icon

Prečo sa ženy, ktoré milujú peniaze, súdia negatívne?

7. mar 2024

Ahojte baby,

viem, že na tejto platforme ste všetky vekové kategórie a zároveň aj rôzne spoločenské triedy, preto sa chcem spýtať, či vnímate ženu, ak má rada peniaze, že to je negatívna vlastnosť. Resp. vnímate to tak?
Ja som ešte mladá, tento rok končím VŠ, celú VŠ pracujem, zarábam si, občas to bolo menej (covid obdobie), ale za posledné 2 roky som si už zvykla na pravidelný mesačný príjem, ustálila sa mi práca, v ktorej plánujem ostať aj po škole na TPP, popri tom ešte učím deti angličtinu a ak mám v práci voľnejšie, chodím si privyrobiť na hostess, keďže tam sa dá zarobiť pekná suma za pár hodín vítania hostí na nejakej akcii. Čiže, mám rada peniaze, rada si doprajem pekné veci, pravidelne chodím na vlasy, nechty, pedikúru, pilates, zdravie, móda a kozmetika sú moje hobby. Ale zároveň, platím si už aj sama výdavky ako internát, MHD, paušál a pod., ktoré mi rodičia normálne platili, ale už to zvládam sama a mám rada aspoň akú takú finančnú slobodu a zároveň chcem rodičom pomôcť, lebo rokmi už nemajú toľko, čo kedysi.
Problém je ale ten, že občas mám pocit, že moje okolie to vníma negatívne, že mám rada peniaze, najmä muži, lebo cítim, že potom majú pocit, že som zlatokopka, resp. prichádzajú trápne narážky. Pritom to nie sú ani bohatí chlapi a vidia, že ja sa nesedím doma na zadku a nečakám, čo mi kto dá, ale zarábam si a snažím sa makať. Poznajú ma, nikdy ma s nejakým bohatým starým chlapom nevideli, ale riešia. Plus sa strašne veľa chlapov oháňa tým, že ako je dôležitá skromnosť u ženy, ale prečo? čo také super vidia na skromnosti? Ja si myslím, že človek by mal byť pokorný, pokora je pre mňa dôležitá, ale prečo je skromnosť tak veľmi u nás považovaná za super vlastnosť.

Čo myslíte?

rorino
7. mar 2024

.ozno je to tym,že si sebestačná a potom majú pocit,že oni by ta nedokázali zabezpečiť.Aj keď ich o to neziadas Možno je to to mužské ego,že sa má muž vedieť postarať o ženu.Ale tým sa vôbec netráp,si šikovná,rodičia sú určite na teba hrdí,a ten pravý si ťa nájde😉.A môže sa aj štát,že vekom sama zmenia požiadavky na seba😉

adrianajozko
7. mar 2024

@karolinakr praveze to nedokazem som tu pre druhych a uz mam svoj vek vyhovuje mi to takto a nemozem si to ani zdravotne dovolit ale to je na dlhsiu debatu. Kebyze mam este raz 18 rokov tak si zivot asi zariadim troska inak ale inak som stastna aj ked som prezila tazke obdobia isla som dalej ale bohuzial dost ma to poznacilo .

lulda12
7. mar 2024

UAUuuu...obdiv,
si šikovná a rozumná. Z tvojho príspevku cítiť energiu a to že si plná života. Držím ti palce. 😘

sono2
7. mar 2024

Si na to predsa zarábaš. Tí muži Ti závidia nezávislosť. Stretávaš sa s nesprávnymi ľuďmi, ktorí ani nevedia, čo zlatokopka znamená.
Kúpil Ti niekto BMW? čiže. Nie si žiadna zlatokopka, že sa ťa to vôbec také niečo dotklo.

syslik81
7. mar 2024

no ono mozno ani nejde o to ze mas rada peniaze kvalitne veci etc-ale akym sposobom to davas okoliu najavo ze ty na to mas.... silne pochybujem,ze muz na rande ci kamaratka co sa do mody nevyzna vie odhadnut cenu kabelky ci oblecenia.. ale ak im to splechcnes hned do oci a chces sa "pochvalit" tak potom ta beru tak ako beru ... maj si veci ktore mas rada buduj si karieru ,setri si na horsie casy ale k okoliu sa spravaj s uctou a nemusis im vesat na nos kolko co stalo ... mozno to nerobis,ale vyznelo to tak podla toho co si napisala ..

miadi
7. mar 2024

Zlatokopka by si bola Keby si bola 3 ci 16 v poradi co si urobila dieta s kollarom hoci vies ako to dopadne ale Hlavne nech oslik sype. Asi randis s o dva 3r starsimi co len skoncili skolu a len zacali pracovat a ked sa porovnavaju s tebou zdas sa im dalej nez su oni Tak ta potrebuju zhodit lebo su zakomplexovani . Skus randit s trochu starsimi co uz su na inom leveli. Alebo si daj chvilku pauzu s randenim nasilu z nejakej internet zoznamky a pockaj si ked niekoho stretnes nahodne/osudovo.

