Prečo ženy ostávajú v toxických vzťahoch?
Ahojte. Prečo niektoré ženy ostávajú roky v toxických vzťahoch, ktoré sú od začiatku odsúdené na zánik a dobrovoľne trpia? Mám tým na mysli najmä bezdetné a tie ktoré nemajú s dotyčnými ani hypotéku. Toto by boli dôvody, ktoré by som sa snažila pochopiť..
aj ja mám úzkostnú vzťahovú väzbu a aj občas úzkosti ale nedokážem pochopiť prečo je niekto s niekym kto mu ubližuje a je to dosť vidno a je to na pravidelnej báze a opakovane. Mám na mysli rôzne nadávky, vyvolávanie nezmyselných hádok, žiarlivostných scén a podobne.. A niekto sa k takému človeku vracia roky. A schádzame sa a rozchádzame.. Ja osobne keď cítim, že niekto nie je pre mňa bezpečný zdrhám doslovne
aj ja mám úzkostnú vzťahovú väzbu a aj občas úzkosti ale nedokážem pochopiť prečo je niekto s niekym kto mu ubližuje a je to dosť vidno a je to na pravidelnej báze a opakovane. Mám na mysli rôzne nadávky, vyvolávanie nezmyselných hádok, žiarlivostných scén a podobne.. A niekto sa k takému človeku vracia roky. A schádzame sa a rozchádzame.. Ja osobne keď cítim, že niekto nie je pre mňa bezpečný zdrhám doslovne
@anonym_autor Jooj, neboj, tie ktoré to nedokážu pochopiť časom presne si to zažijú na svojej koži. Tiež som kedysi bola toho názoru, ale občas človek sa dostane do situácii, do bodu kedy ani nevie ako a rieši takéto veci. Vzťahy na začiatku nie sú také ako opisuje š, často to príde časom a človek verí, že je to len obdobie. Klesá sebavedomie a chuť meniť život (co na to povedia rodičia, rodina. vysoký vek, chcem dieťa...)
Nesúdiť je základ. Za ďalšie. Zlý vzťah nie je 99% času. Často je to kombinácia skvelých dní s tými úplne na nič. Keď je zle, spomínaš na to pekné. Keď je super, tak zabúdaš na to zlé a berieš to ako nový začiatok. Takto funguje toxicka závislosť. Bonding ktorý ti dodáva extrémne dávky dopaminu a z toho vlastne žiješ. 🙂
@anonym_autor No niektore zeny su na taky styl zvyknute, vacsinou z domu. A sice tym trpia, ale je to zaroven nieco, co aspon trochu poznaju a vedia v tom chodit. Moj svokor bol alkoholik a ked ovdovel, tak sa uz uplne spustil, chodil po sidlisku napity s bezdomovcami. A predsa si aj v tomto stave nasiel novu priatelku a nebola to bezdomovkyna, ale slusna pracujuca pani v jeho veku. Suseda zo sidliska, ktora ho videla s tymi bezdomovcami chodit. Moj muz si bol isty, ze jedine jej musi ist o peniaze (svokor mal vtedy este nie uplne male uspory). Ja som bola ineho nazoru, hned som vytusila, ze to bude zena, ktora uz ma s alkoholikmi skusenosti. Ako sa ukazalo, mala som pravdu. Mala skusenost aj z rodiny, aj z prveho manzelstva. A roky nedokazala od neho ist, hoci sa s nim pravidelne rozchadzala. Az mi rozum zastaval, ked som si napriklad predstavila, ako dlho si hladal partnerku (mna) moj muz, ktory nema ziadnu zavislost a je super partner a ako rychlo si ju vedel najst jeho otec.

@anonym_autor zo strachu ze si nenájdu nikoho iného. Myslia si ze lepsi je akýkoľvek vztah ako ziadny. Niektoré majú uzkostnu vztahovu väzbu, niektoré si myslia ze samé by to nezvládli...dôvody su rôzne nedá sa napisat globálne ze kvôli tomuto