Priateľ chce, aby som bola štíhlejšia. Je to red flag?
Mám to brať ako red flag? Nie sme spolu dlho ale odzačiatku na ňom vidím že nie že by som sa mu nepáčila, ale neberie moju postavu ako krásnu, tvrdí že by som sa mu páčila viac keby som schudla a chodila s ním cvičiť. Celkom mi to vadí, lebo nie že by som sa necítila krásna, mne sa páči moja postava a som na seba hrdá, cítim si dobre v mojim tele a podľa mňa som krásna taká aká som. Kus ma mrzí že on to nevie oceniť úplne tak ako by som si želala. Ale zas až na toto ma veľa úžasných vlastností a mame úplne rovnaký humor čo je super, už dávno som sa tak dobre nebavila s nikým ako s ním. Vieme spolu tráviť kvalitný čas aj sa podporiť keď treba. Jedine čo ma mrzí je, že nevie oceniť tu a teraz, stále sa ženie za niečim lepším, stále si mysli že musi na sebe pracovať, čo je úžasne a tiež to tak mám, tiež sa snažím na sebe neustále pracovať v každom smere, ale on nedokáže povedať , tu a teraz je niečo nádherne take aké je, stále sa len ženie za tým, aké by to mohlo byť ešte lepšie keby na tom ešte viac popracuje, a tak isto pristupuje aj ku mne.
Aký máte na to názor ?
@biba_18 Na konskom fóre musíš mať 45-50 kg, aby si bola krásna 😂
@zuzanockamt a xxs a keď to nemáš tak určite závidíš!
Autorka išla som písať ze by mi prišlo ľúto ze som stále pod tlakom ale po tvojich ďalších komentároch je vlastne najvacsi problem v tom ze ti nehovorí ze si krásna? Veď sama píšeš ze sa cítiš lubena a to s cvičením ti povedal až potom, ako si sa ho explicitne pýtala … možno proste nie je ten typ, co takéto veci rozpráva, veď každý je iný.
Problém nie je, že je aktívny. Ani že miluje fitnes. Problém je, že ešte nič a už sa mu nepáčiš a pre toto a toto a chce Ťa meniť. Tu bolo už x tém, kde žena držala s mužom krok, po tehotenstve pribrala a klasicky sa postava zmenila, potrebovala jeho podporu a lásku a on ju dával dole za postavu. A to teraz nehovorím o fakt obéznych ľuďoch alebo tak.
Daj na svoju intuíciu, keď ti niečo nesedí, neignoruj tieto svoje pocity, nie je to len tak. skús sa aj zamyslieť ako sa cítiš, keď sa máte stretnúť..
Podľa mňa tieto záchytné body, že ťa nedokáže pochváliť, neveštia nič dobré, podľa mňa to nie je len prkotina. Pozor na neho.
Mam kopec kamosiek, vacsinou velmi peknych, ale za cely zivot sa mi nestalo, ze by niektora z nich o sebe opakovane vyhlasovala, ze “ som krasna”🙂🙂🙂 fakt by si mohla dat foto…sorry, ale pobavilo ma to, pripada mi to ako z rozpravky Pysna princezna🙂🙂🙂
Red flag jak vyšitý
“tiež sa snažím na sebe neustále pracovať v každom smere, ale on nedokáže povedať , tu a teraz je niečo nádherne take aké je, stále sa len ženie za tým, aké by to mohlo byť ešte lepšie keby na tom ešte viac popracuje, a tak isto pristupuje aj ku mne.”
Az schudnes, bude ti par dni hovorit, ze si krasna a potom zas nieco najde. Tu nebude spokojnost. Nikdy nevyhovies uplne.
Tu na konci bude tvoje donicine sebavedomie a tvoja slzava spomienka, co urobil z kedysi veselej, spokojnej zeny.
Pricom ti on sam vyhodi na oci, ze kedysi si bola lepsia, lebo ta spoznal veselu, usmievavu, sebavedomu a to sa mu pacilo.
A mas sa na seba pozriet teraz, aka si, vecne vystresovana, hadava a mas nieco so sebou urobit.
Pripadne v sebaobrane zacnes byt aj ty kriticka k nemu. Ryt do neho, co ma on zlepsit. Financie napriklad.
