icon

Prekážka vo vzťahu: Ženy bez auta a muži

14. jan 2025

Ahojte, v poslednej dobe počúvam,že muži nechcú ženu bez auta. Tak mna zaujíma váš názor. Nedávno sme sa o tom rozpravali s kamoškami že žijeme v Ba a nepotrebujeme auto lebo máme všetko každá kúsok od bytu. Bývame každá sama vo svojom byte, vela cestujeme,sme samostatné, ale poslednú dobu máme pocit ako keby bola prekážka vo vzťahu to že nemáme svoje auto. Mám čerstvú skúsenosť z rande kde sa muž čudoval že nemám auto. Tak som mu rovno povedala že sa viem dostať hocikde aj bez auta a vyhovuje mi to viac aj keď šoférak mam… ako to vidíte vy? Mám pocit že kedysi to tak nebolo, bývali priateľ nemal problém prísť ku mne alebo pre mňa aj 30km, teraz sú muži pohodlný alebo neviem …

Strana
z2
simona1998
14. jan 2025

100ludi 100 chuti . Ja si neviem predstaviť žiť bez autá .. nemusím sa nikomu/nicomu prispôsobovať . Keď mám chuť niekam ísť sadnem do autá a idem . Nemusím pozerať autobusy ,spoje , ako mi idú /ci vôbec idú . Pre mňa je auto veľké uľahčenie 🙂teraz je taká doba , že to berie každý ako samozrejmosť

marsmykkok
14. jan 2025

Tak ja bývam momentálne v "diere" kde auto treba a mám. Ale keby bývam vo veľkom meste alebo v nejakej obci veľkej kde stoja vlaky-aj rýchliky a sú spoje na každú stranu tak som akurát minule rozmýšlala, že auto by som oželela, je to len riadny žrút peňazí. A myslím, že aj k tomu spejeme, ľudom sa tie vraky 20 ročné a viac rozpadnú a nové autá sú dnes veľmi drahé a rovnako aj jazdené, už nekúpiš za 9000 eur fungl nové auto alebo za 1000 eur pojazdné auto o ktoré bolo dobré starané ako to bolo pár rokov dozadu.

majamat
14. jan 2025

ja som si zvykla zit bez auta a keby sa vozim stale autom, tak neviem kolko kg by som uz mala. snazim sa chodit vela peso, elbo mam tendenciu priberat.
moji rodicia auto nemali, preto som bola na to zvyknuta, zila som v meste a ani MHD som takmer nepouzivala. este aj na tie okrajove casti, pripadne do nedalekeho mesta som chodila cato peso a aj teraz chodim.
teraz byvam v obci a casto idem busom, vystupim niekedy o zastavku skor a opat peso.
a teda auto amme,a le to pouziva skor mm. mne absolutne auto nechyba. len vynimocne ho potrebujeme.
ked uz o to ide, je to aj kopec starosti. auto treba udrziavat, oparvovat, riesit poistku a pod.

kavasmliekom
14. jan 2025

Soferak 🙈
Ja nemám ani vodičak a už mám druhého manžela, ani jeden nemal na mňa takú požiadavku.
A to bývam v dedine, kde by sa hodilo auto, ale ja radšej pôjdem na bicykli, ako mať strach v očiach za volantom. Takého muža by som poslala do výfuku 😅

simsalabim
14. jan 2025

Auto som ocenila az pri detoch. Lekari, aktivity, kamaratky. Po materskej odniest dieta, praca, nakupit, vyzdvihnut dieta, domov. Niekedy s lekarom pomedzi to. A neskor k tomu aj kruzky. Vsetko mi to urychlilo a zjednodusilo.

mirola
14. jan 2025

no ja auto mam a napriek tomu, ze sa bezne pohybujem v radiuse do 10 km si neviem predstavit, ze by som chodila MHD. Ale z druhej strany mala som taky polovztah, ktory trval 8 mesiacov a on auto nemal. Mne to teda velmi vadilo, lebo som mu musela robit taxikara.. liezlo mi to na nervy.

