icon

Prečo sú muži ublížení z dôležitosti peňazí?

Včera o 21:45

Ahojte.. prečo sú podľa vás muži tak strašne ublížení z toho ak žena povie, že peniaze sú pre ňu dôležité a že nikdy by nebola s partnerom, ktorý neuživí rodinu a že na výške príjmu záleží.. Práve som si pozerala príspevky na sociálnych sieťach a čoraz častejšie toto vidím a útočia na takéto ženy aj iné ženy. Ja chápem, že to sú presne tie nízko nákladové ktoré si všetko zaplatia sami, ktoré nič nechcú nič nepotrebujú hlavne nech nie sú na príťaž a muž o nich zakopne ale to vážne? Ja sa cítim občas ako z inej planéty a to som sebestačná žena, ktorá sa dokáže pekne sama o seba postarať finančne a ozaj nepotrebuje sponzora..

Strana
z3
jblheart
Dnes o 09:06
@fairyy

@tilly nemyslim si... ja pracujem medzi muzmi co zarabaju naozaj nadpriemerne a vidim to tak 50/50 su taki co radi obletuju zenu...a su taki co chcu aby zena bola rovnako sebestacna (najcastejsie su slobodni 😂😂 lebo vela zien takych nie je)

@fairyy Asi tak. Niektoré ženy preferujú stereotyp že ja som doma za hrncami - varím, periem, starám sa a muž ma/nás živí a samozrejme sa večer modlím.. hlavne za to aby ma muž neopustil lebo čo by som si počala.. za tie roky doma nič neviem a nič nemôžem robiť... Proste závislá na mužovi takmer vo všetkom. Potom sú ženy čo sú v tomto progresívnejšie - majú svoju prácu svoje záľuby atď. a chcú ich zo svojim mužom zdieľať a podporovať sa navzájom v živote a ak im to nevyjde tak idú každý ďalej hľadať šťastie inde. Keď píšeš že muži čo hľadajú druhý typ ženy sú vo väčšine prípadov samy ,tak neviem či to je dobre alebo skôr smutné v dnešnej dobe.

autor
Dnes o 09:18
@anonym_358f76

@anonym_autor Tak to si veľmi sebestačná, keď vyžaduješ, aby chlap mal 2000 v čistom. Vôbec nie si. Potom že my chlapi musíme byť opatrný vo vzťahoch a v tejto dobe neísť do manželstva, lebo ťa manželka okradne o polovicu.

@anonym_358f76 vidis toto je presne ten pripad. Muz sa staaale len boji. Co ak ti poviem ze mam dobry plat, vlastne byvanie v dobrej stvrti a platim si vsetko sama ? Nemam miliony, ale mam vsetko co potrebujem, taka vyssia stredna trieda. Mam dobre vzdelanie, som pracovita a to co robim robim aj rada? To skor ja sa obcas bojim aby sa na mna neupol nejaky vypocitavec co sa nie raz stalo. A taktiez sa nie raz stalo ako muz sa baal aby som ho neobrala a nakoniec ked zistil ze pochadzal z dost dobre zabezpecenej rodiny tak uz zmenil retoriku a uz vyzvedal viac o rodine ako o mne a aj zabudol ze som ho “chcela o nieco obrat”

fairyy
@jblheart

@fairyy Asi tak. Niektoré ženy preferujú stereotyp že ja som doma za hrncami - varím, periem, starám sa a muž ma/nás živí a samozrejme sa večer modlím.. hlavne za to aby ma muž neopustil lebo čo by som si počala.. za tie roky doma nič neviem a nič nemôžem robiť... Proste závislá na mužovi takmer vo všetkom. Potom sú ženy čo sú v tomto progresívnejšie - majú svoju prácu svoje záľuby atď. a chcú ich zo svojim mužom zdieľať a podporovať sa navzájom v živote a ak im to nevyjde tak idú každý ďalej hľadať šťastie inde. Keď píšeš že muži čo hľadajú druhý typ ženy sú vo väčšine prípadov samy ,tak neviem či to je dobre alebo skôr smutné v dnešnej dobe.

