icon

Prekonávanie jazykovej bariéry vo vzťahu

20. nov 2025

Na výlete v zahraničí som spoznala muža hovoriaceho po vietnamsky. Keďže on nevie po slovensky, ja zase po jeho jazyku, tak sme sa skúšali dohovoriť angličtinou, ale to nám moc nešlo. Rozprávali sme sa pomocou jednej aplikácie a zistili sme, že máme toho fakt veľa spoločného. Po celý čas sme boli spolu, ale neviem si predstaviť, že sa dokážem naučiť plynule anglicky alebo vietnamsky, lenže naveky asi s prekladačom fungovať nemôžeme, ak budeme tvoriť pár...

Čo si o tom myslíte?

anonym_d58587
20. nov 2025

Žije v EÚ alebo v Ázii?

autor
20. nov 2025
@anonym_d58587

Žije v EÚ alebo v Ázii?

@anonym_d58587 V Európe.

anonym_47da8f
20. nov 2025

Ma uz obcianstvo statu v ktorom sa nachadza?

beata_k
20. nov 2025

@anonym_autor A preco by ste sa nenaucii anglicky? Prvy takyto par nebudete

anonym_cbb1af
20. nov 2025

Koľko máte rokov, že neviete obaja anglicky?

autor
20. nov 2025
@anonym_cbb1af

Koľko máte rokov, že neviete obaja anglicky?

@anonym_cbb1af
popravde po anglicky neviem len ja. Nerozumiem ani základy, a to mám 21.

anonym_cbb1af
20. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_cbb1af

Neučila si sa nikdy angličtinu? Choď do jazykovky, v 21 rokoch to dáš, moji rodičia po 50 tke sa ju učia

anonym_39fb1a
20. nov 2025

A to si sa už akože zamilovala a budete spolu žiť šťastne až do smrti. Možno by stačilo len z toho oblaciku zoskocit.

anonym_aa2c57
20. nov 2025

Nechapem, ako je mozne, ze 21rocna osoba nevie absolutne po anglicky. Som myslela, ze skolska dochadzka je povinna.

anonym_2fd5a0
20. nov 2025

troll

anonym_1ddd0d
20. nov 2025

@anonym_autor za mna skvely dovod sa naučiť anj

1sally12
21. nov 2025
@anonym_aa2c57

Nechapem, ako je mozne, ze 21rocna osoba nevie absolutne po anglicky. Som myslela, ze skolska dochadzka je povinna.

@anonym_aa2c57 no a? Ani ja neviem. Nejaké základy to áno, ale ako som vyšla zo strednej už som s AJ neprišla do kontaktu, a ani v práci ju nepotrebujem.

anonym_aa2c57
21. nov 2025
@1sally12

@anonym_aa2c57 no a? Ani ja neviem. Nejaké základy to áno, ale ako som vyšla zo strednej už som s AJ neprišla do kontaktu, a ani v práci ju nepotrebujem.

@1sally12 Ved anglictina sa vyucuje uz od ZS, na strednej by sa malo uz pokracovat, nie ucit znova zaklady. Ja mam 41 a AJ sme uz mali v 3.triede.

sense
21. nov 2025

Keď sa budeš chcieť naučiť sa naučíš, rovnako aj on

dahliaa
21. nov 2025
@anonym_aa2c57

@anonym_aa2c57 Já taky anglicky nijak moc dobře neumím a to jsem chodila i rok do jazykovky. Jako základy ano, ale abych si dokázala s někým třeba 20 minut povídat tak to ne. Angličtina mi nikdy nijak moc do hlavy nešla. Asi tím, že se mi nelíbí. Umím zase ale jiný jazyk plynule.

Jinak k zakladatelce. Pokud spolu chcete budovat vztah, tak by bylo fajn s tou angličtinou začít. Když budeš mít motivaci a budeš si to navíc s partnerem pravidelně procvičovat tak si myslím, že za chvilku se do toho dostaneš. Můj manžel je taky cizinec, který neuměl skoro vůbec česky a ani já jeho jazyk. Také jsme spolu hovořili a občas i hovoříme dodnes jinou společnou řečí, ve které jsme se s manželem zdokonalili až ve vztahu (i když za ta léta se manžel naučil i celkem slušně česky). 🙂