Vecne sa sebe pracovat je super. Ale nevediet ocenit vysledky a hnat sa stale za dalsim a dalsim je chyba. Kto si nevazi, co ma, nema nakoniec nic. Lebo nikdy neciti realnu hodnotu toho, co ma.
Je to ako precestovat cely svet, ale nevytiahnut paty z hotela a iba kupovat dalsiu letenku.
Takze clovek bol vsade, ale vobec nevie, ako tam je, nikdy to tam na vlastne oci nevidel, nezazil, nedychal. Len si odskrtol dalsiu destinaciu.
Tvoj priatel v tebe vnima to, co jemu chyba. Ty si to, co on chce vediet zazit. Tu spokojnost so zivotom, aky je. Vyrovnanost, pohodu. Preto ta lubi.
Ale zaroven nevie prestat byt takym, akym je, nevie ovladnut to nutkanie, preto ta chce zmenit na seba.
Ak ho chces “zachranit” (naucit ho trochu spomalit, naucit ho byt vediet aj spokojny s tym, co ma, vychutnat si to, vazit si to), tak dobre si to rozmysli. Su to roky investovanej energie, ktora sa ti nemusi vratit.
Moze sa ti to darit, ked sa naucis, ako odrazat jeho pokusy ta menit v tempe, ktore tebe nevyhovuje. Naucit sa, ako si popri nom udrzat vlastnu rychlost napredovania, ktora ta uspokojuje a nedar sa vyviest z rovnivahy. A ako nestratit chut si uzivat, co prave mas.
Kedze on tu tvoju filozofiu nebude dobre chapat, moze ti casto ukradnut radost zo zivota a okamihu neomalenymi poznamkami a kritikou. Pripadne tym, ze pojde nakoniec hladat inde, lebo usudi, ze mu nevyhovujes a brzdis ho.
“tiež sa snažím na sebe neustále pracovať v každom smere, ale on nedokáže povedať , tu a teraz je niečo nádherne take aké je, stále sa len ženie za tým, aké by to mohlo byť ešte lepšie keby na tom ešte viac popracuje, a tak isto pristupuje aj ku mne.”
Az schudnes, bude ti par dni hovorit, ze si krasna a potom zas nieco najde. Tu nebude spokojnost. Nikdy nevyhovies uplne.
Tu na konci bude tvoje donicine sebavedomie a tvoja slzava spomienka, co urobil z kedysi veselej, spokojnej zeny.
Pricom ti on sam vyhodi na oci, ze kedysi si bola lepsia, lebo ta spoznal veselu, usmievavu, sebavedomu a to sa mu pacilo.
A mas sa na seba pozriet teraz, aka si, vecne vystresovana, hadava a mas nieco so sebou urobit.
Pripadne v sebaobrane zacnes byt aj ty kriticka k nemu. Ryt do neho, co ma on zlepsit. Financie napriklad.
Vecne sa sebe pracovat je super. Ale nevediet ocenit vysledky a hnat sa stale za dalsim a dalsim je chyba. Kto si nevazi, co ma, nema nakoniec nic. Lebo nikdy neciti realnu hodnotu toho, co ma.
Je to ako precestovat cely svet, ale nevytiahnut paty z hotela a iba kupovat dalsiu letenku.
Takze clovek bol vsade, ale vobec nevie, ako tam je, nikdy to tam na vlastne oci nevidel, nezazil, nedychal. Len si odskrtol dalsiu destinaciu.
Tvoj priatel v tebe vnima to, co jemu chyba. Ty si to, co on chce vediet zazit. Tu spokojnost so zivotom, aky je. Vyrovnanost, pohodu. Preto ta lubi.
Ale zaroven nevie prestat byt takym, akym je, nevie ovladnut to nutkanie, preto ta chce zmenit na seba.
Ak ho chces “zachranit” (naucit ho trochu spomalit, naucit ho byt vediet aj spokojny s tym, co ma, vychutnat si to, vazit si to), tak dobre si to rozmysli. Su to roky investovanej energie, ktora sa ti nemusi vratit.
Moze sa ti to darit, ked sa naucis, ako odrazat jeho pokusy ta menit v tempe, ktore tebe nevyhovuje. Naucit sa, ako si popri nom udrzat vlastnu rychlost napredovania, ktora ta uspokojuje a nedar sa vyviest z rovnivahy. A ako nestratit chut si uzivat, co prave mas.
