Prečo sa so mnou kolegyne nebavia?
Asi len taký výlev, som tri mesiace v novej práci, mám dve kolegyne v kancelárii. Zo začiatku sa mi zdalo všetko ok, potom neviem či na základe toho, že ma šéf pochválil v jednej veci, sa prestali so mnou baviť, normálne pár dní úplne ticho, boli odute, vidím na nich, že im vadí, ak sa niečo opýtam ešte ohľadom práce, čo som si napr nie istá. Teraz sa len tak nasilu bavia. Jasné, že do práce nechodím vykecavať, ale oni sa medzi sebou normálne rozprávajú o hocičom, majú nadštandardný vzťah aj v súkromí. Ja sa občas snažím zapojiť, ale väčšinou ani neviem o čom sa bavia, lebo si šepkajú viac-menej. Alebo sa stane, že mi ani neodpovedajú a pokračujú ďalej v rozhovore. Je mi ťažko pracovať v takejto atmosfere. Zažili ste niečo podobné? Práce tu nie je v našom regióne, prácu potrebujem, robota na aj baví, ale cítim sa tu ako piate koleso na voze...
A keby si im normalne skusila povedat, ze ci si im nieco spravila, ked sa k tebe takto spravaju? Akoze myslim si, ze nemas co stratit.
@dajna8 vieš čo, už som po tých dňoch ticha sa chcela opýtať, zrazu prišli akoby nič. Tak som to nechala, že nejdem to rozpitvavat... Ale proste je to také... Čo povedia, keby som sa aj opýtala... Že nič... Ale tak cíti to človek, že nezapadol... Ako aj keď sa bavia, vkuse šepkajú, proste asi aby som nepočula, ohovárajú ďalšie kolegyne...
@anonym_autor To ma mrzi. Clovek je rad, ze si konecnce nasiel pracu, ktora je este aj relativne v pohode a tam just taketo "prekazky". No tak sluchatka do usi a ides si svoje.
Ja by som to až tak neriešila. Teda pokiaľ nie sú k tebe vyslovene nepríjemné a nekomplikujú ti výkon práce. Pokiaľ ta práca baví, zarobíš dobre a inak ti práca vyhovuje, toto by pre mňa nebol dôvod na zmenu práce. Je úplne normálne, že nie každý človek ti sadne, a nie každému človeku sadneš ty. Možno sú už zohratá dvojica, bavia sa o súkromných veciach, možno si im nesadla ako osobnosť, ale je to úplne v poriadku. Pokiaľ je zachovaná normálna pracovná morálka, odosobnila by som sa od toho, a snažila sa sústrediť na prácu. Pracovala som na viacerých miestach, a vždy to bolo tak, že niekde bol kolektív lepší, niekde horší, nie všade som si našla kamarátky na “život a na smrť”, ale vždy som s každým vychádzala slušne, úctivo, s rešpektom.
@anonym_autor vitaj na Slovenku medzi sprostými ženami... Česť výnimkam.
Bohužiaľ je smutné... Ako sa ženy vedia správať...smutne a strasne a vôbec im nevadí ze tým druhému ubližujú. Ale neverím, ze sa to zlepší...
Skus to nebrat osobne-napriklad u nas bola vysoka fluktuacia, starsie kolegyne uz rezignovali na nejake vytvaranie vztahov a zdvorilostne konverzacie s novymi kolegynami/kolegami, sama som to pochopila az po niekolkych rokoch ked ma prestalo bavit sa vykecavat s kazdym novym kto prisiel… mal som kolegynu co so mnou prve 2 mesiace ani neprehovorila, potom obcas a az po roku ked videla ze teda ais ostanem dlhsie sa rozkecala a stali sa z nas potom kamosky aj napriek vekovu rozdiel… a co sa tyka pochvaly-vacsinou kazdy novacik je motivovany, chtivy, starsie kolegyne uz len pretacaju ocami , to pride casom 🤣
@anonym_autor chodíš do prace pracovať alebo klabosit a hľadať si kamosky?
