icon

Prečo ženy zahaľujú výstrih pri mužskom kolegovi?

16. máj 2025

Ahojte,

ako chlapa ma zaujima nasledujúca situácia a jej interpretácia:

Predstavte si kanceláriu, kde sedite s kolegyňou. Obliekli ste si šaty s hlbším výstrihom. Do miestnosti vstupi muž. Prišiel vybaviť nejaké papiere. A teraz sa udeje to, že si "inštinktívne" prekryjete alebo poupravite výstrih, tak aby ste sa viac zahalili.

Otázka: Prečo ste si obliekli také šaty, keď mate potom potrebu si ich poťahohať, aby neukazovali tak veľa?
To či to urobite, to inštinktívne zahaľovanie, závisí od toho kto je ten chlap? Urobite to:
a) pri hocijakom chlapovi?
b) pri atraktivnom chlapovi?
c) pri divnom chlapovi, u ktoreho mate pocit, že zíra?

Prečo sa pýtam...proste to ženy robia v mojej pritomnosti, aj keď si myslim, že nečumím. Pre mňa je to tiež neprijemna situácia, keď potrebujem s kolegyňou niečo prebrať a jej výstrih je proste trošku viac ako by mohol/mal.

Robím ja niečo zle, keď maju potrebu si prekryť vystrih, resp. si potahovat šaty? Prečo si potom ten výstrih dávate, keď vám je následne nepríjemná interakcia s mužmi?

vďaka za objasnenie.

Strana
z2
venusa85
17. máj 2025
@doriiis

Lebo nechce vyzerať ako stetka,ktorej kozy vyliezaju von a zároveň robí tak self checking,či je všetko ok a zároveň vie,že si to všimnes.Take je to jednoduché.
A ženy si presne z dvoch dôvodov dávajú takéto oblečenie.Aby muži zirali a kolegyne zavideli

Ja nie som bohyňa, nemám čo ukazovať, ale nezávidím tým, ktoré áno. Ale mne osobne príde nevhodné sa až tak vyzývavo obliekať do práce. Voľný čas ok, pri svojom mužovi, ale medzi cudzích ludi....potom majú často povesť ako napísala
@doriiis
Poznám takú osobne, tá ale ani postavu nemá tip top, iba tie vnady vystavuje na obdiv

anos18
17. máj 2025

Ja som si dala v lete šaty s väčším výstrihom ako zvyčajne nosím, síce prsia nemám veľké, ale výstrih poskytoval pohľad trošku aj na prsia. V lete mi to nevadí, veď ženy mávajú niekedy také výstrihy, že im vidno až do žalúdka. Na ulici som s tým bola ok. Zrazu som sa ocitla na stoličke oproti jednému pánovi (išla som vybavovať) a už mi to bolo veľmi nepríjemné, nie preto, že by čumel, vôbec nie, bol veľmi decentný, no kvôli tomu, že som nechcela, aby si myslel,že ho chcem nejako zvádzať,alebo čo. Bola som veľmi rada,keď sme doriesili veci a vypadla som odtiaľ

renesance80
17. máj 2025
@mamamasama

Milý autor. Normálne? Prepac, ale inak vyzera obycajne tričko s V výstrihom na zene s velkostou A a na zene s velkostou D. Nebudem nosit rolaky len preto, ze mam vacsie prsia a ze sa nad tym nejaky moj kolega pozastavuje az tak, ze o tom potrebuje vecer vypisovat na zenskom fore.

@mamamasama tu ma problem chlap nie zena , aspon vidno co je ich napln žitia

dadis
17. máj 2025

Odpoviem za seba. Ja som typ, co vystrihy vobec nemusi. Teraz som aj trosku pribrala, prsia sa mi dost zvacsili a nerada upriamujem pohlady ludi prave na vystrih. Ale mam par veci, ktore sa mi inak pacia a maju ten vystrih vacsi, nez by sa mi pacilo, tak ked to mam oblecene, tak si ten vystrih podchvilou napravam. Lebo inak je ten vystrih je umiestneny, ked si to rano obleciem a skontrolujem sa v zrkadle a inak, ked clovek si oblieka kabat, nastupi do auta, nejako sa pohybuje - tak obcas skontrolujem, ci neodhalijem az prilis. Urcite neplati rovnica, ze niekomu vystrih poodhalim a inym zakryvam. To vobec. Aj ked sa mi nejaky muz pacil, nikdy som nevytasila vystrih, aby som ho zaujala, ale snazila som sa skor byt dovtipna a smiat sa na jeho vtipoch 🤭😅

