@minenkaa ospravedlnujem sa za nejasne vyjadrenie, bolo to myslene tak, ze v tom konkretnom pripade je za mna lacna u daneho muza, samozrejme nemusi byt, ale opieram sa o vacsinu, cize o vacsiu pravdepodobnost ale je pravda ze tiez si viac cenim to co sa dosahuje tazsie. Pre upresnenie, ked sa napriklad niekto stazuje na muza, ze nepomaha v domacnosti, podvadza, alebo nieco ine mozem napisat, ze sa ma s nim rozist, lebo je taky hentaky, ale v skutocnosti mam rada vsetkych ludi, cize je to pre dany konkretny pripad a situaciu s tym, ze sa opieram o to co je pravdepodobnejsie, ze sa to udeje.
@domkakvet ty ako vies, ze u konkretneho muza je ta zena lacna? Ty vidis chlapom do hlavy? Je to pripad od pripadu ine, univerzalna norma neexistuje. Nesud, pretoze nikdy si nechodila v ich topankach. Za mna je horsi pripad ak zena ma chlapa, len preto aby ho mala, lebo bez neho je menejcenna, aspon v jej hlave. Ci je ten vztah dobry alebo zly, ci je sex pre nu uspokojuci alebo nie ostava s nim, pretoze bez muza sa nazdava, ze nema hodnotu. To je lacna zena. Lacnou je pre seba, osobou bez hodnoty. To, ze zena ukonci vztah preto, ze jej v nom nieco nevyhovuje a ide hladat ineho, lepsieho, to z nej lacnu nerobi, pretoze ona sama pozna svoju cenu a nepreda sa lacno. A tych vztahov, ktore nevysli moze byt par, moze byt aj viac. V kazdom pripade cena zeny sa neurcuje podla poctu partnerov.
@minenkaa sex je to posledné čo by sa malo vo vzťahu skúšať.
Až potom (keď by už ten človek chcel sex skúšať, či mu vyhovuje), čo pozná osobnosť daného človeka a je rozhodnutý, že takáto osobnosť mu vyhovuje. Že dokáže s týmto človekom ostať navždy (neriešim teraz to, že to nakoniec vyjsť nemusí, ale je tam ten záväzok, to rozhodnutie). Nie sexovať na prvom rande, keď sa ľudia nepoznajú takmer vôbec a nemajú žiadne záväzky. Nevedia čo má ten druhý rad, čo nemá rád, nepoznajú si rodinu, atď atd. Chápem sex po mesiaci (ak sa stihli spoznať a súhlasia s tým, že spolu ostanú) ale príde mi nechutné ak niekto sexuje na prvom rande.. keď to takto urobí dva tri krát, pre mňa je to osoba s ktorou by som nechcela žiaden intímny vzťah. (Rovnako to vnímam u ženy aj u muža).
@minenkaa sex je to posledné čo by sa malo vo vzťahu skúšať.
Až potom (keď by už ten človek chcel sex skúšať, či mu vyhovuje), čo pozná osobnosť daného človeka a je rozhodnutý, že takáto osobnosť mu vyhovuje. Že dokáže s týmto človekom ostať navždy (neriešim teraz to, že to nakoniec vyjsť nemusí, ale je tam ten záväzok, to rozhodnutie). Nie sexovať na prvom rande, keď sa ľudia nepoznajú takmer vôbec a nemajú žiadne záväzky. Nevedia čo má ten druhý rad, čo nemá rád, nepoznajú si rodinu, atď atd. Chápem sex po mesiaci (ak sa stihli spoznať a súhlasia s tým, že spolu ostanú) ale príde mi nechutné ak niekto sexuje na prvom rande.. keď to takto urobí dva tri krát, pre mňa je to osoba s ktorou by som nechcela žiaden intímny vzťah. (Rovnako to vnímam u ženy aj u muža).
@lenkakravcova ale ty s tvojimi názormi a životom sa predsa nemôžeš vyjadrovať k takejto téme
@lenkakravcova ale ty s tvojimi názormi a životom sa predsa nemôžeš vyjadrovať k takejto téme
@minenkaa prečo by som sa nemohla? Nežijem vo vákuu.
