icon

Prekonanie bolestivého rozchodu s narcistickým partnerom

9. apr 2024

Baby ahojte,

píšem sem, lebo som sama na intráku a hoci tu kamarátky mám, aj sa hanbím o tom baviť, resp. je mi hrozne ťažko o tom hovoriť osobne a tak úprimne.
V prváku na výške som spoznala chlapa, výrazne staršieho, zo začiatku sa mi nepáčil, ale časom si ma získal a ja som sa strašne asi prvýkrat v živote zamilovala. Vtedy mi nedošlo, že tie veľké gestá, čo robí na začiatku vzťahu asi nie sú úplne ok, že sú to prejavy narcistu a manipulátora, ale tak prvý vážnejší vzťah a ja zaslepená. Až neskôr som si začala o tom študovať. Potom asi po roku sme sa rozišli, z mojej strany to prišlo, ale vtedy to začalo. Hoci mal už iný vzťah, ozýval sa, vypisoval, manipuloval mnou, potom sa rozišiel, znovu sme sa neskôr dali dokopy, potom sa ešte nejaký čas stretávali, ja stále nejako namotaná, ľúbila som ho veľmi, ale už pomaly mi začali veci dochádzať a mne bolo čoraz horšie. Najmä z toho, že som to dopustila a som taká slabá. Posledný polrok bol asi najhorší, ako na horskej dráhe, stále hádky, ale do toho vypisovanie, ako si chýbame, že stále je medzi nami niečo silné a podobne, ale to som už vedela, že toto nie je ok a že to strašne ubližuje mojej psychike a dostáva ma to na pomyselné dno.
Včera v noci sme sa zase na niečom pochytili, nič vážne, ale dopadlo to tak, že dotyčný si ma všade blokol bez vysvetlenia a to bolo celé, s tým, že naozaj o ničom vážnom debata nebola a dokonca v ten deň mi poslal darček.
Ja viem, že by som mala byť rada, že to spravil, neviete si predstaviť, koľkokrát som to chcela spraviť ja, ale nikdy som nenabrala odvahu. Teraz to spravil on za mna kvázi a mne je fyzicky aj emočne strašne zle, ledva fungujem a pritom si uvedomujem, že je to dobrá vec, že medzi nami to naozaj nemalo nikdy zmysel a nefungovalo by to pre xy vecí.
Prosím, prejde to niekedy...?

Strana
z2
barborachors
9. apr 2024

tento pribeh nie je o nom, ale o tebe. skúmaj to, preco taky magor ta zlomil a maval s tebou ako s handrou. Mas poucenie do života ze musis si chlapa veľmi dobre otukat kym si ho pustis pod kozu... a mala si aj smolu tieto typy vedia ako na ženy a neraz aj skúsenejšia podľahne. Do budúcna si daj pozor na love bombing a nenalet muzovi za to ze je k tebe milý. Nech ti je milota príjemnou samozrejmosťou nez zasluzenou odmenou. Nad týmto popremyslaj.

autor
9. apr 2024

@barborachors ja viem, veď ja som tiež toľko chýb v tomto celom urobila, že naozaj mám dosť čo na sebe pracovať...poučenie mám, ale naozaj dlho som mu na začiatku odolávala, fakt on do toho na začiatku dal 200%, od rande, kvetov, darčekov, miest, pozornosti, gestá, gentleman na 100%...žiaľ vtedy som fakt ani netušila, čo je love bombing a že to zažívam...úprimne, prvý rok som nevidela nič z toho, čo viem dnes

tinqua
Autor odpoveď zmazal
bluka2
9. apr 2024

Narcis ta este bude otravovat. Teraz si ho blokni vsade ty a uz ho nekontaktuj. Ak nepomozu kamatratky a cinnosti, ktore robia radost, kludne skus podporu psychologa alebo hocico, zle obdobie prejde. Len uz chod z toho kruhu von

puklica13
9. apr 2024

Ai obetou manipulatora..to vies...to nie je laska..
Ak ti mozem poradit, blokni ho vsade aj ty..a potom bez pozerania zablokuj aj jeho cislo a vymaz ..
Prejde par dnj bude ta urcite chciet kontaktovat...takto sa tj ani nedovola..a ani teba to nebude zvadzat mu pisat

