ktora citi, ze jej clovek, ktory ju mal milovat a podporovat uplne vyuzil a ublizil jej, nebude reagovat uplne racionalne. Pochybujem, ze ten chlap sa mavnutim prutika zmeni a zenu odbremeni tak, ze po rozchode preberie polovicu starostlivosti o deti. Ona bude nadalej padat na hubu. Cakas, ze bude uplne v pohode? No nebude, kym sa neda do poriadku. Toto su tie vztahy, ktore sa to rozoberaju. Vztahy, kde su obe strany racionalne zalozene, schopne si priznat chybu a empaticky reagovat na druheho a deti, tie sa tu asi velmi nerozoberaju. Ano, je dobre, ak to tak je, pre kazdu stranu, suhlasim s tebou. Ale rozchod tu rozoberaju prave tie zufale zeny, ktore ostali s detmi, pracu musia prisposobit im, starostlivost zabezpecuju vsetku same a maju pre seba minimalny cas a prostriedky. Samozrejme, ze sa na byvaleho hnevaju. Dokazes ich pochopit? Ako by si sa na ich mieste citil ty?
@mandzula o takom niecom vravim.. mal som mat celkom nadejne rande "kedze momentalne som sam" ale v den rande to ona dama zrusila, preto ze sa jej nepacilo , ze dva dni predtym som bol s ex na vylete.
@chlap321 a kolko chlapov nedokaze zene odpustit, kolko chlapov jej robi zle pre deti? Myslis si, ze v dobrom sa da vychadzat s chlapom, ktory sa natahuje o kazdy cent vyzivneho? Da sa dobre vychadzat s chlapom, ktory aj po rozchode robi cirkusy? Skor chlapi nedokazu "prezut" rozchod, obzvlast ti, ktori su presvedceni, ze za vsetko zle co sa stalo moze len zena. A co este dokazu robit, ked zistia, ze ta, ktora ich "bezdovodne opustila" ma noveho priatela. V tomto smere je to rovnake na obidvoch stranach, najdu sa aj civilizovane rozchody ale su aj taki, take, ktori(e) dokazu robit tomu druhemu peklo zo zivota aj po rozchode.
Tak ale to mas na oboch stranach, maloktory chlap o svojich ex rozprava, ake boli uzasne matky a manzelky nie? Obcas ich prepadne nejaka pozitivna spomienka, ale tie zavazne dovody na rozchod si pripominaju omnoho intenzivnejsie....
S mojim bývalým sme boli spolu vyše troch rokov, postupne sme vnímali,že to nie je ono,tak sme sa rozišli normálne,proste sme si povedali,že každý z nás chce niečo iné a naše cesty idú už iným smerom. Sme každý z iného mesta,takže sa ani nestretávame,ale pri náhodnom stretnutí by sme sa určite slusne pozdravili, možno prehodili pár slov,ako sa kto má a podobne.
@chlap321 noooo poviem tj tak. To co som tu nejeden krat citala boli vacsinou hrozne pripady kedy fakt nebolo mozne zostat za dobre.
Zijes na oblaciku a nie v realite.
A inak ta tvoja bublinka ti moze velmi lahko prasknut. Nekric hop kym nepreskocis. Nevies ako sam skoncis raz. Ja to mam v zivote tak ze co nechapem alebo tvrdim ze by som nikdy tak mi zivot casto ustedri lekciu aby som to pochopila na sebe.
A inak tie tvoje spriaznene duse exky bacha na to. Toto vo vztahoch nerobi dobrotu. Ja nemam za sebou ziaden dramaticky rozchod a s byvalymi frajermi som v pohode ale ze by som mala potrebu s nimi chodit na vylety alebo kavicky alebo cokolvek to nie. Mam uz iny zivot. Pokecame ked sa stretneme ale to je vsetko.
Tak len ze aby si bol tolerantny aj k spriaznenym dusiam tvojich nastavajucich frajeriek a bol v pohode s tym ked budu vyletikovat kavickovat a kvakat spolu do neskoreho vecera kym ty budes doma.
Ja mosty nepalim ale su urcite hranice.
Vies, budovat si vztah s niekym kto ma spriaznene duse v svojich byvalkach je dost nepritazlive. Ale vsak na to raz prides sam.
