icon

Priateľ chce, aby som bola štíhlejšia. Je to red flag?

2. máj 2025

Mám to brať ako red flag? Nie sme spolu dlho ale odzačiatku na ňom vidím že nie že by som sa mu nepáčila, ale neberie moju postavu ako krásnu, tvrdí že by som sa mu páčila viac keby som schudla a chodila s ním cvičiť. Celkom mi to vadí, lebo nie že by som sa necítila krásna, mne sa páči moja postava a som na seba hrdá, cítim si dobre v mojim tele a podľa mňa som krásna taká aká som. Kus ma mrzí že on to nevie oceniť úplne tak ako by som si želala. Ale zas až na toto ma veľa úžasných vlastností a mame úplne rovnaký humor čo je super, už dávno som sa tak dobre nebavila s nikým ako s ním. Vieme spolu tráviť kvalitný čas aj sa podporiť keď treba. Jedine čo ma mrzí je, že nevie oceniť tu a teraz, stále sa ženie za niečim lepším, stále si mysli že musi na sebe pracovať, čo je úžasne a tiež to tak mám, tiež sa snažím na sebe neustále pracovať v každom smere, ale on nedokáže povedať , tu a teraz je niečo nádherne take aké je, stále sa len ženie za tým, aké by to mohlo byť ešte lepšie keby na tom ešte viac popracuje, a tak isto pristupuje aj ku mne.
Aký máte na to názor ?

Strana
z3
autor
3. máj 2025

@jozeffezoj Necítim potrebu prispôsobovať moju postavu ideálnej predstave partnera. Ale to neznamená že ma nemrzí, že ma nevie slovne oceniť takú aká som.

autor
3. máj 2025
@moonlight1210

“tiež sa snažím na sebe neustále pracovať v každom smere, ale on nedokáže povedať , tu a teraz je niečo nádherne take aké je, stále sa len ženie za tým, aké by to mohlo byť ešte lepšie keby na tom ešte viac popracuje, a tak isto pristupuje aj ku mne.”

Az schudnes, bude ti par dni hovorit, ze si krasna a potom zas nieco najde. Tu nebude spokojnost. Nikdy nevyhovies uplne.
Tu na konci bude tvoje donicine sebavedomie a tvoja slzava spomienka, co urobil z kedysi veselej, spokojnej zeny.

Pricom ti on sam vyhodi na oci, ze kedysi si bola lepsia, lebo ta spoznal veselu, usmievavu, sebavedomu a to sa mu pacilo.
A mas sa na seba pozriet teraz, aka si, vecne vystresovana, hadava a mas nieco so sebou urobit.

Pripadne v sebaobrane zacnes byt aj ty kriticka k nemu. Ryt do neho, co ma on zlepsit. Financie napriklad.

Vecne sa sebe pracovat je super. Ale nevediet ocenit vysledky a hnat sa stale za dalsim a dalsim je chyba. Kto si nevazi, co ma, nema nakoniec nic. Lebo nikdy neciti realnu hodnotu toho, co ma.

Je to ako precestovat cely svet, ale nevytiahnut paty z hotela a iba kupovat dalsiu letenku.
Takze clovek bol vsade, ale vobec nevie, ako tam je, nikdy to tam na vlastne oci nevidel, nezazil, nedychal. Len si odskrtol dalsiu destinaciu.

Tvoj priatel v tebe vnima to, co jemu chyba. Ty si to, co on chce vediet zazit. Tu spokojnost so zivotom, aky je. Vyrovnanost, pohodu. Preto ta lubi.
Ale zaroven nevie prestat byt takym, akym je, nevie ovladnut to nutkanie, preto ta chce zmenit na seba.

Ak ho chces “zachranit” (naucit ho trochu spomalit, naucit ho byt vediet aj spokojny s tym, co ma, vychutnat si to, vazit si to), tak dobre si to rozmysli. Su to roky investovanej energie, ktora sa ti nemusi vratit.
Moze sa ti to darit, ked sa naucis, ako odrazat jeho pokusy ta menit v tempe, ktore tebe nevyhovuje. Naucit sa, ako si popri nom udrzat vlastnu rychlost napredovania, ktora ta uspokojuje a nedar sa vyviest z rovnivahy. A ako nestratit chut si uzivat, co prave mas.
Kedze on tu tvoju filozofiu nebude dobre chapat, moze ti casto ukradnut radost zo zivota a okamihu neomalenymi poznamkami a kritikou. Pripadne tym, ze pojde nakoniec hladat inde, lebo usudi, ze mu nevyhovujes a brzdis ho.

