icon

Prečo sú moderní muži čoraz ženskejší?

5. mar 2025

Je to tym, ze zeny su az moc v muzskej energii? Alebo je to neuplnou rodinou, kde chybal muzsky vzor? Alebo kvoli tomu, ze je tolko slobodnych mamičiek a robia si zo svojich synov svojich partnerov? Som po rozvode s muzom, z ktoreho som si bohužiaľ ja sama spravila toho beta jedinca, lebo som vzdy vsetko urobila lepsie a ano, priznavam si chybu. Po rokoch ma proste byvaly manzel prestal priťahovať. Pretoze ja som boka vzdy ta úspešná, samostnatna a on sa s tym nejako naucil zit. Pritom sam ma svoju kariéru, ale po rojoch mojej dikatury sa zmenil na jemneho muza. A teraz som na randiacom trhu a ja mam pocit, ze sa na mna lepia len taki muzi bez ambicii, bez napredovania a som uz z toho zufala. Pacil sa mi jeden muz, ktoreho som spoznala na jednej akcii, viackrat sme sa stretli a ja som mala pocit, ze konecne poriadny chlap s vlastnou kariérou a ambiciami. Po case mi sam povedal, ze som mu sympatická, ale prisla ina zena, ktorá ho zaujala viac. Mam vlastný byt v centre BA, super karieru, viem si vsetko zariadit a aj tak si vybral obycajnu zenu, ktora nema ani titul...a toto nie je prvýkrát. Preco ti dominantni muzi proste chcu tie submisivnejsie zeny?

mizoko
5. mar 2025

@reanda ja neriešim čo si myslí autorka len som odpovedala na tvoj koment či si to tak všetci myslia (aspoň tak som to ja pochopila) 😁 tak som sa vyjadrila že žena v domácnosti rozhodne nemusí byť tá submisivna ale tiež riadny Suvorov 😅 nemyslim to v zlom na teba 🫶🏼😁

vesimelonimarsista
5. mar 2025

Chybu hľadaj v sebe a nie v údajnej zzenstilosti chlapov. Ruska propaganda nám chce nahovoriť, že zapadni muži nie sú mužmi. Ja na tom prehnitom
Zapade v reálnom živote vidím normálnych chlapov.

betulinka1
5. mar 2025

Lebo zeny prebrali mnoho mužských úloh a zabudli byt zenami. Co uz chudákom ostava.

angeli121212
5. mar 2025

Vieš autorka keby som muž nechcela by som s tebou chodiť ani dlhodobo tvoriť pár lebo aj keby si mi bola sympatická mala by som pocit, že sa pri tebe nemôžem uvoľniť a vždy by som musela byť v roli alfasamca dosahovať výkony všetko zvládať na jednotku a byť top.. vieš taký mám pocit z toho, čo si napísala akoby sa u teba chyby nepripúšťali.. ja sudim len podľa svojho manžela ale on chce mať doma jednoducho kľud... V zmysle, že mať miesto kde nemusí dávať pozor na to čo robí a ako to robí ale vie sa uvoľniť... Vravíš, že si mala vždy submisivnych partnerov ale vieš im nevadilo, že si dávala vždy a všade na javo svoju dominanciu lebo pre nich rola submisivnych je prirodzená ale ak chceš mať dominantnejsieho partnera tak na to musíš ísť inak... Pozri ja aj muž sme temperamentní, tvrdohlaví a aj dominantní a jediné čo u nás funguje je rozdeľuj a panuj.. každý sa realizujeme na tom svojom a nelezieme tomu druhému do kapusty.. iste sa na niektorých veciach aj dohodneme ale no museli sme sa naučiť spolu žiť a fungovať

ovaaa
5. mar 2025

Muži aj ženy sú navzájom potrební a je to spolupráca tímu. Je chybou ak jeden prevezme riadenie a dáva sa do pozície nenahraditeľného, veď ja to najlepšie urobím a tým robí z muža nemehlo, slabocha a ešte ho zaradí do skupiny ženštilých. Je milé ak si samostatná, zodpovedná, dominantná, všetko riadiaca avšak toto nie je hľadaná kombinácia ženy. Chvíľu možno budeš imponovať ale počasie sa muž bude dusiť pretože si prevzala jeho rolu. Ak chceš dominantného bude to vec kompromisov pretože každý bude chcieť prebrať žezlo.

