Prečo sa ženy, ktoré milujú peniaze, súdia negatívne?
Ahojte baby,
viem, že na tejto platforme ste všetky vekové kategórie a zároveň aj rôzne spoločenské triedy, preto sa chcem spýtať, či vnímate ženu, ak má rada peniaze, že to je negatívna vlastnosť. Resp. vnímate to tak?
Ja som ešte mladá, tento rok končím VŠ, celú VŠ pracujem, zarábam si, občas to bolo menej (covid obdobie), ale za posledné 2 roky som si už zvykla na pravidelný mesačný príjem, ustálila sa mi práca, v ktorej plánujem ostať aj po škole na TPP, popri tom ešte učím deti angličtinu a ak mám v práci voľnejšie, chodím si privyrobiť na hostess, keďže tam sa dá zarobiť pekná suma za pár hodín vítania hostí na nejakej akcii. Čiže, mám rada peniaze, rada si doprajem pekné veci, pravidelne chodím na vlasy, nechty, pedikúru, pilates, zdravie, móda a kozmetika sú moje hobby. Ale zároveň, platím si už aj sama výdavky ako internát, MHD, paušál a pod., ktoré mi rodičia normálne platili, ale už to zvládam sama a mám rada aspoň akú takú finančnú slobodu a zároveň chcem rodičom pomôcť, lebo rokmi už nemajú toľko, čo kedysi.
Problém je ale ten, že občas mám pocit, že moje okolie to vníma negatívne, že mám rada peniaze, najmä muži, lebo cítim, že potom majú pocit, že som zlatokopka, resp. prichádzajú trápne narážky. Pritom to nie sú ani bohatí chlapi a vidia, že ja sa nesedím doma na zadku a nečakám, čo mi kto dá, ale zarábam si a snažím sa makať. Poznajú ma, nikdy ma s nejakým bohatým starým chlapom nevideli, ale riešia. Plus sa strašne veľa chlapov oháňa tým, že ako je dôležitá skromnosť u ženy, ale prečo? čo také super vidia na skromnosti? Ja si myslím, že človek by mal byť pokorný, pokora je pre mňa dôležitá, ale prečo je skromnosť tak veľmi u nás považovaná za super vlastnosť.
Čo myslíte?
@luizina toto vsetko nam kazia feministky 🤣. Ja by som tiez nemala problem nechat si zaplatit dovolenku. Ale ten moj aj chce peniaze ale nic preto nerobim tak zarobi malo. 😆
To si nevsimaj. Chlapi chcu skromne ženy,ale pritom,aby vyzerali tip top. Sama si zarabas a normalneho chlapa nebude trapit,ked svoje peniaze investujes do seba.
KAŽDÝ MÁ RÁD PENIAZE! Tí chlapci sa cítia menejcenne, boja sa, že pre teba nebudú dosť dobrí, tak to otáčajú proti tebe, že ty si moc náročná.. nedaj sa!
@radkaradix Ďakujem!
@marca12 Súhlas!
@ibatanecnica presne, feministky su ciste zlo dnesnej doby 😂🤦🏻♀️.
Problem je ak celu svoju osobnost zakladas na peniazoch alebo na to ze si samostatna zena. Lebo ziadny muz ta nebude vnimat, ze si nejako "Extra", pre nas budes len priemerny chlap co takisto ako ty platis sama najom, jedlo a ucty.
@topgabo neberiem sa nijako extra...už som tu spomínala
Zlatokopka je žena, ktorá dá u muža na prvé miesto peniaze a až potom rieši veci ako vek, vzhľad, osobnosť atď. Žena ktorá vie aké sú peniaze dôležité je zdravo rozmyšľajúca. Áno, všetko nie sú len peniaze ale keď ich človek nemá tak sú “všetko“... pretože potom je človek otrokom peňazí.
Napíšem ti môj príbeh. Už v 15tich som bol na brigáde a uvedomil si aké sú peniaze dôležité. Na strednej som rozbiehal vlastný biznis a všetko som vždy reinvestoval. Keďže som vždy makal - po škole, piatok večer, víkendy atď. samozrejme mali ľudia blbé poznámky, napr. aha podnikateľ, aha biznismen atď... Nedával som najavo žiadne výsledky, takže niektorí ľudia ku mne nemali rešpekt a vysmievali sa.
Prešlo pár rokov, mám vlastný biznis, bývanie, auto po ktorom som vždy túžil, splnil si všetky materiálne veci a žijem slobodný život. Teraz keď niekoho stretnem tak sa ma pýta ako som to dosiahol a má rešpekt... Treba si ísť za tým čo v živote naozaj chceš a neriešiť kto si čo myslí. A vždy ťa budú kritizovať a ohovárať len ľudia ktorí robia menej ako ty.
@riick Gratulujem k úspechu a teším sa s tebou, že sa Ti darí!