@jblheart je to preto lebo ocakavaju, ze ta zena to zvladne takmer totozne...najcastejsie teda hladaju z rovnakej brandze (najcastejsie sa stretavaju predsalen s kolegynami) ...percentualne vsak cisto moj subjektivny pohlad, nejdem hladat statistiky, je nas pomer muzi:zeny 80:20 v oblasti kde pracujem... a teda nie kazdy ma samozrejme rovnaky pohlad ...teda aj dobre zarabajuca zena moze chciet mat partnera ako toho co je zivitel rodiny (co si povedzme pravdu ak bude porovnavat so svojim platom tak bude rubat vysoko)... a ak sa aj kolega, ktory hlada seberovnu zenu pokusa najst v inych vodach, tak si pravidelne vypocujeme ako tie rande dopadli a co ktora zena ocakavala ako samozrejmost (jednoducho sa nezhodli v pohlade na zivot)... pre mna ako zenu to nebolo az take narocne najst si partnera len vdaka tomu percentualnemu podielu, ktory som spominala ...muzom teda nic ine neostava len cakat a hladat alebo polavit v narokoch (castokrat sa totiz v liste narokov nachadza somarina co deli muza od stastneho vztahu)

anonym_3526ca
@jblheart

@barka1 Čo myslíš pod "zabezpečí rodinu" ? Dajme si príklad - Muž platí nájom + energie čo ja viem 850 + svoje veci ako auto atď. Žena platí stravu dajme tomu odhad 350+ a svoje veci atď. Berieš toto ako príklad že muž nezabezpečuje rodinu lebo neplatí všetko ? Ak muž má platiť všetko prečo potom neostať sám a nezaplatiť si "spoločníčku" ?

@jblheart lebo ta spolocnicka nebude iba jeho. Budu ju obrabat aj ini chlapi za prachy.

jblheart
Dnes o 09:21
@anonym_3526ca

@jblheart lebo ta spolocnicka nebude iba jeho. Budu ju obrabat aj ini chlapi za prachy.

@anonym_3526ca Ak nemáš za ženu - pannu - tak aj ju predtým niekto "obrábal" a nikdy nevieš či nedostávaš parohy že ? 😅

zelenina1
Dnes o 09:25

Mile damy. Naozaj netusim odkial prameni vase presvedcenie, ze muzi sa boja uspesnych sebavedomych zien, ktore sa o seba dokazu postarat same. 🙂 Ja takychto zien poznam XY a chlapi im lezia pri nohach. Predstava ze milujeme submisivne zenske bez nazoru je uplne scestna.

Co potrebujeme od zeny? Zenskost, teplo domova, respekt. Je nam uplny sumak, kolko penazi ma na ucte.
Faktom vsak je - ze uspesna zena pojde do vztahu iba s niekym minimalne statusovo rovnocennym. Opacne to neplati.

autor
Dnes o 09:34
@anonym_3526ca

@anonym_3526ca nejdeme porovnavat normalnu priatelku so spolocnickou dufam😃 ak mas pocit ze je to vyhra odporucam vyskusam a hneď ta to prejde

anonym_3526ca
Dnes o 10:35
@anonym_autor

@anonym_3526ca nejdeme porovnavat normalnu priatelku so spolocnickou dufam😃 ak mas pocit ze je to vyhra odporucam vyskusam a hneď ta to prejde

@anonym_autor odpisala som panovi vyssie.
Ale inak, princip je podobny. Nieco za nieco. 😛

anonym_b4efd5
Dnes o 11:38
@anonym_autor

@beata_k ja osobne nemám problém povedať na hociktorom rande, že peniaze sú pre mňa dôležité. Ja sa na nič nehrám

@anonym_autor tak uz povedz kolko ma zarabat a region kde zijes nech mame predstavu 😁

beata_k
Dnes o 11:44
@tilly

@beata_k pre mňa je toto úplne normálne. Asi som stará škola. Ale on očakáva čistú domácnosť, navarené, obstarané deti, psa a pod. Ja očakávam pokosenú záhradu, svietiace svietidlá apod. A teda áno, som stará škola, myslím, že živitel rodiny a ten, kto nosí nohavice má byť muž.
A rozhodne sa necítim ako zlatokopka. Zlatokopky idú po miliónoch, nie po priemere.

