Prečo ženy zostávajú s nevernými mužmi?
Citala som dnes diskusiu na fb v priznani žien :D a pisala tam jedna zena, ze pozna zenu, ktoru jej chlap opakovane podvadza a ze nechape, ako mu to moze tolerovať. A v komentároch sa velmi casto opakovalo, ze ci ona je ta milenka, ked ju riesi. A ze je dôležité, kde sa ten chlap vracia. To si vazne podvadzane zeny myslia, ze sa k nim ten chlap vracia, lebo su nieco lepsie, ako ta milenka? Teraz myslim z pohladu chlapa. Za mna sa ten chlap vracia preto, lebo je ovela komplikovanejšie riesit rozvod, nasledne striedavku, vyzivne. A naco by to robil, ked ma doma taku zenu, co mu to toleruje, este mu aj navari, uprace, prinasa financie s pocitom, ze ja som tu ta na koni. Ja sama som presla neverou a veru som ten vztah ukoncila a to bol vztah, kde uz bola svadba na spadnutie. Ja by som teda nedokazala zit s chlapom, co chodi za inymi a mala ho este vitat s usmevom a s pocitom, ze vsak sa vzdy vracia ku mne. A kde maju tie zeny zaruku, ze raz da nedoblazni do nejakej a neutecie za nou?
Treba si uvedomiť , že tá žena už nikdy nebude tou čo predtým, zostávajú s ňou deti, o ktoré aj keď je postarané, stále sú s ňou, už nenájde chlapa čo bude cudzie deti milovať ako skutočný, to s nadsadzkou berte, sú aj iné prípady. Len vravím že tie ženy , čo sa rozhodnú to tolerovať, majú už iný život, nie sú ako chlap, ktorý sa len presunie inde
Asi zo vsetkych vyssie vymenovanych dovodov, respektive nemaju sebavedomie alebo maju psychicke problemy…su zeny, ktore si vymyslia, ze milenka je vinna, ten ich je chudacik a vytesnia to a nahovoria si, ze tuto bitku vyhrali kedze s nimi ostal…alebo to paru restartne ich vztah a prezivaju nove medove tyzdne…aj take su;)
Poznam jeden taky pripad, mame ho v rodine. Pravy dovod, preco zena zostava s nevernikom je podla mna cista pohodlnost. Funguju dlhe roky stylom, ze chlap podnika, doma je malo, domacnost je slovo nezname, domov pride iba ked sa potrebuje vyspat, najest alebo ked zrovna nema lepsie plany ako lahnu na gauc a pozriet si film. Zena si vsetko doma 20 rokov riesi sama, chlapa sa uz ani nepytana nazor, len si od neho pyta peniaze ked chce nieco prerobit.
Maju spolu uz takmer dospele dieta a to je ich vyhovorka, preco stale byvaju v spolocnej domacnosti.
Jej sa nechce stahovat, penazi ma dost a ked nie, tak si ich pyta od otca svojho dietata. Kazdy z nich ma svoj zivot, asi aj niekoho ineho (chlap urcite), prehodia par viet do tyzdna a ziju si svoje. Ked im to vyhovuje, je to len a len ich vec..
Kto dnes zaklada tie hlupe temy?
@hankab to je hruza
No, ja poznam aj vztah, kde zena isla s muzom a jeho milenkou dokonca aj na dovolenku. A vraj usudila, ze muza chape, ze je to dobre dievca. Pre mna nepochopitelne, ale na svete existuje fakt vselico. Niektori ludia drzia pri sebe aj tym, ze su vo vnutri v niecom podobni, co u inych nenachadzaju. Hoci to spolocne moze byt aj nejaka trauma a vztah dopadne patologicky a aj sa v nom natrapia, aj tak nechcu byt jeden bez druheho, lebo akoby nikto iny im nie je taky blizky a podobny.