motylik2559
21. nov 2025
@1sally12

@1sally12 Presne ako pises, nie kazdy musi ovladat anj. Moja kamoska mala na ZŠ nemcinu a na strednej bola priradena do nemeckej triedy a druhy jazyk franina, takze vie velmi dobre nemecky, ciastocne francuzsky a anj skratka nevie, lebo s nou nedosla do kontaktu a tiez ju pri praci nepotrebuje,lebo vyuziva nemcinu (pracuje v nemeckej spol.). Takze s tymto s tebou plne suhlasim,ze nie kazdy by mal anj ovladat. A dalsia vec je aj taka, ze napr. nie kazdy je na jazyky, aby sa ich dobre plynulo naucil, ale je dobry v inych veciach🤷‍♀️ Moj brat nebol nikdy na cudzie jazyky a teraz je v praci, kde slusne zaraba a pritom tam jazyky nevyuziva vobec. Nie kazdy musi ovladat zrovna anj len za to,ze si to niekto mysli🙂 Takze s tvojim prispevkom plne suhlasim🙂

mysicka36
21. nov 2025
@anonym_47da8f

@anonym_47da8f pracuje na tom práve 😀 aj slovenské občianstvo mu bude stačiť.

nikoletta1712
21. nov 2025
@anonym_aa2c57

@anonym_aa2c57 Ja mám síce už 35, ale neviem nič po anglicky…V škole som mala hlavný jazyk nemčinu…A ubezpečujem ťa, že školskú dochádzku mám za sebou…

dahliaa
21. nov 2025
@anonym_47da8f

@mysicka36 Proč by měl chtít slovenské občanství? Můj muž tu v ČR žije 17 let (také je z Asie) a po českém občanství ani netouží a ani ho nemá... Mimo to, občanství se sňatkem opravdu nenabývá... 🙄
@anonym_47da8f

matricia
21. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_cbb1af

@anonym_autor No tak skús kurz, doučko. Ja som sa cez angličtinu naučila neskôr aj rumunsky. Muž je Rumun. Mám rada cudzie reči, baví ma to

anonym_38cb0a
21. nov 2025

@anonym_autor u nas to bolo podobne. byvali sme 3 dediny od seba a rozdiel bol tak velky ze sme si nerozumeli vobec. Skusali sme esperanto. latincinu, a nic. Nakoniec sme zistili ze sme obaja mali v ZS slovencinu a hned to slo.

anonym_afce56
21. nov 2025

@anonym_autor takých ešte stretneš.. radšej si hľadaj doma, budeš to mať bez komplikácií. Vzťah s cudzincom nie je len o inom jazyku alebo o všetkom.. mentalita, kultúra, tradície..je tam veľa kameňov úrazu. Si mladá, nekomplikuj si život 😁

1sally12
22. nov 2025
@anonym_aa2c57

@1sally12 Ved anglictina sa vyucuje uz od ZS, na strednej by sa malo uz pokracovat, nie ucit znova zaklady. Ja mam 41 a AJ sme uz mali v 3.triede.

@anonym_aa2c57 kto povedal ze som sa na sš učila znova základy? 🙄 normálne som pokračovala...Či podľa teba zo strednej školy každý výjde ako C2 speaker? 🙄

anonym_aa2c57
Autor odpoveď zmazal
johanka21
22. nov 2025

@anonym_autor A prečo by si sa nemohla začať učiť po anglicky a on tak isto? Ja som sa kvôli frajerovi naučila po nemecky a som šťastná a aj pyšná na seba, že ovládam cudzí jazyk. Veď aj vďaka tomu sme už niekoľko rokov manželia. Ale pravdou je, že už predtým, než som ho spoznala, tak som veľmi chcela ovládať nejaký cudzí jazyk, no ťažko sa mi to učilo, lebo som nemala motiváciu, takže z vlastnej skúsenosti - láska je najväčšia motivácia 🙂. A keď nebudete hovoriť nejakým spoločným jazykom, tak si nemyslím, že váš vzťah má šancu vydržať.

romino
26. nov 2025

Moja dcera, stale na ZS, niekedy sype take frazy ...len cumim. Co ja som prisiel do kontaktu az ako dospely, zitim v zahranici, citanim knih.
So vsetkymi vymozenostami, co priniesol internet, sa vlastne ani necudujem.
Troska sa cudujem mladym ludom, ak napriek tomu s anglictinou neprichadzaju do kontaktu, nevedia ju... V dnesnej dobe ?