Prehnala som to?
Ahojte..surne sa potrebujem vyrozpravat a precitat si ine nazory lebo ma slahne uz asi..Tak minuly tyzden oslavovala moja dcerka 6 narodeniny oslavu som jej chystala dlho nakolko sme pozyvali aj deticky so skolky kedze sa tento rok so skolkou lucia a vela jej spoluziakov pojde na inu ZS ako nasa..vsetko prebiehalo super bola vyzdoba torta zabava baloniky az do chvile kym neprisla svagrina (muzova sestra) s 3,5 rocnym synom a muzom.Svagrinin syn je od malicke velmi narocne dieta ale cca od 2 rokov je agresivny rozmaznany a podla mna nezvladatelny. Takze oslava prebiehala super nasledne sa tam objavili oni s malym a od tej chvile bol koniec..samozrejme maly hned vsetko nicit do vsetkeho kopat robit zle detom a podobne hned ako nedostal co chcel..svagrina so svagrom sa zo zaciatku pokusali ho usmernit potom to uz ale vzdali..ja som nerobila nic len chodila za nim napravovala po nom to co znicil..proste tato oslava bola pre malú velmi dolezita..my s muzom sme si dali na nej zalezat...a chceli sme aby malá mala vsetko tip top..dcerka sa vzdy najviac tesi na tortu tento rok som jej vybrala temu wednesday ..torta krásna vysperkovana..synovec sa po cca hodine neustale ničenia behania a kricania na chvilu ukludnil ..ja spotena znicena co som za nim behala a davala pozor..tak sme usudili ze je cas na tortu uz aj deti sa pytali ze kedy bude torta..doniesla som teda tortu na podnose vonku k detom ze ideme sfuknut sviecky a nakrajat..synovec hned prisiel ze chce zjest postavicku co bola uplne hore..tak som mu vysvetlila ze najskor nakrajame torticku potom moze spapat ak rodicia dovolia..otocila som sa ze idem pre tanierky..vtedy chytil amok z celej sily do torty sotil ..ta spadla na zem a rozcapila sa..pribehl k nej ešte do nej kopol zobral postavicku co chcel predtym zjest a bezal rychlo prec..vsetci sme ostali sokovani pozerat..dcerka uz slzy v ociach..baby ja som to v tedy nevydrzala a navrieskala som na svagrinu nech si zoberu toho fagana a idu s nim preco lebo to zle dopadne..viem ze som reagovala neprimearne ale fakt do mna vtedy take jedy..lebo to nebolo prvykrat co nam nieco znicil..a proste uz sa to nakopilo..svagrovci zobrali maleho naruky sadli do auta od vtedy sa nam vyhybaju co chapem..a teraz ma to mrzi uz som aj svagrine pisala ze som nemala tak vyletiet ale ze proste nam bolo luto tej torty hlavne ked viem ako sa na nu mala tesila ale nic neodpisuje a nereaguje..
A ako sa rodicia toho spratka zatvarili, ked znicil tortu? Ja na ich mieste by som sa ponukla, ze skodu za tortu nahradim, alebo objednam novu s rovnakym motivom. A kludne aj o 2 tyzdne si moze dcerka rozkrajat vytuzenu tortu...skor oni by Ta mali kontaktovat a navrhovat riesenie.
suhlasim ze s amali ospravedlnit oni .. ty si sa uz a viac netreba -hold kamaratky uz nebudete a myslim,ze ani na ziadnu oslavu uz ani nebudu chciet prist-tak to mam aspon poriesene do buducnosti .. svokre sa ospravedln a povedz ze ta to mrzi ze to tak vyhrotilo,ale ako matka si budes chranit dieta a 2 znicene oslavy za sebou uz boli dost
Na mieste svagrinej by som dala urobiť novú rovnakú tortu a prišla s obrovským ospravedlnením. Je mi to ľúto, a chápem ta.
