Prečo toľko ľudí vo vzťahu podvádza?
Prečo toľko ľudí vo vztahu podvádza? Prečo nevyložia karty na stôl a neriešia problémy komunikáciou?
Dnes som videla 3 príspevky o podvadzani a chce sa mi plakať. Ako si má v dnešnej dobe človek nájsť partnera, pri ktorom si bude istý že ho naozaj nebude klamať a bude mu verny?
Hrozná doba.
@gleep1 ja s Tebou nesúhlasím vôbec. Ja som bola v situácii, keď som manžela mohla podviesť a skutočne tí muži boli pre mňa fyzicky ozaj príťažliví, no neurobila som to. Nemáš pravdu, že každý by podviedol. Skutočne nemáš. To si pripusti Ty. Nevera nesúvisí s krásou. Podvádzajú pekní, škaredí, chudí, tuční.
@janulka1802 tak neboli pre teba charakterovo dostatocne pritazlivy, alebo si mala doma obrovsky poklad ktory sa este nezmenil na hnoj a nestalo ti za to podviest ho a podobne. Ja vravim o dostatocne dobrej prilezitosti s dostatocne dobrym clovekom. Dostatočne dobru prilezitost netvori len prilezitost a la "nedozvie sa to", dostatocne dobru prilezitost musi vytvoriť aj situacia doma v rodine, situácia vo vztahu, situacia v hlave a to, ze ta situacia nie je teraz, neznamená, ze nebude za 10 rokov a to, ze ta situacia sa ti nestane nikdy počas zivota neznamena, ze neexistuje žiadny teoreticky scenar, kedy by sa to tebe, tej istej osobe, ktorej sa to v živote chvalabohu nestalo, stat mohlo.
@janulka1802 napriklad mas doma uzasneho muza, klape vam to, moze to na teba skusat kto chce, kedy chce, nepodvedies. A predstav si, ze ty, ta ista osoba, s tymi istými zasadami, nebude mat v zivote take stastie na muza, zacne sa ti po 10-15 rokoch trochu kazit vztah, manžel je nevsimavy, necitis sa uz ako zena, ale nevidíš ziadny extra dovod na rozvod plus mate hypoteku, nevyrastene deti, nemas kam ist, naizaj nemas kam ist, nemas psychicku energiu na rozvod a nechces ublížiť detom, mas pracu v ktorej dennodenne stretavas muza ktory sa ti fyzicky paci, po roku, dvoch zistis ze sa ti nepaci len fyzicky, ale ze je strasne fajn aj ako človek, ocitnete sa sami niekde v alkoholovom opojeni a ty, co si doma rok nemala sex, jednoducho podlahnes lebo v tej chvíli dostanes presne to co potrebujes a co ti tak strašne dlho chyba, v dom mas obrovskou deprivaciu a z toho prameniacu frustráciu. To sa mi nestalo, to len opisujem ako 2 scenare zivota tej istej zeny pri ktorom ma a nema stastie na partnera.
Chapes o com hovorím? To, ze si nikdy nepodviedla a nikdy nepodvedies, neznamena, ze by sa ti to nikdy stat nemohlo.
@gleep1 to čo si popisovala sa mne stalo. keď som sa vydávala som si bola viac ako istá, že manžela nikdy nepodvediem, vôbec som si to nevedela predstaviť. ale on nemal vôbec o mňa záujem, nevšímal si mňa, sex maximálne raz mesačne. prvý šok som zažila hneď po svadbe keď mi povedal, že snáď si nemyslím, že sa budeme každý deň bozkávať. občas padla poznámka, že mi visia prsia a podobne, ale že on si umýval zuby raz za týždeň bolo v poriadku. plakala som od zúfalstva ako som mala chuť na sex, ale nechcela som podvádzať. na rozvod nebol správny čas, syn bol malý. bola som rozhodnutá čakať kým nepôjde na strednú školu. z toho zúfalstva som si občas vypila, až to bolo častejšie a častejšie.... v tom čase som stretla môjho súčasného manžela, asi rok sme si len volali, písali. vďaka nemu som skončila s alkoholom... kto vie kde by som bola, keby pri mne nestál. a áno, neodolala som a podviedla. hanbím sa za to, ale asi to tak malo byť
@77nelinka Podla mna sa vobec nemas za co hanbit. Vela sa nahovorilo o tom, ze zeny su vo vztahoch malo/menej sexualne aktivne, ale ja sa posledne roky stretavam s xy pripadmi, ze muzi nemaju zaujem o sex a partnerka sa moze aj na hlavu postavit. Akoze da sa to riesit masturbaciou, ale to clovek vydrzi par rokov a nie je to ono, lebo ta intimita proste chyba a chyba velmi.