Kedze on tu tvoju filozofiu nebude dobre chapat, moze ti casto ukradnut radost zo zivota a okamihu neomalenymi poznamkami a kritikou. Pripadne tym, ze pojde nakoniec hladat inde, lebo usudi, ze mu nevyhovujes a brzdis ho.
@moonlight1210 vau si ako psychologička ,super si to napísala 👍
Ja som niekedy veľmi obdivovala takých dravých ľudí,lebo ma ťahali hore. Ale veru neviem si predstaviť byť vo vzťahu s takým človekom . Tiež mám rada aj svoj kľud a nielen sa hnať stále za niečím. A samozrejme keď prídu deti tak sa všetko upriami na ne.
Autorka buď on trošku uberie alebo sa vaše cesty rozídu. Lebo celý život sa snažiť byť "dokonalý" nie je zdravé.
jemu ide o cisto športový typ zeny ,co ked ochories vazne nebodaj a priberies ,alebo otehotnies a postava uz nebude ako teraz a ani ta sa mu nepaci...tieto typy ludi ja osobne neznasam , cele dni sa zapodievaju len svojou "dokonalostou"
daj postavu bez hlavy
No, ja by som radsej, ako perfekcionistu, chcela pri sebe pohodaka. A zvolnila by som aj na Tvojom mieste. Si tiez zamerana na vykon. Ked raz pride rodina a deti, zrutis sa z toho, lebo perfektna nebudes nikdy pri detoch a pojdete od seba. Narovinu.
Takze za mna, toto je nie dobre.
Na zaciatku vztahu, podla mna, ma kazdy mat ake take ruzove okuliare. Ja osobne som bola zamilovana tak, ze mi nevadili ziadne male nedostatky a dolezitejsie ako vyzor, bol charakter a dusa toho cloveka, ze bol ochotny pomoct, pekne sa vyjadroval o druhych ludoch, o mame, otcovi...
Obaja ste asi velmi mladi a zamerani moc na fyzicno...
Poloz si otazku, keby mal uraz a nemohol sa hybat, pribral by, lubila by si ho aj tak? A naopak, myslis, ze ked priberies pocas tehotenstva a nepodari sa Ti schudnut a mat vysekanu postavu, tak Ta bude lubit aj tak? Neviem, mne toto moc nevonia.
Ja mam po vyse 20 rokoch vztahu skusenost, ze som bola pre neho krasna, ci som mala 45 kil alebo mam takmer 70 po 40-ke a 4 detoch. Toto povazujem za smerodajne, prijat partnera takeho, aky je.
Mam kopec kamosiek, vacsinou velmi peknych, ale za cely zivot sa mi nestalo, ze by niektora z nich o sebe opakovane vyhlasovala, ze “ som krasna”🙂🙂🙂 fakt by si mohla dat foto…sorry, ale pobavilo ma to, pripada mi to ako z rozpravky Pysna princezna🙂🙂🙂
@beataxxx podľa mňa je dobré, že sa autorka považuje za krásnu a má sebavedomie. určite je to lepšie, ako ho nemať a mať rôzne komplexy. okrem toho, hovorí sa, že každá žena je svojím spôsobom krásna 😉
Skôr či neskôr ti to začne liezť na nervy tak, že ten vzťah ukončis. Teraz si ešte na ružovom oblaciku ale takí ľudia ako on sa nezmenia furt ťa bude do niecoho tlačiť.nielen do chudnutia. A predstav si čo som zažila ja. Mala som ex.co.trval na tom že musím byť opálená lebo jemu sa páčia opálené. Ja som ryšavá s bielou kožou. Neopalujem sa nikdy lebo po pár sekundách sa spečiem do červená. Myslíš že to chápal?
@beataxxx podľa mňa je dobré, že sa autorka považuje za krásnu a má sebavedomie. určite je to lepšie, ako ho nemať a mať rôzne komplexy. okrem toho, hovorí sa, že každá žena je svojím spôsobom krásna 😉
@zmrzlinka8 Tiez som spokojna pred zrkadlom, ale neviem si predstavit, ze by som si vyzadovala od okolia, aby mi hovorili, ze som krasna🙂🙂🙂aj tak bola tema o inom, evidentne kazdy z nich ocakava od vztahu nieco ine, mna to len pobavilo
U mňa by to neprešlo. Nebola by som s ním.
