icon

Prečo sú muži ublížení z dôležitosti peňazí?

24. jan 2026

Ahojte.. prečo sú podľa vás muži tak strašne ublížení z toho ak žena povie, že peniaze sú pre ňu dôležité a že nikdy by nebola s partnerom, ktorý neuživí rodinu a že na výške príjmu záleží.. Práve som si pozerala príspevky na sociálnych sieťach a čoraz častejšie toto vidím a útočia na takéto ženy aj iné ženy. Ja chápem, že to sú presne tie nízko nákladové ktoré si všetko zaplatia sami, ktoré nič nechcú nič nepotrebujú hlavne nech nie sú na príťaž a muž o nich zakopne ale to vážne? Ja sa cítim občas ako z inej planéty a to som sebestačná žena, ktorá sa dokáže pekne sama o seba postarať finančne a ozaj nepotrebuje sponzora..

Strana
z5
anonym_6cad38
27. jan 2026
@unbeholfen

@tiezjedna podľa vlády musí stačiť, inák by dali vyššiu…

@unbeholfen môžeš podnikať a dať si plat aký len chceš, nemusíš sa spoliehať na minimálnu mzdu

unbeholfen
27. jan 2026
@anonym_6cad38

@unbeholfen môžeš podnikať a dať si plat aký len chceš, nemusíš sa spoliehať na minimálnu mzdu

@anonym_6cad38 keby to bolo také jednoduché, robil by to každý. Kopa ludí vrátila zivnosť lebo im to nešlo.

unbeholfen
27. jan 2026

Ale téma je ženy vs. mužove peniaze. Diskutujte ďalej o tom. Neotáčajte to na mňa lebo ja budem za zlého.

bjnr
27. jan 2026

to, čo opisujete, nie je o peniazoch ako takých...je to o dotyku s identitou a hodnotou...pre mnohých mužov je schopnosť finančne zabezpečiť rodinu hlboko prepojená s pocitom mužnosti, kompetencie a miesta vo vzťahu...keď žena otvorene povie, že je to pre ňu dôležité, môže to u niektorých aktivovať starý vnútorný konflikt: som dosť? ...útok, zosmiešňovanie či moralizovanie zo strany mužov a paradoxne aj niektorých žien je často len obranný mechanizmus...nie reakcia na vašu hodnotu, ale na ich vlastnú neistotu...tie ženy, ktoré „nič nepotrebujú“, sa niekedy stávajú morálnym štítom: ak ja nič nechcem, nikto mi nemôže ublížiť...lenže to je stratégia prežitia, nie nevyhnutne slobodná voľba...je úplne legitímne, že máte jasno v tom, čo pre vás vo vzťahu znamená bezpečie ..aj to finančné...zrelosť nie je v tom, že sa tvárime, že peniaze nehrajú rolu, ale že vieme uniesť rozdielnosť hodnôt bez potreby znehodnocovať druhého...nemusíte sa obhajovať ani vysvetľovať ľuďom, ktorí počujú len cez vlastné zranenie...zároveň je dôležité všimnúť si, kde vás tieto reakcie osobne zasahujú nie preto, že by ste sa mýlili, ale preto, že sa dotýkajú vášho pocitu „som iná, nepatrím“...keď vás tieto útoky rozladia, čo presne sa vo vás aktivuje viac - potreba obhájiť svoju pravdu alebo starý pocit, že za svoju prirodzenú potrebu bezpečia musíte platiť osamelosťou? ...

jblheart
27. jan 2026
@unbeholfen

@anonym_6cad38 keby to bolo také jednoduché, robil by to každý. Kopa ludí vrátila zivnosť lebo im to nešlo.

@unbeholfen Čo keby si podnikal v niečom čo ti pomôže zbohatnúť a zároveň zabezpečí že "získaš" nejakú ženu ? Mohol by si napríklad začať vyrábať a predávať handričky napustené chloroformom ? 😂😀