ivik4
14. jan 2025

Fuha tak s tymto som sa teda fakt este nestretla. My mame sice 2 auta ale ja chodim 90% pesi kedze byvam v centre a vsetko mam po ruke.
Tak veeeeelmi vela ludi je pohodlnych a neprejdu ani 5min pesi.. preto sa mozno cudoval jak teliatko. A samozrejme vsetko zalezi na tom kde byvas

pribinak
14. jan 2025

Píšeš že muži sú pohodlní ….to iste mizu napísať muži o ženách

Prísť po teba 30 km, ok potom spat, to je 60 km, ale auto potrebuje benzínu, to sú náklady, hociktorý muž si môže povedať, ok, teraz mech príde ona

tiezjedna
14. jan 2025

Autá mám od 18, rovnako ako vodičák. Ale nikdy som sa nestretla s tým, že by sa o to muž vôbec zaujímal... to kde si ulovila?

letfenixa
14. jan 2025

@pribinak také dvojtvarne, že? Nemá problém chodiť spojmi, ale očakáva, že muž za ňou bude autom chodiť.

jesenzima
14. jan 2025

Nikdy som nič také nepočula 🤷

melanta
14. jan 2025

Ja som Bratislavčanka a vždy som potrebovala auto. Bratislavská MHD je podľa mňa tragédia. Vždy som veľa cestovala, to je tiež autom oveľa komfortnejšie. Ale nikdy som sa nestretla s týmto názorom, o ktorom píšeš.

Ale autorka, kakáš si do úst (napísala som to slušne). Chceš, aby chlap chápal, že nemáš auto. Ale aby pre teba priateľ prišiel 30 km a potom išiel 30 km naspäť autom, to považuješ za samozrejmé. Máš dvojaký meter.

mandzula
14. jan 2025

Esteze mam "staromodneho" chlapa, ktory si na mne ceni ine veci, ako krutenie volantom.

zuzubb007
14. jan 2025

Veď keď ti to tak vyhovuje nemusíš mať auto, za mňa bez auta byť je strašné, ale to človek pochopí, až keď šoféruje denne, tie zbytočne straty času, niesi na nikoho odkázaná, prídi, odvez, zavez, vezmem sa a idem, hlavne keď človek má dieťa, neviem si predstaviť chodiť busmi s chorými deťmi atď., poznám aj takú babu čo vraví, že vodičák by spravil každý a šoférovať vie aj debil a doteraz si nespravila vodičák tak aspon nerozprávam, keď neviem, ale s tým musí byť človek vysporiadaný nemyslím si, že chlapi to tak riešia, pokiaľ od nich žena neočakáva prídi vtedy tam a tam, ak nechceš od chlapa taxikára myslím, že s tým bude každý v pohode, ale vodičák je dnes nutnosť za mňa

ina2405
14. jan 2025

Nikdy som to nepociťovala ako prekážku, auto ani vodičský som nemala. Ja mám paniku v aute sedieť, nieto ešte šoférovať. Takže nemám vodičský, auto máme a šoférujú manžel a syn.

madeincssr
14. jan 2025

Nie, dovod na odmietanie potencialnej partnerky to u rozumneho muza nie je. Ale z pohladu zeny (jej samostatnosti a napr. aj moznosti vypomoct ako vodic na dovolenkovych strekach) je dobre mat vodicak a naucit sa (dobre, bez strachu) jazdit, ak je to len trocha mozne (idealne za mlada). Ale chapem, ze bez auta (v rodine ci v praci) sa to tazsie realizuje.
Otazne je, ako je to naopak (tu na MK sa nerovnaky meter pouziva velmi casto).

thereisabear
14. jan 2025

Možno zmeníš názor keď prídu deti. Ja som tiež ako bezdetná, v meste bývajúca, auto nemala. Po presťahovaní a deťoch už iná možnosť nebola. Ani u muža by mi to "neprešlo".

dkethe
14. jan 2025

Ja mam radsej bicykel nez auto, aj volim bicykel vzdy ked sa da.
Ale napr mam znamych, kde mama nesoferuje a neziju na 1km2. 4* v tyzdni rozvaza po kruzkoch vylucne otec. Nakupy robi otec. K dr s chorobami musi otec.