@tilly Debata bola o sposobe ako mu to povie. Zvrtlo sa to na nieco uplne ine. Je uplne v poriadku od muza nieco ocakavat. Ale nie je v poriadku sa pytat na jeho financie zazemie na prvom rande.

barka1
Dnes o 11:44
@jblheart

@barka1 Čo myslíš pod "zabezpečí rodinu" ? Dajme si príklad - Muž platí nájom + energie čo ja viem 850 + svoje veci ako auto atď. Žena platí stravu dajme tomu odhad 350+ a svoje veci atď. Berieš toto ako príklad že muž nezabezpečuje rodinu lebo neplatí všetko ? Ak muž má platiť všetko prečo potom neostať sám a nezaplatiť si "spoločníčku" ?

@jblheart na to nech ti odpovie zakladatelka diskusie, co tým myslí. Ja som reagovala na tvoje tvrdenie, že jej sanca je len okolo 3%. Ja tvrdím, že nie je. Že má šance vacsie. To je všetko.

autor
Dnes o 11:51
@anonym_b4efd5

@anonym_autor tak uz povedz kolko ma zarabat a region kde zijes nech mame predstavu 😁

@anonym_b4efd5 bratislavsky kraj a 2000 ak bude je to fajn

anonym_078e05
Dnes o 11:52

Ako by povedal Joker: "All you people care about is money".

Tieto temy sa stale opakuju a tu je aj vecny kamen urazu.....urcite zeny hladaju muza ako na inzerat a potom nechapu preco su same 🤷🏻.

Kedysi si ludia vyberali partnerov na zaklade osobnostnych atributov a vzajomnej kompatibilite a nie na zaklade povrchnych poziadaviek "som sebestacna ale muz musi zarobit aspon 2k."

Vies kto si kladie podmienky? Zamestnavatelia v pracovnych inzeratoch. Tam si klast podmienky je normalne pretoze je to vymenny obchod....nieco za nieco.

Laska ma byt uprimna a nesebecka. Preco sa cudujete, ze ti muzi beru nohy na plecia? To si akoze fakt niekto mysli, ze muzi stoja o high-maintenance zeny kde pri kazdom pohlade na nu bude mat pochybnosti sam o sebe, ze jej nestaci???

Vacsine muzov s "nizsimi prijmami" v skutocnosti na otlaky nestupate pretoze ti to zahodia za hlavu a uzivaju pokoj doma pri telke ci ovladacom od PS v ruke 🙃.

Toto je len pribeh ktory si zeny ktore si nikoho nevedia najst vysvetluju vlastnu smola. Za vsetko moze mohe okolie len ja nie.

Nezarabam dvojku mesacne, mam vlastne byvanie, hypo, ucty......problemy a povinnosti ako kazdy iny clovek a teda zenu, ktora mi bude na oci vyhadzovat, ze "malo zarabam" mi k zivotu nechyba a pravda je taka, ze mnohym inym taktiez nie.

Slobodni ludia bez zavazkov je najsilnejsie rastuca demograficka skupina na svete....Slovensko nevynimajuc. Tu sa nejedna o ziadnu nahodu.

Autorke mozem len poradit aby si hladala len seberovneho. Akykolvek iny ktory nema osobnostne ci financne predpoklady ake ona sama ocakava bude pri nej pravdepodobne trpiet pretoze mu to podvedome da pocitit, ze je neschopny.

