Prečo sa ženy, ktoré milujú peniaze, súdia negatívne?
Ahojte baby,
viem, že na tejto platforme ste všetky vekové kategórie a zároveň aj rôzne spoločenské triedy, preto sa chcem spýtať, či vnímate ženu, ak má rada peniaze, že to je negatívna vlastnosť. Resp. vnímate to tak?
Ja som ešte mladá, tento rok končím VŠ, celú VŠ pracujem, zarábam si, občas to bolo menej (covid obdobie), ale za posledné 2 roky som si už zvykla na pravidelný mesačný príjem, ustálila sa mi práca, v ktorej plánujem ostať aj po škole na TPP, popri tom ešte učím deti angličtinu a ak mám v práci voľnejšie, chodím si privyrobiť na hostess, keďže tam sa dá zarobiť pekná suma za pár hodín vítania hostí na nejakej akcii. Čiže, mám rada peniaze, rada si doprajem pekné veci, pravidelne chodím na vlasy, nechty, pedikúru, pilates, zdravie, móda a kozmetika sú moje hobby. Ale zároveň, platím si už aj sama výdavky ako internát, MHD, paušál a pod., ktoré mi rodičia normálne platili, ale už to zvládam sama a mám rada aspoň akú takú finančnú slobodu a zároveň chcem rodičom pomôcť, lebo rokmi už nemajú toľko, čo kedysi.
Problém je ale ten, že občas mám pocit, že moje okolie to vníma negatívne, že mám rada peniaze, najmä muži, lebo cítim, že potom majú pocit, že som zlatokopka, resp. prichádzajú trápne narážky. Pritom to nie sú ani bohatí chlapi a vidia, že ja sa nesedím doma na zadku a nečakám, čo mi kto dá, ale zarábam si a snažím sa makať. Poznajú ma, nikdy ma s nejakým bohatým starým chlapom nevideli, ale riešia. Plus sa strašne veľa chlapov oháňa tým, že ako je dôležitá skromnosť u ženy, ale prečo? čo také super vidia na skromnosti? Ja si myslím, že človek by mal byť pokorný, pokora je pre mňa dôležitá, ale prečo je skromnosť tak veľmi u nás považovaná za super vlastnosť.
Čo myslíte?
nečítala som diskusiu,ale nepoznám nikoho, kto by nemal rád peniaze🙂To je síce pekné že skromosť atd ak ti niekto povie, ale neverím že by neprivítali viac peniažkov.Takí ludia to väčšinou tvrdia ,čo majú pomenej.Lebo ved čo majú iné povedať. Ale zo skromnosti z tej sa človek ani nenaje,ani si neužije,ani sa neoblečie.A hlavne v dnešnej dobe sú peniaze velká potreba
Negatívne je to vnímané keď má žena rada cudzie peniaz, nie tie ktoré si sama zarobí. Ja ťa vnimam ako šikovnú a pracovitu, určite nie ako zlatokopku
Hm,na peniazoch nic nie je zle. Aj ja ich mam rada,aj ja si rada doprajem kvalitu aj kvantitu. Avsak este nikdy mi nikto nepovedql,ze som materialne zalozena. A to mam rada aj drahe kabelky,exoticke dovolenky,sperky. Nebude tam niekde zadrhel,ze o tych peniazoch a veciach prilis rozpravas? Stalo sa aj mne,mala som take obdobie,ze som si to neuvedomovala,ale moje reci takto zneli.
Do zlatokopiek vacsinou zenam nadavaju muzi, ktori su radi, ked maju na konci mesiaca 27€ v pluse a nie v minuse. Len tak, co si vsimam.
@solange7 vôbec nikomu to nevešiam na nos ako niečo špeciálne, niekto sa ma opýta, či niečo robím popri škole, tak odpoviem, nehovorím im môj plat alebo nerobím zo seba ani žiadnu hrdinku cielene, že každému to hovorím, že ja teraz pracujem...
@stanielka17 vystihla si to veľmi pekne a trefne.
@viera27 aj ja som nad tým premýšľala, veď preto aj táto téma, trošku som chcela počuť iné názory, možno tiež majú pocit, že moje reči takto, i keď nechcene znejú.
@liusa82 vnímam to rovnako.
Preco? Lebo im ukazujes svoju schopnost a nezavislost, co mnohym ludom vadi skrz ich opak...zvykaj si, nie kazdy je prajny
Tak skromnosť sa ti v prvom rade zijde keď budeš mat deti a zoberieš si priemerne zarábajúceho muža. Budeš chcieť super dom, super auto, super oblecenie to všetko bude super palka. Ono je to fajn keď si vieš zarobiť a kúpiť si co chceš no príde materská a 80% žien ostane závislá na manželovi. Na dobre sa rychle zvyká no problém nastane pri uťahovani opasku.
