icon

Prečo ženy menia názor na deti a svadbu?

gta5man
18. nov 2023

Téma má len prieskumný účel. To že skôr žena chce dieťa, svadbu, ako muž je obecne známe, ale zaujíma ma takáto vec: Prečo ženy ktoré za mlada súhlasia s partnerom že nechcú mať deti, alebo na to že sa lúbia nepotrebujú papier, po nejakom čase (môžu to byť aj roky) zrazu zmenia názor, vysadia antikoncepciu, začnú nenápadne naznačovať partnerovi že by sa rady zasnúbili či mali dieťa. Keď im partner pripomenie že “veď za mlada sme si niečo povedali” tak ona povie: Ale veci sa zmenili, už mám pocit taký a onaký… U chlapov toto nevídam tak často. Oni sú akoby rozhodnejší že ak chcú rodinu, tak ju bezproblémov založia, a keď ju nechcú, tak si trvajú na tom a stoja si za tým. Ale u žien to je dosť časté že za mlada si povedia že nechcú a po čase zrazu chcú. Čo ich k tomu núti? Tlačí na ne rodina a tak? Čo si myslíte?

Strana
z2
deti95060810
19. nov 2023

ženám začnú tikať po cca 35tke biol. hodiny...🙂

gta5man
autor
19. nov 2023

@katkami123 vďaka za zaujímavé odkazy.

terezka1947
19. nov 2023

Možno nemenia časom názor,iba sú zo začiatku neúprimné.
Povedia si,veď začneme a časom ho prehovorim.

zuzanockamt
19. nov 2023

@gta5man Ja mám po rokoch zase opačnú skúsenosť.

javiemneviem
19. nov 2023

@gta5man som jedna z tých žien 😂✌🏻 teda deti som chcela. Svadba, ani za nič. Bola som z rozvrátenej rodiny . Vnímala som rozvod ako veľmi komplikovanú vec. Jednoducho nebude to klapať odchádzame. Jedného krásneho dňa som sa zobudila s pocitom, že proste chcem zažiť ten pocit istoty, ktorý mi cele roky chýbal. Myslím si, že som jednoducho dozrela. Zrazu som videla všetky súvislosti inak. Nebolo to u mňa ziadne dlhé rozhodovanie. Proste zmena, zo dňa na deň. Podľa mňa sú to u žien naozaj hormóny. Veď tie sa u nás rokmi rapídne menia. Zrazu sa v nastavení niečo zmenilo a nebolo nič, čo by ma zastavilo. Môjmu chlapovi to vyhovovalo, ženiť sa chcel. Bol ale ochotny sa prispôsobiť a žiť bez manželstva.

ivangeline
19. nov 2023

Je to prirodzene!! ;D Zena ma v sebe materinsky cit. Vztahy. Opatera. Atd..Moze zacat brat testosteron a pominie potreba realizacie sa byt zenou. ;D

natalka81
19. nov 2023

@gta5man myslím ze je to prirodzené, že ženy postupne mentálne dozrejú a zmenia sa žene priority. Nevnímam to ze zmenia názor.
Muži sú proste jednoduchší. Nedozrievajú 😁

katica06
19. nov 2023

@gta5man ľudia sa časom menia. Taký príklad mojej známej, v 18tich sa sťahovala k partnerovi, ktorý bol o 22r. starší, jej rodičia boli proti kvôli veľkému vekovému rozdielu. V tej dobe súhlasila s podmienkou chlapa, žiť spolu bez svadby a bez detí. Študovala, učila sa cudzie jazyky veľa cestovala. Dedinka pod 100obyv a hlavne mesto inej krajiny je veľký rozdiel. Po 15r vzťahu jej začali tikať biologické hodinky, a snažila sa vyrokovať zmenu ale neuspela.
Keď o pár rokov neskôr otehotnela a napriek to že sa chránila, zbalila si veci oznámila chlapovi a odišla. Bývala najprv s kamoškou potom sama s dieťaťom. Chlap ju roky nekontaktoval. Stretli sa iba náhodou v hoteli v inom meste o šesť rokov neskôr, ani náhodou sa neopýtal na dieťa, tak jej,, akože,,vypadla fotka syna keď odchádzala. Tí dvaja sa veľmi.podobajú, ale ešte viac sa chlapček podobá na jeho brata, ktorý zomrel veľmi mladý. To bol dôvod, mal traumu z detstva. Keď mu to celé prešlo hlavou, zmenilo ho to. Snažil sa o pravidelný kontakt, chcel byt v RL. Priam ju zvádzal, neskôr trval na svadbe aj keď ona už svadbu po štyridsiatke a s bruškom nechcela.

rorino
19. nov 2023

@gta5man chlapi nemajú biologické hodiny a materské pudy😉.

zorkahorka
19. nov 2023

Skratka a jednoducho DOZREJU! Co viac nad tym filozofovat???

zorkahorka
19. nov 2023

@katica06 tak ale toto je namet pre pilcerovu 😀 👍 pekne si to vie ten osud zaruadit

katica06
19. nov 2023

@zorkahorka tento žáner nečítam, ale vidieť na živo ako sa chlapík spolčí s budúcou svokrou, ktorou sa predtým príliš nemali v láske len aby bola svadba aspoň v kruhu rodiny iný level.

