icon

Priateľ chce ísť na chatu. Mám mu to dovoliť?

21. apr 2025

Ahojte, môj priateľ prišiel s tým že by jeho kamaráti chceli usporiadať chatu a pýtal sa ma či by mi to vadilo ak by šiel. No on so mnou nevie ísť ani na diskotéku lebo vraj mu to vadi ale na trapnu chatu by šiel hneď. Povedala som že áno vadi mi to pretože mi to vo vzťahu nepríde okej, keď ani on mne také veci nedovoľuje a potom on príde s niečím takým. Aký máte na to názor ? Mám ho nechať nech ide alebo ? Nie som jeho mama a ma slobodnú vôľu ale nepríde mi fér že ani ja také veci nemôžem a on by mohol

Strana
z3
pribinak
21. apr 2025

Wau ….to pôjde za chvíľu do kytek takýto vzťah

autor
21. apr 2025

@pribinak prečo ?

petamich
21. apr 2025

My si navzajom nic nedovolujeme a nezakazujeme, sme dospeli ludia so zdravym rozumom, ak chce ist muz na chatu ide, ak chcem ist na wellness idem 🤷‍♀️ z akeho dovodu dovolis chlapovi, aby ti nieco zakazoval?

enmery
21. apr 2025

Prečo si necháš od neho zakazovať?
Prečo nejdete na tú chatu spolu?

autor
21. apr 2025

@petamich pretože viem, že v konečnom dôsledku sa ani mne nepáči kebyze niekam tak ide bezo mňa a preto mi nevadí keď mi povie, že mu to vadi.. to ani nie je zákaz, skôr rešpektujem jeho hranice a aj on rešpektuje moje, len táto dnešná otázka ma šokla a neviem čo mám robiť 🥲

autor
21. apr 2025

@enmery tak nebola som pozvaná .. povedal, že len chlapci ale čo ja viem ako to je naozaj … ja som sa ho na to ani nejak moc nepýtala 😅

bludna
21. apr 2025

@autorka a co konkretne ti vadi na tom, ze by niekam isiel bez teba? Bojis sa, ze ta tam podvedie? Znie to divne. Neviem si predstavit, ze by ma takto partner obmedzoval alebo by som ja mala takuto potrebu kontrolovat jeho pohyb. Je to trosku sick.

enmery
21. apr 2025

Koľko máte rokov?Lebo toto mi príde detské. Tak on od Teba vyžaduje niečo, čo sám neurobí a chce ísť niekam bohvie kam "len chlapi" S tebou nevie ísť nikam. Nechápem význam takéhoto vzťahu.

petamich
21. apr 2025

No tak good luck v takom vztahu, uvidime ako dlho vam to vydrzi za mna znak nezreleho spravania 🙂 ja osobne by som nedokazala fungovat vo vztahu, kde nie je dovera a kde mi ktokolvek cokolvek zakazuje

autor
21. apr 2025

@bludna ja jeho pohyb nemám za potrebu kontrolovať, povedala som mu, že ak chce nech si ide ale nech počíta s tým, že si pôjdem užiť aj ja a povedal potom, že dobre tak nepôjde.. neviem čo si mám myslieť a vravím, nemala by som s tým problém ak by som vedela, že on by bol s tým okej v opačnom prípade

autor
21. apr 2025

@enmery obaja sme už dospelí. Priateľ ma 21 a ja 20

autor
21. apr 2025

@petamich tak nevravim, môže to byt nezrelé.. inak fungujeme normálne, sme spolu šťastní, len teraz došlo na túto tému

valikasikulova
21. apr 2025

@enmery v podstate ešte deti podľa veku 😃

enmery
21. apr 2025

Aha, tak to chápem. Ešte prakticky deti. Preto aj toto správanie. Chod a užívaj si život, chod na disku s kamoškami, na wellnes. A on nech si teda sedí doma alebo chodí na "pánske jazdy".

petamich
21. apr 2025

No evidentne by si s tym problem mala, par minut dozadu si presne to napisala 🙂 cize ty vlastne nemas problem, len sa mu tak trochu "vyhrazas" ze ked pojde, tak aj ty si pojdes uzit, ano presne takto sa spravaju dospeli a zreli ludia.

pribinak
21. apr 2025

Pretože takto nevyzerá funkčný vzťah….nejdwm ja nejdes ani ty
To hentak ako škôlkari na pieskovisku. Včera si mi nepožičala lopatku dnes ja tebe Kýblik

Čo tak trochu dôvery? Menej ulohy stíhačky a podobne?

autor
21. apr 2025

@petamich veď okej, nemusíte byt nepríjemná… pýtam sa na Vaše názory a počúvam len to, že sme deti. Asi bola chyba sem písať 😅

enmery
21. apr 2025

@pribinak Prečo je ona stíhačka, ked ani on nechce, aby ona niekam išla. Nevie s ňou isť ani sa zabaviť. Obaja nezrelí.

