Prečo sú moderní muži čoraz ženskejší?
Je to tym, ze zeny su az moc v muzskej energii? Alebo je to neuplnou rodinou, kde chybal muzsky vzor? Alebo kvoli tomu, ze je tolko slobodnych mamičiek a robia si zo svojich synov svojich partnerov? Som po rozvode s muzom, z ktoreho som si bohužiaľ ja sama spravila toho beta jedinca, lebo som vzdy vsetko urobila lepsie a ano, priznavam si chybu. Po rokoch ma proste byvaly manzel prestal priťahovať. Pretoze ja som boka vzdy ta úspešná, samostnatna a on sa s tym nejako naucil zit. Pritom sam ma svoju kariéru, ale po rojoch mojej dikatury sa zmenil na jemneho muza. A teraz som na randiacom trhu a ja mam pocit, ze sa na mna lepia len taki muzi bez ambicii, bez napredovania a som uz z toho zufala. Pacil sa mi jeden muz, ktoreho som spoznala na jednej akcii, viackrat sme sa stretli a ja som mala pocit, ze konecne poriadny chlap s vlastnou kariérou a ambiciami. Po case mi sam povedal, ze som mu sympatická, ale prisla ina zena, ktorá ho zaujala viac. Mam vlastný byt v centre BA, super karieru, viem si vsetko zariadit a aj tak si vybral obycajnu zenu, ktora nema ani titul...a toto nie je prvýkrát. Preco ti dominantni muzi proste chcu tie submisivnejsie zeny?
@zmrzlinka2021 ja som nenapisala ze si nevedia ale nemozu. nepisala som o tom ze nie su sami schopni niekoho najst ale ze existuje viacero dovodov preco nemozu a ano bolo v tom zahrnute aj to ze v okoli proste nie je vhodny clovek
@pralinka25 a myslíš, ze v minulosti to bylo se vztahy lepší? Upřímnější ? Kvalitnější? Rovnocennější? Ne, nebyly. Vztahy jsou o nas o lidech a děláme si je my sami.
Do kterého období by ses ráda vrátila, kdyby to slo?
Do období pred 30 ti lety? S rozvodovosti okolo 50ti procent? Nebo jeste drive do manzelstvi, kde se sice nerozvadelo, ale lidi vedle sebe potichu trpeli, protoze spolecnost rozvody a rozchody netolerovala? Do doby, kdy otec autoritar triskal decka remenem, a maminka potají foukala kolínka a delala vse okolo? Nebo do doby, kdy svobodna zena, rozvedena zena, matka samoživitelka nemela sanci bez pomoci přežít?
Nebo do doby, kdy homosexuálové ze strachu uzavirali snatky s heterosexuály, protože stigma homosexuality by jim znicilo zivot?
Nebo jeste do drivejsi doby, kdy sis mohla vybrat jen takového chlapa, který byl ze stejne socialni vrstvy?
Do doby, kdy by ti ten chlap klidně mohl vrazit a absolutně nikoho by to nezajímalo, protože osobni a rodine veci si kazdy řešil sám? A chlap mel pravo udelat si doma poradek?
Nebo do doby, kdy bys jako zenska musela bojovat za sva prava na vzdelani, na praci, na pravo volit? A byli by to mužní muži, kteří by určovali, co můžeš a nemuzes?
Nebo do ještě dále do doby, kdy by te proste provdali tomu, díky kterému se nejlépe rozšíří rodiny majetek?
Ano, souhlasím s tebou, ze lide jsou cim dal vice osamělí, ale rozhodne to není mizícím mužstvím a ženstvím nebo měnícími se vztahy, nýbrž masivním rozvojem technologií, se kterými jsme se ještě nenaučili zodpovědně zacházet. Pomalu ale jiste nas válcuje AI, jsme přehlceni informacemi, o kterých uz nevíme, zda jsou pravdivé ci ne, dennodenně na celém světě každou minutou můžeme pozorovat tisíce jiných lidí- dokonalych i nedokonalych, live prozivame premrstele stesti uplne cizich lidi, stejne jako tragedie sveta, dochází nám o to vice jak malým bezvýznamným kolečkem v celém soukolí jsme. Hlavně naše pubertální děti a teenageři, ti to mají neskutečně těžké, ti se musí naučit v tomto novém světě žít. A naučí se to.
@elzu presne to co si pisala v druhom odstavci som tu na koniku pisala ja osobne uz vela krat takze v tomto ja mam uplne jasno. Mne toto naozaj vysvetlovat nemusis. Kazdopadne skus mrknut sucasne studie o tomto vyvoji. Naozaj sa to neda zhrnut do par slov. Su o tom aj podcasty v roznych jazykoch. Tento problem naozaj existuje a atale sa prehlbuje.