Mam kamosku ktorej manzel neudrzi vrais na uzde a ona hovori ze s nim je koly tomu ze ju zabezpecil aj deti. Ze ona sex nemusi a ze jej muz ma problem s erekciou cize ze sa sors i do par sekund. Ona to vola karma pre tie zeny ktore sa na neho ulakomia ze okrem toho ze mu nohy toztiahli z toho nemohli nic mat za tych par sekund.🤭
@ivik4 mýliš sa.. ja som počas materskej ostala sama, lebo v tehotenstve som odišla od nevernika, s dvomi malými deťmi. A sama som sa postavila na nohy. Nie nemám rodičov. Zomreli v mojom detskom veku. Nie nemám rodinu, nezdedila som majetok a ex mi nič nedal. Mám predsa nejakú hrdosť a vážim si sama seba a keď hajzel si neváži, nebude mať nič. A vieš čo ? Románik mu trval rok, a po dvoch rokoch sa prosíka, že chce, aby sme boli spolu znova. Veľké prd. Už rok sa snaží, ale ja mám hrdosť. Nevážil si rodinu, nebude mať nič. Nezakazujem mu, stretávať sa môže, kedy chce, dobre vychádzame, ale nechcem ho už nikdy. Takže dá sa všetko, len treba chcieť. A neboj, obracala som sa počas materskej, platila som podnájom a všetko sama, ani štát ani nikto mi nepomohol. A to sme aj na dovolenky chodili. Len treba mať v hlave 🙂
vo dvojke sa vsetko taha lahsie.Starsim zenam a zenam so zavazkami sa uz tazsie hlada partner a takmer nikto nechce ostat sam.
Muži sú príšerne leniví na rozvod… môj exmanžel byvzivote žiadosť o rozvod nepodal keby som to neurobila ja 😂
Ja žijem v spoločnej domácnosti s takým. No mýliš sa že by ho niekto vítal s úsmevom, varil mu, pral a upratoval... Nechce sa majetkovo vysporiadať a keďže dom nie je v BSM ale v podielovom v podstate sme vysporiadany a mal by mi vyplatiť polovicu, ale to dosiahnem iba súdne. Bola som za právnikom, môže to trvať aj 10 rokov ak sa nebude chcieť dohodnúť a keďže to nie je BSM musím platiť súdny poplatok ktorý v tomto prípade len aby začalo konanie sa odvíja od ceny nehnuteľností, čiže tisíce. Ďalšia vec je starostlivosť o deti, koľko žien trpí keď odídu od chlapa a ten im robí zle cez deti, móda striedavka ktorú teraz tak radi odklepnu a deti musia ísť s otcom či sa im to páči alebo nie a matka nevie, či sa o deti adekvátne postará, napríklad keď sú choré. Je to čisto praktická vec, radšej miniem peniaze na deti, výlety ako súdne poplatky a odmeny právnikom a deti mám pred očami. Žijem svoj život, mám svoj vzťah. Zo žartu vravím, mám manžela aj milenca, lebo si to môžem dovoliť 🤣
@beata_k presne. Ta zena vie preco je stakym muzom a druheho nic dotoho. Kazdy nech si pozameta pred svojim prahom. Neviem co je toto za dobu. Riesit druhych
@lenadka a takto si zijeme viacere 🤣 👍 a druheho figu do toho. Ja som so svojim zivotom spokojna. Kazdy mame svoj zivot..netvrdim ze islo o.neveru ale.takto nam.to viac vyhovuje a je mi jendo consi druhy mysli
@dankabg nuž nemienim s ním ostať do smrti. Ono to príde tak či tak. Stačí mi vidieť pár praktických zážitkov ako kamoška musí odovzdať deti a malý sa jej s toho zajakava a kašle keď má ísť k otcovi, ten ho v zime vozil na nosiči na bicykli, malému bola hrozna zima, však sedel tam nehybne, brutálnu zápal močových ciest dostal a ešte ho u babky nechceli púšťať na wc, že čo stále behá cikať a on chúďa mal také bolesti, vrátil ho matke už v horúčkach... Vravi mi, ja som s toho vzťahu ušla, unikla, ale moje deti nie....