Ak je clovek sam, ok, ale pri fungovani rodiny treba byt pojazdny

mistymay33
14. jan 2025

Je rozdiel nemať auto a ke rozdiel nemať vodičský preukaz. Ty nemas asi ani jedno a mozno nad tym sa chlapi čudujú. Ja zijem v Ba, tiez tu mam celkom slušnú sieť MHD takze chapem, ze auto nepotrebujes. Ale byt bez vodičáku by som nemohla. Najmä ak mas deti, presúvanie medzi školou, kruzkami, lekármi je ovela jednoduchsie… a to nehovorim o tom, ze snad v kazdej praci sa iz vyžaduje vlastniť vodičský preukaz.

autor
14. jan 2025

@mistymay33 vodičský mám aj to tam je napísané

simca06022011
14. jan 2025

Myslim, ze je to ok, a ak chlapa odradi nieco take ako "nemas auto", tak nestoji ani za povsimnutie... su tu tieto temy teraz casto = chodit vsade atuom, nie je nutnost. Ty mas na to jednoduchy argument : Ked budem potrebovat auto, kupim si. Vodicak mas, a na co zivit auto, ak by malo iba zavadzat na parkovisku a "zrat peniaze" ? To si malokto uvedomi, ze za trooosku nepohodlia (hej previezt sa, trochu nad logistikou porozmyslat, zavolat taxik) je aj kopa pohodlia (nehladat parkovanie na kazdom kroku, neriesit problemy s autom a usetrit kopu penazi :D)

@dkethe ale to je neschopnost trosku tej zeny, ja nesoferujem a nikdy nas polovicka nikam nenosila, nikdy nechodil s dcerou k dr ani nic... do mesta to mam 10km :D ano, kedysi som bola v centre a vsetko co by kamenom dohodil, keby nie, tak ten vodicak mam a soferujem... proste ak treba = tak treba. Nebolo treba a stale nie je treba + teraz mam aj ine dovody preco nie. Ale da sa v pohode aj bez toho.

ina2405
14. jan 2025

Inak ani môj chlap nemal auto keď sme sa dali dokopy a ani mi nenapadlo to riešiť...auto si zaobstaral v deň, keď sme spolu začali žiť.

betulinka1
14. jan 2025

Vidím to tak, že ak s tým má potenciálny frajer problém, tak by som s ním nestrácala cas. V mestách ako je BA, PRaha atď. je úplne bežné nemať auto a aj keď ho majú, tak je odstavené a využívajú ho iba na dovolenky a výlety mimo mesta. Koľko takto poznám ľudí, že radšej ide električkou a nestojí v zápchach + problém zaparkovať. Ty si slobodná, nemáš deti, pracujes v meste a v BA auto naozaj nepotrebujes. Radsej peniaze využiť na cestovanie ako za auto. Súhlasím s tvojou vetou, že chlapi sú pohodlní. Ideálne aby žena zarábala toľko čo on, všetko platila na polovicu aj počas materskej a rodičovskej, všade vedela prísť sama a všetko si vybaviť sama, nech sa urobí aj sama a ja chlap budem spokojný. 😂 Ale naštastie sú aj normálny chlapi ešte.

