icon

Prečo sa stále opakujú plané sľuby?

7. okt 2024

Vydala som sa za muža ku ktorému som prechovávala hlboké city, veľmi hlboké. Pracoval v zahraničí a postupne sa nám narodili tri deti . Mal absolútnu moju dôveru a voľnosť, jeho náplňou bola hlavne práca a sem tam nákup domov , cez víkendy bol s nami . O deti sa tak prevádzkovo staral . Keď malo tretie dieťa zopár mesiacov , zistila som fakt strašné veci, požičiaval peniaze druhým ľudom , aj rodine aj cudzím bez môjho vedomia, zatajoval mi odmeny a bonusy v práci , nevidela som často výplatné pásky , nemala som prístup k jeho účtu čo sa týka obratov , tak som nevedela ani koľko dostal ani kde a koľko míňa . Do rodiny dával peniaze sporadicky , , držal nás vo finančnej poddimenzovanosti , pričom v skrini ukrýval nemalé čiastky o ktorých mi hovoril že to sú zálohy firmy a musí ich vyúčtovať. Kupovala som deťom veci po bazároch a šetrila som celkom dosť. Hlavné položky v domácnosti som platila ja . Potom urobil nejaké transakcie vo firme ktoré nemal urobiť a musel odísť a s ním aj ja , ktorá som pre nich pracovala externe , ale o ničom som ani netušila. Má veľa súdnych sporov do ktorých ma vtiahol ako manželku , máme zablokovaný všetok majetok . Rozviedla som sa s ním , ale zostali sme v jednej domácnosti asi 6 rokov. napriek tomu všetkému som zobrala hypotéku a kúpila staršiu nehnuteľnosť kde sme sa presťahovali . spätne si uvedomujem aké naše spolužitie bolo nevyvážené. Nič neriešil , nezaujímal sa , nekomunikoval , nezdieľal , robil si v tom manželstve a neskôr aj v partnerstve čo chcel. Celé naše spolužitie bolo sprevádzané mojou veľkou frustráciou z nedostatku sexu , najprv to bolo raz za 4 týždne , potom raz za 6 týždňov, a skončili sme pri troch mesiacoch a aj to len keď som mala blbé pripomienky. Prečo to tak je mi nikdy spoľahlivo nevysvetlil . Do toho sa zakombinoval jeho chlad a mlčanie a ž to dospelo do bodu kedy som ho vypoklonkoval až domu . Odišiel preč, za ním odišla najstaršia dcéra , ktorá trpí bulímiou a ktorá sa začala liečiť , zostala som sama s dvomi deťmi , vysokou hypotékou na krku , vlhnúcim domom kde všetko postupne opadáva a odchádza. A on mi napíše že však čo , hlavne že tam nezateká a tečie teplá voda. Počas tých 6 rokov sme chodili po terapiách , psychologoch , stále len sľuboval ako sa zmení a on sa zmení a výsledok je taký že nula . Dne mi dal zas vyhlásenie že urobí radikálnu zmenu vo svojom živote , avšak história hovorí za všetko . Takéto vyhlásenia púšťa do éteru , ale počas tých troch mesiacov čo je preč sám od seba mi nenapísal ani čiarku , neprejavil ani náznak citu , alebo nejakej náklonnosti, len zas počúvam veľkohubé sľuby . On mi tvrdí že ma miluje , ale to ani nemôže myslieť vážne po tom všetkom . Môže takýto človek vôbec niekoho milovať a byť schopný citu voči druhej osobe , keď sa takto chová ? Zostala som v podstate na všetko sama, uviedol ma do finančnej neistoty , strachu z toho či budem schopná splácať hypotéku , aby sa mi nič nestalo . Deti nepôjdu na žiadny tábor , lebo budem odkladať peniaze na opravu domu . Do toho ma vyčerpávajú súdne spory čo musím kvôli nemu absolovať. Miloval ma vôbec tento človek niekedy ?

vanilkovazmrzka
7. okt 2024

Pravda je taka, ze ten clovek pravdepodobne nikdy k nikomu lasku nepocitil a ani ju nedokaze citit. A pravda je aj to, ze si ovela silnejsia a schopnejsia ako si o sebe sama myslis. Spravila si kroky dobrym smerom a ano bude to velmi tazke ale zvladnes to.

alickapusinka
7. okt 2024

Dúfam že nehnuteľnosť po rozvode je len na tvoje meno.Nie nemilovala k by ťa miloval toto neurobi.

autor
7. okt 2024

@alickapusinka je to kúpená nehnuteľnost po rozvode a je moja.