Zlatokopka nie si, to len prizemni ludia ta takto vnumaju,alebo len zavidia? Si mlada emancipovana zena kt si na seba dokaze zarobit a nasledne si aj uzit, na tom nevieim nic zle. Len by som odporucila sa zacat obklopovat podobne nastavenymi ludmi 😀
GoGirl! Zober papier a zacni pocitat, vsetko uprac tak, aby si po skole mohla mat na vlastne byvanie. Na nikoho sa nespoliehaj .... a ludia? Nic im nehovor. V klude sa v duchu vytesuj, ze to davas a nikoho nepotrebujes. Je veeeeelmi vela chlapov, kt. prave toto povazuju za pritazlive. Najdes ho, neboj ;) ak bude rovnaky, tak budete dreamteam. Ta 'energia' ta dostane k spravnym ludom. Na ostatnych kasli.
V kutiku duše ti aj zavidim, ale ja mam tiež šťastny život. Kasdy si ho nadstavi ako vie a ja som praveze tak inak nastavena ze zasa vsetko robim pre ostatnych a na seba cely zivot zabudam a nedoprajem si nic. Stale som robila zarabala a stale len pre ostatnych nikdy som na seba nemyslela. Som tak vychovana aj moji rodicia taky boli,nikdy mi nic nechybalo a prave som tak skromne vychovana ze radsej to ja nebudem mat len nech ma ten druhy. Takze ja fandim takym zenam ako si ty a ano je to tak ze muzi to vnimaju dost negativne ze je zena samostatna .
Ti muzi, ktori tuzia po nesamostatnej babe, ktora si bez ich financnej pomoci ani neprdne, tym sa vyhybaj veeeelkym oblukom. O takych tu na tyzdennej baze pribudeju prispevky, vsetky ako cez kopirak - muz je debil a musim od neho odist, ale som tehotna/s malym dietatom, nikto ma nevezme do roboty kvoli 3+ rocnej materskej, nemam uspory, nemam ani na podnajom a som na pokraji nervoveho zrutenia. Nebud o par rokov jedna z nich.
Hmm, no tak si sebestačná. To si v tvojom veku dosť ďalej oproti kope chlapov, s ktorými si v kontakte...🤔. Asi to bude len prachobyčajná závisť... 🤷. Asi dávaš príliš okato najavo, že si už niekde inde ako oni, nebude to aj tým? Lebo ja byť študentka vš a spolužiačka by točila o nechtoch a kabelkách a ako ona ide robiť hostestku, lebo ona musí mať nechty a vlasy a neviem čo, no, neviem. Akože nejak by mi to asi liezlo krkom, a nemá to nič s tým že by mala "rada peniaze", skôr že má akoby pocit, že sa musí prezentovať čo všetko ona stíha popri škole, no proste slečna úžasná. A taká tá samochvála, to holt chlapov a aj baby celkom odháňa, jedine, že by si stretla podobne ambiciózneho týpka ako si ty sama a môžete sa navzájom hecovať, čo všetko vy dvaja popri štúdiu ešte stíhate.
Otázka znie, či máš aj iné hobby ako zarábať a mínať peniaze a či by si na chlapa vôbec mala čas pri toľkých aktivitách. Možno ten chlap chce od života viac ako zarábať do bezvedomia, aby mal reprezentatívnu polovičku, ktorej hlavná životná hodnota je hodnota materiálnych veci a jej výzor. Finančná sloboda je fajn, ale v Tvojom veku na intráku som si užívala život. Nebola by som ochotná všetok svoj voľný čas investovať do zarábania praňazí, len aby som si mohla kúpiť nadštandardné veci na seba. Keď som si našetrila, tak som radšej mínula na dovolenku, na zážitky. Možno narážali na toto. Iné životné hodnoty. Rande s nesprávnymi chlapmi. Musíš si najsť workoholika, ktorý si potrpí na reprezentatívny model polovičky a pri pracovnom nasadení mu budeš stačiť na reprezentáciu a posteľ.
@luckajozko21 Ďakujem pekne.
@mikadooo so spolužiačkami to ani nejako neriešime, všetky máme nejaký job popri škole, proste si len povieme, idem do roboty, nerozoberáme nejako často spolu robotu, v škole skôr školu, chlapov, áno, aj módu, nechty, vlasy a pod., ale tak normálne. V škole nejako nepocitujem problém, skôr mimo, trebárs s nejakou inou partiou, pred chlapmi a tak...
Existuje niekto kto nema rad peniaze? Len je rozdiel ci si ich viem zarobit a mozem ich minut, alebo cakam ze ma niekto zadotuje. Samozrejme ak niekto nema peniaze potrebuje "skromnu" zenu.