@elenita no isli mu akoze vynadat ale ja som v tej chvili stratila nervy a som jej povedala ze nech si ho hned beru prec lebo to zle dopadne..ze uz mam toho jeho vycinania plne zuby..tak oni bez slova ho zobrali nalozili do auta a odisli prec
Tiež mame len byť veľký ale byť a keď sme robili jeden rok oslavu s toľkými deťmi som si prenajala sálu kde chodí dcéra na balet. Učiteľka im ešte k spravila program. Jasne nebolo to zadarmo ale nikto nič nezničil, a nebolo treba ani upratovať. Za tie peniaze to stalo.
Ale tak vy mate tiež aspoň poučenie do buducna
Asi ma nejakú diagnózu. Dieťa to robí pre niečo. On asi nevie ze je to zlé. Keď viem ze mam také dieta som mu zadkom. Je fajn ze si sa ospravedlnila lebo kričať si mala na nich ze nedali pozor. Ale je rád aj na nich. Mali bi ti ju zaplatiť a neuražat sa.A radšej nech je zlé v rodine ale nepozvala bi som ich. Až keď budete sami snimi.
svokrovci co na to?
inac toto nie je koniec sveta. raz sa na tom zasmejete snad
Divím sa, že tu veľa ľudí vraví, že si mala predvídať, nevolať ich, alebo že ste to mali čakať a podobne. Dokelu ale to dieťa má rodičov, tak nech si ho strážia, je to ich dieťa, ich zodpovednosť a oni ho majú strážiť a korigovať jeho správanie. Hanbila by som sa ako pes na švagrininom mieste, ale teda moje deti by nikdy takýto randál neurobili, vždy som si za deťmi poctivo behala ja+manžel. Úplne chápem, že ti rupli nervy, mne by asi tiež.
Mám 3 deti, ale cítila by som sa blbo, aby mi na oslave dával niekto iný na ne pozor. V prvom rade nechápem rodičov, že nechajú teba, rodiča oslávenkyne, ktorá rieši kopu iných vecí a ma svoje deti, aby si sa im starala o ich dieťa a behala za ním, to je ich povinnosť ustriehnuť si vlastne dieťa, to kde boli celý čas, majú jedno a nedokážu si ho ustriehnuť? Navyše, keď vedia, že je problémový? Skôr oni by sa mali hanbit a požiadala by som ich, aby mi tortu preplatili, kedže oni ako rodicia nemali záujem si ustriehnuť dieťa a ešte ty si mu tam vysvetľovala, že si nemôže zobrať postavičku, to mali robiť oni, nie ty. Žiaľ, možno, keď im pošleš účet za tortu sa spamätajú, že nevychovavat si vlastne dieťa aj niečo stojí.
Reagovala by som podobne, ale este ovela skôr. Povedala by som svagrinej nech si ho ukludni a dava na neho pozor alebo nech ide prec.
Skutocne mas jasny argument do buducna - kedze vam znicil dve oslavy (aj ked teda ani dva a ani trojrocne dieta este nie je plnne zodpovedne za svoje konanie) - tak proste najblizsia oslava bude bez nich a kazda dalsia, kym sa maly unormalni. A ano verim, ze sa unormalni, nie je ani prve ani posledne silno temperamentne jedujuce ci niciace dieta v tomto veku, 9/10 ziadnu diagnozu nema, len to chce pevne nervy a pravidla, aby s toho vyrastli... to je na svagrovcoch, ale ver mi oni to s nim maju vsetko, len nie jednoduche a urcite sa snazia, aj ked efekt este celkom mizerny... ked ma clovek take dieta (a ano mam podobne dieta, teda v tom veku bol des bes) tak som od neho na pol metra a nie dalej... verim, ze prave na rodinnej oslave rodicia popustili - lebo vsak stryko, teda, babka, dedko, "niekto" na neho dozrie a my si dame kavu, nuz velmi zle to odhadli.
