icon

Prečo ženy nechcú odísť od narcistu?

Včera o 08:06

Uz dost dlho sa nad tymto zamýšľam, ze ako spoločnosť velmi ľutuje zeny, ktore žili/žijú s nejakym psychopatmi. Ja ale v okolí mam 3 zeny, ktore maju podobných kretenov v zivote a dve z nich su uplne samostatne, este dotuju aj toho kretena a vystavujú svoje deti dennemu násiliu, aj ked by stačilo len odísť. Jedna dokonca odišla od takého psychopata, teda skor on odišiel k inej a tato žena s nim po rozchode spáva a ,,bojuje" s druhou jeho partnerkou, ktora je lepšia a uziva si, ked jeho terajšia na nu žiarli. Ja si skor myslim, ze tieto zeny nie su chuderky, ale len zavislacky a same nedokážu odísť, aj keby mohli. A vystavujú tak svoje deti same teroru

Strana
z2
anonym_9f8fe5
Včera o 08:07

Amen...

anonym_c1d56b
Včera o 08:16

Tak im pomôž

tatiana288
Včera o 08:24

Fúha, dosť trúfalý komentár na niekoho, kto si tým zrejme neprešiel. Je jednoduché pozerať na to z bezpečia svojho domova, hodnotiť a búchať sa po hlave. Treba si uvedomiť, že tie ženy žili dlhé roky v područí týchto ľudí, ich optika je skreslená manipulatívnymi názormi takýchto partnerov. Ak dlhodobo počúvaš o svojej neschopnosti, začneš jej aj sama veriť. Ak ti niekto vštiepi strach, že bez neho nedokážeš žiť, uveríš mu. Niektorí svoje ženy vydierajú skrz deti, niektorí sa zasa vyhrážajú násilím. Myslím, že súdiť obete psychopatov je viac než bezočivé. Áno, matky majú svoje deti pred niečím takým ochrániť, ale hodnotiaca spoločnosť akosi zabúda na mieru podpory, ktorú tieto ženy potrebujú. Povedz mi, keď sa ti tak ľahko dané ženy súdi, akú pomoc si im poskytla?

krasneleto
Včera o 08:28

@anonym_autor pravdepodobne o narcistoch vela nevies...

domkakvet
Včera o 08:38

@anonym_autor ak nevies pomoct, tak sa do nich nestaraj.

anonym_b5aa0c
Včera o 08:50

Tiež som nad tým veľa rozmýšľala, preto je to tak. Ťažko povedať. Určite je tam strach. Útek plánujem už dlho. Často rozmýšľam, aké by to bolo keby som bola konečne voľná 🙂 veľmi chcem späť svoj starý život ale zatiaľ som nenabrala dostatok odvahy. Deti našťastie nemám ale chcem zachrániť aj svoj život, roky utekajú. Veľmi ma to trápi, že som slabá na to, aby som ušla. Je to taký vnútorný boj sama so sebou.

ivicatolic
Včera o 09:04

@anonym_autor skús nám napísať, kam vieš ísť bez peňazí s 2-3 deťmi na krku, bez rodinnej podpory, útulky vynechaj.... ďakujem

kiki68
Včera o 09:07

@anonym_autor preco zaba nevyskoci z hrnca, ked uz citi, ze je voda teplejsia?

anonym_f562c0
Včera o 09:08

neprešla si v ich šľapajách..nevieš, čo všetko za tým je...ja viem...a ver mi, že to ľahké nebolo...môj si nakoniec našiel inú, aj s so mnou rozviedol, čo vlastne malo byť pre mňa vykúpenie a ver, že nebolo..bolo to ešte horšie...najprv robil všetko pre to, aby sa ma zbavil, potom všetko pre to, aby ma donútil sa vrátiť...okolie, deti, práca, peniaze a samotný fakt, že sám vyšetrovateľ, od ktorého som čakala nejakú pomoc, mi povedal, že pre mňa bude lepšie sa k nemu vrátiť...tak som spať..síce už nedokáže so mnou manipulovať, som omnoho silnejšia, napriek tomu som vo vzťahu s ním..a takto život uteká...a ver, že ten zakorenený strach,ktorý vo mne roky vybudoval, nie je ľahké prekonať...

kiki68
Včera o 09:14
@anonym_b5aa0c

Tiež som nad tým veľa rozmýšľala, preto je to tak. Ťažko povedať. Určite je tam strach. Útek plánujem už dlho. Často rozmýšľam, aké by to bolo keby som bola konečne voľná 🙂 veľmi chcem späť svoj starý život ale zatiaľ som nenabrala dostatok odvahy. Deti našťastie nemám ale chcem zachrániť aj svoj život, roky utekajú. Veľmi ma to trápi, že som slabá na to, aby som ušla. Je to taký vnútorný boj sama so sebou.