@moonlight1210 to je dobrý nápad, určite to skúsim aj týmto spôsobom.

nikaeli
3. máj 2025

'Píšem že som krásna, a že sa sama sebe páčim. Čo je na tom zvláštne?' - nič, je super, ak máš zdravé sebavedomie a si so sebou spokojná. Avšak tvoj partner má iný názor a keďže ti to opakovane vyhadzuje na oči, asi bude niekde chyba. Dostala si viackrát otázku ako vlastne vyzeráš a odpovedi sa vyhýbaš. Je rozdiel byť spokojná so svojimi krásnymi 100kg a s 50kg 🤷🏻‍♀️

zuzudrnda
3. máj 2025

Z vlastnej skúsenosti by som nemala už záujem o partnera, ktorý by mal ambíciu meniť ma, vylepšovať atď., proti mojej vôli, vlastnej potrebe.

romiada
3. máj 2025

Ako sa správa/pristupuje k ľuďom/situaciam ktorí sú menej dokonalí ako jeho predstavy ? Lebo byť náročný v aktívnom veku na seba (kedy Ti funguje zdravie, máš kopec energie, mladosť a ide všetko akosi ešte samo hladko) je jedna vec ,ale požadovať dokonalosť všade naokolo a od všetkých bez ohľadu na okolnosti ,rozpoloženie, spokojnosť iných je vec druhá. On je taký úspešný aj v iných oblastiach - v práci napr? Alebo si len výzorom a cvičením kompenzuje iné nedostatky? Aby Ste potom nesklzli do toho,že budeš oňho súťažiť, lebo budeš potrebovať pochvalu/ocenenie, ktoré Ti on dá (možno) až vtedy keď budeš v jeho očiach dokonalá. Ak vôbec! Myslím,že máš pri sebe chlapa ktorý je zameraný na výkon, vonkajší výzor a to jeho emocionálne je niekde dosť v úzadí. Keď je chlap zamilovaný, tak žena by sa pri ňom mala cítiť božsky ,naplnená a nie uvažovať o tom ,že jej niečo chýba. Ísť príkladom ,motivovať je jedna vec, ale tlačiť kritikou , až podpichovaním,pripadne tichom je úplne o inom.

beataxxx
Autor odpoveď zmazal
moonlight1210
3. máj 2025

Mozes to skusit. Ale len ak si silna osobnost. Uniest to, ked ti ten druhy istym sposobom nepraje (lebo nechape tvoje principy, nie je s nimi stotozneny) a robi na teba natlak, pripadne do teba ryje kritikou, pripadne ta cassom az zhadzuje.
Inak to na tebe zanecha nasledky.

Nie vzdy to konci tym milym, romantickym, ze dedusko ma svoje muchy a babicka ho zvlada zadnou lavou. A dedko ju za to miluje.

autor
3. máj 2025
@moonlight1210

Mozes to skusit. Ale len ak si silna osobnost. Uniest to, ked ti ten druhy istym sposobom nepraje (lebo nechape tvoje principy, nie je s nimi stotozneny) a robi na teba natlak, pripadne do teba ryje kritikou, pripadne ta cassom az zhadzuje.
Inak to na tebe zanecha nasledky.

Nie vzdy to konci tym milym, romantickym, ze dedusko ma svoje muchy a babicka ho zvlada zadnou lavou. A dedko ju za to miluje.

@moonlight1210 nezhadzuje ma, myslím že je celkom hrdý na to že ma má, rad ma nosí aj ku kamarátom aj do spoločenosti, ani ma nekritizuje, to by si ku mne ani nedovolil, zas rešpekt má. Ja si viem vytýčiť hranice, čiže vie čo si môže dovoliť a čo nie. Keby sa ho otvorené neopýtam tak by mi zrejme ani nepovedal že by som sa mu páčila viac keby som cvičila. Skôr možno naozaj to bude jeho postoj a pohľad na svet, mal celkom prísnych rodičov čo mali vysoké nároky, možno i to sa na ňom podpísalo viac ako si pripúšťa.

unicornlady
3. máj 2025

Tak vŕtala si do neho s otázkami, tak povedal to, čo si počuť nechcela.
Mohlo to byť dané jeho náladou, alebo to nemyslel tak drasticky vážne, ako ty to berieš.