mabenn
7. okt 2024

Preco je pre teba podstatne to, ci ta miloval...? Po tom vsetkom co si prezila?

autor
7. okt 2024

@mabenn je to pre mňa pre mňa podstatné. Chcem vediet či som splodila deti s človekom pre ktorého som bola len chodiaca maternica alebo s niekým kto ku mne prechovával aj nejaké city, len proste potom zmizli .

enmery
7. okt 2024

Stačí sa zaujímať o psychológiu. Sú proste aj emocionálne plochí ľudia. Keby Ťa miloval, videla a cítila by si to na jeho správaní. To, čo si popísala, láska nebola. Asi Ťa mrzí, že je to Tebou-nie je. Urobil by to akejkoľvek inej.Na to si sa pýtala. Buď rada, že je preč.

autor
7. okt 2024

Toľkokrát som mu vysvetľovala že takto sa chovať voči mne nesmie , že mi to strašne ubližuje a že som neštastná , pozeral na mňa a bol ticho , a vždy len povedal a čo mám ako robit ? Alebo sa mi otočil chrbtom v posteli a zaspal . Postupom času som už aj ja stíchla a otupela , aj voči jeho vyhláseniam .

zuzanka.zuzu
7. okt 2024

mne sú tieto ciťáky v podstate uprdele, hlavne preboha predaj ten polorozpadnutý dom, kúp si byt a deti pošli do tábora 🙈 fakt je tvoja najväčšia starosť ten kkt? na tvojom mieste by mi nestál ani za založenie tejto diskusie 🤦 dcéru si rieš a o tie 2 deti sa postaraj lepšie, jeho úplne blokni. snáď aspoň výživné máš poriešené

autor
7. okt 2024

@zuzanka.zuzu vieš ono to nie je také jednoduché sa citovo odpútať , nedá sa to zo dňa na deň , ja to aspoň neviem , ale pracujem na tom ako sa len dá. Keď to nedám s tým domom , predám ho a pôjdem do bytu . Nie je polorozpadnutý nežijem v ruine ale nie je taký aký by mal byť.

zuzanka.zuzu
7. okt 2024

zo dňa na deň??? to si mala už daaaaavno 😀 a neboj, zvládneš to!! len si urči priority 😉

autor
7. okt 2024

@zuzanka.zuzu ja nechcem aby sa vrátil , lebo viem že nemal ku mne žiadny cit . To už viem . Al nie je to také jednoduché pre mňa ani po tých troch mesiacoch . Ja som voči nemu prechovávala hlboké city , keby som ho vtedy nelúbila alebo si ho brala pre iné výhody , dávno som s tým vysporiadaná . Časť peňazí na dom mi dal aj on , aby sme mali kde bývať , ale ten je môj .

maranta_leuconeura
7. okt 2024

Dom by som predala okamzite a vymenila za byt. Bez poriadnej investicie na ktoru nemas sa bude stav stale len zhorsovat.
A co sa tyka byvaleho, z hovna bic neupleties. Neviem co tam chces zachranovat alebo v co dufas, je taky ako bol vzdy, ale tak dobre rano, ze si si to konecne uvedomila. Skus zit pre pritomnost a buducnost.

mondolina
7. okt 2024

a čo sa zmení keď zistíš teda či ťa miloval, nemiloval, miluje.
mne by to tak srdečne jedno. nasekať si tri deti s mužom, ktorého si dobre nepoznala.
držím palce, aby si sa od neho čo najskôr odpútala.

marianarem
7. okt 2024

Tak ja si myslim, ze ta mal/ma rad v ramci svojich moznosti, ktore su ale dost biedne. Tipovala by som, ze od svojej rodiny tiez tej lasky vela nedostal, vysledkom je narusena osobnost a rizikove spravanie, co vacsinou nedopadne dobre. Velka kapacita na prejavovanie nejakej naklonnosti k druhym (a vobec na zaoberanie sa ich potrebami) mu nezostava. Slubom by som uz urcite neverila.

enmery
7. okt 2024

Pýtaš sa na cit a potom napíšeš, že vieš, že nemal žiadny cit. Proste si empatická bytosť a na takú sa zavesí vždy taký emocionálne plochý človek a žije z jej nešťastia. Keby sa ľudia zaujímali o psychológiu, bolo by menej takýchto prípadov. Nie je to o Tebe alebo žeby si nebola dosť dobrá. Takýto by bol ku každej. Vadný kus a ty sa trápiš zbytočne, chápeš? Dokázala si odísť a useknúť to. To veľa žien v takýchto toxických vzťahovh nedokáže. Mysli radšej na to.

