icon

Prečo sa rozísť v zlom?

chlap321
19. jún 2025

tunajsi temy su ozaj hlavne zenske, ale ked uz som dal prispevky a sem tam mi tukne, ze mi na ne niekto odpisal tak sem nakuknem.. kukam kukam. pozeram.. a co vidim.. skoro kazdy prispevok je o tom ako hanite svojich ex. preto by ma zaujimalo, preco? je ozaj vzdy chyba iba v chlapoch?, ved predsa vy ste boli jedna z dvoch ktora ste sli do toho vztahu. nie? ja viem, teraz vela krat budem pocut, ako sa zmenil k horsiemu, alebo ste urobili chybu ktoru uz nikdy neurobite, ale pozrite, ste na modrom koniku kde radite inym zenam, pritom mnohe z vas urobili chybu vo vlastnom zivote a to dost fatalnu. vybrali ste k sebe niekoho, s kym si nerozumiete, alebo ho neviete lubit a potom sa rozidete. podla mna , resp. v mojom svete je prirodzene, ze ak si prestaneme rozumiet, sa rozideme v dobrom, stretavame sa nadalej, stanu sa mojimi sprizdnenymi dusami naj priatelmi. su to predsa ludia s ktorymi som zdielal kus zivota. rozist sa v zlom? preco?

vroni
19. jún 2025

Mne sa vždy podarilo rozísť sa v dobrom, ale nemali sme deti a dôvod rozchodu nebola nikdy žiadna dráma (ako alkoholizmus, gamblerstvo alebo násilie), len sme sa vyvinuli každý iným smerom a na to spoločne zostali už len spomienky. Občas si zavoláme, pokecáme, pomôžeme si, keď treba, ale spoločné kavičky a výlety nedávame (čiastočne kvôli vzdialenosti ale aj z úcty voči terajším partnerom) Bol by pre mňa napríklad úplná stopka chlap, ktorý by čakal, že zmazem svoju minulosť a už bude len on. To by som hnala bicom. Ale za rovnaké no go by som považovala, ak by pán konverzoval každý večer hodinu s ex, naplánoval každé dva týždne výlet aj s prespavackou či chodil "bývalej svokre" každú nedeľu pokosiť trávnik. S takymi muzmi by som si ani nezačala a dáko si neviem predstaviť, že by sa s ními dalo rozumne rozísť. A ženy sú také tiež. Takže napriek tomu, že rozchod v dobrom možný je, nie je možný vždy a s každym

moonlight1210
19. jún 2025
@chlap321

@mandzula o takom niecom vravim.. mal som mat celkom nadejne rande "kedze momentalne som sam" ale v den rande to ona dama zrusila, preto ze sa jej nepacilo , ze dva dni predtym som bol s ex na vylete.

@chlap321 "mal som mat celkom nadejne rande "kedze momentalne som sam" ale v den rande to ona dama zrusila, preto ze sa jej nepacilo , ze dva dni predtym som bol s ex na vylete."

A tebe to vadi, ze to urobila? Ak ano, tak preco?

bielasovicka
19. jún 2025
@chlap321

@januska12323 ako som uz pisal, na zaciatku kazdeho vztahu su dvaja, a do vztahu sa musi ist s tym ze mas toho druheho precitaneho dokonale. niekto to dokaze viac niekto menej. ja trebarz ak sa rozhodnnem ist do vztahu si zratam vsetky pre a proti a z toho viem cca ako to bude fungovat, obycajne take nieco riesim so zenou , ktora je rozumne zmyslajuca a uvedomela a dohodneme si nejake"pravidla" no a podla toho cca vieme obaja ako dlho vztah bude fungovat a ake su body na ktorych sa moze ukoncit, preto vzajimne nejako nastavime kompromisy aby to fungovalo. dam priklad.. idem do vztahu so zenou ktora je bordelarka, tak viem ze to budem tolerovat ak bude ona mne tolerovat , ze som puntickar. no ak to spolu skoncime tak predsa nemozem ju zacat nenavidiet zato, ze bola bordelarka.. (ber to ako priklad) .. proste nadalej budem ju mat rad za to preco som s nou bol, budem si pripominat iba tie dobre veci. a mat kamaratov?? na to ti tiez dam priklad.. poloopity kamarat na mna vykrikuje aby som siel s nim do baru lebo mu usla manzelka...... alebo zena ktora prisla za tebou s tym , ze pozri zacitila som si na prsniku hrcku, skus ci ju citis, pojdes zajtra somnou k lekarovi ?... vidis tam cca ten rozdiel, ze kto je vlastne ten skutocny priatel?

