Prekážka vo vzťahu: Ženy bez auta a muži
Ahojte, v poslednej dobe počúvam,že muži nechcú ženu bez auta. Tak mna zaujíma váš názor. Nedávno sme sa o tom rozpravali s kamoškami že žijeme v Ba a nepotrebujeme auto lebo máme všetko každá kúsok od bytu. Bývame každá sama vo svojom byte, vela cestujeme,sme samostatné, ale poslednú dobu máme pocit ako keby bola prekážka vo vzťahu to že nemáme svoje auto. Mám čerstvú skúsenosť z rande kde sa muž čudoval že nemám auto. Tak som mu rovno povedala že sa viem dostať hocikde aj bez auta a vyhovuje mi to viac aj keď šoférak mam… ako to vidíte vy? Mám pocit že kedysi to tak nebolo, bývali priateľ nemal problém prísť ku mne alebo pre mňa aj 30km, teraz sú muži pohodlný alebo neviem …
Ja suhlasim s pribinak. To, ze ci ma partner/ partnerka auto nie je nevyhnutne dealbreaker, ale netvrdil by som, ze je to o pohodlnosti.
Zeny bojovali za rovnocennost pohlavi takze tvrdit, ze muz je pohodlny pretoze sa mu nechce soferovat 30km podla mna nie je fer. Ty tiez mozes sadnut na mhd a ist za nim.
Dnes mas vsade naokolo temy co vsetko musi muz mat alebo nebodaj vlastnit aby si u zeny vobec skrtol a ked sa najdu muzi ktori Vam nastavuju zrkadlo tak Vam to pride zvlastne ba az bizarne.
Ja netvrdim, ze je to spravne ci fer ani ho neobhajujem, ale podla mna sa niet comu cudovat. Ak zeny dnes maju vysoke naroky na muzov tak je uplne logicke, ze muzi maju vyssie naroky na zeny. Uz davno nezijeme v patriarchalnej spolocnosti kde sa od muza ocakava, ze musi vsetko zabezpecit.
@bu_bu_bubak som za rovnopravnost, ale na druhej strane,s tale tu nie je nielen v tom, co pises, ale stale nei ej rovnopravnost vo vsetkom.
v domacnosti muz mnohokrat neurobi tolko,c o zena, preco yb nemohol aspon odsoferovat, ked treba. kazdy nech urobi nieco
tak ja to aj chápem, máme čerstvý príklad v okolí.....kamarát má frajerku, kúpil si byt mimo ba, že ona je s tým ok, bude chodiť vlakom......a zrazu vlaky nechodia ako jej vyhovuje, takže kamarát sedí viac v aute akoby mal, lebo slečnu treba voziť do práce a z práce, lebo jej netreba vodičák a auto :D
Normálneho chlapa to nezaujíma, ale v dnešnej dobe sa zdá že je čím ďalej viac "zlatokopov" 🙂, keď som začala po rozvode randiť, tak sa stávalo už na prvej schôdzke, že či mám auto, či mám vlastný byt atď a úplne najlepšia otázka, koľko zarábaš. Druhé rande zvyčajne nenasledovalo. Moje odpovede totiž boli, auto nemám, musela som ísť do podnájmu a robím v Tescu za pokladňou. Pobavilo ma to.
@bu_bu_bubak Ja to chápem tak, že napríklad žijem v Košiciach a auto nepotrebujem, mám všetko v pešej dostupnosti. Ak budem mať známosť z Prešova nebudem žiadať od neho aby chodil pre mňa, sadnem na vlak/bus a striedame sa, raz prídem ja k nemu, raz ku mne on. Ale ak známosť býva niekde kde vlaky nechodia a autobusy trikrát denne a nemám tam žiaden spoj určite si po prvom rande ak neviem ani či spolu budeme nejdem kupovať auto za 5000 eur, aby ak nebudeme spolu mi hnilo pred barákom kedže ho nepotrebujem.
Normalny muz auto riesit nebude, ale ak si vie predstavit zivot s dotycnou a vidi rozumne dovody, aby zena auto mala a nevyhody, ked ho nema a spolocne sa v tom vedia zladit, tak jej pomoze najst pre nu vhodne auto a starostlivost okolo. Nebude napredovat sam, ale spolocne s partnerkou a potiahne zenu po tej stranke, ktora je pre neho prirodzena, budovat, planovat, byt prakticky, pragmaticky..
@som_realistka Presne, ja som sa nikdy chlapa nepýtala koľko zarobí, pýtala som sa len či robí, nepýtala som sa aké má auto a koľko ročné a chlapi hned že koľko zarobím, aké mám auto, koľko rokov ho mám, či ho mám od nového a tak. Horší ako ženy na majetok.
A rozišiel sa kvôli tomu, že si mu oznámila, že nemáš auto? Alebo sa len spýtal a bol prekvapený. Lebo áno je teraz taká doba, že každý hneď auto, ale to je bez rozdielu či je to muž alebo žena.