lucia13022023
17. máj 2025

Ja mam prsia také akurát, niečo medzi B-C, pevné, guľaté, pekne. Vo výstrihu tie prsia vyzerajú pekne, nie vulgárne. Ale mne sa V vystihy nepáčia, príde mi to lacne, v pomyselnej priečke ich mam na rovnakom mieste ako šortky z ktorých trčí zadok 🤣 proste nevieš ako inak zaujať, dáš si na seba tričko kde ti prsia vytekaju von a kratasy ktoré ti zakryjú štvrť zadku. Za to výstrih na chrbte, odhalený vypracovaný chrbát, to je niečo extrémne sexi.. Alw tak každý sme iní a každému sa páči niečo iné. Ja osobne ak by som mala potrebu si niečo pred niekým zakrývať, nedala by som si to na seba.

lenkalienka321
17. máj 2025

Som žena, ale ani ja týmto ženám nerozumiem. Zrejme ten dôvod nebude mať vysvetlenie v pohlaví😂

autor
17. máj 2025
@renesance80

@mamamasama tu ma problem chlap nie zena , aspon vidno co je ich napln žitia

@renesance80 vonkoncom nie, iba som to chcel pochopiť, či ja robím niečo zlé, či tá dotyčná má zlý pocit, kvôli mne. preto som sa pýtal

autor
17. máj 2025
@januska12323

Stačí keď sa priblblo usmeješ keď sa jej pozrieš pod krk a už sa radšej zakrýva. Alebo len zisťuje či je všetko kde má byť.

@januska12323 to nikdy nerobím.

kendra73
17. máj 2025

Vela krat sa mi stalo,ze sa mi pacili saty,to ale neznamenalo,ze sa chcem pretrcat vystrihom.Zahalovala som sa aj pri zenach,je to u mna take instinktivne.

silvike
17. máj 2025

Pracovala som v kolektive 3/4 zeny 1/4 muzi. Poniektore zienky sa strasne provokativne obliekali, vyslovene vsetko obtiahnute, rici cici vonku, no normalne mi bolo blbo za tych par chlapov, ze ako to oni musia vlastne zvladat, ked sa im tam promenaduju takto odete kocky. Podla mna absolutne to je nevhodne. Zeny ako by uz nevedeli, co so sebou.

domkakvet
17. máj 2025

Nenosim vystrih, ale ked sa stane tak odpoved A.

marca12
17. máj 2025

Ja osobne vystrihy nenosim,neznasam ked mi niekto cumi do vystrihu a nerada na seba putam pozornost. Ak aj mam saty s miernym vystrihom aj tak ho vzdy kontrolujem a potahujem 🤣 mozno,keby vosiel do dveri nejaky sebavedomi maco,tak to nespravi. Ale tym,ze si slusny a galantny mozno nechce posobit lacno pred tebou,tak ho potiahne vyssie.

mikadooo
17. máj 2025

Ja to robím pri sukniach. Krátke sukne nosím veľmi výnimočne a keď mám takú sukňu na sebe, tak často si ju poťahujem dolu, lebo mám pocit, že mi vytŕča pol zadku. (Pritom keď sa pozriem v zrkadle, tak v pohode, je to len môj pocit, aj sa vedome snažím, aby som to nerobila, lebo si uvedomujem, že pôsobím ako trúbka asi). S "chlapmi" to vôbec nesúvisí. Robím to aj pri ženách, aj keď som sama v miestnosti. Si si istý, že dotyčná to robí len pri chlapoch/pri tebe? Podľa mňa to robí, lebo ona si nie je istá, či náhodou nie je vidieť niečo, čo napríklad nemá byť vidieť (krajka podprsenky alebo tak).

julia_romeo
17. máj 2025

Tvoja otazka je uplne logicka a chapem, preco ta to zaujimaa. Predstav si, ze zena si da rano saty s vystrihom – nie preto, ze sa chce niekomu ukazovat, ale preto, ze sa v nich citi dobre, sebavedomo, paci sa sama sebe. Lenye to, ze sa tak obliekla, neznamena, ze jej je prijemne, ked si ju niekto obzera – alebo ked sa tak citi. A niekedy staci aj uplne nevinná situacia, aby zena podvedome zareagovala a trochu si ten vystrih potiahla, prikryla sa, zmenila postoj. Je to reflex, niekedy az obranny mechanizmus, ktory ani nema nic spolocne s tym, co konkretne robis ty.

