icon

Prečo sú moderní muži čoraz ženskejší?

5. mar 2025

Je to tym, ze zeny su az moc v muzskej energii? Alebo je to neuplnou rodinou, kde chybal muzsky vzor? Alebo kvoli tomu, ze je tolko slobodnych mamičiek a robia si zo svojich synov svojich partnerov? Som po rozvode s muzom, z ktoreho som si bohužiaľ ja sama spravila toho beta jedinca, lebo som vzdy vsetko urobila lepsie a ano, priznavam si chybu. Po rokoch ma proste byvaly manzel prestal priťahovať. Pretoze ja som boka vzdy ta úspešná, samostnatna a on sa s tym nejako naucil zit. Pritom sam ma svoju kariéru, ale po rojoch mojej dikatury sa zmenil na jemneho muza. A teraz som na randiacom trhu a ja mam pocit, ze sa na mna lepia len taki muzi bez ambicii, bez napredovania a som uz z toho zufala. Pacil sa mi jeden muz, ktoreho som spoznala na jednej akcii, viackrat sme sa stretli a ja som mala pocit, ze konecne poriadny chlap s vlastnou kariérou a ambiciami. Po case mi sam povedal, ze som mu sympatická, ale prisla ina zena, ktorá ho zaujala viac. Mam vlastný byt v centre BA, super karieru, viem si vsetko zariadit a aj tak si vybral obycajnu zenu, ktora nema ani titul...a toto nie je prvýkrát. Preco ti dominantni muzi proste chcu tie submisivnejsie zeny?

Strana
z4
madeincssr
5. mar 2025

Lebo je coraz viac zien zmuzstenych (vsetko maju, so vsetkym si poradia a partnera v podstate nikdy na nic nepotrebuju).

irusa
5. mar 2025

fúúúha...po tých slovách sa ani nedivím, že dal prednosť žene bez titulu 😅

mizoko
5. mar 2025

Po Tom čo si napísala si nenájdeš ani alfa muža lebo sa budete vo vzťahu budú tieto vaše povahy bit. To naozaj nejde 🙂 buď uberies alebo budeš mať lekvarovwho muža 😁 teda takého submisivnejsieho

macatt
5. mar 2025

Muži chodia na kozmetiku, do posilky, barberovi, majú hobby a nezostáva im čas, aby sa niekomu podriaďovali, tak hľadajú takú, čo im nebude nič meniť a do ničoho hovoriť, kde ju postavia tam bude😋
Lebo ambicióznej žene nič nebude dobré, bude chcieť mať veci podľa seba a prevrátiť mu život naruby..

lucka_ke
5. mar 2025

a vydržala by si s takým mužom? nebili by sa vaše rovnaké povahy?

madeincssr
5. mar 2025

@macatt ano, mnohi chceme partnera "prerabat na svoj obraz", hoci si to nepripustame. Chyba nam mnohym pokora. Ale hlavne - je velmi tazke najst suladneho partnera (s ktorym nam aspon vacsina zasadnych veci ladi). A cim sme starsi, tym viac lpieme na svojich navykoch (aj doterajsich vazbach ci majetkoch).

zmrzlinka8
5. mar 2025

keď sú muži zoženštení, tak čo ostáva ženám? musia prevziať ich úlohu a riešiť veci samé a teda sa dostanú do mužskej energie logicky

greta2017
5. mar 2025

@madeincssr mas pravdu...ale to ide ruka v ruke s tym co pise autorka. Pominuli casy ked sa ludia brali okolo 20tky a casy kedy otcovia ucili "muzske" veci synov a zeny vedeli tie "zenske prace" ...dnes kedy este v 30 (a po 30tke) je xy ludi slobodnych kazdy, ci muz, ci zena musia ovladat "povinnosti toho druheho pohlavia" (dufam ze sa chapeme)...