Preto je dnes pre muzov prijatelnejsie aby boli slobodni. Maju moznost rast bez toho aby im niekto vkuse rozpraval, ze to nikdy nie je dost 🤷🏻.

luccija
Dnes o 11:54
@betulinka1

@zmrzlinka2021 v tom ponímaní ako si to napisala, je vidim skor kresťansky stereotyp. Podla mna je problem to, ze zeny zacali byt moc samostatne a vlastne nerozdeľujú ulohy ale zobrali na svoje plecia este aj cast mužských energii. Cize zena aj nosi do domacnosti peniaze, aj sa stara o deti, o domacnost, sklada nabytok, maká s muzom na zahrade. Chlapovi vlastne neostalo nic, lebo Ved mamutov uz netreba chodit loviť. Potom nevedia co so sebou a lakuju si nechty, hodiny trávia nad čistením svojej brady a chodia si depilovat cele telo. Maju vela casu na seba a na blbosti. Namiesto mamutou lovia ine zeny. Zena pada dole hubou lebo Ved emancipácia tlačená do hlavy niekolko generácii. Muz im neda ani euro a polovica z nich ani netusi kolko muz zarobí. Zeny uz nemaju energiu na to aby boli zenami, nemaju tu iskru, ženskosť, jemnost. Lebo Ved maju tolko mužskej energie, ze ani nevedia ako na to. Povedat, ze nevladzem je priam zaklínadlo, lebo zena vtedy zlyhala.

@betulinka1 súhlasím, ženy už nie sú ženy a muži muži😜

anonym_f24132
Dnes o 11:55

Moja kamarátka keď randila, musel dotyčný na 2-3 rande priniesť spermiogram😁
Mala predtým partnera s ktorým boli aj na IVF a nepodarilo sa.
A tak nechcela strácať čas a trápiť sa.
Tí najvačší alfasamci mali najslabší spermiogram😁
Peňazí ma ona dosť, to ju absolútne nezaujímalo.

anonym_b4efd5
Dnes o 12:10
@anonym_autor

@anonym_b4efd5 bratislavsky kraj a 2000 ak bude je to fajn

@anonym_autor hmm. Nerubes ani vysoko na BA. Sice nepoznam realitu BA, a statistiky su zradne.... ak na toto sa stazuju muzi v BA tak ufff. Mozno ci to nie je v tom, ze predstava "dobre" zarabajuceho muza, je niekde uplne inde... 5000, 10000... resp takmer neobmedzeny prijem, kedze ci sa nam to paci alebo nie zijeme intenzivne dobu, kedy expresia "bohatstva" je patologicka a intenzivne narusa vnimanie reality.

katkazatka
Dnes o 12:19

Už máš odpovede nato, prečo sa muž cíti ublíženy pri tejto otázke. Teraz by som rada spoznala odpovede, prečo sa ženy cítitia ublížené pri požiadavke, keď chce muž krásnu štíhlu vysokú ženu, ktorá bude sebestačná a bude mať s ňou denne sex. Akonáhle niekto spomenie, že chce krásnu ženu štíhlučku, ktorá sa o seba stará, hneď sa tu rozpúta rozputá peklo, aki sú chlapi prízemni. Ved im ma stačiť aj priemerná obtlstla žena.

zuzana76
Dnes o 12:25
@beata_k

Si pozri film Gattaca. Tam si na rande rovno vymenia geneticky material, ci su v zhode. To je nieco pre teba 😉

@beata_k na ten som uz aj zabudla, vdaka za tip

tilly
Dnes o 12:31
@katkazatka

Už máš odpovede nato, prečo sa muž cíti ublíženy pri tejto otázke. Teraz by som rada spoznala odpovede, prečo sa ženy cítitia ublížené pri požiadavke, keď chce muž krásnu štíhlu vysokú ženu, ktorá bude sebestačná a bude mať s ňou denne sex. Akonáhle niekto spomenie, že chce krásnu ženu štíhlučku, ktorá sa o seba stará, hneď sa tu rozpúta rozputá peklo, aki sú chlapi prízemni. Ved im ma stačiť aj priemerná obtlstla žena.