autor
9. apr 2024

@tinqua Jaj, vystihla si moje pocity, ďakujem, je až neskutočné, ako sú tí ľudia podobní a koľko toho majú spoločného...máš pravdu, asi by som sa cítila inak, keby ho prvá bloknem ja, nie on, ale už som to spravila aj ja...vieš, ja som ho dlho nemala už ani v kontaktoch, ale mala som v archíve správy s ním, takže keď prišla nová, videla som to, samozrejme...to isté, IG...a podobne. Aj vo mne sa miešali všetky pocity, od toho, ako ma stále chce, že mi nosí darčeky, príde ma pozrieť, je stále gentleman, zaujíma sa, až po emócie hnevu, hanby, bolesti a aj menejcennosti, keďže xkrát mi dal najavo, že ja som len mladá študentka a naňho nemám....

autor
9. apr 2024

@puklica13 áno, viem, to už viem dlhšie, ale stále som si nejak nahovárala, že možno sa zmení, možno ma má fakt rád a podobné nezmysly...fakt som pred týmto vzťahom o narcistickej poruche osobnosti neprečítala asi ani vetu a to čítam, zaujímam sa, som pozorná...

autor
9. apr 2024

Ženy zlate, hádajte čo? Išla som si ho zablokovať na poslednej appke a zrazu vidím, že fotka sa vrátila, on online, pritom doteraz som bola bloknutá, on si ma po pár hodinách odblokoval?

autor
9. apr 2024

Ale ja som to už dokončila tento proces, ďakujem, že ste tu zazdielali aj vaše príbehy niektoré, veľmi si to vážim od Vás všetkých.

soldi
9. apr 2024

Pozri aj stranky nikdyviac.com
Na tych sa podielal aj Robko Tomsik - autor v zajati narcizmu.
Pomaha, ked sa od toho odosobnis a pozeras na jeho spravanie s odstupom a bez emocii. Vtedy uvidis aky je vlastne smiesny a trapny.

Citis sa zle, lebo Ti chyba dopamin, ktory Ti daval. Je to normalne fyzicka zavislost, preto sa s nimi tak tazko rozchadza. Rob si medovkovy caj, to pomaha. Plus sport alebo nieco cim ten dopamin nahradis.

Nechyba Ti on ako osoba, ale ten dopamin, co Ti daval. Skus si tak hovorit

autor
9. apr 2024

@soldi Ďakujem krásne, naozaj. Tú knihu mám, s pánom som počula aj perfektný podcast na YT a tam mi cvaklo ešte oveľa viac ako predtým...ten čaj skúsim, šport tiež. Ja viem, že on mi nechýba. Keď sme boli aj spolu, velakrat bol ticho, nevenoval sa mi, len stále chcel, nech sa mu ja venujem...proste ja som začala nenávidieť chvíle s ním, pritom som stále chcela ten ,,dopamín"

megg1
9. apr 2024

Podla mna si si s nim nemala zacinat, ak sa ti na zaciatku ani nepacil. Ak nie je fyzicka pritazlivost nepride partnerske zalubenie. To, ze tak strieda nalady a ide z extremu do extremu (vypisuje, ze mu chybas, vzapati si ta vsade zablokuje), to nie je normalne, zdrave, zrele, ale je to jeho sposob spravania sa a to ta stastnou robit nebude. Podla mna sa nad to povznes a neries ho. Podla mna ti je luto tych rokov spolu, plus ho mas urcite velmi rada a mozno sa vinis z toho ako sa k tebe sprava, lebo ta obvinuje aj on, ale vec, ze ty sa takto extremne nespravas a takyto vztah nechces. Chvilu bud sama, ale nie sto rokov, potom sa s niekym zoznam, zazijes nieco nove s niekym s kym to mozno bude mat buducnost. To aky je si nevedela, potom si mu dala sancu, urobila si vsetko, co si mohla, tak asi ma taketo vzorce spravania a nie je to vhodny partner pre teba. Ak ta obtazuje, alebo bude obtazovat nereaguj, casom ho to prejde.