@autorka je tazke ta sudit podla 1 prispevku ale evidentne cakas ze tym ze mas byt v centre BA, mas karieru a vies vsetko vybavit cakas muza ktory ta bude hoden a popripade "lepsi" ako ty. To je v poriadku, len ho proste musis najst. Ten konkretny o ktorom si pisala si mozno nezaklada na byte v centre BA a na tom ci ma zena titul...mozno mu staci zena ktoru si vybral a aj to je v poriadku. Vztahy su velka veda niekedy a treba zivot nechat plynut a on to niekedy sam zariadi. Nezufaj ale mozno niekdey nechaj muza byt muzom a ty si uzivaj ze niekto pre teba nico urobi aj ked v hlave mas "ja by som to urobila lepsie"

Na zaver, len dodam ze to mal byt podporucuji komentar tak dufam ze tak aj vyznel🙃

autor
5. mar 2025

@greta2017 dakujem pekne, urcite si z neho vela vezmem. Ano, ja si sama priznam, ze som v tej muzskej energii a ze som si to veľakrát pokaslala. Ale po takych rokoch stracam nadej, ze ta zenska energia niekedy pride. Podľa mna som bola odjakživa ten typ zeny, co ma rad vykon, vyzvy atd...

zmrzlinka8
5. mar 2025

@madeincssr ak sú ženy ako hovoríš "zmužštené" , tak ich k tomu priviedol ich neschopný partner, pretože sa museli naučiť zvládať všetko samé.

autor
5. mar 2025

@zmrzlinka8 lenze ked si to tak spatne vezmem, ja som nikdy nepritahovala tyvh schopných muzov, vzdy to boli skor beta jedinci a casom sa z nich stali fakt neschopaci, ked mam byt taka ostra. Nemala som nikdy dominantného partnera a ze zrazu pri mne prepol na submisivneho. Ja som uz do vztahu vzdy sla s takym muzom a po case aj ta mala mužnosť u nich sla do aleluja

madeincssr
5. mar 2025

Asi nam nepomoze "hladat vinnikov" (ci najskor muzi zozensteli alebo zeny zmuzsteli). Skor nasa doba (vyvoj nasej "zapadnej civilizacie") smeruje k samostatnosti, nezavislosti, ambiciam/karieram, plneniu si svojich cielov/snov a na to potrebujeme cas a zdroje (prijem). Tym padom odkladame partnerske vztahy na neskor, alebo vobec ne[s]pozname druhe pohlavie. A cim vyssi vek, tym vyssia zavislost na svojom zivotnom style a tym nizsia prisposobivost. A ked uz "vsetko" hmotne mame (karieru, prijem, byvanie, auto...) uz nikoho na nic nepotrebujeme, so vsetkym si (nejako) poradime, zijeme len pre seba.

dadka1997
5. mar 2025

Ty si velmi náročná zena, vo vztahu by si mali byt partneri rovnocenný a nie sa povyšovať jeden na druhého, aj čo sa týka kariery, proste niekto ma štastie na lepsiu pracu a je jedno ci to je zena alebo muz, manzel alebo manzelka
Tebe sa bude tažko hladat niekto, kto ti bude rovnocenný, alebo ešte s väčšim egom ako maš ty

kiki68
5. mar 2025

Nie si v muzskej energii, akurat taky muz nema co Tebe ponuknut, ich ego pasie po inom. Musis hladat niekoho rovnocenneho, co nebude mat problem s tym aka si osobnost.

mizoko
5. mar 2025

@madeincssr skvelo vysvetlené 👍🏼

alica110
5. mar 2025

Mne sa zase zdá, že ženy prestavajú byť ženami.

0silvia0
5. mar 2025

vyzretých ľudí nebaví vo vzťahoch bojovať o dominanciu, ani nemajú záujem o diktatúru tej druhej strany. Zrelý človek vie, kedy zabrať a kedy ustúpiť a nepotrebuje si partnera podrobiť a prerobiť na poslušného psa.
Na tvojom mieste popracujem na sebe. Nemusíš každému adeptovi vešať na nos tie tvoje super prednosti, byt, kariéru, samostatnosť, spoznávajte sa ako ľudské bytosti.