Tvoja reakcia uplne adekvatna. Ja by som zareagovala uplne rovnako. Tlieskam ti. Nech s nim idu dakam na vysetrenie, mozno ich prave tato situacia donuti sa nad spravanim ich syna zamysliet. A nevyse taka torta nie je vobec lacna. Mali sme jednoposchodovu a platila som 85€. Takze uplne v pohode bud
Ja ta uplne chapem. A ak sa ma niekto ospravedlnit, tak oni vam. Urcite nie ty im.
@buba183 ja som tiež presvedčená, že normálne dieta sa takto nespráva. Bud diagnózu ma.dieta, alebo jeho rodicia
Nemala si sa jej ospravedlňovať, teraz je na koni a bude urazená ešte viac, lebo ty si tá, ktorá ako keby priznala chybu. Ty si si mala užívať oslavu a nie riešiť rozmaznané ( pre fanynky nevýchovy - hyperaktívne ) dieťa. Torty sú drahé, to by mali tiež preplatiť, ja byť nimi tak sa hanbím.
Ako po pravde ziram na komentare : prenakmi si priestor, nepozvi ho atd. Halooo to kde sme? Ak rodicia vedia ze maju nezvladnutelne dieta bud som mu za zadkom ale sa ospravedlnim ze neprideme lebo jeho reakcie su nepredvidatelne. Autorka ma svokrovcov s domom, zahradou a detskym ,, rajom,,(preliezky, smykalka) a ma si prenajimat priestor? Ako nehnevajte sa na mna to nemyslite vazne, mali naklady na tortu balony obcerstvenie , tak podme si este komplikovat zivot kvoli synovcovi? Reakcia bola mozno cez ale vobec sa necudujem. On to neurobil nahodou, nechtiac, nebola to nehoda ale umysel. tortu by ti mali zaplatit alebo prist k vam aj s hoc malou nahradnou tortou a dat ju dcere s ospravedlnenim, ze jej syn znicil tortu.
Ja skor trosku nechapem.....ZE"""aj oslavu pred rokom nam znicil..on je proste taky typ dietata len ist a ničit ..a robit zle..to co nam uz doma porozbijal a ponicil ked prisli k nam na navstevu to nejdem ani rozpisovat.."""Predvidavost nic?...
Ja som dávala robiť len jednoposchodovú, stredná veľkosť a 60€. Keď im dáš preplatiť tortu, na budúce si rozmyslia či budú neustále takí benevoletní, alebo si dajú na dieťa pozor oni sami a budú mu radšej za zadkom.
@viera
Ale toto je chyba rodičov, vedia aké majú dieťa a nechajú ho tak? To oni majú v prvom rade predvídať a venovať sa mu. Či je dieťa s diagnózou alebo bez, aby som ho strelila zakazdym niekomu na starosť a ja sa vzdialim? Ja by som nabudúce skôr okríkla rodičov či zase očakávajú, že im budem ja dieťa vychovávať, maju dieťa, maju sa starať.
Nabuduce nerob oslavu u svokry. Urcite su u vás v okoli nejaké detské centra kde sa dá prenajať priestor.
Dobre si urobila. Ked vedia, ze je nezvladnutelny, tak nech ho maju stale pod dozorom, alebo nechodia s nim medzi ine deti.
Na rodičov by som bola velmi nahnevana, pretoze oni si maju striehnut na syna. Pravdepodobne by som takto nevybehla, ale velmi velmi zle by som to brala, asi prve co by som povedala, ze ci naozaj nevedia dohliadnuť na svoje male dieta na tu chvilu co si isla pre taniere. Bolo by mi to ľúto určite . Kym boli deti take malé, stale som im bola za zadkom hocikde kde sme boli a predvidala som ja ako rodic. Svagrovci by sa prave mali spamätať a po tejto situacii davat viac pozor na syna, nie ze oni to vzdaju kokos.
@buba183
@simona20201309 diagnóza rozmaznané nevychovane decko.
@katkami123 Prepac ale volali ich na oslavu? Nie je oslava o tom, ze tie deti sa tam maju zabavit a zahrat? Vedela, ze aky je? Ze ako vysla minulorocna oslava?Ze ako sa sprava? Tak uz podla tohoto sa zariadim...