@dankabg ona sa na druhych mkze z vysoka..... nejake anonymne komentare ju nevyvedu z.miery. mnohe co ju mozno oskalpuju ziju s nevernikom a ani o tom.nevedia😆
Ja poznam pripad, kedy absolutne netusim preco zena s muzom ostala. Ona sebestacna, inteligentna a myslim aj financne dost dobre zabezpecena, on iba zacinal s podnikanim, mali uz jedno dieta a po par rokoch aj druhe. Chodili spolu na rodinne dovolenky, plesy aj ked ona dobre o vsetkom vedela. Casom postavili dom, deti uz su dospele a oni stale hraju “divadlo” pred ostatnymi …
@stormie tak ona to vie preco takto zije a to je podstatne. Nebieme co sa deje za dverami bytu
@personality A čo tak "keď odídeš, zničím ťa", "deti nedostaneš" a podobné vyhrážky... a keď natrafíte na narcista, tak je to úplne celé zle. Niekto neostáva s takým chlapom že chce, ale bohužiaľ že musí...
Zeny ostavaju s nasilnikmi, alkoholikmi, fetakmi, gemblermi, dokonca s pedofilmi... Vsetky tieto veci su horsie ako nevera z hladiska dopadu na rodinu, neveru deti vobec nemusia vnimat, jedine ak sa muz sprava horsie k zene, je napatie. Urcite lepsie, ako ked jej ozraty muz da facku alebo skoncia na ulici, lebo nemaju na najomne. Autorka, to, ze ty by si to netolerovala... By sa uvidelo, keby si mala moznost akurat ist iba pod most alebo ostat... Plus zeny si nahovaraju vela veci, vsak sa vrati k nej vzdy, je to len sex, takze ju miluje urcite.
@ibatanecnica jasne ze ona to vie, to vie kazda zena ktora s takym ostava. Mne to hlava neberie, hlavne ked ho mohla poslat kade lahsie, nemusela riesit kam pojde ani ci to financne zvladne a este si prida druhe dieta s nim …
A ty kde máš záruku, že nekláti nejakú rajdu od susedov? Žiadna si nemôže byť istá...prízvukujem, že žiadna! Isté si môžeme byť len smrťou😝

...ja som tak tiež žila niekoľko rokov. Samozrejme ten vzťah už nefunguje medzi mužom a ženou ale ako rodina sa fungovať dá. Medzi nami neboli hádky, ani nejaké neúctivé správanie, trávili sme aj veľa času spolu. Má to aj veľa výhod pre ženu, zabezpečenie, pomoc,... . Nevedela som si predstaviť život s troma malými deťmi sama, ani to že hodím za hlavu toľké spoločne roky ktoré boli dobre. Ale keď už došlo k tomu že sme sa definitívne rozdelili (po 25 rokoch) tak až vtedy mi došlo ako je mi omnoho lepšie samej s deťmi, že všetko sa zvláda dokonca lepšie, všetko funguje, peniaze nechýbajú, žiaden stres a potlacovany hnev a mnoho otázok a neistota, žiadne prispôsobovanie sa. Nemenila by som už. Vedieť že to bude takto spravím to omnoho skôr. Ale to nik nevie, každý má rešpekt pred novou situáciou, ktorá môže na prvý pohľad vyzerať dosť náročne na zvládnutie po každej stránke. Ostať sama s troma deťmi a vedieť ich zabezpečiť a aj seba spraviť šťastnou a venovať sa aj sebe aj domácnosti aj deťom aj všetkému okolo nie je ľahké. Žena čo si tým neprešla si to ťažko vie celé správne predstaviť. Opustiť chlapa s ktorým má nič nespája je ľahké. Opustiť chlapa s ktorým ma spája strašne veľa aj pekného, zážitky, celé roky spoločného života, deti, majetky, hypotéky, príbuzní, aj vzdialenejšia rodina, priatelia,... to je veľmi ťažké. Ťažké to je aj pre toho čo podvádza aj pre toho čo je podvádzany. S teraz už ex si voláme a píšeme každý deň, vieme o všetkom dôležitom v našich životoch, v rámci možností si pomáhame, lebo je ťažké zničiť len tak úplne všetko.