Predali ste niekedy darček od rodiny?
ahojte predali ste niekedy darcek od rodiny? minuly rok som dostal tablet, kt mi ale vobec nevyhovuje a premyslam ze ho predama kupim si za to notebook, kt ovela viac potrebujem.
Pokojne tak sprav.
@cimage tak je to rodina a maju viac penazi ako my, tak nim asi to moc nerobi problem. Aj rodicia mi povedali ze mozem urobit tak a kupit si notebook, sle citim sa za to nejak zle
Lepsie by si sa citil keby ti to doma lezalo nevyuzite? Zober to tak, ze ti dali peniaze a ty si kupis co potrebujes.
Ano, predala som detsku jedalensku stolicku co mi mama kupila a kupila som potom sportovy kocik 😉
@marca12 ucta neucta naco mu je ked ho nevyuzije
Jasne! Vobec by som s tym nemala problem.a ak by sa darca spytal,normalne by som mu to aj povedala.presne ako to tu popisujes...
Normalne bez problemu,ze: nevyhovuje mi tbl.,sorry,predal som ho-dolozil som si a kupil pc.no ale to som ja! Od isteho casu idem so vsetkym na rovinu.ak s tym ma darca problem,je to jeho problem.apple je fakt drahy ,mal sa darca spytat,ci by ta taky dar vobec potesil.to je moj nazor
pravidelne predavam dary, nebudem doma skladovat, co nevyuzijem
bazos je plny inzeratov typu “ nevhodny darcek” …takze su ludia ktori predavaju…sam/sama musis vediet
Vy ste riadne trúbky tie co mate začiatočné komenty ze je to neucta a neviem co. Keď jej to darovali tak to patrí jej a môže si s tým robiť čo chce. Fakt sa troska zamyslite pred tým než niečo napíšete. To ako keby vám napr otec daruje traktor, ale vy ste chceli auto. Tak teraz akože traktor vám bude stáť na dvore len tak lebo je neucta ho predať.. Jasne ze ho buď vymením za auto alebo predám a za peniaze kúpim auto
Ked rodina nerešpektuje jasné, 25 dostal drahu vlakovu, 26 uz bola predana, a kupili sme do serie most lego. Co predam reciprocne za to kupim to co sme chceli. Haraburd je plny dom
jasne, urob to čo tebe vyhovuje.
Najprv by som sa zamyslela, že od koho som dostala taký myslím si že tablet apple air je dosť cenný dar, taký dar dostávam zväčša od veľmi blízkych ľudí, tak by som hneď zvážila komunikáciu o vrátení tohto daru, resp. tovaru do obchodu za možnosť, že si vyberiem niečo iné. Takto keď je ten dar už používaný, tak by som zvážila jeho predaj, ale zrejme by som sa cítila dosť divne, hlavne keby sa ma ten obdarujúci opýtal, že ako slúži tablet? noo čo odpovieš? ta predal som ho, lebo ho nepotrebujem? tak? Rozumné vyspelé riešenie bolo to čo som napísala na začiatku. Teraz je to dosť blbá situácia. Ale pre prípad, že ten dar si dostal od niekeho vzdialeného, ktorého osobne nestretávaš bežne, tak by som predala a kúpila to čo potrebujem, toľko k tomu.
Úplne v pohode ,hádam to nebudeš doma skladovať, a ak by sa ta aj niekto na dar pýtal tak povieš ,ze si ho vymenila za notebook, ktorý vyuzijes viac.Nie sme povinní používať veci, ktoré nám niekto dá.Ja malé veci darujem ďalej a väčšie kľudne predám
vobec by som si to nevycitala, hlavne ked to nepredas a nekupis si za to napr. bicykel, ale len inu verziu toho daru
dlho som bola taka, ze nie, ze by ma to mrzelo, ale ked dostavas darceky, ktore su ti k nicomu a len ti zaberaju miesto, tak naco mat take nieco doma. Pride mi to zbytocne.
podla mna ak ti nevyhovuje a potrebujes nieco ine tak preco nie. niekedy clovek dostane darceky, ktore proste nedokaze vyuzit a len mu doma zavadzaju a chatraju, tak ak najdu vyuzitie u niekoho ineho, tak proste preco nie. je to predsa tvoja vec, co s nim spravis
Ak je to niečo čo ozaj nepotrebujem tak to darujem alebo predám. Ja som za to, aby si dospelí povedali aký darček chcú. Ja sa tiež pýtam väčšinou. Napr som podostavala kopec gýčov z dovoleniek väčšina skončila v koši. Kozmetiku apod darujem ked nevyužijem alebo predám
Ja by som sa spytala toho, kto mi to daroval, ze ci mu nevadi, ked to vymenim za nieco podobne.
Ved tablet sa pravdapodobne este da vratit, ked ti kupovali novy.
Jasné, bežne sa zbavujem vecí, ktoré nevyužívam a je jedno, či som si to sama kúpila alebo to bol dar. Ak je to hodnotné/v dobrom stave, tak predám. Ak je to lacnejšia vec, používaná, darujem. Dokonca sa mi stalo, že som si niečo pre deti alebo seba vypýtala a časom som zistila, že to vôbec nevyužívame. Určite je lepšie predať a kúpiť niečo potrebnejšie, než skladovať pár rokov a potom vyhodiť.
Kludne by som to predala alebo niekomu dala. Hadam to nebudem 30rokiv prekladat a obchadzat ked to moze niekto vyuzit.
Zo začiatku mi to bolo tiež blbé ...ale keďže sa mi doma hromadili veci, ktoré nevyužijem tak som s tým začala a neľutujem....niečo predám, niečo darujem a mám pokoj....a ako som nedávno zistila, moja sestra to robí so všetkým čo dostane...
Úplne bežne posúvam tzv.”putovné” darčeky😇
Nemaj výčitky. Nepýtali sa ťa, či by si chcel tablet. Povedal by si im, že radšej NTB. Tablet predaj a kúp si čo potrebuješ. Ak by si ho mal v šuflíku, nevyužitý, nemali by radosť, že ho nevyužívaš.
Jasne normálne predávam veci ktoré kúpia keď ich nepotrebuje... Ja sama keď idem niečo kupovať tak sa pýtam kto co chce aby som nekupila zbytočnosť... A ked mne niekto kupi to co nepotrebujem alebo mam tak to predam a kupim si co chcem alebo odložím peniaze detom

ak by som si bola fakt ze ista, ze tu danu vec ozaj nevyuzijem, tak by som s tym asi nemala problem. teba to preco trapi? 😀 ale potom ak sa ta na to niekto spyta, to uz je horsie, neviem ako by si sa z toho vykecala nejak rozumne 😀