Ja som mala aj vzťah, kde sme si až tak neublížili a ku koncu sme sa už ani nevideli, takže neskončilo to nenávisťou. A párkrát do roka si aj zatelefonujeme, rada s ním pokecám, ale tu to končí. Nestretávame sa.
Ak by mi potenciálny priateľ na rande povedal, že chodí s ex na výlety, tak by to pre mňa znamenalo, že to má neukončené.
Lebo je iné stretnúť ex niekde vonku, alebo ak sme boli súčasťou 1 partie ľudí.
A je iné cielene vyhľadávať jeho/jej spoločnosť.
Nikdy, nikdy nekydám na svojich ex...načo? aj keď mi ublížili, aj keď sa stalo neviem čo...boli súčasťou môjho života...ale ja v sebe neživím nenávisť a ani nevraživosť či ješitnosť...a čuduješ sa ženám na MK? Veď tu jedna na druhú kydajú, vysmievajú sa, sú hnusné....(česť výnimkám) tak prečo od takýchto žien očakávaš, že nebudú kydať na svojich ex?
Aj mňa ex po 11 rokoch vymenil za inú a čo? mám s ním super vzťah, máme spolu dieťa....rešpektujeme sa ako rodičia, pomáhame si, podporujeme sa...teraz preto, že si našiel inú, že ma podviedol a sklamal, rozbil rodinu...tak ho mám nenávidieť a kydať na neho? absolútne nie...ja som mu vďačná...vďačná za dieťa a za to, že mi otvoril oči...a tak ako existuje veľa lepších, múdrejších, šikovnejších, krajších žien odomňa...tak isto existujú aj muži, ktorí sú lepší od neho....
Je to fakt individuálne a záleží to od vzťahu. Mám ex, s ktorým som v kontakte doteraz, lebo sme sa rozišli v dobrom, ale mám aj takého, ktorého stačí, že vidím na fotke a 200 voltov do mňa 🙂
@chlap321 prečo sa z tvojich ex stali ex ak sú to tvoje spriaznené duše? Akože kamarátky okej, netreba úplne páliť mosty ak sa nič zlé nestalo, ale až také dobré vzťahy udržiavať? Nemáš iných kamarátov?
@chlap321 Ja sa teda pripajam s prispevkom, nemam za sebou ziadne rozidenie v zlom. Aj ked samozrejme koniec je vzdy bolavy a doslo tam k nejakym ublizeniam, nikdy som nikoho nemala za debila, s ktorym nechcem mat uz nic spolocne a vztahy sa vzdy utriasli do dobrej podoby. Ale tiez musim povedat, ze je to pravdepodobne aj kus stastia. Urcite by som sa v dobrom nerozisla napriklad s nasilnikom, ktory by ma bil. Alebo s niekym, kto ma psychicky deptal a ponizoval. Alebo s patologickym klamarom. Len som s nikym takym nic nemala. Ciastocne za to moze asi aj moj cit na ludi, ale myslim, ze ozaj aj stastie. Niektori ex su fakt hrozni, ale teda rovnako ako aj niektore exky, tam to chce velky nadhlad, vela casu a niekedy aj terapiu, aby o nich clovek dokazal uvazovat aspon neutralne.
@chlap321 prečo sa z tvojich ex stali ex ak sú to tvoje spriaznené duše? Akože kamarátky okej, netreba úplne páliť mosty ak sa nič zlé nestalo, ale až také dobré vzťahy udržiavať? Nemáš iných kamarátov?
