icon

Prečo trpia nevinní ľudia, zatiaľ čo zlí prosperujú?

13. aug 2025

Preco deti trpia a umieraju a ludia, co len ublizuju ostatnym, klamu, su sama falos a tesi ich, ked mozu sposobovat inym bolest nadalej a stale chodia po tomto svete? Preco zlych, krutych a zlomyselnych tu boh? alebo nejaka ina sila? nechava chodit a ublizovat? to je tak strasne hlupe a nespravodlive! Znami, dobri mili ludia, nikomu neublizili a cely zivot pomahali vidim trpiet s rakovinou alebo umierat. A svine, co im nie je nic sväte, co ublizuju este aj vlastnym detom, a cim dlhsie su na svete, tym viac ludom naublizuju bez akychkolvek vycitiek, tak ti su plni zivota a budu si tu behat prinajmensom do 80ky. To co je za chore nastavenie. A este mam verit v nejakeho Boha? preco? preco mam verit, ze existuje nieco tak vsemocne, co ma silu cokolvek zmenit, ale sa mu asi nechce alebo co...

Strana
z2
anonym_e4904d
14. aug 2025

Na pochopenie toho čo sa deje sa treba vrátiť na začiatok ľudských dejín.

Predstav si že žiješ v krajine, si zamestnaný u dobrého spravodlivého šéfa, vládcu krajiny ktorý ti všetko zabezpečuje pre tvoj život a prácu, môžeš s ním kedykoľvek telefonovať, máš úlohu starať sa o jeho záhradu, rozširovať ju, pozorovať zvieratá pomenovať ich, proste skvelá práca. Výplatu dostávaš pravidelne, úrodu zo záhrady si môžeš nechať a každé ráno máš na pracovnom stole od šéfa tabletku pre seba a svoju ženu ktorá ti zabezpečí že nechytíš žiadnu chorobu a tvoja DNA sa nepoškodí ani neskráti.
Môžeš používať všetko zariadenie čo máš v práci, kuchynku, welnes, sú tam plné skrine a chladničky potravín.
Jedine jedna kancelária ze zavretá a máš prísny zákaz tam vojsť, je určená len pre šéfa. Ak by si tam vošiel zomrieš. Čo znamená smrť vieš lebo vidíš ako zomierajú zvieratá.

Tvojej žene zavolá na mobil utajené číslo, počuj Eva tvoj šéf vám zakazuje zberať úrodu v záhrade, používať kuchynku, welnes, náradie vo firme a nemôžete ísť ani do skladu potravín? To v takom hroznom zamestnaní funguješ?
Eva mu vraví, to vôbec nie je pravda, všetko môžeme používať iba do šéfovej kancelárie nesmieme ísť, lebo by sme zomreli.

Ale Eva, nebuď hlúpa tvoj šéf ti klame, vôbec nezomrieš, tam v kancelárii sú ukryté podnikateľské plány, keď ich získaš budeš ako šéf, môžeš rozbehnúť vlastný biznis a zarobíš oveľa viac, budeš sama sebe pánom, môžeš si robiť čo sama chceš, nemusíš počúvať žiadneho obmedzujúceho šéfa a dodržiavať jeho príkazy a normy.
Eve sa možnosť byť sám sebe pánom zapáčila vlúpila sa do kancelárie, zavolala tam aj svojho muža a prehrabávali sa v šéfových plánoch.
V tom zvoní Adamovi telefón od šéfa, je rozhorčený čo si to urobil vlámal si sa mi do kancelárie, to nie ja, to Eva, Eva sa vyhovára, to nie ja, to ten kto mi volal.
Máte obaja okamžitú výpoveď.

Príde SBS vyhodí ich z firmy, a zakáže vstup, takže sa musia začať starať sami o seba, podnikajú ale ide to ťažko keď nemajú náradie, stroje, autá z firmy ani zásoby materiálu. A už žiadna tabletka od šéfa takže starnú a chorľavejú, narodia sa im deti ktoré starnú a chorľavejú a nakoniec postupne zomierajú.

anonym_e4904d
14. aug 2025

Ten čo volal Eve strhol na svoju stranu aj zamestnancov z iných krajín aby sa vzbúrili vláde svojho šéfa a poslúchali jeho, že sa budú mať lepšie ako sa nechať obmedzovať šéfom.