Veď si sama odpovedz, či napr. sa ťa dotýka, či sa cítiš pri ňom príťažlivá.
Spomínaš, že si bola zvyknutá u ex, že ti tak lichotil.
Ja na lichôtky nie som zvyknutá, takže keby nedostávam lichôtky na postavu, asi by ma to až tak netrápilo, pokiaľ by som videla, že chlapa priťahujem (že sa ma chce dotýkať, že sa rád na mňa pozerá atd..)

zmrzlinka8
3. máj 2025
@nikaeli

'Píšem že som krásna, a že sa sama sebe páčim. Čo je na tom zvláštne?' - nič, je super, ak máš zdravé sebavedomie a si so sebou spokojná. Avšak tvoj partner má iný názor a keďže ti to opakovane vyhadzuje na oči, asi bude niekde chyba. Dostala si viackrát otázku ako vlastne vyzeráš a odpovedi sa vyhýbaš. Je rozdiel byť spokojná so svojimi krásnymi 100kg a s 50kg 🤷🏻‍♀️

@nikaeli nie, nie je rozdiel cítiť sa krásna s 50 alebo 100 kilami. budeš sa čudovať, ale nie všetci chlapi sú na chudé. niektorých to vôbec nevzrušuje. každý má svoje preferencie. takže môže sa cítiť krásna presne taká, aká je. A môže kašľať na to, čo si myslia iné zeny o nej, ale samozrejme každá žena potrebuje byť pre toho svojho tá naj. len treba nájsť toho správneho k svojmu typu krásy, ktorý práve ju ocení.

nikaeli
3. máj 2025
@zmrzlinka8

@nikaeli nie, nie je rozdiel cítiť sa krásna s 50 alebo 100 kilami. budeš sa čudovať, ale nie všetci chlapi sú na chudé. niektorých to vôbec nevzrušuje. každý má svoje preferencie. takže môže sa cítiť krásna presne taká, aká je. A môže kašľať na to, čo si myslia iné zeny o nej, ale samozrejme každá žena potrebuje byť pre toho svojho tá naj. len treba nájsť toho správneho k svojmu typu krásy, ktorý práve ju ocení.

@zmrzlinka8 ja sa nečudujem, nemám 15 rokov, aby som si myslela, že krásna je len tá s 50kg. Ani ja toľko nemám 😉 iba sa zamýšľam nad tým, prečo odrazu jej milý zmenil názor a prečo s ňou vôbec začal randiť, keď sa mu nepáči a chce, aby schudla 🤷🏻‍♀️

janage
3. máj 2025

Skôr by som rozmýšľala nad tým, čo bude až by sa vám narodili nedokonalé deti. Tiež bude hovoriť dcére, že je síce pekná, ale krajšia by bola keby...synovi, ze zapas hral dobre, ale lepsie by bolo keby ....a toto dokolečka vecna nespokojnost ....
problém je, keď niekto nikdy nemá dosť a nič mu nie je nikdy dosť dobré a prenáša to na okolie.
Polož si otázku či by si chcela, aby taky človek vychovával tvoje deti. Ako večne nespokojný tréner.
Vždy vždy na tomto svete bude niečo lepšie, niekto lepší atď. A on tým pádom večne nespokojný a nepokojný. A bude ta ťahať so sebou a časom ti ta nespokojnosť polezie na nervy. Aj tá tichá, nevypovedaná, ale budes vedieť, že tam je.

yasina
4. máj 2025

A daj foto postavy bez tvare a vybavene.. Kplko mas cm a kolko kg?

Kazdopadne naco sa davval s teboou dokopy ked mu vadi ze si pri sebe? Nie kazdy moze mst velkost s. Idiot.
Je neskutocne aki su sprosti ti chlapi.
Ma ti lichotit aka si krasna a pod a nie ze chod cvicit. Nech si najde vo fitku babu

Strana
z3