Tak pracuj. Pracuj. Az sa dopracujes. Ku koncu. Tak ci tak. S ním. Aj keby si v tomto momente mala tú vysnenú postavu, co chce on, bude sa pridúšať tou postavou a nie tebou. A je mu to u riti palovej, co ti povie. Aj tak ta odkopne, s hocijakou postavou, lebo príde iná.
1. Redflag, greenflag, čílujem, nečílujem ako to vyjadrovanie je čím ďalej tým horšie, najhoršie ze to už pustaju aj do médií.
2. Nemoze od teba len tak chcieť aby si bola modelka
3. Už vôbec ak tak sám nevyzerá
4. Zas nemusíš byť rozkysnuta a mat v 35 rokoch 80kg
A tie dristy ze páčiš sa sama sebe sú len mentálne výhovorky pre lenivosť a to kam si to kto nechal zájsť.
Pribrať po tehotenstve je normálne, mať hormonálne zmeny he normálne, ale zjesť večeru ako drevorubač, večer dat polovicu cokolady, normálne nie je.
Otázka je ci mu nebude vadiť neskôr zas niečo iné.
Ja som toto počúval tiež. (Kedysi som cvicil).
Potom som pochudol, tak som počúval ako som schudol a ze na mne visia rifle.
Keď som začal zase cvičiť, tak nebolo dobre lebo cvičím a starám sa o seba čiže sa snažím zapáliť aj niekomu druhému.
Sú ľudia ktorým nikdy nevyhovies a možno ani nie tomu svojmu.
Ja by som a obetoval a civico s Jim a schudol.
Ale keď budeš vidieť že zas niečo iné sa mu nepáči a nájde si niečo nové tak kašli na neho kým nemáte deti a iné záväzky
Ja by som mu oplatila rovnakou mincou - vies milacik, mne by sa viac pacilo, keby sa vies trosku spravat / viac si uzivat pritomnost / keby si mal vacsi penis ale mam ta v podstate rada aj takeho aky si.
Ale uprimne - ano, bol by to red flag pre mna. Pochopim, ze sa muzovi nepaci, ze partnerka pocas vztahu pribrala 20kg a nic s tym nerobi, ale on isiel do vztahu s tebou tak ako si a chce vlastne inu.
@beataxxx mozno iba zdrave sebavedomie, co my ostatne vratane mna nemame.
Vhodnejšie by bolo povedať: "...a ty by si sa mi páčil viac, keby si mal novšie a luxusnejšie auto", než väčší penis, ako tu už viackrát odznelo, lebo to je niečo, čo nedokáže zmeniť, na rozdiel od váhy.
Očividne sa Ťa to dotklo, čiže asi neveríš tomu, že si krásna, aká si. Možno Ťa chcel iba motivovať, lebo mu záleží na Tvojom zdraví, len zvolil zlé slová 😉
@zmrzlinka8 Tiez som spokojna pred zrkadlom, ale neviem si predstavit, ze by som si vyzadovala od okolia, aby mi hovorili, ze som krasna🙂🙂🙂aj tak bola tema o inom, evidentne kazdy z nich ocakava od vztahu nieco ine, mna to len pobavilo
@beataxxx od okolia by som to nevyzadovala samozrejme, ale pre partnera by mala byť ona tou najkrajšou, inak veľmi zamilovaný nie je
@beataxxx od okolia by som to nevyzadovala samozrejme, ale pre partnera by mala byť ona tou najkrajšou, inak veľmi zamilovaný nie je
@zmrzlinka8 hej
no tak sa mu páčia štíhlejšie než si ty, to je normálne, každému sa páči niečo iné. Zvláštne je, prečo sa potom dal dokopy s tebou. Asi by som v tom nepokračovala, keď to už od začiatku takto drhne...
@biba_18 Na konskom fóre musíš mať 45-50 kg, aby si bola krásna 😂
@zuzanockamt presne 🤣
@beataxxx a to už prečo ? Nechápem z akého dôvodu niekomu prekáža keď o sebe niekto vyhlási že je krásny. Veď nepíšem že som dokonalá. Píšem že som krásna, a že sa sama sebe páčim. Čo je na tom zvláštne ?

Ze keď sa necítiš dobre, treba sa porozprávať, a keď to nepomôže, tak nech postupuje sám kde len chce.