Čo mohol urobiť mocný a spravodlivý vládca krajiny?
Mohol všetkých vzbúrencov pochytať, odsúdiť ich a popraviť. Bol by v krajine pokoj a bolo by to spravodlivé, za vzburu bol v zákone určený trest smrti.
Lenže už bolo zasiate semienko pochybností, nad čím by mohli uvažovať ostatný zamestnanci a obyvatelia krajiny.
Čo keď mali vzbúrenci pravdu, čo keby si ľudia sami vládli a mali sa lepšie?

Vládca vzbúrencov nezničil hoci mal na to moc, ale nechal ich nech si žijú svojím životom.
Nie všetci potomkovia sa pridali k vzbúrencom, niektorý hľadali kontakt na svojho bývalého vládcu a snažili sa držať jeho zákonov a noriem a odmietali uctievať vládnucich rebelov.
To si všimol aj hlavný burič a obvinil Jóba že je vypočítavec a taká novodobá zlatokopka. že slúži bohu len preto že má z toho províziu a zisk. Obvinil ľudí že nikto nebude bohu slúžiť poslúchať vládcu ak bude v ťažkostiach. Preto boh dovolil rebelovi aby Jóba vyskúšal len ho nesmel zabiť.
Tak v jeden deň Jób prišiel o všetok majetok, ešte sa nestihol spamätať zo šoku a dozvedel sa že mu tragicky zahynuli všetkých 10 detí, jeho manželka sa proti nemu obrátila a kamoši ktorý ho mali v ťažkej životnej situácii podržať ho obvinili že určite urobil tajný hriech za ktorý ho boh trestá.

Jób nič netušil že bol obvinený pred bohom a že existuje niekto zlý čo ho ohovoril. Myslel si že sa naňho boh hnevá a prosil ho aby zomrel a keď sa boh upokojí nech ho opäť privedie k životu.

Ten zlý burič tak vyriekol 2 tvrdenia ktorých správnosť/nesprávnosť by ukázal až dostatočný čas.

1. ľudia si bez boha sami budú vládnuť lepšie, boh ich len utláča svojimi normami
2. ľudia ktorí dodržujú božie zákony a slúžia bohu sú len prospechári a robia to len kvôli zisku, v skutočnosti boha vôbec nemilujú

anonym_e4904d
14. aug 2025

Väčšina ľudí na zemi sa odvrátila od boha a konali zlo, keď už bolo zla na zemi príliš veľa a "pretiekol pohár trpezlivosti", boh potrestal ľudí že ich zničil potopou a zachránila sa len jedna spravodlivá rodina. Pred každým trestom od boha, boli ľudia vopred varovaný, nikdy neboli zničený bez varovania a možnosti oľutovať svoje hriechy a robiť nápravu.
Raz ľudia aj zvrátili rozsudok a vykonanie trestu od boha, bolo to násilné mesto Ninive, kam bol poslaný prorok Jonáš aby ich varoval, že budú za svoje skutky zničený.

Medzitým boh posielal prorokov aby sa ľudia vrátili k bohu, posielal anjelov aby dávali ľudom odkazy od boha, ktoré potom zapisovali, dokonca si vybral národ o ktorý sa staral a mal s ním v budúcnosti ďalšie plány. Ako národ sľúbili bohu vernosť ale ich fungovanie bolo ako na horskej dráhe darilo sa im, potom začali kašľať na boha, robili zlo, boh ich potrestal, plakali a zase sa vrátili k bohu, zase sa im dobre darilo až to vyvrcholilo tým, že zabili jeho syna a vtedy boh zrušil s nimi svoj plán.

Keď bol Ježiš na zemi, hlásal o božej spravodlivej vláde pod ktorou sa bude znovu ľuďom dariť, robil zázraky, ukázal že má moc a ochotu napraviť všetky spôsobené škody ktoré zažívame následkom vzbury Adama a Evy. Väčšina ľudí ho však neprijala.
Ale svojím životom dokázal že človek môže byť bohu verný až do konca.
Párkrát ho pokúšal aj hlavný rebel a burič, ponúkol mu všetky vlády sveta ak sa mu pokloní. Ježiš mal sľúbenú vládu od boha nad celou Zemou, ale takto by ju mohol získať skôr, ale nepodľahol pokušeniu.
Z toho jasne vidíme kto teraz vládne nad našou Zemou, nie je to boh, ale diabol, inak by nemohol ponúknuť Ježišovi všetky vlády sveta.

