Prečo žena nájde partnera skôr ako muž?
Preco sa hovori, ze zena si najde skor partnera ako muz partnerku? Je to pravda? Sledujete to aj vo vasom okoli? Plati to aj pre zeny starsie (40+) pripadne s detmi?
nič také som nepočula,že by sa hovorilo.
A keď si žena nájde partnera,tak potom ten jej parter si tiež našiel partnerku,tak potom je to nelogické tvrdenie.
Mne sa skor niekedy zda, ze chlap sa minie hocijaky.. Nechcelo sa mi verit, ked si moj svokor, tazky alkoholik a kamarat bezdomovcov, nasiel priatelku a nebola to ziadna zena z mokrej stvrte.
Ale vo vseobecnosti je to myslim tak, ze starych mladencov je viac. Aspon v mojom okoli to tak je. Mam ale pocit, ze su to muzi, co ani zenu az tak extra nehladaju.
Kde presne si toto pocula?
Ono sa to môže zdať, lebo chlapci sa ženia neskôr. Sú fázy v živote, kedy je pre muža ľahšie a ťažšie nájsť partnerku. Keď je mladý a nič ešte nemá tak to má ťažšie, ale zas ako moja manželka hovorí, videla vo mne potenciál. Takže aj mladý chalan ak to tu číta vie zbaliť peknú kočku, keď na sebe pracuje. Ona to vidí. Potom to má muž od tej tridsiatky pomerne dlho oveľa ľahšie, ak je zabezpečený. Dokonca aj po rozvode to má muž ľahšie. Ale od určitého veku keď je starší a idú na neho choroby, už si partnerku nenájde tak ľahko. Iba ak je fakt dobre na tom finančne.
Z mnohych diskusii na MK vznika dojem, ze vztah je akysi biznis a je najma o zabezpeceni kohosi kymsi (majetkoch (byvani) a peniazoch). Dufam, ze aspon u niektorych to (snad este) tak nie je 🤔.
@martinmmartin aj tu v diskusiach, citavam tu ze zena si vzdy najde alebo skor najde niekoho. Ja mam napriklad v rodine styroch starych mladencov, slobodu zenu ani jednu. Viem, nie je to dostatocne velka vzorka na nejake zovseobecnovanie, len ma tato tema zaujala
Tak to je úplne normálne. Majú predsa svoje čaro a vedia zaujať.
@madeincssr ja si myslim, ze vztahy vzdy boli a este stale su svojom sposobom biznis. Jeden nieco ponuka, druhy nieco ponuka, ked su vzajomne naplnene potreby (ano aj tie materialne) tak je to pre oboch vyhodnejsie byt v partnerstve. Muz ponuka zazemie, zena starostlivost. Atd
Ja mam napriklad v rodine styroch starych mladencov, slobodu zenu ani jednu - myslíš skutočne starých mládencov alebo iba slobodných? Starý mládenec či stará dievka je pre mňa niekto, kto žije u rodičov, celý diely život bez partnera. Ak je len slobodný, ale máva partnerky, má svoje bývanie, prácu, cestuje, čo je na tom zlé? Lepšie ako ženy vydaté len aby boli. Ak sú to skutočne starí mládenci, to je otázka skôr na ich mamy, prečo toto vychovali.
A že tu na MK registruješ, že žena si skôr nájde. Možno preto, že tu je evidentne veľa zúfalých žien, ktoré sú ochotné žiť ako slúžky, bez úcty a rešpektu, len aby s niekým žili.
Nikdy som o tom nepočula ale keďže v populácii je viac mužov tak logicky niektorí si neskôr nájdu ženu keby bolo viac žien tak ten problém by bol opačný.
@melanta Stara dievka, či starý mládenec je osoba, ktorá sa nevydala / neozenil. To ze niekto celý život strieda "partnerov" hovorí žial castokrát niečo o nom.
@zmrzlinka2021 nikde nepíšem o striedaní partnerov. Čiže podľa toho čo píšeš, staré dievky sú aj všetky ženy na MK, ktoré roky žijú s chlapom, jedným, v spoločnej domácnosti, v spoločnej nehnuteľnosti, majú s ním deti, ale nevydali sa? To je na hlavu.