No tak asi keď ťa tak počúvajú, ti nemajú moc čo ponúknuť, keď v podstate si na všetko zarobíš sama...🤷. Ja v tom nejako extra problém nevidím, mnohí slovenskí chlapi v tomto problém vidieť môžu (nezávislá finančne sebestačná žena). Súhlasím s názormi vyššie, že každý má rád peniaze 😉😉😉. Len to je také slovenské, že ženuška má šúchať nohami a tváriť sa skromne a cudne a chlap má nadeľovať peniaze, rozhodovať za oboch a búchať po stole. Samozrejme, to ti tí chlapi ani za svet nepriznajú 😝.
@anketkarka Vieš čo, aj toto mi napadlo, že môže byť, že len nemáme rovnaké hodnoty. Mám aj iné hobby, zase nie je to tak, že by som sa išla zodrať, sú ľudia, čo makajú oveľa viac ako ja. Mám čas ísť aj von s kamarátkou, chodím pravidelne za rodinou, v dobrom počasí príroda, korčule, bicykel, doma knižky, rada aj niekam idem, keď to je možné. Na druhej strane, áno, obetujem nejaké low cost výlety a trebárs si radšej kúpim niečo na seba, lebo mi to dáva väčší zmysel.
Zlatokopka by si bola, keby si si tie peniaze nezarobila sama, tak nechapem prečo by ťa tak mal niekto vnímať, .. neodcudzujem ženym, ktoré miluju peniaze, ktore si zarobia, odcuduzjem iba tie, ktore peniaze sice milujú, ale nevedia si ich zarobiť a nechavaju sa zivit muzom
Takze za mna mas moj obdiv aka si silna a statocna zena a co dokazes .. mozno ostatní len závidia ;) staci ich nechať žiť a s usmevom si to uzivat a hlavne im nic nevešať na nos
@adrianajozko prečo fandiš druhym?začni mysliet aj na seba, začni teraz hned..nemusiš to len na druhych obdivovat
Všetko sú to iba stereotypy a predsudky zijeme v súčastnosti ,ale este aj po 35 rokoch viac ako 30 % Slovákov žije ako za socializmu .
@mikadooo nezarábam zase neviem koľko...stále som študentka, neviem odrobiť tolko čo pri full time práci, určite to nie je o tom, že mi nemajú čo ponúknuť alebo že si hocikakú drahú vec viem kúpiť sama kedy sa mi zachce...
Ked si zena sama zaraba, to je velmi velmi pozitivne!!!
Mne sa nepaci ze sa caka na manzela aby zabezpecil rodinu, potom po rozvode zena ledva zije. Alebo musi kazdu vydavku riesit s manzelom.
Moja rada (som starsia od teba) - len pokracuj pracovat na sebe!
Vidia že si šikovná, máš vyšší štandard akoby čakali od nejakej VŠ študentky a boja sa, či ťa v budúcnosti budú vedieť natoľko zabezpečiť, aby si bola spokojná a neušla im za iným. Tu spadá väčšina mužov podľa mňa a potom je tam ten okruh zakomplexovaných, lenivých závistlivcov, ktorí sa týmto úplne vyradia a ďalší okruh tých, čo by tebou radi v budúcnosti manipulovali, takí si strategicky hľadajú ženu vo finančnej nevýhode.
A potom zaváži aj ako to podáš, či nie si príliš okázalá.
Inak, ja mam 43,5 r, s manzelom sme spolu takmer 18 rokov a cely ten cas zarabam viac ako on. Ja zarabam vela na slovenske pomery, kym on zaraba ok. Aj ked pracoval rok v Rakusku, zarabala som viac.
Ale on rovnako vari ako ja, stara sa o deti mozno aj viac ako ja lebo ich stale berie na sport. Ja riesim organizaciu rodiny, skolu a podobne. Jeho rodina nam pomohla pri kupe bytu atd.
Takze sme si rovnaky. A mne sa velmi paci ze pracujem a zarabam, dufam ze ma zdravie bude sluzit aby som pracovala dlho. Odporucam kazdej zene aby sa snazila dobre pracovat a dobre zarabat.
Finančná samostatnosť je novým pojmom modernej ženy . Každá žena, bez ohľadu na vek, by mala byť finančne nezávislá. V Manželstve alebo ako Partneri je velmi dôležité myslieť na zadné vrátka a mať tak pripravenú finančnú rezervu pre prípad nečakaných výdavkov.a zvladat tak dieta aj karieru sučastne a pestovať si dobrý pocit z vlastnej sebestačnosti.

pretože v tomto sme strašne zaostalí… stále u nás kolujú zaostalé názory presne tohto typu že žena ma sedieť doma pri deťoch v kuchyni a nič nechcieť a čakať či jej nieco muž “pridelí” a keď nie tak ma byt ticho. úspešne ženy sa “nenosia”. za mna robíš dobre. keď si dokážeš sama tak mlada zarobiť, klobuk dole. zena(neskôr matka) by nemala byt len v roli trpitelky v mene rodiny a svoje záujmy a potreby hadzat do koši hneď po sobáši.