ina2405
5. mar 2025

Poznám bývalú primarku z pediatrie a je super ženská. To, že si zhrubnutá nemá nič s tvojou kariérou.

bludna
5. mar 2025

@autorka tiez si myslim, ze toto delenie na muzsku a zensku energiu nema nijaky racionalny zaklad. Ja som v podobnej situacii, tiez som "alfa", mam vlastny byt v centre BA, dobre plateny job, vsetko co treba si vyriesim sama, nepotrebujem na to partnera. Moj aktualny partner je velmi inteligentny a rozhladeny, vzhliadam k nemu a obdivujem ho, no je to velmi flegmaticky clovek, ktory ma nechava riesit veci samu ked chcem. V tomto fungovani sa citim najlepsie. Nie jevyslovene dominantny(to nie som ani ja) ale rozhodne nie je nijaky submisivny tutmak.

macatt
5. mar 2025

@sevrin tak sprcha nech je🙏🏼
Mozno by nemusel byť každé 2 týždne barber, manikérka, solárium, každý mesiac depilácia tela, kozmetička, pedikérka, každé 3 dentálna hygiena, každý deň posilňovňa atď.. veď ten chlap nemá ani kedy pozerať fotbal🤣

svetlonos
5. mar 2025

Nebud taka hyperaktivna. To nie je vôbec o byte v centre a kariére. Mali sme úžasnú personalistku, schopnú, perfektnú, všetci ju zboznovali. Ale ona si pri tom dokázala zachovať ženskosť. Vzala si skvelého chlapa.
Jeden deň musela "poucit" o dres kóde, hlavne pokial išlo o zeny. Teda nie ze by tam všetci alebo mnohé chodili polonahe! No pri tych horkach to bolo kolkokrat aj s klímou "o hubu".
Na druhý deň ako statement sa obliekla tak, ze si nikto v mojom okoli neodpustil takmer oslavny úsmev 😂 a mali sme chuť skoro tlieskať. Nebola oblečená "lacno" ale veľmi zensky, bez veľkých vystrihov, minidlzky - ale! Bolo jasné, že síce musela mať prednášku o dres kóde, pomerne detailnú nariadenu zhora, no ukázala sama, ze netreba to priťahovať za vlasy 😁.

Ja som bola istý čas sama a niektoré nabytky som si skladala sama, neskor platila uver atd. Teraz mam muza a nábytku skladá on, ja rada zlozim tak momentálne domček z ikei pre babiky 😆 Zároveň vie, ze spolu môžme zložiť skrynu a sufliky.
Nepreberam jeho rolu muza a vždy sa teším, keď mi posklada moje veci, naposledy stôl na šitie.
Nie ze by som to nezvladla, ale je to také gesto lásky a "chlapska" robota. Nema však problém uvariť, spratat kuchynu atd.
Urobím tu kuchynu lepšie? Áno! Prekladám po ňom vzdy upratany riad niektory.
Ale je mi to uplne jedno, hlavne ze to urobí a ja nemusím alebo spravím niečo iné 🙂
Takže mam doma chlapa a nesuperime. To ale neznamená, že som zrovna submisivna 😁.

Môj dobrý kamos napriklad, nie zozenstely, mal super priatelku. Rozisli sa, lebo ze bola ako chlap, malo ženská a to mu vadilo. Dodnes ostali priateľmi ale do zivota si vybral inú.
Tiez sa dokaze sama zabezpečiť, ale ostala zenou.