Ano, velmi casto to zavisi od toho, kto vojde do miestnosti. Niektore zeny to urobia pri kazdom muzovi, niektore len vtedy, ked niekto posobi divne alebo akoby sa prilis pozeral. Aj ked si myslis, ze "necumis", tvoje oci mozno zotrvaju oo sekundu dlhsie, alebo sa v tvojom postoji nieco zmeni – a zena to vyciti. Zeny su na taketo signaly velmi citlive, pretoze ich na to nepriamo pripravuje cely zivot.

Nerobis nic zle. Nie je to tvoja vina. Ale ak si vsimnes, ze sa to deje casto, mozes jemne upravit ocny kontakt – pozerat sa skor na tvar, nie na dekolt, aj ked je vyrazny, a pouzivat profesionalny ton hlasu. Nie preto, ze by si sa mal hanbit, ale preto, ze tym zenam das jasne najavo: nechcem ta obzerat, chcem s tebou riesit pracu. A to je pre vacsinu zien obrovsky rozdiel.

A preco si teda daju vystrih, ked ich potom prikryvaju? Lebo sa chceli citit dobre, atraktivne, zensky – no nie za kazdu cenu a nie pred kazdym. Je to jemna hra medzi sebavedomim, modou a osobnym priestorom. Zena chce rozhodovat o tom, kto a kedy ma k jej telu pristup – aj vizualny. A to si upravi tym malym gestom, ktore hovori: potrebujem si vratit komfort.

Takze ak to zhrniem – nie, ty nerobis chybu. Len mas moznost to spravne citat. A ak chces byt typ chlapa, pri ktorom sa zeny citia prirodzene, nie pozorovane, tak si uz na pol ceste – pretoze si sa na to vobec opytal.

bg92
17. máj 2025

Ja nechapem preco sa vobec nad tymto zamyslas a este zakladas o tomto online diskusie? Cudne. Zien je milion a maju na zahalovanie vystrihu aj milion dovodov. Niektore nechcu, aby tam muzi cumeli, niektore sa zahanbia lebo su v praci a niektore len checkuju ci je to vsetko ok a nic netrci.

demodun
17. máj 2025

Ja nemám rada hlboké výstrihy a práve preto si veľmi vyberám, ktoré šaty si kúpim.
Zvlášť v predchádzajúcej práci som sedela za okienkom a zákazníci stáli oproti mne. Tým pádom mali perfektný výhľad na môj výstrih. A aj keď som nemala oblečené nič vyzývavé (košeľu zapnutú ku krku) predsa im ten pohľad tam zbehol.
Takže ak pri vašom rozhovore sedí, celkom jej rozumiem. Ono to pravdepodobne ani nie je o tebe ale inom kolegovi, ktorý asi čumi 😁 A tak kolegyňa automaticky ten výstrih skontroluje. Podľa mňa, platí A. 😉

sovica
17. máj 2025

...a nad čím by si sa zamýšľal, keby oproti tebe kráčala Zendaya?
https://www.facebook.com/reel/1969297136932705

dahra
17. máj 2025

- ani mladá som nenosila oblečenie, ktoré by niečo odhaľovalo. Pre mňa oblečenie má ukazovať tvár.

vorkola
17. máj 2025
@vorkola

@mamamasama vsak nikto ti nekaze nosit rolaky,tie sa nosia v zime,ale daj si slusne tticko ,ktore ma strih len po krcnu jamku,a vec vyriesena.Kto to ,ktory cert vymyslel ,aby zena chodila do prace s odhalenymi ceckami.je to hnus,dokonca som sa stretla aj v ambulancii a sestricka ,vysoka vobec nie stihla, taky valibuk,,a k tomu este dost odhalene s prsia,ale ozaj dost, No ja som zena ,ako som vstupila do ambulancie,tak mi vyraazila dych,ze som skoro zabudla ,na com som prisla,.Ale moja mudr,taky dobracisko, ze sa ju teda tu sestru boji asi upozornit.Este na ulici to akceptujem aj v nejakej restavracii ako hosta,,ale ako servirku,uz nie, pracovnici vo vsetkych rezortoch by mali byt v praci slusne obleceni..Chlapi su predsa slusnejsi.len si predstavte,ze by mal v robote kratasy na sposob panskych plaviek.a preda ked aj kratase ,ale nevidno nic len kolena

@mamamasama Aha tak to si nenapisala, ze vystrih je v ramci uniformy,tak sa ospravedlnujem,

gov
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2