tundra
7. okt 2024

@autorka tazke citanie...nieco podobne prezila @subartic ,mozno poradi...drzim palce,verim,ze to zvladnes❤️.

bubinkaaa
7. okt 2024

Veľa žien mudruje,čo by spravili na Tvojom mieste....jasne,že to nie je pre Teba teraz jednoduché -len tak zabaliť všetko,no najrozumnejsie to je, áno.
Žila si s chladným mužom,ťahal ťa za nos celé roky,určite sa nezmení , a to NIKDY!!! NESTRACAJ PRI ŇOM ČAS 🙏
Chcem Ti vyjadriť podporu,aby si sa postupne od neho úplne odstrihla,zvládneš to,ty si šikovná..😉..sprav to pre svoje deti,radšej choď do bytu,nech nežijú v plesni- vo vlhkom dome,a radšej sa poobzeraj po niekom novom,kto ti bude už konečne opätovať aj Tvoje city😉

enmery
7. okt 2024

@bubinkaaa Ešteże ty nemudruješ😄

sissy27
7. okt 2024

Prepac, budem kruta… ale toto je vysledok tvojich zlych rozhodnuti. Ty si zivym prikladom toho, ze zena sa velmi lahko nadchne pre uplne obycajne 💩 a dokonca sa zanho aj vyda. A ty ako bonus si s tym 💩spravis este tri deti 🙈 cely zivot ho obskakujes, dopriavas mu absolutnu volnost, nezaujimas sa o rodinne financie, hlucha slepa a bohuzial aj hlupa a ked to praskne, tak si zrazu strasne prekvapena… rozvedies sa a este 6 rokov s nim zijes - preboha preco?? Dcera trpi PPP - ktovie, co je pricinou… zeby zivot v toxickej rodine?
A ako ceresnicku na torte si na byvanie vyberies polorozpadnuty dom a budes nariekat, ze deti nemozu do tabora… ale najvacsi problem mas s tym, ci ta niekedy naozaj miloval 🤯 wau. Vies co, miloval, lebo ved kto by nemiloval pohodlie bez zodpovednosti.

autor
8. okt 2024

@sissy27 dcéra tým trpí posledného pol roka
a my vieme čo je príčinou . Dom ani zďaleka polorozpadnutý , ale treba tu investovat aby sa peknejšie bývalo .

autor
8. okt 2024

@sissy27 a ja nenariekam , ja konštatujem že ak by som sa rozhodla v ňom zostať, do táborov nepôjdu , tak ako mnohé deti na Slovensku .
Financie ..nuž to je také že mala si mať financie pod kontrolou , ak ti niekto dá len prístup k účtu na platbu kartou a nie prístup k obratom , a účet je jeho asi ťažko vieš kam peniaze dáva. Ak niekto drží svoj príjem viacmenej v tajnosti , perie peniaze , nevieš o tom . Ak jeho rodina sedí na oslavách a pozerá ti do očí , pričom má od teba požičané peniaze a ty o tom nevieš , je to naozaj náročné mať financie pod kontrolou . Hlúpa som bola v tom , že som si nepozrela kto akou mierou prispieva na spoločný účet a to že som verila jeho sľubom že on sa zmení , že to bude iné , že na sebe pracuje. Ale vytlcť z niekoho prístup k obratom k jeho účtu je nemožné, vedieť čo platí , aký má príjem tak k tomu sa an imanžel nedostane , pokiaľ je účet na jeho meno . Hlúpa som bola že som nepozerala kto akou mierou sa angažuje v domácnosti , že som tvrdo netrvala na návrate domov zo zahraničia , že som nemala ho pod kontrolou . Ale v rámci vzťahov je ten druhý slobodný človek a mal by mať dôveru svojho partnera, Ten môj ju zneužil , slobodu si nevážil , proste si robil čo chcel . Dnes to už viem a aj viem že vziať si takéhoto muža nebol najlepší nápad. To že mám deti neľutujem, myslím že sa o ne staráme obidvaja dobre.