veltraud
14. jan 2025

som tiez z bratislavy, dlhe roky som vyuzivala auto (sluzobne). Aktualne sluzobne nemam. Rozmyslala som, ci si kupim vlastne sukromne auto. A nekupila. Jedno auto mame, vyuziva ho najma muz. Okrem nakladov s autom je problem s parkovanim. Autom z domu do prace mi to trva cca 15 min, MHD cca 25. Za mna MHD v BA prekvapivo fajn. Aj v kombinacii s taxikmi stale "setrim".
Ak by som nebyvala v dobrej dostupnosti, zvazila by som kupu. A suhlasim s tym, ze auto prirasta k zadku (dost som pribrala, ked som ho zacala vyuzivat...)

ace123
14. jan 2025

Neviem ci teraz usudzujes z jednej skusenosti ze to tak je ? Mna sa to nikto nepytal a kebyze je to pre toho cloveka rozhodujuci faktor tak by mi to prislo divne. Asi ze potrebuje niekoho co ho bude vozit opiteho domov alebo co. Tiez som si nasla priatela co nemal ani vodicak nieto auto a sme spolu doteraz a uz ma vodicak aj auto. Obzvlast vo velkom meste je auto skor diera na peniaze ako nieco uzitocne, obzvlast ak nemate este deti.

domkakvet
14. jan 2025

Este som sa s tymto nazorom nestretla.

dkethe
14. jan 2025

@simca06022011 neni to o neschopnosti. Proste ak je kruzok na opacnom konci mesta a medzi skolou a kruzkom mas pol hodinu, nestihnes to mhd. Na nakup 4 tasiek tiez nepojde ona bez auta.
Toto si ja neviem predstavit davat bez auta, neobhajujem to, len ukazujem priklad, preco zena nepojazdna moze vzbudzovat nedoveru 😅

ina2405
14. jan 2025

@dkethe "nepojazdná žena môže vzbudzovať nedôveru"
Pomooooc 🤣

procrastique
14. jan 2025

Nuž, teraz majú ženy vysoké požiadavky na mužov a muži v podstate tiež majú väčšie požiadavky na ženy než v minulosti :D

Už nestačí dať šatku na hlavu aby nebolo vidieť spotené a mastné vlasy a nestačí vykydnúť nové dieťa každé dva roky na svet :D

simca06022011
14. jan 2025

@dkethe Ak uz vyberieme kruzok na konci sveta tak ano, mozno odvezie dieta na ten kruzok otec, ale ostatne veci (a hlavne, vsetko spolu) v dnesnej dobe = ziadny problem. na nakupe moj chlap nebol dlhe roky v obchode. A som, dalej od mesta, prveho nejakeho obchodu, lekarne, lekarov.. JE to neschopnost. Alebo to tak vyhovuje im a v podstate jej, lebo sa an ten vodicak vyhovori (ja som napr. pred rokmi prisla na to, aka je to vyhoda = lebo mat vodicak, musela by som robit aj tych par veci, co robi moj chlap, on by uz nerobil ani to :D). A ze im to vyhovuje si myslim aj preto, ze si neviem predstavit, cakat kym ma polovicka cas ist na nakup = a este horsie : trpiet ho nebodaj na nakupoch :DDD a riesit, ze musi cakat niekde a kruti mi tam ocami a ochka a achka, ked sa zastavim pri nejakom regaly. Okrem toho mame donasku potravin, uz uplna spicka, ziadne vlacenie tazkych veci domov z obchdou nehrozi, ziadna hodina/dve v supermarkete ked robim velky nakup... :D A tiez ako mama, si neviem predstavit, neist s dietatom k lekarovi. Isla som vzdy v pohode, k dr sa objednala, zavolala taxik, za chvilu sme boli tam, vedla lekaren, obchod a za chvilu spat.. vybavene. 10EUR hore dole a klud.
Ale samozrejme je to na kazdom ako si to zariadi. Ja na zaklade takychto veci , nesudim ludi 🙂 a podla mna to ani nie je standard, keby sa mi stalo to co autorke, o daneho pana zaujem stratim, pre mnaje pochopitelne, ak slobodny clovek bez zavazkov, ktory ma vsetko po ruke, nestraca cas a peniaze s autom :D

Strana
z2