@anonym_b5aa0c najlepsie je proste jedneho dna odist, moja sesterka to tak spravila, on isiel do prace, este sa aj tesne medzitym vratil na chvilku. Ona pockala, rychlo nalozila veci do auta, co objednala a isla. Vacsinu veci tam ale nechala tak. Dalsi pripad bol chalan, tiez mal strasnu zensku, on ju pozval na dovcu a tam ju aj nechal. Proste jej povedal, ze je koniec a uz nevladze a nechce zit pri nej taky zivot. Viac sa k nej nevratil, ta baba bola fakt priserna osobnost a drzala ho dva roky. Ja som tiez mala takeho expartnera 7 rokov a tiez ma pustil velmi rychlo, ked som sa doslova vzoprela. Prestal ho so mnou bavit ten koncept. Proste tam toho bolo viac, ale hlavne to bolo moje rozhodnutie vziat si zivot naspat do mojich ruk a nepocuvat to, ako on ma bude drzat v bezpeci a ako mne je dobre len vdaka nemu a bez neho budem stratena. Zacinala som inde a od nuly. Klesla som so vsetkym, ale iba na nejaky cas. Potom som nasla mojho muza a to som videla ten mega rozdiel. Ten pokoj na dusi a bez strachu.

nikoletta1712
Včera o 09:21

@anonym_autor Ja nerozumiem ako sa môže niekto dať “ zmanipulovať” chlapom…Podľa mňa len ženy, ktoré si myslia, že nemajú hodnotu, nulové sebavedomie…Chvalabohu, nepoznám žiadnu ženu v mojom okolí…

anonym_5074fd
Včera o 09:39
@nikoletta1712

@anonym_autor Ja nerozumiem ako sa môže niekto dať “ zmanipulovať” chlapom…Podľa mňa len ženy, ktoré si myslia, že nemajú hodnotu, nulové sebavedomie…Chvalabohu, nepoznám žiadnu ženu v mojom okolí…

@nikoletta1712 lenže môže ťa ten chlap zmanipulovať tak,že si myslíš, že za nič nestojíš, aj keď v hĺbke duše vieš, že to tak nie je, keď ťa o tom každý deň presviedča, tak tomu postupne začneš veriť.

krasneleto
Včera o 09:41
@nikoletta1712

@nikoletta1712 dalsia mudra

anonym_b5aa0c
Včera o 09:48

Včera mi 300x povedal ako ma strašne ľúbi a podobné sračky, dnes ma škrtil a hodil o stenu, že mam zodratú ruku a pod krkom bude modrina. Praje mi rakovinu a aby som zdochla do rána. Zajtra sa pravdepodobne bude tváriť, že sa nič nestalo a zas ma bude strašne moc ľúbiť, lebo bude niečo potrebovať. U mňa je ten problém, že on pracuje na čierno. Raz ide, raz nejde, niekedy sa vráti večer o šiestej, niekedy je už na obed doma. Ak ujdem bojím sa, že ma nájde a ublíži mi. Aj taký je život s narcistom. Je to už viac než 2 roky a áno pripadám si veľmi hlúpa už len preto, že som stále tu.

anonym_2d0bfa
Včera o 09:57

Stockholmský syndrom?

moonlight1210
Včera o 10:00
@nikoletta1712

@nikoletta1712 keby si za vzal manipulator do parady, tak by si zistila, ze si v pasci, ani nevies ako.

Ono to nie je naraz. Ze zrazu sa zmeni a uz je iny. Aby si to jasne videla a mohla si povedat, ze: Aha, idem prec.

Su to drobnosti. Nepadne poznamky, jemnucke pichnutia, zneistovanie, maskovane ako len snaha ti pomoct, zaujem, podpora. Este sa ty citis ako blbec, ak by si to riesila. Lebo vyzeraju predsa tak prirodzene. A ak zisti, ze si nahodou v strehu, mas podozrenie, obrati to na humor, alebo iba nestastne nedorozumenie a skusi to zas inde a inak.
Vytvori atmosferu absolutej dovery, vytiahne z teba tvoje obavy, neistoty a tvari sa ako ti bude v nich oporou. A kedze nepredpokladas buduce podrazy, tak mu veris.