Baby ale na začiatku to bolo celkom ok. Po tej pochvale sa mi zdá, že to začalo. Ja si myslím, že oni ani nepustia medzi seba nikoho, lebo tu bola ešte jedna kolegyňa, ktorá sa radšej presťahovala do druhej kancelárie, čo ja nemôžem, lebo sme jedno oddelenie,ľuďom tu byt a ani už nie je voľné miesto inde... A ešte jedna, čo som miesto nej teraz ja, tá odišla, ale ani sa nečudujem už... Len čo mi tieto vraveli, že plakala u šéfov,ako by ju ony dve týrali...no tak toto je aj mne obcas do plaču... Akože ja nepotrebujem byť kamoška, ale zo začiatku v pohode debata,aký bol víkend a tak, také témy neškodné o počasí, teraz ani to. A keď dačo ja poviem, tak normálne hocikedy ignorácia...bavia sa aj o deťoch,škole, ale mňa sa už neopytaju nič a keď dačo poviem,ostane ticho alebo akoby som nič nepovedala. Keď sa niečo opýtam k práci, tak jedna mi odpovie, ona má zaujala... Tiež na napadlo, či aj šéfovi nedajú zle recenzie na mňa.
Tie sluchátka myslíte, že nebudú neslušné? Tiež som nad tým rozmýšľala... Len neviem,keby na aj šéf s nimi videl... Ako by to pôsobilo... Musím vydržať aspoň ten rok, aby dom nabrala skúsenosti... Hoci fakt tu nie je kam odísť,bieda s prácou...
@anonym_autor chodíš do prace pracovať alebo klabosit a hľadať si kamosky?
@lienka.7 samozrejme,že pracovať. Ale aj popri práci sa dá prehodiť pár slov. Oni sa rozprávajú aj a ja akoby dom bola vzduch. Ja by som sa nedokázala tak správať k niekomu...
Ja by som to až tak neriešila. Teda pokiaľ nie sú k tebe vyslovene nepríjemné a nekomplikujú ti výkon práce. Pokiaľ ta práca baví, zarobíš dobre a inak ti práca vyhovuje, toto by pre mňa nebol dôvod na zmenu práce. Je úplne normálne, že nie každý človek ti sadne, a nie každému človeku sadneš ty. Možno sú už zohratá dvojica, bavia sa o súkromných veciach, možno si im nesadla ako osobnosť, ale je to úplne v poriadku. Pokiaľ je zachovaná normálna pracovná morálka, odosobnila by som sa od toho, a snažila sa sústrediť na prácu. Pracovala som na viacerých miestach, a vždy to bolo tak, že niekde bol kolektív lepší, niekde horší, nie všade som si našla kamarátky na “život a na smrť”, ale vždy som s každým vychádzala slušne, úctivo, s rešpektom.
@drianaa tiež sa snažím vychádzať s každým... No nič, budem sa snažiť to ignorovať... Aj keď fakt niekedy mi je do placu, lebo slušne sa správam,robotu robím, pýtam sa, či netreba s niečím pomôcť,keďže má zaúča,aby dom nebola za lenivu...
nevsimala by som si ich. nie si tam preto, aby si s nimi mala nadstandardne vztahy, si tam kvoli praci. ja chapem, ze ta to odradza, ale ver mi, ze ak ich budes ignorovat, spravis najlepsie.
nevsimala by som si ich. nie si tam preto, aby si s nimi mala nadstandardne vztahy, si tam kvoli praci. ja chapem, ze ta to odradza, ale ver mi, ze ak ich budes ignorovat, spravis najlepsie.
@vierkaa0 tak dnes konkrétne sme si povedali iba dobrú chuť a ešte dom sa jednej niečo opýtala...a oni dve tu
veselo kvakaju..
Ale idem sa to snažiť ignorovať, aj keď je to ťažké byť ako vzduch osem hodín denne.
@vierkaa0 tak dnes konkrétne sme si povedali iba dobrú chuť a ešte dom sa jednej niečo opýtala...a oni dve tu
veselo kvakaju..
Ale idem sa to snažiť ignorovať, aj keď je to ťažké byť ako vzduch osem hodín denne.
@anonym_autor ako dlho pracuješ? Tri mesiace? Este ta zaucaju?
Úprimne, ak máš problém s tým že si "ako vzduch" tak si daj slúchadlá alebo niečo. Kopu ľudí pracuje sami v kanceláriách a zvládajú to aj viac ako osem hodín denne.
@anonym_autor ako dlho pracuješ? Tri mesiace? Este ta zaucaju?