Toto je tvoj problém. Keď ty objaviš v sebe ženu, potom nájdeš aj toho správneho muža s mužskou energiou 😉.

la_dolce_vita
5. mar 2025

Pretoze dvaja kohuti na jednom smetisku nemozu fungovat. Taki muzi na zenach neriesia jej karieru, vš vzdelanie, dokonca ani byt v centre, ale uplne ine aspekty.

nynia
5. mar 2025

Rovno najprv odopoviem na tvoju otazku preco dominantni muzi chcu submisivnejsie zeny?V tom je cely princip dominantne zeny pritahuju submisivni muzi a naopak dominantnych muzov pritahuju submisivne zeny potom su tu pary, kde je to vyrovnane a nie je ani dominantny ani submisivny ani jeden par. Ty mozno takych nepritahujes lebo ty sama si dominantna alebo aspon sa tak prejavujes v ich spolocnosti, to znamena, ze nie si jedndoucho pre nich atraktivna oni chcu byt ti chlapi ti, uspesnejsi, majetnejsi a pri takej zene, ktora sa prezentuje, ze ma vsetko byt, karieru je uspesna sa nemusia citit dobre. Tym nechcem povedat, ze submisivne zeny nie su uspesne aj tie su ale ide o to ako to tomu muzovi podas, ci tak, ze medzi riadkami to vyznie "ja mam vsetko a potrebujem ta len na sex alebo ako kamarata na pokec" (prepac, takto aj mne tvoj prispevok vyznie tym akym stylom si ho napisala a ked sa pred muzmi tak prezentujes v tom bude podla mna problem) alebo "som uspesna ale potrebujem niekoho kto mi bude oporou". Ja som sa iba raz stretna na prvom a poslednom rande s mamankom ostatni boli podla mojich predstav, co sa tyka dominantnosti alebo muznosti ako takej aj ked s niektorymi sa nase nazory rozchadzali v inych veciach ale to je o inom. Nemam pocit, ze takych dominantnych pravych chlapov je malo skor naopak...

luccija
5. mar 2025

Lebo to tak je😆tebe nikdy nebude prirodzene čakať na chlapa, lebo sa chopis šance, zariadis atď...myslím si, že ak by si si našla alfa samca za pár dní by ste bojovali kto z koho a zase by ti to nevyhovovalo. V každom vztahu čo poznám je jeden ten väčší ťahun.A pozor na pokoru titul, byt, práca neznamená, že muž má dať prednosť tebe🙂
Pozri sa ako to bolo v tvojej rodine kde si vyrastala.
Tie úspešne samostatne" ja sama "ženy to majú ťažšie.Tiez som nikdy nemala výrazne silného chlapa, ale mne to vyhovuje.Ty sa skôr cítiš ohrdnuta a utrpelo tvoje ego.

kristinka92
5. mar 2025

Doba sa síce zmenila, ale základy pochádzajúce z prírody nie- väčšina chlapov potrebuje byt ten dominantný typ lovca, ktorý “záchrani princeznú v nesnázi” aby si dokázali svoju mužnosť. Je jedno či ta baba mala titul alebo nie, ale ju mohol zachraňovať a pre ňu bol tarzan…Ak si ty typ ako si napisala “lebo som vzdy vsetko urobila lepsie”- tak ty zachraňovať nepotrebuješ a radšej dajú prednosť nežnej zienke ktorej vymenia žiarovku aby ju zachránili… Buď uber zo svojej mužskej energie, alebo si zvykni že sa pri tebe objavia len beta samci ktorí sa radi zvezú

deti95060810
5. mar 2025

podľa toho ako si sa opísala čakáš princa na bielom koni popr. rovno ministra...

madeincssr
5. mar 2025

@kristinka92 mozno len ti alfasamci, ktori ale zas imponuju mnohym zenam (nie su "submisivni", nudni..., lebo na nic ineho medzi tym "neexistuje kolonka").