autor
9. apr 2024

@megg1 myslela som to tak, že asi tak celkovo nepáčil, resp. fyzicky páčil, ale nejak som ho moc nevnímala...nebolo to nasilu z mojej strany

mandzula
9. apr 2024

My prave dnes oslavujeme rok, co sa moja dcera zbavila manipulatora. Ten chalan mal 16 rokov, ked spolu zacinali a bol to ukazkovy priklad - ako ten s nou vrtel, ako ju zahrnal darcekmi, vydieral... Trvalo jej takmer rok, kym sa z toho dostala.
Musela s tym seknut zo dna na den, zablokovat, nekomunikovat. Ledva zvladala skolu, poobede som jej robila program, aby sa nescvokla. Bolo to hrozne obdobie, ale uz je z toho vonku a je stastna, ze sa ho zbavila.

autor
9. apr 2024

@mandzula gratulujem tvojej dcerke

mandzula
9. apr 2024

@autor dakujem, nebolo to lahke, no kedze aj ja mam s manipulatorom bohate skusenosti, vedela som ho odhalit a pomoct jej zvladnut to.

lindusss2016
9. apr 2024

@ella1234 pisem jej realitu, mam s tym osobnu skusenost. Napisat jej, ze o mesiac bude v pohode, jej zial nijak nepomoze.

lindusss2016
9. apr 2024

Presne ako pise @mandzula . Treba ho vsade zablokovat, nie ze on teba, ale ty jeho, absolutne nekomunikovat, ignorovat. Ak je nutna komunikacia, nedaj najavo ziadne city, reaguj vecne. Ty si vsetko velmi spravne uvedomujes, tak len sa toho drz a nepolav

autor
9. apr 2024

@lindusss2016 verím tomu, komunikácia naštastie nutná vobec nie je

ella1234
9. apr 2024

@lindusss2016
ja som jej napísala ze jej bude lepšie. Nie dobre. Nikto nečaká ze sa jej zrazz vyresetuje pamäť a vsetko bude tip top. Ale nechapem naco vobec riešiš to ako som sa ju snazila podporiť 🤷🏻‍♀️
Tiež s tým mám osobnú skúsenosť a ta bola taká ze kúsok po kúsku mi naozaj bolo lepšie a po roku som naozaj mala zdravý krásny vzťah.

soldi
9. apr 2024

Robka poznam osobne a je to jeden uzasny chalan. Mal jeden rozhovor aj s Adelou, ale ten bol len taky rychly, povrchny.

Ex si Ta sice zablokoval, ale neboj, on sa ozve. Vola sa to hoovering. Pritiahne Ta spat. Je neskutocne tazke sa tomu branit, je dobre vyhladat pomoc, ak to nebudes zvladat.

Ako bolo pisane predtym, su dovody, preco podlahnes takemu cloveku, najcastejsie je pricinou nedostatok sebalasky a neschopnost nastavenia si hranic

adka176
9. apr 2024

Veľmi dobre ti rozumiem... presne toto isté prežívam, ale stále som v tom zamotaná a ani jeden ani druhý sa nevieme bloknúť navždy a viem, že to je jediné čo by pomohlo... bojíme sa toho.... dávame sa nádej...a trápime sa ... áno je to pocit strašne na hovno, ale treba sa len zaťať... bloknúť a vydržať...

lenicka999
11. apr 2024

Všade ho zablokuj a vždy keď si na neho spomenieš si sprav čiarku. Za každú čiarku si zadaj že musíš niečo spraviť (drep, klik, minúta prechádzky vonku). Na začiatku budeš mať aj 50 čiarok na deň ale postupne ti budú ubúdať a po pár mesiacoch ti už ani nepríde na um.

autor
13. apr 2024

@lenicka999 áno, to som spravila, verím, že tento no contact už vydrží navždy a mne sa dá hlava úplne dokopy

autor
13. apr 2024

@adka176 verím, že ja už vydržím navždy...každý deň ďakujem za to, že našťastie v reálnom živote nemáme nič spoločné, i keby si cestu ku mne nájde cez nový alebo fejk profil, je to stále ľahšie, ako tomu odolávať v reálnom živote, hoci stále ťažké

Strana
z2