A keď žena ponúka zázemie aj starostlivosť...proste všetko a muž i napriek tomu odíde? To co je
@melanta Pojem stara dievka vychadza z toho, ze zena sa nevydala. Cize je SLOBODNA. Je to pojem viazuci sa na obdobie, kedy zeny nezili nadivoko s druhmi.
Zena, ktora zije takto s priatelom - je slobodna, ale zadana.
všetko je o sexe. ak je žena ochotná, partnera si nájde v podstate hneď ako vyjde z domu... naopak to nefunguje ...
ja to z okolia poznám takto- každá jedna, ktorú poznám( rozvedená, single...) vždy nariekala, že chce chlapa, chlapa... Len aby mala chlapa 🙄 No a brali všetky tie prvé možné exempláre po ceste= bicykel by som o nich neoprela. Jedna mi raz povedala - hmmm, nie je to môj typ, nebuď zaskočená keď ho uvidíš... Ja som odpovedala : Každý, nejak vyzerá, hlavne, že si rozumiete.. Ona: Hmm, sama s deckom, 40 na krku, už musíš znížiť nároky, keď nechceš byť sama! A to je ono👆 Tie ženy nevedia žiť samé so sebou 🤷♀️ Trošku lepší od čerta, len nech nejaký je! Takže možno na prvý pohľad to vyzerá, že žena skôr nájde chlapa.
Tomuto som nikdy nerozumela, aj keď som bola mladučká, chalani v partii všeho-druhu na výber. No vybrala som si takého s kt. som šťastná a pekne žijem 25 rokov 💖 Nie takého, len aby bol 🙄 a aby som žila v stredovekom odsúdení = Nemaš chlopa, nemaš pravdy 🤦
No neviem, ja mám skôr opačný dojem. Chlap, keď sa rozíde s priateľkou, väčšinou o pár dní či týždňov ho vidím už sa vláčiť s novou krasavicou. Žena po rozchode veľa krát zostáva sama aj dlhé mesiace, roky. Samozrejme, že sú aj výnimky. Ale teraz všeobecne sa sobáše dlho odkladajú a veľa ľudí spolu zije len tak bez papiera.
pretože ženy maju veĺmi nizke naroky a zoberu hocičo, no z tychto diskusií musim povedat, čo je krajšie od čerta, po tom sa zapráši .
@janickacrazy lebo ženy smutia za partnerom a muži asi chcu sex, tak smutok odkladajú na neskôr
Pre zenu to predstavuje vacsie riziko ak s nejakym hlupakom otehotnie. Tie nasledky byvaju castokrat horsie ak chlap neplati vyzivne kdezto pre muzov je castokrat dolezity sex.
Chlap sa vyspi aj s zenou ktora nemusi byt nevyhnutne krasavica, ale zena neda len tak hocikomu aby nahodou nemala povest radodajky.
Spolocnost sa inak diva na muzov a zeny ak mali povedzme 20+ sexualnych partnerov.
Muzi oslovuju zeny. Taki ti hanblivi su castokrat dlhodobo single pretoze si netrufnu na peknu zenu. Zeny maju viac napadnikov naraz cize sanca, ze skoncia vo vztahu je vacsia.
no ked žena neberie hocičo, tak je tiež terčom posmechu, lebo niekomu to vrta v hlave, akože je single, to su presne tie silne osobnosti, ktore nemaju potrebu visieť na niekom...ked sa pritrafi niekto, je to ok, ked nie, aj tak je to ok ...lenže tato spoločnosť na to nie je pripravena, človek musí byť v páre, aby sa prezentoval..
presne, ako tu bolo spomínané, nemaš chlopa, nemaš pravdy..feministky by šlak trafil z toho 🙂
či aj ženy zo strachu, že budu za divne, sa nenalepia hneď na niekoho 🤷♀️

A tí partneri ktorých si tie ženy nájdu si ich nájdu neskôr? Či ako?