Prečo toľko ľudí vo vzťahu podvádza?
Prečo toľko ľudí vo vztahu podvádza? Prečo nevyložia karty na stôl a neriešia problémy komunikáciou?
Dnes som videla 3 príspevky o podvadzani a chce sa mi plakať. Ako si má v dnešnej dobe človek nájsť partnera, pri ktorom si bude istý že ho naozaj nebude klamať a bude mu verny?
Hrozná doba.
Prečo toľko ľudí vo vzťahu nepodvádza? V realite kurník okolo mňa samé nepodvádzajúce páry - susedia, kolegovci, kamošky, v rodine, rodičia spolužiakov detí, tak ja ti neviem... Žeby na koňa chodili ľudia riešiť PROBLÉMY? Videla si tu už tému "priateľ ma nepodvádza, čo mám robiť?"
Nevera bola vzdy a vzdy aj bude. Len teraz sa lahsie pacha, a lahsie aj odhaluje.
nie každý ide do toho s tým, že bude neverný... ale proste sa vyskytnú situácie, kedy je človek v pokušení a proste neodolá... a vieš ako, aj kvalitný šťavnatý steak sa ti proste preje, ak ho máš každý deň...
neviem koľko máš rokov, asi budeš ešte veľmi mladá, ak máš takéto ilúzie, že je úplne jednoduché sa rozhodnúť pre jediného človeka a nikdy nezlyhať...
@chodec15 jj potvrdzujem... oni sa tam navzájom už poznajú. moja teta tak chodieva 30 rokov. za tým na sever, za hentym na juh 😀 a majú stálu partiu čo sa obmieňajú a dávajú si o sebe info. plus teraz 60+ odhalili čaro facebooku, no tak to je už úplná prasaren 😂 ale tak nech si užijú, kým to ešte ide 😉
@sissy27 vyberám si partnera pozorne, aby som sa ho nikdy neprejedla.
@taynee niee 😀😀😀
@chodec15 áno, ten zostal doma. tiež asi nie sám, ale on celý život diskretnejsie... jemu aj vyhovoval temperament mojej tety. plus kocka celý život 😉 minulý rok zomrel, teta aj pribrala a nejako stratila dych 😢 aj tento rok ide do kúpeľov ale že len na týždeň pozdraviť partiu (neviem čo to znamená ale ten rozdiel v nadšení je vidieť)
Pretoze clovek je prirodzene retazovo monogamny.
Co znamena, ze v case zalubenia ma zaujem len o tu jednu osobu. +/- to vydrzi 1-2 roky. Za tu dobu je vysoka sanca, ze sa splodi potomok a teoreticky stihne byt odchovany natolko, ze uz je ciastocne samostatny. Teda sanca na jeho prezitie (a prezitie druhu) stupa.
Potom hormony opadaju a nastava priestor pre dalsiu novu monogamiu s niekym inym.
Plati pre muzov i zeny.
Priroda to ma takto. Priroda riesi rozmnozovanie. Prezitie druhu. Nie laskyplne suzitie na cely zivot. To je vedlajsi produkt (oxytocinu, atd.).
Vynosit dieta je takmer rok u nasho druhu. Vysledok je v 99% pripadov jeden potomok. Co je ale vyhoda, lebo sa mu da lahsie zabezpecit prezitie, kedze obaja rodicia sa mozu sustredit len na neho.
Na druhej strane tym klesa sanca, ze bude siroka genova variabilita, ak ostanu ti dvaja len spolu.
Vsetky tie vyssie pochody okolo toho su aj tak nakoniec riadene zdola tymto. Su sice kontrolovatelne "zhora", ale uplne odburatelne nie su. Preto k nevere dochadza stale.
A stale - plati to pre muzov i zeny. To nie je iba o tom, ze muz ma prirodzenu potrebu sa "rozsievat". Aj zena ma prirodzenu potrebu mat vztah s viacerymi muzmi.
Obdivujem ako ľudia dokážu podvadzat a normálne žiť so sebou napriek tomu 😀
@taynee ale veď to by bola pre mňa najkrajšia smrť !!! zomrieť tak počas orgazmu 😍☺️🙏
@taynee
Ja som v tejto knihe čítala, že ľudia, ktorí majú viac dopamínu, sú viac náchylní k menej zodpovednému správaniu (môžem to potom pozrieť v tej knihe)
Ja som tieto veci vzdy asi brala s nejakym odstupom ci nadhladom. Neveru som nikdy nejako neriesila, ked to bolo pudove. A ak bola nieco len jednorazovka, vlastne to nechcem ani vediet. Zbytocne ma to zaboli a nic to neznamena. Ak by v tom boli city, alebo daco, co trva uz dlhsiu dobu, to uz by som riesila. Preto som nikdy nechapala, ked byvaly za mnou chodil s placom, ze sa s niekym vyspal a mrzi ho to. Ked ho to mrzi, naco to robil? Asi ho to teda nemrzelo. Tieto jeho jednorazovky si mohol nechat pre seba. To je moj pohlad na vec.

@katkazocele ty mi daj pokoj 😘 toto nech si rieši jeho svedomie