sissy27
8. okt 2024

Od zaciatku ti branil v tom, aby si mala prehlad o spolocnych financiach - a ty nic. Samozrejme to si vynutit nevies, na druhej strane je to obrovske varovanie, ze tu nieco nie je v poriadku a ze tento clovek mi rozhodne neoplaca moju doveru, takze cely ten vztah prehodnotim. Ty si mu odpovedala tym, ze si mu porodila 3 deti, o ktore sa na zaciatku tohto pribehu staral len tak “prevadzkovo” (mozno som nie celkom dobre pochopila, co tym myslis, ale zo zahranicia sa asi tazko staral nejak osobnejsie) a zrazu je z neho dobry otec - vies, niekto, kto si nevazi matku svojich deti, obera rodinu o peniaze a dostane ju do financnych problemov, nemoze byt nijako dobrym rodicom…

danica2711
8. okt 2024

vieš čo, radšej ani nechci vedieť, či ťa miloval (aj keď musí byť aj tebe jasné, že takto sa nikto k milovanému človeku nespráva) a čím si preňho bola - nemáš dosť skutočných starostí, ktoré musíš riešiť a ktoré sú na rozdiel od tvojej otázky skutočne dôležité a aj riešiteľné? Tamto už nevyriešiš a v podstate je to pre tvoj terajší život irelevantné

maruskat
8. okt 2024

Nechápem prečo to riešiš,či ťa miloval/nemiloval? Ste rozvedení dávno,počas tých spoločných rokov ste mali toľko zlého,že by mi to bolo úplne jedno čo cíti..Snaha o záchranu bola s tými terapiami,nuž to nevyšlo.Zivot ide ďalej...skús sa od neho odstrihnúť, uvidíš že ti bude lepšie a deťom tiež. Ten dom,keď ti je napriťaž,predaj ho, výmen za byt a budeš mat menej starostí .Už teraz mysli len na seba a svoje deti,aby ste mali krajsiu a hlavne lepsiu buducnost.Drzim palce

lujza123
8. okt 2024

Je veľmi tazke odpútať sa od človeka s ktorým si prežila život a mas s ním deti. Chce to len čas, to co prežívaš je obyčajný smútok s trochou nostalgie zmiešanej so spomienkovým optimizmom.
Áno miloval ta, akurát bol nezodpovedný a viezol sa na tebe, lebo ty si bola ta co mu odpustila, ťahala všetko za neho, vybavila, zariadila, postarala sa. Dala si na prve miesto jeho, potom deti a potom tisíc ďalších veci a až potom seba.

Tvoj problem dnes nieje vlhnuci dom a hypotéka, ale ta pretrvávajúca príputanost k nemu. Sama vieš ze môže napísať čokoľvek, ta jeho povaha ktorú ma sa nezmení. Zmeniť môžeš jedine seba a ten spaditelsky syndróm ktorý voči nemu máš, pruserov ti už narobil v živote dosť…

Dom a tábory teraz nerieš. Daj sa dokopy, stabilizuj sa, opusti a odpustí mu aj mentálne. Co ty vieš co bude za rok, dva. Možno lepšia práca, možno nový partner s ktorým ten dom opravíte. Alebo sa na to vykašleš a pôjdeš niekam do bytu

autor
8. okt 2024

@sissy27 ja som napísala že tak prevádzkovo sa staral , teda bral ich von , keď mal čas sa im venoval , nemal problém okupat , prebaliť, uspať, odviesť , doviesť. Proste taký prevádzkový otec. To, že sa ku mne choval ako choval s chladom , odstupom , nekomunikatívne , nezdieľne , že ma klamal podvádzal , zatajoval je vec iná a je naozaj v príkrom rozpore s tým ako sa má dobrý manžel chovať. Tým konaním zapríčinil rozpad manželstva , partnerstva a aj rodiny. To že naše deti behajú ako mačence od jedného k druhému , že si prekladáme veci , je zasa iná vec , ale obaja sa staráme ako najlepšie vieme.

autor
8. okt 2024

@lujza123 dať sa dokopy , stabilizovať , odpútať sa je pre mňa momentálne najťažšie. Nie je to jednoduché a nie je to lusknutím prsta.
Ja viem že takýto ľudia sa nemenia , jednoducho sa nemenia ( 99 % ) pokiaľ naozaj a skutočne oni sami nechcú a keď nemajú dostatočnú motiváciu . Problém je ten ,že môj bývalý muž by sa prispôsobil aj koncentráku , on je taká povaha, stratil som ženu nie som každý deň s deťmi , on po krátkom čase prijme ako bežnú súčasť svojho bytia a prestane riešiť akúkoľvek prácu na sebe. Proste je to tak , neriešim. S ním by nepohla ani moja ťažká choroba a ani moja smrť, aby sa začal chovať inak . Jediné čo s ním pohne je strata majetku , na ktorý je viazaný .

vanilkovazmrzka
8. okt 2024

Dobre teda, tak ta miloval, ale preslo ho to. Mozes sa spokojne pohnut dalej.