@januska12323 ako som uz pisal, na zaciatku kazdeho vztahu su dvaja, a do vztahu sa musi ist s tym ze mas toho druheho precitaneho dokonale. niekto to dokaze viac niekto menej. ja trebarz ak sa rozhodnnem ist do vztahu si zratam vsetky pre a proti a z toho viem cca ako to bude fungovat, obycajne take nieco riesim so zenou , ktora je rozumne zmyslajuca a uvedomela a dohodneme si nejake"pravidla" no a podla toho cca vieme obaja ako dlho vztah bude fungovat a ake su body na ktorych sa moze ukoncit, preto vzajimne nejako nastavime kompromisy aby to fungovalo. dam priklad.. idem do vztahu so zenou ktora je bordelarka, tak viem ze to budem tolerovat ak bude ona mne tolerovat , ze som puntickar. no ak to spolu skoncime tak predsa nemozem ju zacat nenavidiet zato, ze bola bordelarka.. (ber to ako priklad) .. proste nadalej budem ju mat rad za to preco som s nou bol, budem si pripominat iba tie dobre veci. a mat kamaratov?? na to ti tiez dam priklad.. poloopity kamarat na mna vykrikuje aby som siel s nim do baru lebo mu usla manzelka...... alebo zena ktora prisla za tebou s tym , ze pozri zacitila som si na prsniku hrcku, skus ci ju citis, pojdes zajtra somnou k lekarovi ?... vidis tam cca ten rozdiel, ze kto je vlastne ten skutocny priatel?
Ako často je to tak že ten bývalý bol zlý, ale často proste je jednoduchšie to zhodit na bývalého že bol toxický ako najst v sebe tu chybu a riešit ju. Lebo to je práca a ľudia sú lenivý.
@chlap321 rozist sa da aj v dobrom, ale nevidim dovod na udrziavanie kontaktu, pokial nie su vo vztahu deti, je vela ludi s ktorymi mozes byt v kontakte preco by to malo byt prave s ex.
@domkakvet a este spriaznena dusa...🙄. No ak bol dovod na rozchod, tak asi to spriaznena dusa nebola a nebude.
Ja osobne by som nerada, aby moj partner odskakoval na kavicky so svojimi ex a hovoril o nich ako o spriaznenych dusiach. Fuh...
@januska12323 ako som uz pisal, na zaciatku kazdeho vztahu su dvaja, a do vztahu sa musi ist s tym ze mas toho druheho precitaneho dokonale. niekto to dokaze viac niekto menej. ja trebarz ak sa rozhodnnem ist do vztahu si zratam vsetky pre a proti a z toho viem cca ako to bude fungovat, obycajne take nieco riesim so zenou , ktora je rozumne zmyslajuca a uvedomela a dohodneme si nejake"pravidla" no a podla toho cca vieme obaja ako dlho vztah bude fungovat a ake su body na ktorych sa moze ukoncit, preto vzajimne nejako nastavime kompromisy aby to fungovalo. dam priklad.. idem do vztahu so zenou ktora je bordelarka, tak viem ze to budem tolerovat ak bude ona mne tolerovat , ze som puntickar. no ak to spolu skoncime tak predsa nemozem ju zacat nenavidiet zato, ze bola bordelarka.. (ber to ako priklad) .. proste nadalej budem ju mat rad za to preco som s nou bol, budem si pripominat iba tie dobre veci. a mat kamaratov?? na to ti tiez dam priklad.. poloopity kamarat na mna vykrikuje aby som siel s nim do baru lebo mu usla manzelka...... alebo zena ktora prisla za tebou s tym , ze pozri zacitila som si na prsniku hrcku, skus ci ju citis, pojdes zajtra somnou k lekarovi ?... vidis tam cca ten rozdiel, ze kto je vlastne ten skutocny priatel?
@chlap321 vidis veci velmi cierno-bielo. Staci vsak pochopit, ze clovek sa vekom meni a ze niekedy ani len netusis, co sa v nom skryva, kym to okolnosti neodhalia.
My sme sa rozišli pomerne v dobrom. Zranila som však ja, takže určite z druhej strany boli väčšie negatívne emócie. Akoze.. čo je to rozísť sa v dobrom? :D To sa asi nerozchadza.

@chlap321 kamarát, ak ti niekto ublíži, tak sa v dobróm rozísť nedá. Ľudia sú emočné bytosti. Ak tam bola nevera, fyzické, alebo psychické týranie chlapa, alebo ženy. Pocity krivky...a ak sú v takom vzťahu deti, tak tie osoby sú aj tak prepojené záväzkami a povinnosťami. Ak si robia zle cez deti, alebo sú psychický na dne po rozchode... preto niekto sa rozísť v dobróm a niekto v zlom. Každý prípad je iný a nik do toho nevidí...