To ze rodicia synovca nechali dieta bez dozoru je zle. To je jasne.
Ale aj velmi zla reakcia od teba. Cely cas nic nepovies, len sa viac a viac stresujes a hnevas a potom to nechas nekontrolovatelne vybuchnut a vrieskas ako to 3 rocne dieta.
Precitaj si po sebe ten uvodny prispevok. Od prveho momentu si vedela ze synovec bude robit problemy a nic si nepovedala. Nic si nepovedala ani v momente ked sa rodicia na neho vykaslali. Preco? Ty sa rada rozculujes nad tym aky je on nevychovany a tak si radsej za nim behala a nechala ten hnev rast a rast.
Uz na zaciatku ked sa na neho rodicia vykaslali si sa mala ozvat. Alebo neskor ako si ho nahanala. Nikde ani slovko od teba ze si ziadala jeho rodicov aby sa o neho postarali.
Tiez mi je cudne ze si len tak odisla od 3.5 rocneho o ktorom vies ze je nezvladnutelny a ktoremu si akurat zakazala sa dotknut figurky na torte, ktoru on chcel zjest. Ved to bolo jasne ze sa bud pokusi tu figurku dostat, alebo dostane amok.
Nauc sa respektovat svoje vlastne hranice a ako spravne ich nastavit. Lebo ty ich vobec nastavene nemas a to je tvoja chyba.
@viera
Mame susedu, ktorá ma chlapca s autizmom, do toho silná hyperaktivita na ktorú berie lieky a problémy so sluchom a zakazdym jeho oslava zatiaľ prebehla úplne hladko. Takze písať, aby s ním nikam nechodili nie je riešenie, všetko sa odvíja od rodiča. Suseda je síce chlapcovi neustále za zadkom, predvída, ale aspoň sa nedejú potom takéto veci, keď odbehla, poprosila priamo niekoho iného z rodiny, nech na chlapca dozrie, pripadne mu zapla telku na tu chvíľu a naozaj nebol žiaden problém. Takze tu aj nech je diagnoza, chybou sú rodicia, ktorí sú benevolentní.
@andreatytler to nemyslíš vážne, že ešte autorka je na chybe, že si dovolila odísť od 3 ročného cudzieho decka (myslím tým nie vlastného). Ustriehnuť ho mali v prvom rade rodičia.
Chyba na oboch stranach. Tvoja ze si ich volala kex vies aky je a rodicia ho nevedia spacifikovat. Ked uz si ich mala zavolat pri konci oslavy, alebo pre rodinu zvlast oslavu. Ich, ze si nepostrazili decko a reakcia mrtvy chrobak je tiez trapna. Clovek ma starost obsluhovat hosti, nie nahanat cudzie decko.
Švagriná a jej muž by sa mali ospravedlniť tebe! A nie, že ty im. Tiež by som vybuchla. A nie, nemuseli ste ich pozvať, ani keď bola oslava u svokrovcov. Bolo treba povedať, že je to oslava pre deti zo škôlky a pre dcérkiných rovesníkov, oveľa mladší chlapec tam nemá čo robiť. Hlavne, keď už vám zničil oslavu minulý rok. Ale keď už tam bol, mali naňho dať pozor jeho rodičia.
Ináč, urobila si chybu aj v tom, že si mu povedala, že potom môže spapať tú postavičku. No nie, nemôže. Torta je tvojej dcérky, postavička patrí jej. Všetci mu ustupujete a takto to potom dopadá.

Nechaj ich vychladnut, Aj seba. Potom v klude oznam, ze uz ich nebudes nikam volat ak si nebudu dieta strazit. Moj bol tiez dost neposedny ako maly, ale takuto spust by som ho robit nenechala. Co robili za ten cas jeho rodicia? Mali na neho davat pozor a ak je uplne nezvladnutelny smer psycholog.