Okrem toho v islame sa svadba rieši kľudne aj na prvom rande sľubom s jedným svedkom a je to vpohode. Takže aj to spomínané, že sex po prvom rande môže (z môjho hľadiska) byť ok - ak sa rozhodli spolu ostať a vyslovia daný sľub voči tej druhej osobe. 🙂
Ja tiež súhlasím s @domkakvet , to isté by som povedala svojej dcére, že na prvom rande, alebo bez vzťahu sexovať, len preto že dotyčný chce, že tá žena v očiach muža stratí ,,hodnotu,,
Nejak sa strácajú hodnoty, sex nie je šport, že hop skočím si raz s tým a potom s ďalším.. aj keď bezpečne s kondómom..
A je mi fakt jedno ako si to kto rieši, ale poradila by som to aj kamarátke aj hocikomu, tá situácia by mala byť vždy jedinečná komu roztiahnem nohy, aby nemal chlap pocit že žena rozdá všetko hneď pri prvej príležitosti..
Ja to tak mám no.. a za to ešte mám byť divná do kelu?!
Ja tiež súhlasím s @domkakvet , to isté by som povedala svojej dcére, že na prvom rande, alebo bez vzťahu sexovať, len preto že dotyčný chce, že tá žena v očiach muža stratí ,,hodnotu,,
Nejak sa strácajú hodnoty, sex nie je šport, že hop skočím si raz s tým a potom s ďalším.. aj keď bezpečne s kondómom..
A je mi fakt jedno ako si to kto rieši, ale poradila by som to aj kamarátke aj hocikomu, tá situácia by mala byť vždy jedinečná komu roztiahnem nohy, aby nemal chlap pocit že žena rozdá všetko hneď pri prvej príležitosti..
@macatt aha, takže som pre môjho manžela stratila hodnotu? A preto si ma vzal? 😄 Čiže ani náš prvý sex nebol jedinečný, lebo si to ty tak povedala, lebo sme spolu spali na prvom rande, ale poznali sme sa už dlhšie? Aha, musím sa ísť spýtať, prečo je teda do kelu so mnou, keď som mu roztiahla tak skoro nohy 😄
@macatt kto píše mať sex lebo to ten chlap chce na prvom rande
Dievcence tu sa bavíme o ženách a nie čo chlapi chcú nechu
@minenkaa prečo by som sa nemohla? Nežijem vo vákuu.
Okrem toho v islame sa svadba rieši kľudne aj na prvom rande sľubom s jedným svedkom a je to vpohode. Takže aj to spomínané, že sex po prvom rande môže (z môjho hľadiska) byť ok - ak sa rozhodli spolu ostať a vyslovia daný sľub voči tej druhej osobe. 🙂
@lenkakravcova lebo mame na toto absolutne extrémy nazor a si fanaticka
@macatt aha, takže som pre môjho manžela stratila hodnotu? A preto si ma vzal? 😄 Čiže ani náš prvý sex nebol jedinečný, lebo si to ty tak povedala, lebo sme spolu spali na prvom rande, ale poznali sme sa už dlhšie? Aha, musím sa ísť spýtať, prečo je teda do kelu so mnou, keď som mu roztiahla tak skoro nohy 😄
@alyson29 jo, opýtaj sa jeho, ja neviem ako to má😵💫
Nuž ale keby poznal viac chlapov, s ktorými sa tá jeho vyspala na prvom rande, tak by mu z toho veselo nebolo.. a v malých mestách je dosť bežné, že sa také situácie stávajú.. každý pozná každého a takéto úlety vyjdú von..
takže keď dám na prvom rande 10-tim, tak je jasné že to bude verejné tajomstvo takmer hneď.. a už len koli tomu to tak neurobím.. lebo medveď😇
@macatt wau, tak podľa tvojej logiky som sa asi úplne odpisala hneď prvý večer, čo? Tiež som spala som s chlapom na prvom rande a predstav si, on si ma napriek tomu tiež vzal. Zjavne ho nezaujímalo, že som "stratila hodnotu", asi si len zabudol prečítať tvoj manuál na morálne čisté ženy.. 🤭🤭 Ale vieš čo? Ak niekto meria hodnotu ženy podľa toho, kedy si s ním ľahne do postele, tak to svedčí oveľa viac o ňom než o nej. A áno, my, čo si dovolíme sex bez povolenia od morálnej polície, žijeme úplne spokojné a šťastné vzťahy. Zázrak? Nie. Ale chápem, že niektoré ženy si radšej držia nohy pri sebe a nosia svätožiaru… možno preto, že ich nemá kto inak oceniť. 😄 A ešte dodám, že hodnotní ľudia si vyberajú partnera podľa toho, kým je, nie podľa toho, či dodržal tvoj stredoveký manuál cností. Hodnota ženy totiž nie je medzi nohami, ale v hlave. A tú očividne nie každá vie používať. 😉
@macatt kto píše mať sex lebo to ten chlap chce na prvom rande
@minenkaa to len ako príklad som uviedla… a v malom meste(ani vo veľkom, náhoda je blbec) sa viac zárezov neutají.. už len koli tomu by som extra parnerov nemenila, lebo morálka, lebo zo mňa urobí niekto štetku.. no tak to mám, záleží mi na tom..