@katkazatka presne si to trafila. Prečo by mala krásna žena chcieť muža, čo nedokáže zabezpečiť jej potreby a prečo by mal mať šikovný fešák škaredú ženu. To platí asi odjakživa. Nechápem, prečo to teraz niekoho jeduje, prečo sa tomu niekto čuduje.

autor
Dnes o 12:34
@katkazatka

@katkazatka ak by mi tie procedurky preplatil bez slova by som tam chodila. Ale nepride mi fér aby sme sli 50/50 a on este pánko mi bude diktovat. Moj ex si potrpel na nejakych veciach a ja som povedala, v poriadku ale platit to budes ty. Bez slova zaplatil a bol stastny.

autor
Dnes o 12:38
@tilly

@katkazatka presne si to trafila. Prečo by mala krásna žena chcieť muža, čo nedokáže zabezpečiť jej potreby a prečo by mal mať šikovný fešák škaredú ženu. To platí asi odjakživa. Nechápem, prečo to teraz niekoho jeduje, prečo sa tomu niekto čuduje.

@tilly tomuto ja rozumiem. Ale ja sa skor čudujem tomu, prečo priemerný Janko si nárokuje na peknú ženu s vyšším príjmom ako on a je pohoršený, že je pre ňu dolezité aj financné zabezpecenie tomu sa čudujem ja. Comu nerozumie. A toto sa v realite deje ženám v mojom okolí bežne.

katkazatka
Dnes o 12:39
@betulinka1

@zmrzlinka2021 v tom ponímaní ako si to napisala, je vidim skor kresťansky stereotyp. Podla mna je problem to, ze zeny zacali byt moc samostatne a vlastne nerozdeľujú ulohy ale zobrali na svoje plecia este aj cast mužských energii. Cize zena aj nosi do domacnosti peniaze, aj sa stara o deti, o domacnost, sklada nabytok, maká s muzom na zahrade. Chlapovi vlastne neostalo nic, lebo Ved mamutov uz netreba chodit loviť. Potom nevedia co so sebou a lakuju si nechty, hodiny trávia nad čistením svojej brady a chodia si depilovat cele telo. Maju vela casu na seba a na blbosti. Namiesto mamutou lovia ine zeny. Zena pada dole hubou lebo Ved emancipácia tlačená do hlavy niekolko generácii. Muz im neda ani euro a polovica z nich ani netusi kolko muz zarobí. Zeny uz nemaju energiu na to aby boli zenami, nemaju tu iskru, ženskosť, jemnost. Lebo Ved maju tolko mužskej energie, ze ani nevedia ako na to. Povedat, ze nevladzem je priam zaklínadlo, lebo zena vtedy zlyhala.

@betulinka1 opravím ťa emancipácia nám nie je tlačená niekoľko desaťročí. Dovolím si tvrdiť, že emancipácia na Slovensku sa posúva len posledných 15 rokov. O mužskej úlohe v spoločnosti sa dá tiež polemizovať, pretože naše babky a mamy voľakedy museli oveľa viacej makať na statku, okolo dobytku, na poli oveľa... viac a častejšie zastávali mužskú úlohu za socializmu ako teraz. Bolo to tak, že žena si odmakala jednu šichtu v robote a doma všetko, ale úplne všetko čakalo na ňu. Pán manžel prišiel domov sadol si pre televízor s pivom v ruke -to bol všedný deň väčšiny domácnosti na Slovensku. Zena zastávala častokrát aj mužskú úlohu. Sen mnohých žien bol, aby sa muž postaral kompletne finančne o rodinu- to bolo málokde a málokedy to fungovalo. Aj za sociku bolo rozdelenie príjmov a rozdelenie účtov. Kasu držal v rukách väčšinou muž a ten rozhodoval čo sa kúpi a čo nie. A myslím si, že dnešné ženy sú radi že je emancipácia, že sa mohli osamostatňovať. Osamostatnovat sa chceli už aj naše babky a mamy, ale keďže boli čisto závislé od mužov nezarábali, nemohli doma ani pípnúť, nemohli si vybrať svoj osud a svoj život. Museli len celý život poslúchať, pretože boli bez príjmu. Vtedy by ženský hlas nikto nepočúval. Dnes si môže žena vybrať, ci chce karieru, partnerstvo, nechať sa živiť, alebo či chce byť sliepka domáca.

katkazatka
Dnes o 12:41
@anonym_autor

@tilly tomuto ja rozumiem. Ale ja sa skor čudujem tomu, prečo priemerný Janko si nárokuje na peknú ženu s vyšším príjmom ako on a je pohoršený, že je pre ňu dolezité aj financné zabezpecenie tomu sa čudujem ja. Comu nerozumie. A toto sa v realite deje ženám v mojom okolí bežne.