Potom cez ne zacne o nejaky cas neskor zlahka podryvat. Vsugerovavat ti obavy. Posilnovat ich. Presvedci ta trebars, ze nemozes verit niektorym ludom z okolia, lebo na niektore ich reakcie ti poda vysvetlenie tak, ze to podpori tvoje obavy, ze ta mozno skryto sudia. Nie su uprimni k tebe.
Vytvori dojem, ze iba jemu mozes naozaj verit. Spolahnut sa na emocne bezpecie pri nom.

A az potom, po case, zrazu zistis, ze si v pasci. A stoji ta to o 100% viac sil na unik. Lebo najprv sa musis vymanit z toho zacarovaneho kruhu, ktory okolo teba vytvoril.

A este kolkorat aj pre okolie je ten mily, ochotny, zlaty a tvoje reakcie sa stretnu s nepochopenim. Zrazu bojujes este aj so sudenim, ze to ty si sa zmenila a sibe ti. Nie on je ten divny pavuk.

Takze opatrne s tym, ze nevies, ako sa da niekto zmanipulovat. Moze ten tvoj cakat za rohom. V podobe noveho kamosa, kamosky, kolegu, kolegyne, noveho clena rodiny, ...
Zvycajne to zistis, az ked uz v tom lietas.

anonym_39cba3
Včera o 10:04

@anonym_autor Chápem, poznám, žiaľ sama som jednou z nich. 20 rokov s nacistickou osobnosťou, kt. má toľké roky presviedčala o svojej výnimočnosti až som rýchlo uverila že je niečo viac ☹ že lepšieho na svete nieje ☹ pritom viac ako 20 rokov poslušnosti a života na hojdačke raz super raz sas peklo a ponižovanie ☹ A aj po rozchode, kedy sa mi neskutočne uľavilo, že už nemáme spoločnú domácnosť, stále sme v dennodennom kontakte, stretávame sa, fungujeme a neviem s tým skoncovať hoci mi to ubližuje. Som úplne samostatná, mám 2 VS, skvelá práca, deti,... ale niektorí skrátka vedia tak zmanipulovať že niet úniku ☹ alebo teda niet ľahkého úniku. Sama neviem či vôbec chcem skončiť tento vzťah, hoc ho k ničomu nepotrebujem.

kajus_a
Včera o 10:38

Ked budes v ich kozi, pochopis.

nikoletta1712
Včera o 10:44
@krasneleto

@nikoletta1712 dalsia mudra

@krasneleto Ďakujem za kompliment.

nikoletta1712
Včera o 10:48
@moonlight1210

@nikoletta1712 keby si za vzal manipulator do parady, tak by si zistila, ze si v pasci, ani nevies ako.

Ono to nie je naraz. Ze zrazu sa zmeni a uz je iny. Aby si to jasne videla a mohla si povedat, ze: Aha, idem prec.

Su to drobnosti. Nepadne poznamky, jemnucke pichnutia, zneistovanie, maskovane ako len snaha ti pomoct, zaujem, podpora. Este sa ty citis ako blbec, ak by si to riesila. Lebo vyzeraju predsa tak prirodzene. A ak zisti, ze si nahodou v strehu, mas podozrenie, obrati to na humor, alebo iba nestastne nedorozumenie a skusi to zas inde a inak.
Vytvori atmosferu absolutej dovery, vytiahne z teba tvoje obavy, neistoty a tvari sa ako ti bude v nich oporou. A kedze nepredpokladas buduce podrazy, tak mu veris.

Potom cez ne zacne o nejaky cas neskor zlahka podryvat. Vsugerovavat ti obavy. Posilnovat ich. Presvedci ta trebars, ze nemozes verit niektorym ludom z okolia, lebo na niektore ich reakcie ti poda vysvetlenie tak, ze to podpori tvoje obavy, ze ta mozno skryto sudia. Nie su uprimni k tebe.
Vytvori dojem, ze iba jemu mozes naozaj verit. Spolahnut sa na emocne bezpecie pri nom.

A az potom, po case, zrazu zistis, ze si v pasci. A stoji ta to o 100% viac sil na unik. Lebo najprv sa musis vymanit z toho zacarovaneho kruhu, ktory okolo teba vytvoril.