@macatt wau, tak podľa tvojej logiky som sa asi úplne odpisala hneď prvý večer, čo? Tiež som spala som s chlapom na prvom rande a predstav si, on si ma napriek tomu tiež vzal. Zjavne ho nezaujímalo, že som "stratila hodnotu", asi si len zabudol prečítať tvoj manuál na morálne čisté ženy.. 🤭🤭 Ale vieš čo? Ak niekto meria hodnotu ženy podľa toho, kedy si s ním ľahne do postele, tak to svedčí oveľa viac o ňom než o nej. A áno, my, čo si dovolíme sex bez povolenia od morálnej polície, žijeme úplne spokojné a šťastné vzťahy. Zázrak? Nie. Ale chápem, že niektoré ženy si radšej držia nohy pri sebe a nosia svätožiaru… možno preto, že ich nemá kto inak oceniť. 😄 A ešte dodám, že hodnotní ľudia si vyberajú partnera podľa toho, kým je, nie podľa toho, či dodržal tvoj stredoveký manuál cností. Hodnota ženy totiž nie je medzi nohami, ale v hlave. A tú očividne nie každá vie používať. 😉
@anonym_d274bb mne je úplne jedno ako to máš fakt…
Napísala som, že by som to tak povedala mojej dcére, kamoške.. to je moj názor a tak to mám.. bodka
A niekomu ako ty to zmysel dávať nemusí..
@minenkaa to len ako príklad som uviedla… a v malom meste(ani vo veľkom, náhoda je blbec) sa viac zárezov neutají.. už len koli tomu by som extra parnerov nemenila, lebo morálka, lebo zo mňa urobí niekto štetku.. no tak to mám, záleží mi na tom..
@macatt ni vidíš a toto je to ľudia žijú podľa toho čo ini povedia ,ti vážne
Veď každý mame žiť slusne ,ale aby bola zena menej lebo ma viac partnerov lebo to sa nepatrí na slušnú zenu
@macatt takze to nie su moralne zabrany menit partnerov, ci (ne)dat na prvom rande. To nie je o svedomi a presvedceni. Tebe ide len o to "co by ludia povedali". 😅
@macatt takze to nie su moralne zabrany menit partnerov, ci (ne)dat na prvom rande. To nie je o svedomi a presvedceni. Tebe ide len o to "co by ludia povedali". 😅
@viestta neeee, nemením partnerov lebo to nemám v sebe.. pretáčačky zasa..
Ale mám kamošky, známe, že naozaj mali konečne fungujúci vzťah, ktorý stroskotal na tomto, že sa poznali dotyční a partner sa cez to nepreniesol..
To musi byt riadny tulpas co vesa partnerovi pocet sex. partnerov a vobec to cislo nemusi byt pravdive.Co clovek robil predtym ked sa nepoznali nema koho co zaujímať.Aj keby ich mal 50-100 je to jeho vec a nikoho do toho nic.A nemyslim, ze by bol menejcenny len preto lebo mal viac sex. partnerov.To su nazory nejakej starej asexualnej panny
@domkakvet Ty si este stale slobodna v 40-tke, nie nahodou?😉
@alyson29 jo, opýtaj sa jeho, ja neviem ako to má😵💫
Nuž ale keby poznal viac chlapov, s ktorými sa tá jeho vyspala na prvom rande, tak by mu z toho veselo nebolo.. a v malých mestách je dosť bežné, že sa také situácie stávajú.. každý pozná každého a takéto úlety vyjdú von..