luxus10
5. mar 2025

dnesnym chlapcom chyba nieco ako zakladna vojenska sluzba-taka riadna, kde obsahovo robia aktivity, ktore burcuju produkciu testosteronu...atd...mozno by stacilo obsahovo v stred. skolach zaviest brannu vychovu s potrebnym obsahom a do telesnej vychovy tiez zaviest ine prvky ako hranie loptovych hier...

mne teda vojencina nechyba-aby bolo jasne...

qrstxyz
5. mar 2025

Lebo prostredie je zamorené endokrinnými disruptormi, ktoré v tele imitujú účinok estrogénov a potláčajú tvorbu testosterónu

terezka1947
5. mar 2025

Odhliadnuc od autorky....kde majú muži tu mužnosť budovať?
A ešte niekde v meste,či v mini dome?akurát tak vo fitku. Ale myslím,že všetci vieme,že mužovu svaly nestačia....muži potrebujú výzvy.
A druhá vec,mužov si mnohé ženy "vychovávajú" a potom sa sťažujú,že ich počúvajú,atď,atď.
Čiže otázka na ženy:vieme,čo chceme?😄

bruno1
5. mar 2025

Veď aj tu na MK ,ako v celej spoločnosti ,sa bojuje proti Toxickej maskulinite a potom sa tu niektoré dámy veeeeľmi ČUDUJÚ!!!😉😁😁😁😁

kiki68
5. mar 2025

@luxus10 Toto comu pomoze? 🙈 Muzi su muzski, ale takej pani nemaju co ponuknut. Cize si vyberu zenu na aku maju povahu a moznosti. Chlapi tiez rozmyslaju a vedia co chcu. Tiez nepojdu do niecoho, kde budu len problemy. Zas netreba z nich robit hned baleriny s lakom na nechtoch, len za to, ze nejdu po nejakom type dominantnej zeny. To tak polovicu chlapov odradi na fleku skrz ich muzske ego.

kiki68
5. mar 2025

@terezka1947 nie, keby som muz, tak som gay podla mna 😂😂😂🙈🙈 Ved zeny to je casto neznesitelne. Chcu ho zmenit, potom nieco zmenia, vydupu po 15 rokoch a zrazu nieee toto nechcem 🙈 Takych je zial vela. To hned vidiet ako vela muzov rezignuje a pre klud v dome to nejak preziju

bruno1
5. mar 2025

@kiki68 👌👍👏👏👏

terezka1947
5. mar 2025

@kiki68 je to chybou žien🤷
Nadávajú na svokry,ale oni sa správajú horšie

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
kiki68
5. mar 2025

@terezka1947 je to chyba celeho nastavenia, ved snad tie deti maju aj otcov? Nie kazda je rozvedena. Vzdy sa kyda na zeny, pritom je to tak nejak vina vsetkych. Mne ale dnesni muzi nepridu nejak velmi odlisni od svojich otcov. Skor by otcovia mali travit viac casu s detmi a upevnit teda tie typicke muzske vlastnosti. Muz, co sa venuje detom tiez neni nejaka balerina, ale prave naopak.

rorino
5. mar 2025

Prečo submisivnejsie?Možno máš ty veľa tej mužskej energie a chcel ženu.Neber to ako urážky,len to možno s teba moc vyžaruje,že priťahujes viac tých zzenstelych

terezka1947
5. mar 2025

@kiki68 ja nemyslím na ženy ako matky.... myslela m na ženy ako manželky. Nadávajú na svokry,že si synov nechcú pustiť,že toto a tamto. Ale mnohé ženy sú k svojim mužom oveľa horšie....čiže nie svokry,ale ženy svojou žiarlivosťou urobia mnoho zlá a aj samé sebe.
I v minulosti boli siroty,i teraz sú...v Tom problém nie je
Niekedy sa muž musel "postarať" niečo urobiť,niečo poriadne....teraz sa čo od muža očakáva?ísť na nákup,povysávať,no a keď sa chce cítiť mužné,ide pre adrenalín do posilky. Celé zle.
Mužom chýbaju mužské výzvy....riad,či vyzdvihnutie deti zo školy,či ísť s nimi na hokej z nich mužov neurobí.