A este kolkorat aj pre okolie je ten mily, ochotny, zlaty a tvoje reakcie sa stretnu s nepochopenim. Zrazu bojujes este aj so sudenim, ze to ty si sa zmenila a sibe ti. Nie on je ten divny pavuk.

Takze opatrne s tym, ze nevies, ako sa da niekto zmanipulovat. Moze ten tvoj cakat za rohom. V podobe noveho kamosa, kamosky, kolegu, kolegyne, noveho clena rodiny, ...

@moonlight1210 presne po lopate si mi to vysvetlila, ďakujem…

mysicka36
Včera o 10:50

Manipulátor/narcis si vedome vyberá slabšie povahy. On aj ak si náhodou zle vyberie, tak ak na začiatku vidí, že táto žena bude ťažký oriešok, vycúva zo vzťahu. Sú to sráči a chudáci.

zuzitko74
Včera o 11:57

Veľakrát obeť manipulátora pochádza z rodiny, kde takéto zaobchádzanie zažila v detstve, takže ani netuší, že takto by vzťahy nemali vyzerať.

autor
Včera o 12:03
@domkakvet

@anonym_autor ak nevies pomoct, tak sa do nich nestaraj.

@domkakvet zeny, ja som takým ženám pomohla az, az. A co som za to dostala? To, ze dotyčná so svojim partnerom zdielalala vsetko, co som kedy ja s nou preberala a ja sama som potom bola vystavená hnusnym a nenavistnym prejavom z ich strany. Koľkokrát som v noci o druhej preberala s kolegyňou to, ako ma zavolat policajtov a ona mi na to napísala, ze jej partner ma podmienku a a nechce mu zle. Tak o akej pomoci tu hovorime? Ja tuto skúsenosť pisem presne zo svojich vlastných skúsenosti a po nich uz som prehodnotila, ci budem ľutovať take zeny alebo nie. Ked zenu viac trápi to, ze jej ex išiel na kávu s nejakou zenskou, ako jej dieťa, ktore ma z jeho tyranie psychické problemy

autor
Včera o 12:18
@moonlight1210

@moonlight1210 ja som mala narcistku šéfku a nikdy som sa nenechala zmanipulovať, narozdiel od druhých kolegýň. Randila som s viacerými narcistami. A preco to vydržalo len tri mesiace max? Pretoze sama mam jasne štandardy na muža a narcista sa vzdy ukáže hned v začiatkoch. Zeny si neuvedomujú, ako je dôležité na sebe pracovať, aby sa nikdy nedostali do takýchto situácii. A nie, nemôže sa kazda žena dostat do ich moci, pokial si je vedomá svojej hodnoty. Ako tu niektore píšu, jeden den ma.miluje a druhy hodi o stenu. Toto by mi raz niekto spravil, tak by o mne uz v zivote nepočul. Tie tri zeny, co poznam, mala zle skúsenosti uz hned od začiatku, ale aj napriek tomu s nimi ostali a spravili si dieťa, aj ked letela predtým facka. Tak sa tu teraz nevyhovarajme na to, ze je ťažké odísť s deťmi. Zrazu kazda nema podporu v rodine, nema peniaze, nema kamarátov. Pritom len ja z mojho okolia viem, ze tie zeny maju kam ist, ale nechcu. Mne kebyže sestra povie, ze ju doma.chlap týra, hned jej ustlem, hoc aj na gauci.

maury
Včera o 12:25

Jedna moja bývala spolužiačka mala úplne fajn muža, len tam sa nepodarilo mať deti a našla si totálneho psychoša. Navonok úplne super, lebo majú spolu dve deti. Tam bol jej cieľ jasný, ostatné asi vedľajšie. A ďalšia žije dobrovoľne vo vzťahu s násilníkom, ktorý jej je schopný otrieskať hlavu o stenu len tak preventívne. Dôvod? Nikto nevie. Veľa ľudí ju už presviedčalo aj na začiatku, nech od neho odíde. Ostane pri ňom do smrti.