stormie
19. nov 2023

Ja poznam opacny pripad - ona od mlada vedela ze deti nemoze mat/resp velmi tazko tak sa s tym znmierila, partnera a neskorsieho manzela s tym dopredu oboznamila. Ked mala po 35 tak on na nu zacal tlacit, ze nech to aspon skusia (v jej pripade jedine umele). Dlho odmietala a nakoniec sa nechala zlomit, uz mju 10 rocne dieta a su spokojni obaja

gta5man
autor
19. nov 2023

Celkom zaujímavo sa to uberá. Napríklad zaznelo že ženy majú v sebe materinský pud, vzťahy a túžba starať sa o niečo/niekoho. Inák aj vidieť že domáce zviera či rastliny má viac žien ako mužov. V ženách je nejako zabudovaná tá starostlivosť. Samozrejme nekonzervujem lebo ma oboch stranách sa nájdu takí aj takí. Ale všimnite si toto že obecne to platí.

lujza123
19. nov 2023

Tikanie biologických hodín zväčša pride skôr u žien ako u mužov. To je mozno jediny rozdiel, svadbu podľa mňa chcu/nechcú obidve pohlavia rovnako.
Manželstvo je tiez len vývoj vzťahu, v mladosti pri randeni si vela ľudí nevie predstaviť že by s niekým ostal navždy, žeby to puto mohlo byt tak silne. Ale po pár spoločných rokoch zväčša majú ľudia tu potrebu mat svoje životy spojené aj oficiálne, mať rovnaké meno, majetok, rodinu. Blbe je ked to dvaja necítia rovnako a v rovnaký cas

lujza123
19. nov 2023

Ja osobne som bola veľmi proti deťom a svadbe, u nás to bol skôr môj ex co mal v tomto jasno a chcel rodinu.

Túžba po dieťati na mňa skratka prišla a že papier na vzťah hecelkom dôležitý mi došlo až ked bolo dieťa na svete a zistila som že ked sú tam už deti tak žena ťahá za kratší koniec lana, manželstvo ju chráni.

Názor mám stále rovnaký, svadbu vo vzťahu nechcem, nepotrebujem. Jedine keby si zakladám rodinu ale to už nehrozí, dieťa mám s ex a stačí mi len jedno.

evaachesa
19. nov 2023

@gta5man je úplne normálne a v poriadku zmeniť za život názor. Čo je na tom nepochopiteľné? Predstav si že sú ľudia, ktorý počas života zistili že ich vlastne priťahuje druhé pohlavie aj keď už majú dieťa s tým opačným. Keď to tak raz cítia, tak sa hádam nebudú držať toho, čo bolo kedysi pred pár rokmi, nie?

medda_beda
19. nov 2023

Myslím si, že je to individuálne a odvíja sa to od daného momentu.Či žena, či muž obaja môžu zmeniť názor.Ja som mala chvíle keď som sa presviedčala, že deti nechcem a ani dnes nie som z toho precítená, že ich nemám.
Len sme sa tak rozhodli, že keď už tak by bolo najlepšie čím skôr mať dieťa.Také racionálne rozhodnutie prečo nezažiť to čo život ponúka.
Ale diskusie sme o tom viedli.

gta5man
autor
19. nov 2023

To že sa menia názory človeka je v poriadku. Len tu nejde o názor na politiku, vieru, životný štýl, lebo to sú veci čo sa dajú nechať bez následkov. Ale manželstvo a dieťa je záväzok na celý život. Aj keď sa dieťa osamostatní alebo manželstvo sa rozvedie ale sú to veci čo ajtak ovplyvnia človeka aj jeho okolie na celý život. Hlavne to ma inšpirovalo k tejto diskusii že napríklad jeden kamárat mal v tom jasno už od detstva a stále rozprával že “keď raz budem mať rodinu tak…” a aj sa stalo a je spokojný a nemenil by. Druhý kamarát sa zase aj len randiť bojí lebo sa strašne štíti vzťahov a záväzku, ale pevne si za tým stojí. Nieje to z nejakého zúfalstva ale celý život bol tak naladený že všetko sám bez partnera, nikdy o tom nehovoril ako ten prvý že raz keď budem mať deti… A pevne si stojí za tým od detstva. A potom sú ľudia že nechcú a potom zrazu chcú. Práve to čo aj vy hovoríte že možno v ňom/nej to niekde hlboko bolo, len za mlada si to nikto neprizná lebo že chce si užívať atď.

medda_beda
19. nov 2023

@gta5man Rozvod je to isté ako sa s niekym rozísť.Jeden sa buď trápi alebo sa netrápi nikto.
Mať deti je rozhodnutie ktoré ovplyvní celý život, ale ovplyvnuť ti život môze ďalších milión vecí.
Rozumný človek si zváži pre a proti.Realita je ajtak vždy iná.
Inak človek zmýšľa za mlada ako keď je už zrelší.
Niektoré názory a rozhodnutia sa nemenia, ale menia sa okolnosti na základe ktorých človek zmení myslenie a veci prehodnotí.

domkakvet
19. nov 2023

@gta5man po case clovek dozrieva.

gta5man
autor
19. nov 2023

Ďakujem za vyčerpávajúce odpovede. Tak nejdem vás ďalej trápiť. Poďme pozerať Talent.To 14 ročné Ukrajinské dievča nádherne spievalo.

Strana
z2