Prespávanie u svokrovcov

21. jún 2023

Maminy, tie co mate svojich svokrovcov(muzovi rodicia ma konkretne zaujimaju, teda svokrovci zeny) daleko viac ako 200km, ze sa vam tam neoplati ist len tak na navstevu. Ako casto tam chodite? Neotravuje vas to? Ako sa tam citite?
Ja sa priznam ze roky som s muzom chodila, lebo mi to prislo normalne a aj zo slusnosti.. aj ked sa nam narodilo dieta, tak kazde 2 mesiace priblizne sme tam boli na vikend. V poslednej dobe - dcera ma uz 7rokov, ich tam posielam iba samych. Vyslovene ma otravuje ist tam, spať tam, je to pre mna zabity cas, nemam tam co robit.. dcera je tam aj tak vacsinou s babkou, venuje sa jej.
Svokra je fajn, o to pokoj, nemam s nou vyrazny problem, ale proste ja sa u nich doma necitim pohodlne, su veci ktore mi u nich vadia a proste cim som starsia, tak tym viac sa mi nechce u niekoho prespavat a prisposobovat sa.
Tak sa pytam ako to je u vas, ci som jedina tymto otravena.. a ci by ste napriek takymto asi banalnostiam nadalej chodili prespavat, alebo by ste posielali len muza s detmi.
Moj muz uz minule na mna pozeral ze ale ved uz som tam rok nebola, a musim ist.. no mne sa nechce. Ked si to predstavim, som otravena.. 🙁🙁🙁

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
henka123123
21. jún 2023

Ja by som nechodila

medyna
21. jún 2023

raz za čas by som iste išla, aj ked by ma to otravovalo, ja to beriem ako budovanie rodinných vzťahov. Možno tak každý druhý krát - raz muž sám s dieťatkom, raz všetci

viestta
21. jún 2023

Nemusis chodit zakazdym, ale obcas sa prekonat mozes.

medyna
21. jún 2023

ešte ma napadlo, je v tom mieste čo robiť? aby si si vyšla von, alebo na nejakú akciu aj s mužom, či svokrovcami ... aby ste len nesedeli doma, ale niečo zažili

evkamotka
21. jún 2023

A co si tam nespravite vylet po okoli? Vsak nesed v kuchyni za stolom ale naplanuj celodenny vylet. Alebo ked sa venuju dcere, s muzom dajte rande, aspon mate postrazene dieta

nikpa
21. jún 2023

Chápem ťa ale tak raz za rok by si sa mohla premôcť keď ti tam vyslovene nič nevadí a jedná sa len o pohodlnosť.

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
cimage
21. jún 2023

Nikto ta nemoze donutit chodit tam. Povedz, ze si rada ked si sama doma a mozes si porobit veci, ktore nemozes s detmi. Aj moj muz nechodi k nasim. On ma zoberie aj s detmi a on si ide niekam relaxovat. Takto si ja uzijem nasich, nasi deti a on si odpocinie. Minule dokonca zostal tam s nami, co som bola prekvapena. Keby som to ja to ja tak mala, ze svokrovcov dalej, tak tiez poslem muza s detmi. Ja milujem byt sama doma, co je uz s 3detmi tazsie.

babulkomale
21. jún 2023

Ja ta chapem. Nerada kdekolvek prespavam, neznasam ine postele, ine kupelne atd.najradsej vo svojom cistom. Asi na tvojom mieste by som sa raz za rok obetovala keby o to muz stal...
Mam tiez velmi fajn svokrovcov, ale spat by som tam nechcela.
Nastastie my mame vsetkych blizko na otocku, takze nemusime prespavat.

evkamotka
21. jún 2023

@jj298 ja to tak mam. Svokrovci 200km, chodime tam na cely vikend min 1x mesacne, v lete aj 2x mesacne.