@gleep1 bola som v nešťastnom manželstve a nepodviedla som napriek nulovému sexuálnemu životu a aktuálne som v šťastnom manželstve a tie príležitosti k nevere sú. Stačí len chcieť. Ja nechcem a urobím všetko preto, aby to tak bolo. Nepresviedčam Ťa, nenútim, vravím moje skúsenosti. Nemusíme spolu súhlasiť. O tom je diskusia, o výmene názorov, kľudne aj opačných.
@gleep1 Ja žasnem nad tým, ako tu budú niektorí silou mocou presviedčať cudzích ľudí o tom, že nedokážu byť verní svojmu partnerovi.... Ale tu asi ozaj platí: podľa seba, súdim teba... Máš pravdu v tom, že hádam každý pri dobrej príležitosti stratí rozum a spraví aj to, čo nechcel. Napr. ja strácam rozum takmer vždy v záhradkárstve a nakúpim si ďalšie rastlinky, ktoré ani nepotrebujem... Pri chlapoch, ani keď som bola šialene zaľúbená, som rozum nikdy nestratila. Nikdy som neroztiahla nohy, keď mi to rozum vyhodnotil ako nevhodné. To nie je moja slabá stránka... A je zbytočné o tom niekoho presviedčať ;)
Inak autorka, dokážeš napísať dobu, kedy sa nepodvadzalo a neklamalo, v akej kolvek oblasti života
@chodec15 z tvojho príspevku srší hnev, vyzerá to, že si bol podvedený alebo bol podvedený niekto tebe blízky. V každom prípade mi nedalo a musím reagovať - si úplne mimo. Áno, na svete je niekoľko málo žien, ktoré idú do vzťahu so snahou získať peniaze. Ale drvivá väčšina žien taká nie je. Keď ide žena do vzťahu, tak chce vzťah, rodinu. Snáď si nemyslíš, že zlatokopka si natiahne starého deda a následne ho podvádza kade chodí. Tam si aj ten dedo musí uvedomiť, že iná cesta nie je a teda to už viac menej nie je podvádzanie. Podvod je už ten "vzťah" s tým dedom. A tiež nebude žena podvádzať doma chlapa kvôli peniazom milenca. U milenca hľadá žena teda úplne niečo iné ako peniaze. a to tvoje vyjadrenie, že "Ti normalni sa casto zvezu a su casto bez dovodu preplieskani tymto spravanim" - tak to si podľa mňa trochu prehnal, pretože za neverou sú vždy minimálne traja. Každý z páru hľadá inde to, čo doma nemá, čo mu chýba. Či žena alebo muž. Takže ak žena podvádza, jej muž nie je chudák nevinný, ale je to zrejme chlap, ktorý svojej žene nedáva niečo, na čo prišiel ten milenec a poskytol jej to v rozsahu, aký potrebovala 🙂

@gleep1 písala si že nie som nič moc. Vieš čo, mňa nebaví sa naťahovať s niekým kto má takéto zmýšľanie. Ty posudzujes ľudí podľa výzoru. Podľa teba žena dokáže podviesť s nejakým sexi svalnatym krasavcom asi. Vyvediem ťa z omylu. Keďže každému sa páči niečo iné. A ja používam rozum, nepodlahnem "kráse" na chvíľu, ale pozerám na osobnosť a charakter. V podstate mňa vyslovení krásavci ani nezaujímajú. Presne preto. Lebo v dnešnej zvratenej dobe ide aj tým krasavcom len o jedno. A o takých vôbec nestojím.