irusa
Autor odpoveď zmazal
pribinak
5. mar 2025

Riešiť či sú muži zoženštili alebo nie, by som neriešila, to ti veľmi nepomôže

Skôr sa zameraj na seba
Ak si ultra dominatna tak nenechávas tomu druhemu asi ani priestor na dýchanie a tak si radšej vyberie ženu bez titulu, ale takú, ktorá ho nechá dýchať

Hľadaj u seba prečo ti vzťahy zlyhávajú a nevieš si nájsť vyhovujúceho partnera.
Ako to bolonu vás doma? Mama tiež veľmi dominantná a otec ten submisívny?

irusa
5. mar 2025

@0silvia0 presne...podľa mňa ak je tak sebestačná a samostatná na čo jej vlastne muža ???? veď aj to potom dokáže sama 😅

januska12323
5. mar 2025

Všetko dokážeš najlepšie sama čo by pri tebe taký muž robil?

dobryden
5. mar 2025

Je to skor tym ze vela zien uziva HAK a vlastne vserky tieto hormony idu do vody,to moze mat vatsi vplyv na ze akosť z muzov ako vzor v rodine,kedze je dokázané ze ryby napr v takej vode sa stavali neplodné.

dobryden
5. mar 2025

A ta zena asi s nou bola lepsia súhra,ako s tebou,to nie je o kariére a tituloch ale sympatiách.Tak snad sa ti podari niekoho strernut.

reanda
5. mar 2025

a naco potrebujes partnera?

deedol
5. mar 2025

osobne neverim tymto teoriam o muzskej a zenskej energii, pride mi to take psychologicke sarlatanstvo. (mozno sa mylim, ale nevidela som o tom jediny seriozny vyskum.)

ja som napr. tiez ten typ schopnej zeny, co si aj namontuje, navrta, opravi, posklada... mna proste tieto veci viac bavia, vzdy som bola skor matematicko-technicky typ. mam vlastnu karieru a viem si na seba zarobit. ale moj muz nie je zozensteny, je uplne normalny, ma svoju pracu a svoje zaujmy, ale vie poriesit aj dieta a domacnost...

inak vlastne neviem, co si mam pod tou "zozenstelostou" predstavit - autorka, mozno skus vysvetlit, co myslis, z prispevku mi vyplyva, ze narazas na lenivost a nedostatok ambicii? neviem, ci by som to nazvala zozenstelostou.

reanda
5. mar 2025

inak, bavi ma, ako automaticky zena, co nie je karieristka, ale je dajme tomu rodinny typ, je povazovana za submisivnu.. akoze, co to ma s tym spolocne?

macatt
5. mar 2025

@madeincssr veru v každom vzťahu sa očakáva, že sa prispôsobí trochu ten druhý😊 a potom prichádza sklamanie, lebo veľa vecí už prispôsobiť nejde..
Dnes aj chlapi nechodia ako z jaskyne, chodia na depilácie, pedikúru a nevidia v tom nič zženštilé..
Ja tiež len zíram, čo za pohľadným mužom sa všetko skrýva a občas by som sa aj hanbila, že toľko procedúr neabsolvujem..
Tak keď by ma chlap zrušil koli pedikérke, lebo sa jej práve uvoľnil termín tak to ťažko pochopím🤣
Ale tak to je, je to životný štýl a vzťah sa odsúva na vedľajšiu koľaj a nechceme si to pripustiť, že kazdý hľadá to, čo už pomaly neexistuje..

mizoko
5. mar 2025

@reanda tak to ale myslené nie je. To je rodinný typ nie submisivna žena 😁 aj žena v domácnosti vie byť riadne dominantná a všetko doma sa musí robiť podľa nej 😜 a vtedy muž môže byť dominantný tak akurát v práci ale keď príde domov obuje papuče a ja podpapucnik 😅 (berte to s humorom prosím 💙)

reanda
5. mar 2025

@mizoko podla toho kym myslene.. tuna autorka sa stazuje, ze ambiciozni muzi si radsej vyberu submisivnu zenu, rozumej taku, co nema ani titul 😝

sevrin
5. mar 2025

Raz som čítal, že pravý chlap smrdí na tri metre. Asi nastal čas sa vrátiť k starým dobrým tradíciám.

Strana
z4