ronie338
5. mar 2025

Som celkom si myslím silná žena, viem sa za seba postaviť, viem si všetko vybaviť, mám vlastne bývanie a keď by sa nedajbože niečo stala som absolútne schopná sa o syna postarať sama. Moja polovička mi otvorí dvere, navarí, uprace, vyperie, povysava, postará sa plnohodnotné o nášho syna a ja môžem kľudne odist na pár dní sama preč. Aj keď všetko zvládnem sama, on sám mi pomáha. Keď potrebujem podporiť, tak ma podporí, rovnako ako aj ja jeho. Keď som potratila 2x plakal, a mal na to plne právo rovnako ako ja. Nemala som z neho pocit ze je zzenstili. Rovnako ako keď čítal príhovor na oslave jeho otca a začali mu padať slzy. Len som ho chytila za ruku a dokončil to. Môže aa na mňa spoľahnúť rovnako ako ja naňho. Vie nás finančné zabezpečiť, učí syna opravovať, montovať, ale aj to ze keď žije niekde, po sebe si uprace, a nie ze príde domov a hodí sa na gauč lebo je to práca ženy. Ty chceš aby chlap splnil svoju úlohu ale nedovolis mu to. Ja keď sa niečo rozhodujem zapojím do toho polovičku, aj keď to naozaj nie je treba, ale sme vo vzťahu dvaja a nie ze ja prídem a len mu oznámim. Ako prišiel by tak on a vypočul by si ze ci nie som schopná sa sama rozhodnúť alebo sa nevie dohodnúť. Ale sú typy ktoré sú neschopné. Môj otec je taky a preto som hľadala niečo iné. Sam nič nevybavi

romiada
6. mar 2025

Niekde som čítala zaujímavú vetu,znela nejako takto: ten nepravý muž Ťa nechá všetko urobiť samú, ten pravý Ťa nenechá aj keď vie že to vieš aj sama. A ešte: muž ktorý ignoruje ženu, ju necháva zvyknút si a naučiť sa žiť bez neho.
Takže je to aj o tom koľko priestoru si necháte navzájom. V niektorých veciach sa musíš naučiť ustúpiť, spoľahnúť sa (aj keď to nebude hneď na 100% akoby si Ty chcela), naučiť sa odpúšťat a tiež si uvedomiť že ani Ty nie si 100% resp.nemusiš byť. Dovoľ si aj chyby a dovoľ ich aj druhému. Možno je Tvoja uloha naučiť sa uvoľniť sa, netlačiť na pílu, občas sa na veci "vysr.ť". Nikto nechce byť doma vkuse pod drobnohľadom a pod lupou, prípadne byť stale sekírovaný, alebo cepovaný k lepším výkonom. Možno pôsobíš ambiciozne a až súťaživo. Ok ,nechaj si energiu,ambície, súťaženie do práce, doma sa uvoľni. A ešte jedna vec: keď každemu chlapovi vyklopíš na začiatku "všetky svoje pozitíva svojho priebojného ja" tak sa zľaknú že Ti nebudú mať čo ponúknuť. Držim Ti palce aby si našla svojho alfa k sebe 👍

barborachors
6. mar 2025

Vybral si tu druhú, lebo ho viac priťahovala. A samozrejme hlavne fyzicky, čiže bola pre neho zaujímavejšia a viac ho vzrusovala. Chlapi rozmyslaju penisom, nie ako ty. Mne pridu tzv samostatne zeny tak trochu nesexi, proste je v nich cosi mužské, aj keď môžu vyzerat dobre.
Zhrniem, alfa chlap vhodný pre alfa alfa babu si radsej vyberie alfa babu s beta sebavedomim/zazemim...
Tak to proste je.