@anonym_autor Prečo sa tomu čuduješ? Cudujes sa aj tomu, preci skareda a tucna Anca chce zazobaneho fesaka?
Jacsom o nijakych procedurach nepisala. Zo skaredej malokedy urobis peknu. Z peknej urobis krajsiu. Ale kde nic nie je, pricedury to nespravia.

autor
Dnes o 12:43
@katkazatka

@anonym_autor Prečo sa tomu čuduješ? Cudujes sa aj tomu, preci skareda a tucna Anca chce zazobaneho fesaka?
Jacsom o nijakych procedurach nepisala. Zo skaredej malokedy urobis peknu. Z peknej urobis krajsiu. Ale kde nic nie je, pricedury to nespravia.

@katkazatka tu druhu variantu nevidim nikde na internete ani v realite som nepocula ziadnu zenu takto vyplakavat. Ale ak by tak bolo ja by som jej hned poradila schudnut, zacat sa o seba starat a uz ma vyssie sance takeho stretnut.

zmrzlinka2021
Dnes o 12:45
@betulinka1

@betulinka1 prepáč ale mužská či ženská energia je čistá ezoterika. My ženy sme tak niekedy rozdielne ako aj muži medzi sebou. Nedá sa jednoznačne niečo priradiť iba ku konkrétnemu pohlaviu. Okrem niektorých fyzických atribútov. Sú baby čo milujú motorky ale sú aj baby čo milujú módu. A to máš presne aj u mužov.

To čo píšeš ty je to, že niektorí muži sa zasekli vo vývoji a nechápu, že domácnosť aj deti sú aj ich. A ženy im to žiaľ tolerujú. Ale to je vecou opäť výchovy. Ženy sa aj v spoločnosti berú ako tie retardovanejsie. Napr sa od nej očakáva, že svoj potenciál, talenty, šikovnosť potlačí v prospech muža, čo možno zďaleka nie je tak šikovný ako ona.

Inak som kresťanka a práve identita v Boha má oslobodila od všetkých očakávaní ohľadom môjho pohlavia. Je to brutálna sloboda.

Tiež si nemyslím že byť milá, jemná sú výslovne črty zeny

zmrzlinka2021
Dnes o 12:50
@tilly

@tilly

Proste to nemá s láskou nič dokopy. Ona ponúka telo, on peniaze. A preto väčšina ľudí aj žien tu na koníku žije v srackach a zatrpknuti.

tilly
Dnes o 13:14
@anonym_autor

@anonym_autor áno áno presne. Priemerný Janko chce vysoko nadpriemernú ženu, ale čo jej ponúkne?

tilly
Dnes o 13:16
@zmrzlinka2021

@tilly

Proste to nemá s láskou nič dokopy. Ona ponúka telo, on peniaze. A preto väčšina ľudí aj žien tu na koníku žije v srackach a zatrpknuti.

@zmrzlinka2021 za mňa je láska chémia a osobne si neviem predstaviť, že preskočí iskra kefzi dvomi ľuďmi, čo si nemajú navzájom čo ponúknuť, čo sú z úplne iných svetov a prostredia. Kde by sa aj stretli?

jblheart
Dnes o 13:18
@tilly

@anonym_autor áno áno presne. Priemerný Janko chce vysoko nadpriemernú ženu, ale čo jej ponúkne?

@tilly Čo sa rozumie pod pojmom "nárokuje" ? Čo je stredovek ? Záujem môže predsa prejaviť každý o osobu nie ? Podpriemerný Ďurko čo je na sociálnych dávkach môže tiež prejaviť záujem o ženu ktorá napríklad pracuje na vysokej pozícii v nejakom korporáte.. tak isto má tá žena právo dať najavo že ona teda ten záujem nemá.

Strana
z3