A prečo riešiš tvoje okolie? Sú to tvoje peniaze a vies zaco ich mas.. zvyšok/okolie ti môže byť ukradnutý. Oni tie peniaze nezarabaju.. ak si zarobis a môžeš si dopriať tak prečo nie..žijeme len raz, tak si život uži..😉
@topgabo Preco si myslis, ze autorka, alebo akakolvek ina zena by mala mat zaujem o niekoho kto ju vnima ako "priemerneho chlapa"? Cely cas chcem napisat, ze by mala byt rada, ze sa jej takto vyfiltruju zaujemcovia, ktori jej nemaju co ponuknut. A teraz nehovorim o peniazoch ale o cielavedomosti - partneri sa maju navzajom posuvat vpred a nie tahat naspat. Ked chce niekto uspesnu zenu, musi sam zamakat, aby bol pre nu zaujimavy. To je to iste, ako keby som ja mala 20 kg nadvahu a vyplakavala, ze ma nechce nejaky supermodel z casaku.
@stanielka17 ale bohužiaľ takto väčšina mužov funguje. Silná a extrémne nezávislá žena = priemerný až nadpriemerný chlap . Kto by chcel spať s chlapom že ? Tam treba nájsť zdravú mieru , alebo to robiť tak aby som napriek všetkému zostala tou ženou a muž mal potrebu sa o ňu starať. Ak je muž vykleštený z týchto vecí tak je v podstate nepotrebný , stáva sa trúdom .
@subartic Ale to je tak trochu jeho problem, nie? To kde sme, aby si zena ukrajovala zo svojho uspechu, len aby sa chudak chlap necitil nedoceneny? Poznam X parov, kde zena zaraba viac, ako jej muz, ale on stale zaplati veceru, vacsinu dovolenky, alebo jej kupi kvety. Nikto nepozera na cisla v banovych uctoch, ale na gesta, ktore robi jeden pre druheho.
@stanielka17 áno presne tak . žena sa chová rozumne. Žena si nechá zaplatiť od muža a príjima dary. Lenže ak máš úspešnú ženu a ešte takú že všetko si platí sama a nič od muža nepríjme lebo ONa je nezávislá a neviem čo no tak oproti chlapovi stojí jednoducho chlap . Preto píšem o tej zdravej miere.
Nie je nič zle na zdravom vzťahu k peniazom. Si ešte mladá. Ak mas takýto postoj, že študuješ, robíš, vyzeráš byt šikovná, samostatná, tak by som Ti skôr odporúčala randiť s o niečo staršími mužmi - zrelsimi, čo už to maju trochu v hlave upratané. Ono na tej vysokej sa veľa ľudí rozkukava… Aj mužov. A toto mi znie ako čistá závisť a ich vlastná neschopnosť. A pýtať sa na hodinky? Preboha to kto si dovolí? To mi nepríde úplne normálne a o tom by som si ozaj pomyslela svoje a s takým by som sa už v živote nestretla. A to Ti teda poviem, že ja som žila roky v Dubaji, tam to bol iný luxus. Pre mňa sú drahé hodinky, čo stoja 30.000 Eur 🤣🙏🏻. Nie, ale pointa je, že aj keby vidím niekomu na ruke ja neviem čo, tak by mi v živote nenapadlo sa na to pýtať. Však to je totálna hanba. Je to sedlacke, že až. A ešte chlap ženy? Čo je komu do toho, že odkiaľ mas hodiny? Alebo kabelku? To sa opýta fakt len totálny úbožiak. Normálny chlap si to buď nevšimne alebo je mu to jedno… Tvoja vec. Takže takéto trápne správanie tým by si sa vôbec nemala trápiť/zaoberať. Je to úbohé a smiešne, ale sspon vieš hneď, na čom si. Takýto chuj by Ta postupne len zhadzoval, snažil ponížiť, lebo by sa cítil menejcenný a menej šikovný. Takže treba nájsť ľudí, ktorí sú rovnako šikovní, majú podobní mindset a takýchto truhlikov neriešiť.
necitam ostatne prispevky ale napisem pohlad ako chlap - pokial si prirodzene pekna mila baba, inteligentny chlap to navnima a oceni a bude si tvoju sebestnacnost vazit....akonahle mas na sebe nieco viac vyumelkovane (tzn, mihalnice, prsia pery atd) radis sa do kategorie zien ktore proste maju tuto reputaciu zlatokopky....ale to len keby si nahodou....ak to je len o tom ze si sebavedoma, a proste mas rada tu sebestacnost tak je tu dalsia vec - chlapi sa boja uspesnych zien...a ked sa boja tak potom radsej urazaju, osocia ako by obdivovali 🙂 to je muzske ego bohuzial.....cize mozno len daj pozor ako formulujes vety....bud sama sebou ale taktiez rozmyslaj co hovoris a ako to mozu muzi brat 🙂 tod moj nahlad...peace
Ak niekto povie, že nemá rád peniaze tak:
- klame
- narodil sa do prachatej rodiny a nikdy nezažil nedostatok
- myslí to tak že nemá rád peniaze ako nestabilnu formu uchovávania hodnoty podliehajúcu inflácii (uprednostňuje zlato, platinu, investície do umenia či iné)
- je budhistický mních a žije z milodarov
😂😂😂
K tým tupcom čo si stretla. Možno sa správali sa ako cocotenkovia lebo:
- neveria že úspech je možný aj bez pipika (ak niečo dosiahne žena je to určite cez posteľ)
- sú zlatokopi čo sa im nechce robiť a hľadajú rezesovu dedičku (Keby si povedala že hodinky ti dal tatko k meninám, modré z neba by ti chcel zniesť. Nuž ale si pracujúca a teda mimo jeho lovny revír a frustraciu zo sklamania si vybil na tebe.)