chcemradu
21. jún 2023

Raz za rok by som sa prekonala. Každý mesiac by mi to asi vadilo tiež. Moji svokrovci žijú v Maďarsku, chodíme tam väčšinou cez prázdniny, spojíme si to s výletmi, ale teda tiež sa nerada prispôsobujem, hlavne večere chcem mať svoj kľud, zatiaľ čo oni chcú ešte popíjať na terase, grilovať. Skoro ráno už buntošia, chodia sa vypytovať, čo chceme na raňajky, čo máme na pláne a že oni by chceli tam a tam, no deti sa chcú kúpať a už sú urazení, že sme prišli kvôli nim a deti s nimi nechcú byť.

sense
21. jún 2023

My sme chodili cez 1000km 2-3x do roka na týždeň ale s tým ze sme správali v hoteli alebo apartmáne. Dcéru sme koľkokrát nechali cez deň alebo na par hodín u nich alebo sme strávili deň niekde po okolí na výlete a prišli sme len na návštevu. Nikdy sme nesedeli celý čas u nich a rovnako ani u mojej mamy nie.

mandzula
21. jún 2023

@autor chapem ta, je to obmedzujuce, clovek sa najlepsie vyspi vo svojej posteli. A furt sa balit a mat niekde nepohodu sa mu so zvysujucim sa vekom nechce. Raz za cas by som sa ale premohla.

tamvtme
21. jún 2023

ja mam svokrovcov cca tych 200km ako pises, na otocku nechodime, takze vdzy aspon 1 noc prespime...chodime cca 1x do mesiaca, niekedy nejdeme aj 2 mesiace, ked to nevychadza....nikdy ma to neotravovalo, moc sa mi tam nechcelo, ked bola dcera malinka, lebo to bolo potrebne trepat so sebou kopec veci, dom nemali dostatocne zabezpeceny a len som striehla na dieta....ale teraz, ked ma dcera uz 4 roky, tak ja si aspon oddychnem, lebo svorkovci sa jej hodne venuju a ja si vklude vylozim nohy :D az sa tam obcas nudim :D takze za mna fajn

enoula
21. jún 2023

Mozes skusit im pomoct s niecim, upiect nieco, kym babka sa hra s vnuckou. Alebo ist spolu na vylet, aquapark,zobrat babku, dedka, nech este si uziju, kym mozu, vladzu. Mozno onedlho sa to otoci a budu potrebovať vasu pomoc.
Rok je dlha doba podla mna, najma ak spolu nevychadzatr zle. Vztahy sa mozu len pokazit potom

autor
21. jún 2023

Dakujem za nazory. Este podotknem baby ze to nie je zas ze by som svokru rok nevidela. Ona je zas na oplatku u nas nasackovana kazde 2-3mesiace na par dni.. 🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️
So svokrom si moc co povedat nemam, takze aj v ramci budovania vztahov tam az taky vyrazny dovod chodit nevidim…
A presne ako tu niektore pisete, cas sama doma vyuzijem vyhodnejsie ako niekde znudena.
Bola som tam naposledy na vianoce.. takze snad do dalsich vianoc vydrzia?? 😄😄😄😄
@evkamotka za 12 rokov co som tam chodila skoro kazdy mesiac na vikend mame pochodene snad uz vsetko. 😄😄😄 aj daleke okolie
@cimage ved toto, ze ked ja zratam kolko krat uz ja som u nich bola, to sa neda ani porovnat s tym kolkokrat bol moj muz u mojich rodicov, ku ktorym vyslovene chodime len na navstevu, lebo byvaju od nas skoro vo vedlajsom meste.

julka188
21. jún 2023

Moja mamka mala stryka, ktory sa ozenil a jeho zenu presne takto "otravovalo" chodievat k jeho rodine... Napriek tomu, ze ja uz ako vzdialena rodina som ho poznala, tak ju som videla prvykrat na babkinom (jej svagrina) pohrebe, ked som mala 25 rokov. Moj nazor, ktory mam vzity z mojho okolia - vsetci sme ju povazovali za pysnu a namyslenu, pretoze sme boli pod jej uroven.... nestali sme jej ani za to, aby prisla spoznat a byt s ludmi, ktorych jej manzel mal rad. A paradoxne taka nie je, teda po smrti jej manzela, zacala chodit k nam, aby si pripominala aj tuto stranku jeho osobnosti.

