icon

Prečo sa vyhnúť hosteniu doma? Zbytočné starosti!

17. nov 2024

Dobrý deň prajem,viem že možno blbá otázka ,ale prečo väčšina ľudí to má tak ,že prídu k niekomu má návštevu sa doslova vyhostiť ( myslím tým,že vypijú,najedia sa atď) ale u seba niečo také veľkí nechcú organizovať ? Pred troma rokmi som organizovala Silvester pre kamarátov u nás doma ,doteraz sa ani jeden neozval že poďme na Silvestra k nim napr,pre zmenu. Ja nemám problém ľudí hostiť atď ale prečo ľudia nepovedia,ze príď ty k nám ? A vyhostime ťa? Ono návštevy sú dobre,lenže my musíme všetko chystať,upratovať,umývať riad a niekto si príde a hotovo ,máte niekedy rovnaký pocit ?

Strana
z2
aurora33
19. nov 2024

@leonakr ale ak si dobre citala, tak autorka píše, že ona organizovala, čiže to je z jej vlastnej iniciatívy. Ona pozýva s tým, že čaká že ju pozvú tiež. To je sakra rozdiel. K vám sa svagrovci pozývajú sami.

lauricka
19. nov 2024

Človek sa rozhodne, či chce robiť pohostenie preto, že ho chce robiť. Nemôžete očakávať, že automaticky to tak urobia aj ostatní, ak to od nich očakávate, tak to radšej nerobte.

darmasiswa
19. nov 2024

@lauricka dovolim si tvrdit, ze ak prijmam pozvania do sukromia, tak je moja psia slusnost to oplatit, ak nechcem pozyvat inych do mojho sukromia, tak nebudem sa ani ja pchat do inych domacnosti a sukromne pozvania odmietnem, a ti, ktori sa nechavaju radi pozyvat domov k inym, ale sami nikdy nepozvu, len vyuzivaju

darmasiswa
19. nov 2024

a to sme este nespomenuli prespavacie samopozyvacie navstevy 😝

aurora33
19. nov 2024

@darmasiswa Boze ty čo máš stále s tým pozývaním do súkromia? 😅😀😀 a keď je niekto taký vychcany že len pozýva pozýva a pozýva a nedá pokoj? Nám sa to stalo dvakrát. Ja nebudem k sebe pozývať do svojho súkromia niekoho len preto že on ma pozýval pol roka vkuse.

lindous
19. nov 2024

@darmasiswa ale aká psia povinnosť, je to každého rozhodnutie 😅 keď niekoho pozývam, robim to preto lebo CHCEM a lebo mi jeho prítomnosť u mňa doma nijak neprekáža, nevnímam to ako zásah do súkromia… ako som písala menšiu partiu priateľov, či rodinu rada pohostím a nie u všetkých kamarátiek som “na oplátku” bola a absolútne mi to nevadí…niektoré bývajú ešte s rodičmi, iné bývajú tak odveci, že som rada, že sa môžeme stretnúť u nás a nemusím ja cestovať (aj keď to by sa zase dalo otočiť, že stále musia chodiť len oni), vôbec nemám potrebu sa ku nikomu “do súkromia” pchať… keby mi to vadilo, nepozývam ich, úplne jednoduché… nevravim teda o návštevách, ktoré sa pozvú aj samé a neohlásene sa objavia pred dverami a berú to ako samozrejmosť, s tým našťastie ja skúsenosť nemám 😅

darmasiswa
19. nov 2024

@aurora33 ak niekto neustale pozyva, a ja vopred viem, ze nie som ochotna ho tiez pozvat, tak neustale odpoviem jednoduche nie, dakujem za pozvanie

darmasiswa
19. nov 2024

@lindous ano, pozvem, lebo ho chcem u mna doma, ale ak zistim, ze ja mu nestojim za to, aby aj on mna pozval k nemu domov, ten clovek mi da najavo, ze odtial-potial, ze ja mu nestojim o ten isty vztah, ze ma nepusti do jeho domu, co respektujem, ale aj on pre mna uz nebude znamenat taku blizku osobu, ktoru vpustim ku mne, samozrejme, su ludia, pre ktorych ich osobny priestor a sukromie nema taku istu vahu, ako pre mna

aurora33
19. nov 2024

@darmasiswa ok. Tak my sme raz teda prišli a odvtedy chvalabohu už žiadne pozvanie nebolo. A fakt to nie je psia povinnosť pozvať niekoho kto ta stále bombarduje pozvaniami. A zase celý život hovoriť nie je tiež o drzku.

snowflakenel
19. nov 2024

My sa mapriklad na Silvestra.striedame. raz u jednycj, raz u druhych, u tretich. A doataneme.rozpis,,co kto prinesie. Je.to fajn,,lebo jeden urobi chlebiky, ina kolacik atd. Cize ani vela.prace a.tym nie je...

jessica6
19. nov 2024

Tak ja presne viem, ako to autorka myslela. My sme tiez boli z tych, co stale pozyvali, lebo sme chceli..Kazdy k nam rad prisiel, pohostil sa, bola zabava, vsetko tip top. Po kazdej jednej navsteve sa ludia pytali, kedy bude zase party. Nam to prislo mile, ze sa dobre u nas citili. Bolo to takto asi 2 roky, ked mi doslo, ze vlastne stale sa vsetko organizuje u nas. Kamarati maju tiez domy a posedenie vonku a nikdy nas nezavolali ani na sprostu kavu. S vynimkou jednej rodiny, ale to sa pozname uz 100 rokov a bezne prespavame u nich hocikedy aj oni u nas. Pri nich nemam problem mat aj bordel a objednat jedlo z donasky, ked sa mi nechce nic pripravovat. Ostatni su uz len nasi znami.

mk1111111111
19. nov 2024

@jessica6 presne ako píšeš, je to kopa roboty a ešte to v dnešnej dobe aj veľa stojí. Tiež sa navštevujeme len recipročne, žiaľ, kto to nechápe, nech sa hostí doma sám

Strana
z2