@autorka prosím ťa kľudne napíš môjmu chlapovi,ten zženštilí nie je ani omylom.Je vyslovene technický typ .Opraví aj nemožné,svojpomocne spravil našu chalupu.Na mne neznáša že sa pýtam,nie som schopná sama nič vybaviť a nenávidí slovíčko NEVIEM.Ak máš ešte vodičák je to plus.On hľadá samostatnú ženu ktorá sa zbytočne nič nepýta všetko vie vyriešiť sama,so všetkým si sama poradí a má dobrý plat.Kontakt do súkromnej správy 🙂👍
@gabrielabydzo sa ho chces zbavit 😂
@madeincssr len na semeno,bez toho si dieta/deti neurobia.Su lepsie ako muzi,vsetko dokazu lepsie ako muzi ale bez nich si ani neprdnu,aj ked si myslia,ze ano.
@pralinka25 no hľadám mu bezchybnú.On mi vyčíta vkuse dáke chyby a autorka sa opísala tak akú on hľadá.
@gabrielabydzo ale autorka nie je bezchybná. Sama priznala, že je diktátorka. Pochybujem že by s ňou Tvoj muž vydržal. Myslím, že už o krátky čas by si uvedomil že si oveľa lepšia a vrátil sa k Tebe aj s kyticou ruží🌹🌹🌹
@gabrielabydzo @done nahodou autorku by si zasluzil ked si nevazi co ma doma 😝
2 dominantní partnerni to by nefungovalo. 2 velke ega. Jasne ze si dominantny muz vyberie tu submisivnjesiu taky muz nepotrebuje zenu ktora mu bude o vsetkom rozhodovat
Zdravičko. (som muž :D )
Zaznelo tu slovo sebavedomie - odpovedam citatom "ak mudry a intelektny clovek je plny pochybnosti, tak potom hlupak je sebavedomi ! "
Takze ja sa nedivim ze uspesny muzi si hladaju jakesi skromnejsie zeny bez titulov.. Pokora a skromnost je dost dobry dovod preco si vybrat taku zenu = lepsie vyhliadky na POKOJNY vztah,., Pokora skromnost su atributy viac duchovnej cesty ako materialnej a teda stabilensjei povahy.. co muzi ci zeny plati pre oba..
Zaznelo tu slovo dokonalost alebo hladanie toho dokonaleho ? Mam dalsi super citat tentokrat od Sigmunda Freuda zakladatela psychoanalyzy "Cim dokonalejsi vyzera clovek navonok, tym viac demonov ukryva vo svojom vnutri" Takze ak je napriklad zena premalovana, plastikova botoxova atd zrejme ma vazne psychycke problemy rozumej velmi spatne hodnoty v zivote hlavne ked sa jedna o neco docasne, nevečne a to je nas zivot tady na zemi , krasa zdravie atd pochybujem ze taka sa s tym zmieri ked "slava pominie" ze ano ? (vnutorny demoni)
Priatelia je to len o hodnotach, Ja nemam extra dobry vztah zo zenou ale mam dve krasne zdrave deti a rikam si ze "to by mohlo stacit" a tak "drzim a rozvod sa nekona" !
Pacilo sa mi jak Jarda Dušek kdesi vo svojej realicii na jutube zadelil " jak povime tak bude" a ja rikam ze vydrzim a skusim si k tej svojej priebezne hladat cestu - vybavene.
Ti co sa rozvadzaju mi obvykle pridu jak sebecky, upinaju sa na stastie vonkajsie to jest DOCASNE. Ale nesnazia ho hladat vnutri v sebe LEBO, jak ten david r hawkins v knihe vzestup urovni vjedomi povedal "tento svet sa stejne streta v nas na jedinem jednem miste v nasej mysli !!! A jak s tym nalozime jak sa s tym naucime narabat prosime pekne je vyhradne na nas ! Pre nekoho je svet krasny a stastny a pre nekoho ten isty svet otrasny a znicujuci... jak to je mozne ???
Tak posledny citat od Freuda:
"Ludia v skutocnosti nechcu byt slobodny lebo sloboda obnasa zodpovednost, a ludia sa boja zodpovednosti" - ano vacsina ludi mi pride ze sa snazi zbavovatg sa zodpovednosti a presuvat stale na niekoho , VINIT stale niekoho.. cely svet je zly len ja JA nie :D :D myslim ze som to prekukol a uz ma tie postrehy pomerne nudia ale.. citam a vzdelavam a POZORUJEM dalej, Je dolezite byt pozorovatel a nie HEREC actor v hlavnej roli alias emocialny hromozvod okolitych sracek - z tohto uz som vyrastol. A co Vy ? Podelte sa.
Majte krasny den, Martin 43r.

Ženská a mužská energia je podľa mňa ďalší výmysel z ezoteriky a nadstavba rodových stereotypov