autor
27. jan 2026
@jimbean

@autorka Na jednej strane hovoris, ze ti vlastne staci normalny muz so strednym prijmom, ktorych je vela. Co nie je problem, akurat je trosku sedlacke riesit na hulvata na prvych rande peniaze, kde by mal byt pocit zamilovanosti. Na druhej chvalis predoslych partnerov, ktori vsetko platili. To nejak nejde k sebe, ze ti staci niekto vzdelany so strednym prijmom. Plus ti predosli asi mali nejake vady, ktore peniaze nestihli vynahradit, kedze su uz predosli.
Su niekolko druhov muzov, ktori maju peniaze. Pracoviti. To je pre zenu fuj, stale v praci. Pracoviti a setrni. Taki su tiez fuj, "lakomi", ona hlada stedreho. Bohati dedici. Ti su ok, tych ale nie je vela, nakolko komunisti znicili za 40r odovzdavanie majetku dalsim generaciam (menova reforma). Potom su nejaki stastlivci, co prisli k peniazom ako slepe kura k zrnu, ze sa moc nenadreli (dobry napad, podnikanie). Potom su bohati sociopati a psychopati (politika, vysoki manazeri,...). Tych je najviac. Veduce funkcie, muzi musia mat nejake socio a pychopaticke crty, ktore ich predurcuju, aby vedeli manipulovat inych ludi, aby sa nechali viest a tym padom sa za vedenie aj nechaju odmenit bohatstvom. Potom sa zeny vyplakavaju, ze 50% rozvodovost a ako kvoli peniazom skoncili so sociopatom a magorom.
Ci sa citia muzi ublizeni kvoli peniazom? Aj ty budes raz skareda a stara. Cas a staroba je jedina spravodliva konstanta vo vesmire a kupit sa neda. A kazda poznamka od muzov na tvoj stary vzhlad potom bude tiez tat do ziveho.

@jimbean presne si vymenoval dovod preco je jeden z nich ex, lebo mal psychopaticke crty, ktore len zacali a nechcem vediet keby neodidem co by nasledovalo. Druhy bol starsi o x rokov, a to som si po 2 rokoch povedala, ze dieta nechcem mat s muzom v takom veku a plus tam este bolo aj ine, ktore ma v tu chvilu ovplyvnilo.

tiezjedna
27. jan 2026
@anonym_6cad38

@anonym_6cad38 toto je ale že taaaak naivná predstava🙈😂 to môže napísať len niekto, kto nikdy nepodnikal🙏

unbeholfen
27. jan 2026
@jblheart

@unbeholfen Čo keby si podnikal v niečom čo ti pomôže zbohatnúť a zároveň zabezpečí že "získaš" nejakú ženu ? Mohol by si napríklad začať vyrábať a predávať handričky napustené chloroformom ? 😂😀

@jblheart podla nicku predpokladám že si fanúšik tej značky tak očúvaj sem, kúpil som JBL sluchátka, také čo bežne stoja 70 ale boli v akcii za 50 a čakal som že JBL bude dobre hrať, čo je aj pravda že krásny čistý zvuk, ale nejdú tak hlasno ako tie Sencory za 14 alebo Kauflanďácke za 15. Tie Sencory sú slabé ale zie Kauflanďácke hrajú celkom dobre aj zvukovo a o dosť hlasnejšie.

unbeholfen
27. jan 2026

Lebo napríklad kamoška zarába 1200 v čistom. Ja som takú výplatu nikdy v živote nemal. Keby som ju balil, nevadilo by mi to lebo téma je o tom že mužom vadí ak žena viac zarába. Nie že ženy vyžadujú aby muž mal viac. Tak by sme spojili výplaty, ona 1200 ja tých 700 či kolko to bude (februári uvidím) a hotovo. Ale ona nehovorila nikdy kolko má muž zarábať.

unbeholfen
27. jan 2026

No a očúvajte ešte toto, druhá kamoška robí v rakúsku a pendluje, tak moc vzťahy nejdú jej lebo slovákom vadí že je tam, a rakúšanom vadí že je tu. Keď je doma nudí sa lebo kamarátky má povydávané a tak snama sa baví. Stáli sme v rade pri vstupe na diskotéku a celej partii našej zaplatila vstupné, že poďte chalani pozývam. A kupovala mi pitie a tak. Ale to už dávnejšie bolo ešte som nechodil na tento fórum, a pýtal som že wau jaká je dobrá a ona hovorila že chce sa bavit, vie že chalani penáze nemali moc, tak nás pozvala nech sa baví, lebo že načo jej bude kopa penazí keď bude sama sa nudit. A dobre povídala, lebo tak čo by robila víte.