lenka.25
21. jún 2023

Nerada spím u kohokoľvek, som v štádiu , kedy mám rada svoj klud, pohodlie , nemusím sa nikomu "cudziemu" prispôsobovať . Určite by som tam nechodila každý mesiac, ale raz za pol roka by mi koruna z hlavy nepadla tam ísť

autor
21. jún 2023

@enoula prosim ta, babka stiha vsetko. Venovat sa jej, varit 3 chody a este aj ine veci. A uprimne varit v cudzej kuchyni to robim nerada, aj ked teda ich kuchynu poznam uz naspamat a varila som tam viackrat, aj kadeco pomahala, porobila. Ale uz mam toho vsetkeho akosi dost.

madla60
21. jún 2023

autorka, a ako často chodí Tvoj manžel k Tvojim rodičom?

anavianavi
21. jún 2023

Za mna je sebecke mysliet iba na seba a robit len to, co mi je pohodlne. Hladaj balance medzi tym, ked si doprajes oddych a vynechas navstevu a kedy sa obetujes a pojdes. Minimalne 50/50 ked mate ist by som sla a nesla. Sprav si z toho pravidlo.

heidy222
21. jún 2023

Rok je dosť dlho. Ja chodím len na sviatky

autor
21. jún 2023

@madla60 na navstevu raz za cas. Nie vzdy ide s nami. Ale teda moji rodicia byvaju kusok od nas, ja ho ani nenutim, nechce, nech nejde. Viem ze by tam len sedel, ano porozprava sa, ale nebavi ho to.

@anavianavi vies, roky som sa prisposobovala, a roky chodila, kvoli nemu, neskor aj kvoli dcere
on prisiel k mojim rodicom raz za rok, a to sme sli len na navstevu, nespali sme tam (teraz uz chodi castejsie, ale aj to sme tam vzdy chvilu). Takze ak konecne po tolkych rokoch rezignujem,ani zdaleka sa necitim sebecky. A okrem toho svokra je u nas kazdu chvilu, takze ani o ochladnutie vztahov sa nebojim.

monika185243
21. jún 2023

Nchcem byť zlá, ale zoberte si to z opačnej strany, keby si muž povedal toto, otravuje ma to, načo tam pôjdem, veď nech ide žena sama s deťmi...asi by vás to naštvalo či nie?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
21. jún 2023

@monika185243 vies co, na zaciatku vztahu ma to hnevalo, nechcel chodit k mojim rodicom a ja som ochotne s nim k jeho rodicom sla. A na vikend! On povedal ze naco k mojim pojde, ved bvaju kusok, mozem ist sama. Potom obcas isiel, aj teraz obcas chodi, no nie vzdy. Castejsie sa vyberiem sama s dcerou, a jeho ani nenutim a nevyzadujem to po nom. Ak si to zoberiem zo strany ze moji rodicia by byvali daleko, a on by nechcel ist, pokojne by som sa zobrala s dietatom sama, vobec by mi to nevadilo a ako poznam mojich rodicov aj oni by to chapali.

tykat
21. jún 2023

Raz za tie 2 mesiace by som vikend obetovala. Posediet s rodinou, pokecat, popozerat zahradku, alebo zober knizku a citaj.

autor
21. jún 2023

@elizabet173 moji byvaju kusok, nevyzadujem po nom aby tam so mnou siel. Ak chce ide, ak nie, tak nejde. A spat mimo v penzione? Ved to by sa nielen svokra na mna pozerala ale moj muz by toto isto nedovolil.. a nesuhlasil. A co ja sama mam spat mimo??

madla60
21. jún 2023

autorka, ja by som nešla a ani nechodím, preto som sa pýtala na manžela. A vôbec nemám výčitky svedomia. Ak sa opýta či idem, poviem nie a viac sa nebavíme o tom. To by bolo na dlhé písanie.