takže keď dám na prvom rande 10-tim, tak je jasné že to bude verejné tajomstvo takmer hneď.. a už len koli tomu to tak neurobím.. lebo medveď😇
@macatt a kto hovorí, že som spala s 10 na prvom rande? 😄 Tak som sa spýtala muža, či mi môže dať vyjadrenie k tvojmu príspevku: Hodnotu si mala pre mňa vždy a nie preto, že si čakala, ale preto, že si výnimočná a dnes si mojou ženou 🙂 napíš tam tým moralistkám a poradkyňam, čo si myslia, že láska sa meria počtom dní bez sexu, že by boli veľmi prekvapené, čo si naopak myslia muži.... lebo evidentne aj tá jedna, čo ti tam písala, o tom vie veľké ho.....👍🏻
@macatt ni vidíš a toto je to ľudia žijú podľa toho čo ini povedia ,ti vážne
Veď každý mame žiť slusne ,ale aby bola zena menej lebo ma viac partnerov lebo to sa nepatrí na slušnú zenu
@minenkaa ja tiež nemám svätožiaru, bola som vydatá, mala som vzťahy, mohlo by to nejakému partnerovi vadiť a rešpektovala by som to…
Rovnako očakávam, že pochopí aj chlap, že keď pretiahol pol mesta a dozviem sa to, že sa cez to neprenesiem, že si niekto nevyberá a berie doradu čo sa ponúkne..
@macatt a kto hovorí, že som spala s 10 na prvom rande? 😄 Tak som sa spýtala muža, či mi môže dať vyjadrenie k tvojmu príspevku: Hodnotu si mala pre mňa vždy a nie preto, že si čakala, ale preto, že si výnimočná a dnes si mojou ženou 🙂 napíš tam tým moralistkám a poradkyňam, čo si myslia, že láska sa meria počtom dní bez sexu, že by boli veľmi prekvapené, čo si naopak myslia muži.... lebo evidentne aj tá jedna, čo ti tam písala, o tom vie veľké ho.....👍🏻
@alyson29 ja si myslím, že veľa žien vie veľký prd o tom, čo si myslia chlapi, oni si to len domýšlajú alebo by chceli, aby to tak bolo 😄 však mi to môže byť absolútne jedno, čo si o mne myslia druhí, keď mám doma svojho.
@alyson29 vobec nie som moralistka… jednoducho menej je viac.. čo je pre niekoho málo a čo už je moc si každý určuje sám,,
Za mna je omnoho horsie, ako vyssi pocet sex. partnerov ked zena ostava v mrtvom vztahu kde muza nezaujima, kde nefunguje sex- intimita, slinta kade tade,taka zena je menejcenna, nevazi si samu seba, nema sebavedomie a drzi sa ho len aby nejaky muz bol.Samozrejme plati i opacne.
Jednoducho nerobím to, čo by sa nepáčilo mne… viem presne čo už mám cez( napr. mať každý mesiac-týždeň iného v posteli)
A či sa vám to páči a či nie, pytala by som sa chlapa koľko mal vzťahov, sexuálnych partneriek a podobne..
Je to kua moja vec😎
Žila som s kurevníkom a už ďalšieho mi netreba..
A keď zistím, že klamal tak je po láske..
A keď máme rozdielny morálny kompas tak dám ruky preč..
A preto chápem, že to tak môžu mať aj niektorí chlapi.. a že im na tom záležať môže..
@viestta neeee, nemením partnerov lebo to nemám v sebe.. pretáčačky zasa..
Ale mám kamošky, známe, že naozaj mali konečne fungujúci vzťah, ktorý stroskotal na tomto, že sa poznali dotyční a partner sa cez to nepreniesol..
@macatt tak ked vztah stroskotal na tomto, tak ten chlap nebol nic moc.
(ja som netvrdila, ze ty si sa riadila tymto, ale prezentujes to tak, ze dolezitejsie je co ludia hovoria ako to ako to niekto citi. Radodajky su ina kategoria, ale kolko je na malom meste vhodny pocet partnerov aby sa zena nestala "lacnou" a nedostala sa do reci?)
@macatt tak ked vztah stroskotal na tomto, tak ten chlap nebol nic moc.
(ja som netvrdila, ze ty si sa riadila tymto, ale prezentujes to tak, ze dolezitejsie je co ludia hovoria ako to ako to niekto citi. Radodajky su ina kategoria, ale kolko je na malom meste vhodny pocet partnerov aby sa zena nestala "lacnou" a nedostala sa do reci?)
@viestta nemalo to vyznieť ako prezentovanie toho čo povedia ľudia..