drago12587
7. mar 2024

Zaleži . Ludia väčsinou necakaju, že žena ma svoje peniaze, a chlapi hlavne nemaju radi povrchnost.. fake gucci kabelka, umele vlasy, nechty, hore hlava :D.. ide o prezentaciu. Baby sa velmi radi hraju na " bohatšie ako v skutočnosti su" .. preto maju neprirodzene vysoke štandardy od chlapov ktori možno zarobia 10x tolko ale vedu skromny život. Poznam nespocet mladych bab , stary iphone z bazaru, fake kabelka, 5 cm umele pazure, 5d mihalnice ale vo vrecku 10€ a čaka, že ju zoberieš na ibizu svojim lamborghini ako to videla na instagrame. :D ... Lebo si realne mysli, že ked sa bude tvarit ako instagram " modelka" bude žit ich luxusne zivoty a od buduceho chlapa to samozrejme budu vyžadovat. Neviem aky je tvoj pripad, no škatulkovanie zo strany chlapov je pochopitelne. Každy pozname 200 takych pripadov.

luizina
7. mar 2024

Mila @autorka ja mam 44 rokov, mam velmi rada peniaze, ktore si zatial viem zarobit, ale kľudne by som mala rada aj chlapove peniaze, keby je to normalny, bol by dobry vztah a bol by chlap lepsie financne na tom ako ja. Je mi az smiesne, ked vela zien povie, ze som zlatokopka, alebo chudera, ked by som si nechala zaplatit napr dovolenku od chlapa, alebo nieco ine (aj ked take šťastie nemam 😂). Nechapem naco sa mnohe zeny tak stale biju do prs, ze len sam si sebe sam a od chlapa nic nepotrebujem, ale som uplna chudera, ked by som financnu pomoc od priatela/manzela prijala a to, ze ma byt zena skromna 😳🤦🏻‍♀️.. Dnesna doba je skromna?? Nie, nie je, tak preco si nedopriat. Je uplne normalne, ze mas rada peniaze a pekné, kludne aj drahsie veci. Ja som sa rozhodla konecne daco viac dopriat aj sebe az ako som ostala sama s dcerou a to som mala 35-36 rokov a vies co, mrzi ma to a tebe radim, aby si si uzivala zivot co to len da. Dopraj si, nechaj aby ti bolo dopriate, bud hrda zena a takych trapnych pajacov zahod hned za plece a zabudni na nich. Nech si hladaju svoju vysnenu, skromnu zenu. Ja doslova ucim dcérou (ma 23 rokov), ze nema byt uplne skromna v zivote.

sidicek
7. mar 2024

No možno preto , že príliš to materiálne dávaš do popredia a potom to môže budiť dojem , že ťa zaujíma len to.Úprimne, mne to co popisujes bolo v tvojom veku úplne ukradnuté, študoval som a zabávala som sa s priateľmi,proste materiálne veci pre mňa nemali hodnotu a tiež by som bola opatrná pri mužovi, čo by sa prezentoval ako ty.milion brigád, aby som si mohla kúpiť drahé hodinky a kabelku?

autor
7. mar 2024

@lulda12 ďakujem pekne. Vážim si tvoje slová.

autor
7. mar 2024

@sidicek jasné, ja chápem, že to každý má inak. Nejdet sa zodrať pre kabelky či hodinky, len si rada aj doprajem, ak sa dá. Nie je to tak, že každý mesiac po výplate letím na nákupy. Každopádne, tiež ďakujem za názor.

autor
7. mar 2024

@miadi Ďakujem, asi to randenie na čas nechám, resp. zamyslím sa nad tým...

autor
7. mar 2024

@sono2 však pre toto, že v živote mi žiaden chlap nedal na môj život ani euro, tak sa ma občas dotknú trápne reči rovesníkov a pod., že či som na peniaze a pod. Ale asi mi chýba väčší nadhľad

autor
7. mar 2024

@drago12587 Ja viem, že muži nemajú radi povrchnosť, ani ja ju nemám rada, ale...nenosím žiadne pazúry, mám gél lak. Vlasy, mihalnice, všetko mám prirodzené, nemám zatiaľ žiadne úpravy, len sa rada o vlasy starám, pekne líčim, upravím, elegantná móda, kabelky žiadne fejky nekupujem, radšej kúpim koženú bez značky ako fejk gucci za 300 EUR. Fakt si nemyslím, že by som bola povrchná preto, že sa elegantne obliekam, rada pekne upravím a starám sa o seba.

autor
7. mar 2024

@luizina úplne si vystihla všetky moje pocity, ďakujem. ❤️ Tiež mám 23 ako tvoja dcéra, myslím, že dobrá a hodnotná žena nemusí byť vždy len tá skromná.

aandrea9
7. mar 2024

Co znamená v tvojom ponímaní "bežný chalan" by ma zaujímalo.