Z ľudskej histórie vidieť že kým si ľudia vládnu sami bez boha, neriadia sa božími zákonmi a normami, vyskúšali už všetky formy vlád, nikdy neboli ako celok spokojný a nebolo to dobré. Možno úzkej skupine ľudí sa darilo, ale utláčali druhých a žili na ich úkor.

klotildabazarik
14. aug 2025

@anonym_autor lebo ziadna karma neexistuje cim vacsi kkt tym sa ma lepšie a bude tu otravovať do 100ky ja bych to strielala rovno

prunee
14. aug 2025

Take cierno-biele videnie ...

anonym_e4904d
14. aug 2025

Keď sa vrátime do súčasnosti, keď sa v Srbsku zrútila železničná stanica a zomrelo 16 ľudí nebol to trest od boha, boli jednoducho v nesprávnom čase na nesprávnom mieste
stavebná firma šetrila na materiáli, úplatný úradník privrel oko nad nekvalitnou stavbou a výsledok bolo zrútenie stavby, žiaľ práve v tom čase tam boli nevinný ľudia

Niekedy trpíme kvôli rozhodnutiu druhých ľudí.
Keď sa opitý Dušan Dědeček rozhodol sadnúť za volant, spôsobil svojím konaním smrť 5 mladých nevinných ľudí, takisto to nebol trest od boha

Keď chamtivý ľudia drancujú prírodu, ničia životné prostredie len aby dosiahli vyšší zisk a následkom znečisteného prostredia ľudia ochorejú a zomierajú, alebo sa narodia postihnuté deti takisto trpia len kvôli tým ľudom, nie je to trest od boha

Niekedy urobíme vlastné zlé rozhodnutia, a potom musíme znášať ich následky.

Hlavná príčina zla však nie je človek, ale ten ktorý vládne nad našou zemou, presne ten ktorý núkal Ježišovi všetky vlády sveta a vládnutie nad zemou.

Tvrdenie že deti na onkológii trpia následkom svojich hriechov v minulom živote je klamstvo. Zákony ktorejkoľvek krajiny nedovoľujú opakovane trestať zločinca za ten istý skutok, keď si už raz svoj trest odpykal. Keď toto nedovolia ľudské nedokonalé zákony ako by to mohli dovoliť spravodlivé božie zákony?
Adam a Eva boli varovaný ak zhrešia tak budú potrestaný smrťou. Ich trest bola smrť.
List Rimanom 6:23 píše že odplata za hriech je smrť
List Rimanom 6:7 píše že kto zomrel je oslobodený od hriechu
Ten kto zomrie nemôže byť už opakovane trestaný za svoje predošlé skutky počas života, lebo už bol potrestaný svojou smrťou.

domkakvet
14. aug 2025

@anonym_autor spravodlivost existuje, aj ked ju dnes nevidis.

janetinka27
14. aug 2025

@anonym_autor ahoj, tazko zovseobecnovat, ked sme nechodili v cudzich topankach
Zivot ma viac hodnot, niekto je bohaty a slavny, ale zomru mu deti, alebo sa s nim pohadaju a odidu mu zo zivota, opusti ho partner, ohovori ho najlepsi priatel, prepadne drogam alebo depresii, moze sa citit nestastny alebo naopak si mysli, ze bohatstvo je vsetko a zije zdanlivo stastny
niekto je chudobnejsi alebo aj zdravotne postihnuty a dokaze byt stastny z mala, ma zdrave deti alebo naopak denne oplakava svoju biedu a nestastie a neuvedomuje si, ze aj zdravie a laska od deti je vysoka hodnota
Niekto zije dlho a zivot premarni zlymi rozhodnutiami a nevrazivostou, niekto zije kratko ale stihne svet urobit lepsim
Niekto je zly, lebo bol ako maly obetou zlych ludi a vtedy ho nikto nezachranil
Mne zomrela babka, z ktorou som mala velmi blizky vztah, druha, tiez velmi blizka babka bola vtedy mrtva uz skoro 20rokov. Moja najlepsia kamaratka mi vtedy povedala, ze aj ked su moje babky uz mrtve, ona ma obe babky zive ale vztah s nimi ziadny, jej rodicia sa rozviedli,ked bola mala a vtedy stratila kontakt so starymi rodicmi
Kvalita sa nie vzdy meria vyskou, zlozitostou, niekedy naopak je vzacnejsia hlbka a jednoduchost atd
Boh nehvori, ze sa mame upinat na bohatstvo tohto sveta ale zhromazdovat si poklady v nebi. Netvrdi, ze nas zivot na zemi bude lahky a krasny.