Stretla som sa viackrat s nazorom, ze muzi nechcu zenu, kt.nevie soferovat pretoze nechcu robit taxikara. Nespominas v uvodnom prispevku ci si aktivny sofer, len ze mas VP. V kazdom pripade este som sa nestretla ani od kamosiek nepocula, ze by sa ich niekto na prvom stretnuti pytal na auto a ako sa presuvaju a este k tomu v BA.
@marsmykkok urcite je rozdiel ci clovek zije v meste alebo na vidieku. Vo vseobecnosti nemusi clovek byvat ani v centre aby mal vacsinu obcianskej vybavenosti dostupnu a to si samozrejme nevyzaduje ani auto.
Poznam ludi ktori auta nemaju pretoze ich nevyhnutne nepotrebuju a funguju uplne v pohode. Myslim, ze "obava" muzov je skor nie fakt, ze partnerka auto nema, ale ze jej casom bude musiet robit taxikara. Casom to byva tak, ze clovek z lasky nechce trapit partnerku aby chodila meststkou dopravou a tak clovek ide autom.
Poznam pripad kde namiesto toho aby chlap spal tak v noci o druhej vstane z postele a ide vyzdvihnut priatelku do mesta ked skonci s flamovanim co je pre mna sice bizarne, ale u nich to tak funguje.
Treba to skor brat ako nekompatibilitu. Su zeny, ktore by neboli s muzom pretoze nema vlastne auto ci byvanie. To, ze existuju aj takito muzi hoci len vo vynimocnych pripadoch mi zvlastne nepride.
Autorka musi hladat partnera ktoremu neprekaza, ze nevlastni auto.....
@bu_bu_bubak Tak ale veľa žien nemá auto preto, že žena má predsa nižší plat a ak je sama, navyše na aute si nevie urobiť nič (či vymeniť pneumatiky, vymeniť olej a tak) a všetko musí za drahé peniaze robiť v servise, tak to auto radšej oželie, ak býva v meste kvôli nákladom naň. Predsa muž zväčša viac zarobí, vie si aspoň prezuť letné na zimné a zimné na letné čo je hned 100 eur ročne, nedá sa oklamať ak aj kúpi jazdené auto a nekúpi auto vhodné do šrotu. Ak sa rozhodnú bývať v meste nevidím problém, mhd chodí a v najhoršom existuje taxi. Na vidieku je to iné, tu poznám ženy čo prišli z mesta vo veku 40-50 a nemali ani ten vodičák a presne kvôli práci a tak si urobili aj vodičák a ak kúpili auto a jazdia a nie sú závislé na mužovi. A poznám aj ženy s malými deťmi, čo majú ak financie na auto aj mentálnu výbavu šoférovať a napriek tomu za celý život nejazdia, hoci presne ako píšeš komplikujú život aj sebe aj partnerovi, lebo bud chodia s chorými deťmi k lekárovi autobusmi čo idú raz za sto rokov alebo musí ísť partner.
a ten, čo ťa nechce, lebo nemáš auto, nejaké auto má?
To je zaujímavé. Ja ani nemám vodičák nemám a ani ho neplánujem. Vždy som sa nechala vyvážať chlapom.
podla mna ta nechcel, lebo pouzivas slova ako "šoférak"
Upřímne, neviem ako by sa dalo s priateľom stretávať, kebyže nemam auto. Absolútna nutnosť.
Blbosť...nemám auto a chlapi za mnou behajú 🤣 ale zase ani nepotrebujem, aby ma muži autom vyvážali...mám nohy, sú autobusy, vlaky atď. pohodlná nie som a keď muž je a nevie bez auta žiť...tak nech si nájde pohodlnú 🤣
@princkrason miláčik, ty ma chceš aj bez auta však? 😃
@earlgrey a cosi , my nie sme socky , auto treba 🙂
@princkrason veď len príď domov

Bývam tiež v BA, všade sa dostanem MHD, ale aj tak si neviem predstaviť život bez auta. Píšeš, ze veľa cestuješ, ako sa tam dostaneš, napr. lyžovačka, wellness pobyt alebo turistika? Chystám sa do Telgartu a rozmýšľam ako inak by som tam išla 🙈
Ja jazdim 30 rokov, mam to ako relax, bezne davam 400 km, v lete Chorvatsko, neviem si predstavit nemat auto alebo nejazdit. Detto kruzky, lyzovacka, vylety cez vikend.
Tiez musim povedat, ze ak som mala kamosku bez vodicaku, vzdy sa jej strašne hodilo niekam odviezt, nieco doviezt. Aj dcery vychovavam tak, ze musia vediet plavat, lyzovat, soferovat, vymenit ziarovku, poskladat regal. Teraz ideme prerabat byt, neviem si predstavit nebyt flexibilna, zbehnut do Hornbachu, atd.
Chlap bez vodicaka je pre mna neschopny tutmak, proste no go. Keby som bola chlap, asi by platilo to iste.

@simca06022011 som sa pobavila na chlapovi s krutiacimi ocami 😀 vacsina z nas to dobre pozna 😀