Úprimne, ak máš problém s tým že si "ako vzduch" tak si daj slúchadlá alebo niečo. Kopu ľudí pracuje sami v kanceláriách a zvládajú to aj viac ako osem hodín denne.
@janagem ale mne nevadí ticho,keď som sama. Pracovala som roky sama v kancelárii a úplná pohoda. Tu ide o to, že sme tu tri a ona sa rozprávajú a ja nič. Nejde mi o to kecat osem hodín, ale byť vzduch nie je príjemné
@anonym_autor vitaj na Slovenku medzi sprostými ženami... Česť výnimkam.
Bohužiaľ je smutné... Ako sa ženy vedia správať...smutne a strasne a vôbec im nevadí ze tým druhému ubližujú. Ale neverím, ze sa to zlepší...
@derdia máš pocit, že v zahraničí toto neexistuje? Fakt? Ani voči cudzincom?

@anonym_autor Ahoj autorka, chapem,ze ta to mrzi a zvlast, ked je to take okate, ale kasli na to. Sustred sa na pracu. Bud rada,ze ked sa opytas nieco co nevies, ze ti poradia, to je pre teba najhlavnejsie. Kamoska v jednej praci bola na prasky ako novacik, nielenze zazivala nieco obdobne co ty, ale dokonca jej nechceli odpovedat, ked sa opytala na nieco pre nu nove a este sa tak zakerne uskrnuli. Ona sa zatla a skusala pytat info od inych co mali kancle opodial a aj ked nerobili presne to iste, ale rozumeli tym postupom, tak jej vysvetlili co potrebovala. Casom sa jej dokonca podarilo dostat do ineho kanclu a tam je to vraj uz ovela lepsie🙂 Nevzdavaj sa! Nesil sa im s rozhovormi na silu. Poprajte si dobru chut ako naposledy, pozdrav, odzdrav, ked nieco nevies sa opytaj, alebo ked sa nieco opytaju teba odpovedz, ale normalne milo, nie skleslo a ofuknuto lebo to z teba vycitia. Stale si udrzuj svoju normalnu a slusnu uroven. Mozno tym,ze su kamosky aj mimo prace, tak si sepkaju sukromne veci, ktore chcu, aby boli len medzi nimi, nechcu kazdemu svoje osobne veci vesat na nos inym.To respektuj. A kedze si vravela,ze ked sepkaju ich nepocujes, tak nemozes vediet,ze ohovaraju, ved mozno ani nie, ked to nepocujes. A keby aj, jedno ti to moze byt aj tak, lebo to nepocujes a je to aj lepsie pre teba🙂Skus zacat hladat aspon v niektorych tych nevyhodach svoje vyhody a hned sa ti bude lahsie pracovat🙂Hlavne nic nevzdavaj! Drzim palceky🍀
@lienka.7 samozrejme,že pracovať. Ale aj popri práci sa dá prehodiť pár slov. Oni sa rozprávajú aj a ja akoby dom bola vzduch. Ja by som sa nedokázala tak správať k niekomu...
@anonym_autor tak je to na tebe. Ak to nedokážeš zvládnuť, vždy môžeš zmeniť prácu. Pokial ti nerobia podrazy, môžu ti byt ukradnuté
@janagem ale mne nevadí ticho,keď som sama. Pracovala som roky sama v kancelárii a úplná pohoda. Tu ide o to, že sme tu tri a ona sa rozprávajú a ja nič. Nejde mi o to kecat osem hodín, ale byť vzduch nie je príjemné
@anonym_autor ano je to šikana co robia. Ignorujú ta. Je im to je jedno. Je to tiché násilie vykonávané na tebe. A každý normálny vie, ze prehliadanie niekoho je otrasný skutok... Ci uz dieťaťa alebo dospelého.
@anonym_autor ach takéto fuchtle milujem. Asi sa boja konkurencie
@anonym_autor mám kamošku, ktorá tiež nastúpila do novej práce. Je tam mesiac a pol a ešte nebolo dňa, aby neprišla s plačom domov. Nastúpila ako pomocná kuchárka, ale hlavná kuchárka jej to dáva vyžrat tak, ako by celá budova a všetko v nej bolo len jej. Pritom ona ju nezamestnavá. Robí jej veci, ktoré sú na dospelu ženu pod úroveň, šikanuje ju neskutočne a to nie len ona, ale aj vedúca jedálne sa k nej správa pod úroveň svojmu veku a postaveniu. Áno, asi vidí konkurenciu v nej a tie tvoje kolegyne vidia konkurenciu v tebe. Ešte počkaj, ak sa to nezmení nech ťa preložia do inej kancelárie. Je ťažké chodiť do práce, ak človek cíti, že ho kolektív neprijal. Veď v práci tráviš značnú časť dňa a potrebuješ byť v pohode kvôli práci aj svojmu zdraviu. Držím ti palceky 👍.