Len ako píšem, pár kamoškám na tom vzťah stroskotal, preto som to tak aj napísala.. ako fakt
@viestta nemalo to vyznieť ako prezentovanie toho čo povedia ľudia..
Len ako píšem, pár kamoškám na tom vzťah stroskotal, preto som to tak aj napísala.. ako fakt
@macatt fakt je ten, ze partner co sa nevie preniest cez minulost toho druheho, pretoze aj on nejaku mal, panic nebol (alebo nao?) nie je dostatocne vyzrety.
@macatt fakt je ten, ze partner co sa nevie preniest cez minulost toho druheho, pretoze aj on nejaku mal, panic nebol (alebo nao?) nie je dostatocne vyzrety.
@viestta Ako keď chlapa podvedie partnerka, dá si druhý x pozor s kým si začne…
Chlap, čo mal v postely poleno, si zasa vyberie športovkyňu, u ktorej má istotu, že bude mať horúcu posteľ..
Vrana k vrane sadá.. a je na každom sa rozhodnúť cez čo sa prenesie a cez čo nie..
Nedá sa nikoho odsudzovať, že to má inak..
Za mna je omnoho horsie, ako vyssi pocet sex. partnerov ked zena ostava v mrtvom vztahu kde muza nezaujima, kde nefunguje sex- intimita, slinta kade tade,taka zena je menejcenna, nevazi si samu seba, nema sebavedomie a drzi sa ho len aby nejaky muz bol.Samozrejme plati i opacne.
@anonym_95001a tak v jednom prispevku ma das dole, ze som slobodna a v dalsom prispevku obdivujes zeny, ktore nezostavaju vo vztahu len preto aby niekoho mali, tak teraz neviem do ktoreho tvojho prispevku sa mam zaradit a je mi to jedno, lebo sudit cloveka preco je slobodny, ked absolutne nepozna jeho situaciu, tak to je dost smutne.
Na ostatne komentare odpoviem spolu, je iny sex na prvom rande, ak ste sa pred tym poznali a iny, ked ste s tym clovekom prvy krat, lebo to fakt nikto nevie aky je, nevyjadrujem svoj nazor, ci je to ok, alebo nie, len pisem ze aj to je tiez rozdiel. Dalej ja som sa cely cas bavila o tom co si myslia muzi, skoda ze tych vyjadreni od nich je tu malo. Tesi ma ze niektorych zaujima vyslovene moj nazor a tak verim, ze je to tak aj v inych diskusiach, tak ze tu uz odpovedat nebudem a idem zasa dalej. Vsetkym prajem spokojny cas, ci uz ste mali sex na prvom, druhom, alebo 50 rande a bez ohladu na to kolko ste mali partnerov a hlavne, aby ste boli stale sabavedomi a spokojni minimalne ako v tejto diskusii, lebo je to dolezitejsie ako sex, teda aspon za mna, ak by bol nejaky problem.
@viestta Ako keď chlapa podvedie partnerka, dá si druhý x pozor s kým si začne…
Chlap, čo mal v postely poleno, si zasa vyberie športovkyňu, u ktorej má istotu, že bude mať horúcu posteľ..
Vrana k vrane sadá.. a je na každom sa rozhodnúť cez čo sa prenesie a cez čo nie..
Nedá sa nikoho odsudzovať, že to má inak..
@macatt vrana k vrane nesadá, ja som mužova tretia sexuálna partnerka (je hanblivejší, mal len dva dlhé vzťahy a potom sa sústredil na seba - je odo mňa ešte aj o 10 rokov starší).. ja som mala 4 vážne dlhoročné vzahy a ďalších 3 mimo vzťahu, s ktorými to nevyšlo. A nie som z druhej cenovej 😄 dokonca aj vie, koľkých partnerov som mala. Stále sa budem opakovať, že si s tým druhým kvôli nemu, nie kvôli jeho počtu. A ako napísala Viestta, počet môže riešiť naozaj len nevyzretý chlap. Predsa ti to s nikým nemusí vyjsť na prvý krát, ani na druhý a ani na dvadsiaty.

@evickuska to je uplne jedno ,či naraz alebo postupne,veď je to vlastne jedno
@minenkaa nieje predsa jedno ak ma zena naraz vztah s 5 muzmi alebo ma piateho muza v poradi vo svojom zivote.
Ak je piaty v poradi je to ok, ak ma 5 naraz je hlupa ak ti to vesia na nos.