@chlap321 ty máš ísť na rande, a 2 dní predtým ideš s bývalou na výlet? A ešte sa čudujes ze sa to tej novej nepáčilo? To snáď nemyslíš vážne.... Myslíš ze to takto funguje, že máš priateľku, a budeš chodiť aj s bývalými na vyletiky? No veru nie. Ani jednej by sa to nepáčilo. Ale vidím ze ty v tom problém nevidíš.

januska12323
19. jún 2025
@chlap321

@januska12323 ako som uz pisal, na zaciatku kazdeho vztahu su dvaja, a do vztahu sa musi ist s tym ze mas toho druheho precitaneho dokonale. niekto to dokaze viac niekto menej. ja trebarz ak sa rozhodnnem ist do vztahu si zratam vsetky pre a proti a z toho viem cca ako to bude fungovat, obycajne take nieco riesim so zenou , ktora je rozumne zmyslajuca a uvedomela a dohodneme si nejake"pravidla" no a podla toho cca vieme obaja ako dlho vztah bude fungovat a ake su body na ktorych sa moze ukoncit, preto vzajimne nejako nastavime kompromisy aby to fungovalo. dam priklad.. idem do vztahu so zenou ktora je bordelarka, tak viem ze to budem tolerovat ak bude ona mne tolerovat , ze som puntickar. no ak to spolu skoncime tak predsa nemozem ju zacat nenavidiet zato, ze bola bordelarka.. (ber to ako priklad) .. proste nadalej budem ju mat rad za to preco som s nou bol, budem si pripominat iba tie dobre veci. a mat kamaratov?? na to ti tiez dam priklad.. poloopity kamarat na mna vykrikuje aby som siel s nim do baru lebo mu usla manzelka...... alebo zena ktora prisla za tebou s tym , ze pozri zacitila som si na prsniku hrcku, skus ci ju citis, pojdes zajtra somnou k lekarovi ?... vidis tam cca ten rozdiel, ze kto je vlastne ten skutocny priatel?

@chlap321 nie do vzťahu človek nejde keď má druhého prečítaného, to sa deje až počas vzťahu keď spolu dvaja trávia viac času. Napríklad aj to, že je bordelarka by si pred randením a návštevou u nej doma nijak nezistil takže s tým ani nemôžeš rátať.

pralinka25
19. jún 2025
@chlap321

@ha_ha dakujem za radu, idem to pozriet. povodne som sa tu nechcel zdrzat dlhsie. ale skusim.

@chlap321 vies co. Nie kazdy vztah vznikne prekalkukovane a premyslene.
Niektore vztahy vzniknu sonntanne, z vasne, blaznivej zamilovanosti a kupodivu vydrzia.
Niekedy sa ludia tak zmenia rozne prepuknute diagnozy, okolnosti. Nikoho nikdy nespoznas dokonale. Je kopec manipulatorov ktori sa javia perfektne a spravia ti zo zivota peklo.
Nie kazdy ma schopnost odhadnut cloveka. Niekto zil cely zivot v toxickom vztahu a nevie ze to ide aj inak. Nema spravne vzorce. Nie je spravne takto posudzovat. A ako som uz pisala. Pozor, vesmir sa rad bavi. Niekedy ti to vysvetli po svojom.
Som zvedava kolko zien ti spadne do narucia ked budu zit v tieni tvojich spriaznenych dusi.

A teraz dolezita otazka

Viac krat tu aj na inych platformach som citala aj pocuvala diskusie o tom ci existuje priatelstvo medzi muzom a zenou. Zeny vacsinou tvrdia ze ano ale este som ani raz nepocula od muza to iste.
Zatial kazdy chlap co sa takto zapojil do diskusie aj ked robili nahodny prieskum v zahranici vzdy muzi boli ti ktori by ponuku kamosky na nieco viac neodmietli ba dokonca dufaju. Ja ako zena som si myslela ze mam dlhorocnych dobrych kamosov a naozaj by som dala ruku do ohna kedysi za to. Dnes viem ze to nebolo celkom tak ako som to nevinne videla ja.
Takze nie su tie tvoje spriaznene duse len o tom ze stale dufas?
Muzi maju tieto veci inak ako zeny. Aspon podla samotnych vyjadreni muzov. Ako to mas ty?
Kedze ste boli partneri tam odpada take to je pre mna ako sestra alebo brat. Ano aj take je.