autor
14. aug 2025

co je dobre a zle? ked clovek druheho cloveka psychicky a emocionalne tyra, zosmiesnuje, ohovara, vlastne deti bije a ponizuje - toto je zlo. na toto sa neda pozerat z ineho uhla, aby sa to dalo povazovat za dobro. Ked ludia pachaju samovrazdy kvoli takymto monstram. to je ciste zlo. vyhladavat ludi len, aby im mohol naublizovat, lebo to mu dava pocit moci, len vtedy ma pocit ze je niekto.
napisete mi, ze to je smutny clovek, nestastny, a svoj trest ma na zemi. ok, ale co z toho? to ma niekoho zaujimat? ved to je jedinec, co vsetkym len ublizuje, a velmi tazko ublizuje, a robi to vedome. to je clovek, ktory mozno moze za smrt ineho cloveka. ako mi ma pomoct vedomie, ze on je vlastne len nestastny? na to kaslem. kvoli nemu je nestastnych a tazko traumatizovanych 10dalsich ludi alebo deti, ktori nikomu neublizili. a taky clovek ma behat po zemi do stovky a zatial naublizovat este kope dalsim? preco?

janetinka27
15. aug 2025
@anonym_autor

co je dobre a zle? ked clovek druheho cloveka psychicky a emocionalne tyra, zosmiesnuje, ohovara, vlastne deti bije a ponizuje - toto je zlo. na toto sa neda pozerat z ineho uhla, aby sa to dalo povazovat za dobro. Ked ludia pachaju samovrazdy kvoli takymto monstram. to je ciste zlo. vyhladavat ludi len, aby im mohol naublizovat, lebo to mu dava pocit moci, len vtedy ma pocit ze je niekto.
napisete mi, ze to je smutny clovek, nestastny, a svoj trest ma na zemi. ok, ale co z toho? to ma niekoho zaujimat? ved to je jedinec, co vsetkym len ublizuje, a velmi tazko ublizuje, a robi to vedome. to je clovek, ktory mozno moze za smrt ineho cloveka. ako mi ma pomoct vedomie, ze on je vlastne len nestastny? na to kaslem. kvoli nemu je nestastnych a tazko traumatizovanych 10dalsich ludi alebo deti, ktori nikomu neublizili. a taky clovek ma behat po zemi do stovky a zatial naublizovat este kope dalsim? preco?

@anonym_autor neruzumiem, preco ma taky clovek behat dalej po svete a ublizovat,.policia, sudy atd

karolinakr
15. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor treba ho chytit a dobre zbiť...

anonym_0a0b70
Autor odpoveď zmazal
karolinakr
24. okt 2025
@anonym_0a0b70
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_0a0b70 tak dnes...14.august bola téma

anonym_0a0b70
Autor odpoveď zmazal
anonym_6c9e2b
24. okt 2025

Pretoze to nechapes,preto to nikdy nepochopis az tam hore ti to bude vysvetlene preco.Tu si ako keby v pekle,dobri ludia musia z pekla odist skor,aby ich tento svet nezmenil tiez.Tak si ich Boh vezme domov,a zlych tu nechava ale Boh tiez stale veru,ze aj ti zli sa obratia,aby mohli ist potom tiez domov,nie do ozajstneho pekla.Rozumies tomu,ci ani nie??

karolinakr
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2