nikoletta1712
Včera o 12:26
@anonym_autor

@moonlight1210 ja som mala narcistku šéfku a nikdy som sa nenechala zmanipulovať, narozdiel od druhých kolegýň. Randila som s viacerými narcistami. A preco to vydržalo len tri mesiace max? Pretoze sama mam jasne štandardy na muža a narcista sa vzdy ukáže hned v začiatkoch. Zeny si neuvedomujú, ako je dôležité na sebe pracovať, aby sa nikdy nedostali do takýchto situácii. A nie, nemôže sa kazda žena dostat do ich moci, pokial si je vedomá svojej hodnoty. Ako tu niektore píšu, jeden den ma.miluje a druhy hodi o stenu. Toto by mi raz niekto spravil, tak by o mne uz v zivote nepočul. Tie tri zeny, co poznam, mala zle skúsenosti uz hned od začiatku, ale aj napriek tomu s nimi ostali a spravili si dieťa, aj ked letela predtým facka. Tak sa tu teraz nevyhovarajme na to, ze je ťažké odísť s deťmi. Zrazu kazda nema podporu v rodine, nema peniaze, nema kamarátov. Pritom len ja z mojho okolia viem, ze tie zeny maju kam ist, ale nechcu. Mne kebyže sestra povie, ze ju doma.chlap týra, hned jej ustlem, hoc aj na gauci.

@anonym_autor 👏🏽👏🏽👏🏽

domkakvet
Včera o 13:14
@anonym_autor

@domkakvet zeny, ja som takým ženám pomohla az, az. A co som za to dostala? To, ze dotyčná so svojim partnerom zdielalala vsetko, co som kedy ja s nou preberala a ja sama som potom bola vystavená hnusnym a nenavistnym prejavom z ich strany. Koľkokrát som v noci o druhej preberala s kolegyňou to, ako ma zavolat policajtov a ona mi na to napísala, ze jej partner ma podmienku a a nechce mu zle. Tak o akej pomoci tu hovorime? Ja tuto skúsenosť pisem presne zo svojich vlastných skúsenosti a po nich uz som prehodnotila, ci budem ľutovať take zeny alebo nie. Ked zenu viac trápi to, ze jej ex išiel na kávu s nejakou zenskou, ako jej dieťa, ktore ma z jeho tyranie psychické problemy

@anonym_autor nehovorim, ze je to tak vsade, ale mozno ide o pripad do ktoreho ty nevidis, ona ti mozno povie vsetko, teda ty mas ten pocit, ale mozno to ani z daleka nie je vsetko.

moonlight1210
Včera o 15:52
@anonym_autor

@anonym_autor @nikoletta1712 nie som si uplne ista, ze vy dve viete, o com hovorite.

anonym_71e2e3
Včera o 17:14
@moonlight1210

@anonym_autor @nikoletta1712 nie som si uplne ista, ze vy dve viete, o com hovorite.

@moonlight1210 to práve nevedia, lebo tí čo vedia mlčia a krikľúni, ktorí všade boli a všetko vedia majú ku všetkému čo povedať. Akurát nevedia vôbec nič. Ale tak to už v živote býva. Aj kňaz káže o manželstve, tehotenstve a potratoch a v živote nemal sex, a nebol ani jeden deň v manželstve, ale teda vie všetko. 🤣

autor
Včera o 17:31
@anonym_71e2e3

@moonlight1210 to práve nevedia, lebo tí čo vedia mlčia a krikľúni, ktorí všade boli a všetko vedia majú ku všetkému čo povedať. Akurát nevedia vôbec nič. Ale tak to už v živote býva. Aj kňaz káže o manželstve, tehotenstve a potratoch a v živote nemal sex, a nebol ani jeden deň v manželstve, ale teda vie všetko. 🤣

@anonym_71e2e3 tak mi vysvetli, preco jedna žena priťahuje stale psychopatov a ina zdravé vzťahy? To nie je náhoda alebo šťastie. To je vedomá praca na sebe. Keby kazda zlomena žena navštívila kvalitného psychoterapeuta a pracovala s nim na zdravých vzorcoch s bezpečným človekom, tak by ich zrazu prestal priťahovať ten debil a ten nudný by jej uz zrazu prišiel príťažlivý. Tieto zeny su presne tie, co veľakrát vykrikuju, ze s hentakym nudnym by v zivote neboli, ze je na mna moc mily, moc nudný. A pritom je to len zdravý jedinec. Zdravý vzťah = bezpečie, istota, laska, neha. Pokial mi to chlap nevie dat, preco sa s takým naťahovať? Ci mi chcete nahovoriť, ze taky chlap je 4-5 rokov prototyp bezpecneho chlapa, s ktorym sa nemusíte ničoho bat, je stabilný, vyrovnany a za 5 rokov sa zmeni na psychopata? Pravda je taka, ze ten chlap vam od začiatku dava vrcholy/pády, je nekonzistentny a vas priťahuje prave ta drama a ,,vzrušenie"

Strana
z2