janka_23
19. jún 2025
@chlap321

@chlap321 ty to príliš skatulkujes. Nikto nie je taky istý celý zivot. Ľudia sa menia vplyvom prostredia, okolností, životných skúseností. Takže nečakaj ze ked niekoho na začiatku "odhadnes" tak od zostane rovnaký až do smrti

letfenixa
19. jún 2025

Tiež som mala vždy pokojný rozchod, z rozumu, buď veľká vzdialenosť alebo odlišné kultúry. Avšak bývalých nekontaktujem, je to uzavreté.

sova7
19. jún 2025

Chlap ktorý sa kamaráti so všetkými ex je pre mňa trosku divný 😉da sa rozísť aj v dobrom ak sú tam deti malo by to byť samozrejme ale aj na rozchod v dobrom treba dvoch. A potom zatvoriť dvere. Za ex aj vzťahom. To že som s niekým nejaký čas fungovala neznamená že s ním teraz budem každý deň volať riešiť veci a chodiť po výletoch. To sme sa potom nemuseli rozísť a pre niečo sa to pokazilo. Okrem iného byť zadobre s každým je nezmysel to nejde

motylik2559
19. jún 2025

Znama mala priatela, rozisli sa v dobrom a ten magor potom neskor novej priatelke, ktoru si nasiel hovoril o tej mojej znamej v zlom. Takze, nie vzdy funguje, co pises alebo co sa pytas. Ako sa znama dozvedela,ze hovori o nej zle? No ta nova priatelka ho nechala, neskor si vyhladala cez socialnu siet tuto moju znamu a sli na kavu a povedala jej vselijake veci. Nakoniec si tie dve sadli,ze sa z nich aj kamosky stali🤷‍♀️🙂 Podla mna si to predstavujes az priliz jednoducho. Dokonca sa stava,ze aj ked sa dvaja nerozidu v zlom, ale viac sa uz nekontaktuju lebo su proste typy ludi, co minulost nechavaju v minulosti. Popravde, ja sa tej tvojej potencialnej ani nedivim,ze sa nestretla s tebou, ked sa stretavas s exkami, lebo zial to moze narusat doveru v aktualnom vztahu.Ja som vzdy tvrdila, ze exovia/exky nemaju co zasahovat do pritomnosti, preto sa to nazyva ex a ex=minulost, naco si to nicit niekym takym. A velmi malo ludi taku zalezitost ustoji, aby sa ich aktualny partner/partnerka stretavali s ex. A vidis, hocico sa moze zomliet, aj ked sa rozidu v dobrom tak sa tomu ex znamej neprotivilo na nu kydat🤷‍♀️ A tiez ked niekto niekomu dost ublizi (klamstva, nevera, nasilie, atd), tak by bolo na hlavu, kebyze ostanu kamosi...Neviem, ale podla mna si to predstavujes bud priliz jednoducho alebo si nezazil nieco, po com by si bol rad,ze ju viac neuvidis. A tiez neverim,ze kazda ex ostala s tebou kamoska a ste neustale v kontakte-aj keby si to napisal hieroglifovym pismom tak tomu neuverim (samozrejme ak si mal 1-2 to este ano, ale ak ich bolo viac tak pochybujem).

pralinka25
19. jún 2025
@chlap321

@ha_ha dakujem za radu, idem to pozriet. povodne som sa tu nechcel zdrzat dlhsie. ale skusim.

@chlap321 a ako to vidis do buducnosti. To ich vsetky zoznamis so svojou frajerkou?

dora281
Autor odpoveď zmazal
janagem
19. jún 2025
@dora281
Odpoveď bola zmazaná

@dora281 3ja partneri. S jedným to skončilo tak ako skončilo a a ďalšími dvoma sme sa rozišli, lebo nam to proste nevyšlo. Mali sme iné predstavy o budúcnosti - jeden napríklad chcel žiť vo fínsku alebo inej severnej krajine, ja zasa nie. Nakoniec sa však vrátil na Slovensko a keďže raz za čas chodím pracovné do jeho mesta, tak tam chodím prespávať a chodíme spolu aj na podujatia aj do kina. Môjmu terajšiemu partnerovi to nevadí vôbec - vie, že obaja ex (ti. Ktorými sa stretnem aj teraz) sú obrovský kus môjho života a zostanú mojimi priateľmi. Poznajú sa a dokonca idú spolu aj na pivo. Ale vie, že s ani jedným ex nehrozí ani volanie prírody a spomienky na minulé časy končia akurát tým, že si sadneme a porozprávame sa (prípadne zahráme spolu hru) aj keď sme v jednej izbe v noci :D ja by som môjho nepodviedla a všetci zúčastnení to vedia. Preto na vzťahy fungovali lebo vedia že môžu veriť mne a ja rovnako verím im (keď boli moji partneri/keď je môj partner). Na poly vzťah nie sme ani jeden xD