@anonym_autor daj tomu cas......
Toto je v zenskych trojuholnikoch bezna prax. Dve sa daju dokopy, tretia sama. Vsak uvidis, ked jedna ochorie alebo pojde na dovolenku, ako budes tej druhej vzacna. Alebo ked jedna z prace odide natrvalo, tak je dost mozne, ze sa to cele este otoci.
Veľmi nepríjemná situácia, ja by som tiež v takom prostredí nechcela pracovať. Je to max .neslušné ja si nikdy v spoločnosti takto s nikým nesepkam, ale napr. všímam si ze niektoré ženy v pohode ,aj ked to niekedy nemyslia zle, len mozno nechcu rušiť .Tým chcem povedať, že aj vtedy to je neprijemne , nieto ešte keď to je zámerné ako u vás.
@anonym_autor tomu sa hovori kravy obecne a slepice domace,mala som to podobne ,jedneho dna sa zacali so mnou normalne bavit , akurat ze ja som im uz nikdy nedoverovala a bavila sa s nimi v urcitych mantineloch , robila som s nimi 14rokov
Take kolygynky som mala, spolu cely vesmir prebrali, na kavicku, na masaz po robote, bolo mi to zvlastne, nejako som sa snazila zapadnut, niekedy pozvala von, ale tma, nic, chvilku ma to aj mrzelo, ale praca super, tak som to pustila z hlavy a vies co? Super sa mam, obcas by uz aj chceli poklebetit, alebo ich niekedy nieco zaujima vsak zdroj klebiet a zo mna nic😂hlupu hram🤪a hlavne sa mi ulavilo
@anonym_autor tomu sa hovori kravy obecne a slepice domace,mala som to podobne ,jedneho dna sa zacali so mnou normalne bavit , akurat ze ja som im uz nikdy nedoverovala a bavila sa s nimi v urcitych mantineloch , robila som s nimi 14rokov
@danieli a si s nimi v kancelárii iba ty?
@anonym_778e33 vieš čo, nechápem, nič som neurobila a to od začiatku som bola ako piate koleso na voze, ale teraz už dupľom... Mne je už trápne sa nasilu vtierat do ich rozhovorov, keď sa bavia aj o deťoch,škole, furt len oni dve, nepozrú na mňa,že ako rozhovor nás troch...tak už sa ani nasilu nezapájajú, lebo tiež občas ani neodpovedali...
Veľmi nepríjemná situácia, ja by som tiež v takom prostredí nechcela pracovať. Je to max .neslušné ja si nikdy v spoločnosti takto s nikým nesepkam, ale napr. všímam si ze niektoré ženy v pohode ,aj ked to niekedy nemyslia zle, len mozno nechcu rušiť .Tým chcem povedať, že aj vtedy to je neprijemne , nieto ešte keď to je zámerné ako u vás.
@sidicek tak keď si šepkajú dôverne veci,ok...oni aj ohovárajú ďalšie kolegyne,vtedy tiež šepkajú,ale občas niečo zachytim....tak viem...a potom keď hovoria aj banality,tiež potichu a medzi sebou a ja tam sedím ako fakt navyše
Toto je v zenskych trojuholnikoch bezna prax. Dve sa daju dokopy, tretia sama. Vsak uvidis, ked jedna ochorie alebo pojde na dovolenku, ako budes tej druhej vzacna. Alebo ked jedna z prace odide natrvalo, tak je dost mozne, ze sa to cele este otoci.
@angelix no aj keď je jedna doma,tak tá druhá dokáže byť ticho celý deň a nič mi nepovedať... To ticho je aj kým príde druhá neskôr,napr jedna o ôsmej,druha o deviatej, dovtedy je ticho a potom ožijú a už kecaju

A keby si im normalne skusila povedat, ze ci si im nieco spravila, ked sa k tebe takto spravaju? Akoze myslim si, ze nemas co stratit.