- Vidia že pracuješ (čo je ok však vo vzťahu treba platiť 50% "spoločnych" výdavkov ktoré sú približne 70% mužove) ale zas sa o seba staráš a teda peniaze čo zarobíš si "dovoľujes" míňať na seba (čiže malá šanca že budeš s radosťou prispievať na platenie chlapovych dlhov alebo financovať jeho nákladné koníčky).
Ak ti môžem poradiť kašli na takéto tupela a hľadaj chlapa čo je podobne zameraný a ambiciózny ako ty, ochotný budovať spolu s tebou, nie ťa chovat v zlatej klietke alebo naopak využívať a ťahať ku dnu.
@ibatanecnica asi nie.😁
Nikdy sa nevzdaj svojej vlasrnej financnej nezavislosti a zabezpecenia, ani keby ti ktokolvek hrkutal, ze to uz pri nom nepotrebujes. A robis spravne, hladaj seberovnych.
Úplne super, tak to má byť, sebestačná, cieľavedomá... sprosté narážky si nevšímaj, neber osobne, ono to skôr hovorí o nich, závidia, a neboj, pritiahneš si podobné...som nadšená, že si to tak poňala a nenechala na rodičov! Počas štúdia som bola cez leto v zahranici, a taká som bola hrdá, keď som otcovi vrátila peniaze za cestu...Úplne ťa chápem! A je to zdravé sebavedomie! Máš hojnosť, lebo sa máš rada, nech ti zostane už navždy! Rob ako cítiš sama, to že sa ti darí byť sebestačná, nie je na výčitky (ešte raz, sú to len závistlive programy), vždy sa pýtaj samej seba, čo chceš a čo potrebuješ! Sama najlepšie vieš! Držím palce!
Bud tak posobis, alebo nerozlisuju.
Normalny chlap zenu ktora zaraba nenazve zlatokopkou. Asi nechape vyznam slova.
Neriesila by som to. 90% zien zaraba to su vsetky zlatokopky?
@stanielka17 asi preto lebo taka je, ze zenska logika. Moje peniaze su moje, ale tvoje (muzove) su nase. Co chces vyfiltrovat, zeny nerandia dole.
Vidno "moderne zeny" co tu opisuju muzov ako tupcov
@katka700
nasla si seba?
Mňa dorazila veta chlapi ma označujú za zlatokopku hlavne tí nie moc bohatí. Presne tam je problém chlap nechápe, že si na také veci vieš zarobiť a neskôr keď budeš robiť to bude ešte lepšie. Skôr sa v živote stretávam s tým , že čím menej chlap ma tým viac ukazuje na ženy ktoré si kúpia a míňajú ako na zlatokopku a chlapi , ktorí tie peniaze majú takéto veci neriešia . Každý má peniaze rad, ale nie každý ich vie zarobiť.
Za pekne upravenou a oblečenou ženou sa každý chlap otočí, ale aj to cosi stoji.
Čím viac budeš mat tým viac ta neschopní chlapi budu riesit počkaj ak si kúpiš časom vlastný byt a auto
@topgabo Jaj Gabo ty lichotnik, mňa by za "modernú ženu" označil už len archeológ 😂
To že si stretol 1-2 pitche čo ťa mali za chodiaci bankomat neznamená že sú také všetky ženy.
Žiaden normálny človek s priemerným príjmom nechce partnera čo svoj plat minie na svoj vzhľad/koníčky a čaká že ho bude ten druhý/a stále živiť. Partnera/partnerku na okrasu si môžu dovoliť len naozaj majetni.
Povedať na prvom rande "hľadám skromnú ženu/skromného muža" znie naozaj divne (akoby hovoril/a dúfam že si skromná/skromný lebo pri mne ti veľa nezostane, nič odo mňa nečakaj chcem ťa len využiť) . Vyzvedat na rande odkiaľ má žena/ muž drahé hodinky je neslušné rovnako ako sa pýtať či býva vo vlastnom dome/byte či koľko zarába alebo má nasetrene. Človek čo to robí je stručne povedané debil a tupec a je jedno ku ktorému zo 72 pohlaví sa hlási.
Ja nevidim problem. Aspon rychlo odselektujes nevhodnych adeptov. Ked maju sami nejake komplexy alebo chcu niekoho, kto nema naroky ci nemina, nech hladaju take.
vela zien tu bude chovat macky a psikov 🙂
@topgabo Evidentne zenami opovrhujes a rad im pripisujes negativne stereotypy - ok mas na to pravo. Ale naco chodis pravidelne obsmrdat so svojimi nazormi na forum, ktore je vyhradne pre zeny?

@iveta7677 to asi nemalo patrit mne. 🙂