dora281
Autor odpoveď zmazal
viestta
19. jún 2025
@dora281
Odpoveď bola zmazaná

@dora281 ty si predstavujes, ze ked u byvaleho prespi, tak hned idu svedsku trojku? Vies, ze ludia mozu spat v jednom byte a nemusia spolu sulozit? Dokonca aj v jednej posteli by sa ciste teoreticky dalo spat a zaroven nesulozit. O tom, ze by spala v inej izbe ako on s partnerkou ti nenapadlo, vsak? Ci pre teba je cudzia zena v dome hned impulzom na spustenie gati a dvihanie sukni?

dora281
Autor odpoveď zmazal
viestta
19. jún 2025
@dora281
Odpoveď bola zmazaná

@dora281 ja sa s tym ani nic nechystam robit.

dora281
Autor odpoveď zmazal
vroni
19. jún 2025
@dora281
Odpoveď bola zmazaná

@dora281, viem, že neuveríš, ale sú aj ľudia, ktorí neuvažujú výhradne pohlavným ústrojenstvom a nemajú nutkavu potrebu vrhnúť sa na kohokoľvek, len preto, že ide okolo.

janagem
19. jún 2025
@dora281
Odpoveď bola zmazaná

@dora281 tak teda dakujem :D ver tomu, že žiadna sekta a momentálne táto fungujem už štvrtý rok. S terajším partnerom som od mája minulého roku a nepovedal, že by mal nejaký problém xD ono, ak ťa "volanie prírody" chytá hocikedy pri exoch, alebo pri iných ľuďoch, čo nie sú tvoj partner, tak by si sa o Tom mal s niekým porozprávať :D

dora281
Autor odpoveď zmazal
dora281
Autor odpoveď zmazal
janagem
19. jún 2025
@dora281
Odpoveď bola zmazaná

@dora281 vies, čo, my máme velmi radi stolovky xD takže ak tam som tak je ja, môj ex (a donedávna jeho priateľka ale v marci sa rozišli), alebo nejaký jeho kamarát tak hráme tie. Keďže on ich má dost. Ak sme sami dvaja, tak si zapneme niečo na pc a notebooku.

vroni
19. jún 2025
@dora281
Odpoveď bola zmazaná

@dora281, neblbni, nie som zabíja ale regulerna stara korytnačka a ilúzie si fakt nerobím. Ale ani v časoch búrlivej mladosti, keď človek tým pohlavným ústrojenstvom predsa len uvažuje o čosi viac, sme v pohode prespávali v stanoch s kamošmi (to nebola len moja skúsenosť, to by som povedala, že som možno bola taká škaredá, že som chlapov desila, ale malo nás identickú skúsenosť viac žien) a nestalo sa nič. Chodila som na sluzobky s kolegami, mali sme čas aj prilezitost (a občas aj chuť, čo sa tu budem tváriť ako svatica) a neskončili sme po sebe ako dva nadržané králiky. Možno práve preto sme ostali kamaráti. Nie každý muž má pretlak testosterónu, nie každá žena nevie odolať volaniu divočiny. A že ženy sú strazkyne krbu je historicky omyl. Niektoré áno. A niektoré ani omylom. Celkom vážne 😇