A povedala už teraz nedávno že jej nevadí že je muž nižší od nej, alebo že menej zarába, alebo má nižššie vzdelanie, hlavné aby si rozumeli, aby im to klapalo, vedeli sa povyprávat, záluby robit a tak. To už som chodil na títo fóra a furtem vidím také témy že toto a hento.

unbeholfen
29. jan 2026

Jooooj ja mám teraz opačný problém! Kamoš mi vybavil svoju bývalú, celkom si rozumieme a chceme ísť na rande, ale problem je že som totálne švorc a čakám na výplatu ktorá bude až vo februári. A príspevok na stravu posielajú skôr ako výplatu ale presne deň po tom ako má byť rande. Sakra čo mám robiť? Chcem ju pozvať ale neviem či stihnem vyzbierať toľko kovošrotu a zálohovaných plechoviek, aby som aspoň 40-50€ nazbieral. Za tak krátku dobu sa to nedá. @sevrin nevieš poradiť?

Povolené prečerpanie v banke mi zamietli keďže som zamestnaný od 1.1.2026 a oni potrebujú vydokladovať príjem za 3 mesiace. Ale pred tým som mal len brigádu, tak som zarábal do 400€ a nezohladňujú to.

unbeholfen
29. jan 2026

Takých 50-100€ kde by som takto narýchlo zohnal? Kolko také rande zhruba vyjde? Tolko stačí ak si nejako požičiam, zoženiem? Lebo potom už budem zarábať okolo 1100€ lebo kolega čo robí to isté čo ja, vravel že tak mu došlo. Z toho by nebol problém vrátiť 100€ aj keby som to mal od úžerníka čo si prihodí % nejaké navyše.

anonym_9f3808
30. jan 2026

1100€ v cistom? To si ty ten neschopak ktoreho vyhodili z kazdeho zamestnania a v kazdej teme sa stazuje aky je chudobny?

unbeholfen
30. jan 2026
@anonym_9f3808

1100€ v cistom? To si ty ten neschopak ktoreho vyhodili z kazdeho zamestnania a v kazdej teme sa stazuje aky je chudobny?

@anonym_9f3808 áno, ale teraz mám zanestnanie kde to nevyzerá na vyhadzov tak budem mať každý mesiac príjem tak už sa lahšie budú platiť veci. Keby sa do mňa žena zalúbila a bol by som aj ja zalúbeny, tak by bola moja závislosť ona a nie jedlo, by som aj hladoval, len aby som mohol byť s ňou. Len teraz ide o to že musím zohnať peniaze narýchlo lebo rande je pred výplatou. A kontokorent mi banka zamietla.

anonym_6cad38
30. jan 2026
@unbeholfen

@anonym_9f3808 áno, ale teraz mám zanestnanie kde to nevyzerá na vyhadzov tak budem mať každý mesiac príjem tak už sa lahšie budú platiť veci. Keby sa do mňa žena zalúbila a bol by som aj ja zalúbeny, tak by bola moja závislosť ona a nie jedlo, by som aj hladoval, len aby som mohol byť s ňou. Len teraz ide o to že musím zohnať peniaze narýchlo lebo rande je pred výplatou. A kontokorent mi banka zamietla.

@unbeholfen hlavne si odkladaj peniaze železnú rezervu na zlé časy, nemiň všetko z výplaty, budeš ju ešte potrebovať

anonym_9f3808
30. jan 2026
@unbeholfen

@unbeholfen a co konkretne robis ty absolvent osobitnej skoly ze ti platia (udajne) 1100 v cistom? U nas vo firme si ani paletak nevedel riadit.

unbeholfen
30. jan 2026
@anonym_9f3808

@unbeholfen a co konkretne robis ty absolvent osobitnej skoly ze ti platia (udajne) 1100 v cistom? U nas vo firme si ani paletak nevedel riadit.

@anonym_9f3808 ja neviem či je to tolko, to mi vravel kolega, ja neviem či je to pravda. Na zmluve mám 950€ brutto. K tomu idú nočné a víkendové príplatky. Výplata je vždy menšia suma ako tá čo je na zmluve. Ja neviem kde to hentí nabrali. Však aj to vyprával že príspevok na stravu chodí piateho a že 102€ dostal. Tak budem piateho zvedavý.

unbeholfen
30. jan 2026
@anonym_6cad38

@unbeholfen hlavne si odkladaj peniaze železnú rezervu na zlé časy, nemiň všetko z výplaty, budeš ju ešte potrebovať

@anonym_6cad38 mám modrý fond a červený fond v bankovej aplikácii. Modrý bude rezerva a červený dlhodobé sporenie.

unbeholfen
30. jan 2026

Zatial sa dotyčná vyjadrila takto… Takže ona je akurát typ na peniaze…

Strana
z5