miadi
7. mar 2024

Kludne si dopraj v zivote vsetko co len chces a kolko sa da. A nikdy nedovol druhym aby si koli tomu mala zly pocit. Nerobis nic zle. Len zijes svoj zivot. A ludia vzdy budu mat nejake blbe reci ktore treba jednym uchom dnu druhym von. A s takymi ludmi sa nestretavaj.

tanyag
7. mar 2024

Ja som sa raz zoznámila s jedným mužom, pýtal sa na moje povolanie atď. Keď som mu v skratke povedala čo a ako...z toho usúdil, že nepotrebujem muža, keďže som finančne nezávisla 🤣 tak sa ho pýtam, že či ženy hľadajú mužov len kvôli peniazom a jeho odpoveď bola, že väčšina áno ... a už so mnou viac nekomunikoval ani nič, lebo ho odradilo to, že nepotrebujem muža, aby ma finančne dotoval a aby som na ňom bola finančne závislá 😁 Taktiež mám kamarátky, vydaté, čo sú na RD, pracovali pár mesiacov pred RD, 2-3 deti a musia od mužov žobríkať peniaze na kávu, deti nemôžu nikam vziať, lebo muži im peniaze nedajú...atď. atď. atď. a muži sa nosia ako neviem čo, lebo ženy sú od nich závisle, aj keď nie šťastné v manželstve, ale odísť nemajú kde, nemajú financie, úspory ... takže maj rada peniaze, dopraj si, sú to tvoje zarobené peniaze, čo s nimi urobíš je len a len tvoja vec. Toto z teba zlatokopku nerobí, skôr by som bola na seba pyšná, že nemusím byť závislá od niekoho a môžem si užívať život ... a že nedopadnem v budúcnosti tak, ako iné ženy, ktoré nemysleli na svoju kariéru, na svoju budúcnosť ... a ignorovala úplne každého, kto by mal nejakú pripomienku na môj osobný život 😉

sono2
7. mar 2024

Mne sa ako decku a mam to dodnes lúbia len najdrahšie veci. Mam zmysel pre kvalitu, zase to nepreháňam. Ale proste sú tri veci cez cien a to čo sa mne ľúbi, je vždy najdrahšie. Čiže, je to v človeku určite. A ty si tiež taka. Natom nič neni.

autor
7. mar 2024

@aandrea9 takí tí v mojom okolí, vek od 25-30 cca., čiže už pracujú po škole, v nájmoch alebo riešia hypo na byt, väčšinou všetci VŠ, žijú v meste, majú väčšinou celkom dobrú prácu, že si už na seba zarobia, ale zase žiadni boháči s domom neviem kde a najnovším a najväčším BMW...

autor
7. mar 2024

@sono2 Aj ja to tak mám 😅❤️

autor
7. mar 2024

@tanyag ďakujem za pekný príspevok!

sono2
7. mar 2024

Aj najnovšie BMW bude 😂😂 alebo Meďak, už podľa tvojho gusta.

subartic
7. mar 2024

@stanielka17 presne to si aj ja myslím , u neschopných mužov je každá zlatokopka .

iveta7677
7. mar 2024

@ibatanecnica podľa mňa máte veľmi dobrý prístup k životu. Idete správnym smerom. Keď si budete hľadať partnera tak si hľadajte podobného ako.ste vy. Nepočúvajte ľudí ktorým sa robiť nechce.

subartic
7. mar 2024

ja si zas myslím že netreba ísť do extrémov. Absolútna finančná nezváislosť a absolútna finančná závislosť. Jedno aj druhé mužov určitým spôsobom odpudzuje. Vysoko emancipovaná a schopná žena , ktorá si nenechá zaplatiť ani kávu a pri myšliene že by jej partner zaplatil dovolenku dostáva smrteľný pot rovnako tak je samotou ohrozená ako ako žena plne závislá na mužovi . Takáto žena často mužov oberá o ten pocit že je chlap a presne takýchto žien sa boja .

subartic
7. mar 2024

Mne sa napríklad veľmi páčia ženy ktoré vedia s týmto narábať v takej rovnováhe. Teda zarábajú ale nemajú problém si užiť aj peniaze partnera, bez akýchkoľvek výčitiek ak jej tu možnosť ten partner poskytuje. Žena bez nárokov zvyčajne poskytuje priestor mužovi na to aby finacoval nároky niekoho iného . Sme rovnocenní partneri ale nie rovnakí .

autor
7. mar 2024

@subartic Ja taká ale nie som...normálne sa nechám pozvať na rande od muža, kávu, večeru, obed či kino...v predchádzajúcom vzťahu som normálne prijala aj darčeky a aj darčeky dala...ja nie som extrémne finančné nezávisla, veď som študentka, čo má brigády a obmedzený príjem popri VŠ, chcela som len poukázať, že ale ani žiaden chlap ma neživí

autor
7. mar 2024

@subartic súhlasím! Vnímam to rovnako, tiež to tak mám.

3petka
7. mar 2024

Tak nie je problém že má rada peniaze. Je problém koho peniaze má rada. Ak si vie na seba zarobiť v pohode. Ak na to potrebuje iných asi horšie či?