dora281
Autor odpoveď zmazal
pralinka25
19. jún 2025

mna celkom tato tema zaujima. to priatelstvo medzi muzom a zenou ja za seba ako zena hovorim ze existuje. z mojej strany urcite. kamosov som vnimala skor ako bratov alebo take nieco. a mala som ich hlavne v mladosti vela prevela.
ale
a tu je ten rozdiel - vnimam to zo zenskeho pohladu. ako my vsetky tu. ja by som sa vazne za to bila ze to tak je. tiez sme spali po chatach v stanoch a nikdy sa nic nestalo lenze ono to bolo asi tym ze ja som nevyvinula nijaky naznak.
teraz roky po tom som sa podozvedala kadeco, kedze s niektorymi som stale kamoska len sa to uz zmenilo, mame vsetci rodiny partnerov je to ine a proste po rokoch vyslo na javo ze tam vzdy bolo nieco viac z jednej strany. ale vtedy by to nikdy nepriznali a aj popreli.
a teda na to konto som pozrela x podcastov precitala diskusie a clanky. a naozaj chlapi anonymne vzdy priznali ze oni to vnimaju skratka inak.
do oci ti to neprizna nikto. budu sa hrat na kamosov a ano aj to vydrzi ale vacsina muzov by neodmietla ponuku byt jednorazovu, mnoho z nich v nu dufa. bolo to aj vela krat vysvetlene ze preco(vzacne sa ti chlapi aj zhodli napriek roznym narodnostiam, veku a vzdelaniu)
my sa tu ako baby mozememe donemoty o tom bavit, pritakavat si ako to ide lebo pre nas ide. ale muzi to maju inak pokial teda nemaju nejaky iny problem znizene libido, orientaciu alebo fakt nie su extremne citovo zainteresovani inde a vnimaju vas skor ako surodenca (co byva malokedy) a vtedy je ten kontakt aj trosku iny.
muzi a zeny nevidia veci rovnako a casto dostaneme odpoved o ktorej vedia ze chceme pocut.

dora281
Autor odpoveď zmazal
vroni
20. jún 2025
@dora281
Odpoveď bola zmazaná

@dora281, fúha, ty teda ideš! Ale ďakujem, polichotilo. Pýtala som sa muža, či som teda ta strazkyna alebo lovec. Pán mi oznámil, že ani jedno, že som hlavná bosorka, ktora vsetko vie a všetci sa jej boja. Keď som ho nežne upozornila, že môže spať odteraz v garáži, tak zrevidoval, že tým som ale vlastne esenciálna funkcia pre život kmeňa 🤣🤣🤣

dora281
Autor odpoveď zmazal
redlet
20. jún 2025

Neviem na čo to riešiš. Stretávaj sa s kým chceš a ospravedlň si to ako chceš. Príde mi to tak, že sám máš problém s tým, že má niekto problém s tým čo robíš. Pre mňa by si bol toxický, máš len zdroje pre svoju nudu, žiadna zodpovednosť a preto si aj sám. Bodka.

chlap321
autor
20. jún 2025

po asi 50 slovnom predstaveni tento stranky od kamosky, som sa vtedy dozvedel cca ako to tu funguje. vravela i o nejakej zene na V ... ktoru si vraj nemam vsimat i ked neviem preco... mam dojem ze i tu v debate pise. ale v jednoduchosti som cakal nieco v zmysle otvoreneho kruhu. kde ludia sedia a otvorene a uprimne diskutuju a vymienaju nazory.. nieco v zmysle.. " ahoj som zuzka , manzel ma opustil lebo som sa mu nevenovala a ano myslim si s odstupom casu ze je lepsie sa rozchadzat v dobrom".. alebo nieco v zmysle... ahoj , ja som katka a pred rokom sme sa rozisli s manzelom lebo sme to financne nevedeli tahat, a skoncilo to hadkou no kedze sa starame o detiobaja tak rozist sa v hadke nieje dobre" ... nevravim tym ze ma zaujima kto ste a kto nie.. ale proste ak mas skusenost tak napisem, ak nemam tak precitam a poviem nazor alebo idem dalej. vyslovit verdikt, si divny, si chora, preskocilo ti, si taka alebo onaka.. a to vravim o vsetkych debatach.. ma pravo vraviet obycajne max, lekar, terapeut alebo kompetentny clovek na to a asi nie verejne. teraz uz pisem ale vseobecne nie o tejto debate.. mne to tu niekedy pride ako skupina na terapii mesiasskeho komplexu , nezda sa vam divne ze v jednej diskusii je trebarz 100 komentarov a kazda citite ze iba vy mate pravdu? ze vas nazor spasi svet a onu autorku ci autora? .. ja sa tu v debatach velmi nezapajam, lebo 99% ich mi nic nevravi, resp. nechapem ich podanie alebo autorky ze preco maju dovod sa to pytat inych. ale precital som par. no a poviem vam.. tie, co si myslite ze chlapov poznate, sa mylite najcastejsie. a nie este radit inym. ale uz teraz som sa nechal tiez stiahnut a ani neviem preco toto pisem, kedze efekt to bude mat nulovy. Dobre, drzim vam vsetkym palce, aby ste nasli spravnu cestu ku stastiu a laske. a ja odchadam. krasny den.