autor
21. apr 2025

@enmery s týmto súhlasím

enmery
21. apr 2025

Pretože sa spraávate ako deti. Mladosť si treba užiť. Zbehne veľmi rýchlo. Tak nech začne s Tebou chodiť von, na disku. A púšťa Ťa samú a aj ty jeho.

petamich
21. apr 2025

Chcela si nazor, napisala som ti nazor 🙂 ak si chcela iba reakcie typu, mas pravdu nema co chodit po chatach, tak zial vidim to inak. Nechcela som byt neprijemna, mrzi ma, ak to tak vyznelo. Moj nazor je, ze v zdravom vztahu ma byt dovera a nie je tam miesto pre zakazy (ani jednym smerom).

pribinak
21. apr 2025

@enmery jej príspevok 23:27

luc141
21. apr 2025

No skúsil by mne toto priateľ zakazovať, tak sme skončili 😀 ja by som nemala problém ,,ho pustiť,, a on mňa tiež nie.
V tomto prípade môžeš trucovať, povedať, že nikam nejde, neželáš si to. Alebo nech ide a keď on nabudúce nebude súhlasiť aby si šla ty, tak aspoň uvidíš, že je debil.
Alebo sa porozprávať čo presne mu vadí, prečo, dohodnúť sa. Možno ťa nepustí, lebo je to idiot, možno sa pre niečo o teba bojí, nemusí byť hneď zlý. Ak ale nemá nejaký pádny pochopiteľný dôvod a zakázal mi to, asi by sme skončili

vilma7
21. apr 2025

Vzťah je aj o ničom inom, ako.kef ty pôjdeš, pôjdem aj ja...neveríte si? Tento.vztah budúcnosť nemá.

any_soj
21. apr 2025

V prvom rade - trápna chata? Prečo by jeho čas s kamarátmi mal byť trápny? Už tu je problém v tvojom pohľade. Druhá vec - píšeš, že on tebe také veci nedovoľuje - on ti nedovolí ísť s kamoškami na chatu? To z akého dôvodu? A z akého dôvodu si ty necháš niečo také nedovoliť? A z akého dôvodu si dovolíš hodnotiť jeho chatu ako trápnu a mať blbé poznámky k tomu, ak by tam šiel?
Skús si pustiť tento podcast - Ako si nevziať teľa - zvlášť prvá časť 10 spôsobov ako vstúpiť do zlého vzťahu. O tom, čo si všímať na druhom, aby si vedela, či je zrelý pre vzťah a či je schopný ozaj milovať. Obaja sa správate tak, že pre budúcnosť každého z vás by bolo lepšie zamerať sa na vlastné dozrievanie, formáciu, než na vzájomný vzťah, na ktorý ste ešte nedozreli.
https://skpodcasty.sk/podcasty/ako-si-nezobrat-...

rozculena
22. apr 2025

vy ste obaja divní,on s tebou nikam nechce ísť,ale s kamoškou ťa nepustí a zároveň on chce ísť bez teba na chatu.😂 A keď povieš,že keď pôjde on tak aj ty,tak radšej nikam nepôjde.
Tak seďte doma na riti a kukajte sa do steny....môj ty boh.
Choďte od seba,lebo ste ako dvaja škôlkári.

lindous
22. apr 2025

Tiež ma nebaví chodiť po diskotékach, ale chaty v blízkom kruhu priateľov zbožňujem, je to úplne iny typ akcie… každopádne pýtať si vo vzťahu povolenie na jednu či druhu vec mi príde smiešne a neviem si predstaviť, že by som všade len s partnerom musela chodiť a keď sa jemu nechce, tak mam doma sedieť 😅 myslim, že by ste celkovo mali nad týmto popremýšľať, či je to zdravé, prečo si neveríte a či ste fakt obaja spokojní s týmto nastavením a viete si to predstaviť dlhodobo… takéto zákazy, žiarlivosť, sa zväčša iba stupňuje a stupňuje

zuzanita1609
22. apr 2025

Nikdy by som si nedovolila mu niečo zakazovať. Je dospelý, rozumný, veď nie je moje dieťa 😁. To isté aj z druhej strany,tiež mi nič nezakazuje,viem čo smiem/nemala by som. Keď vo vzťahu chýba dôvera,tolerancia,sexuálna príťažlivosť zväčša taký vzťah nemá dlhé trvanie. (Aspoň podľa mňa).

lenkakravcova
22. apr 2025

Mňa by zaujímalo, čo tam ide s chlapmi alebo so ženami. Ak s chlapmi, nech ide hoc aj na pár dní.
So ženami by mi to vadilo - lebo to už keď tak ísť spoločne.

earlgrey
22. apr 2025

@lenkakravcova No a odkiaľ ty by si vedela, či tam budú aj ženy? 😀 tebe povie, že pánska jazda...ty celá spokojná, šťastná....a tam ho už čaká zástup krásnych mladých žien, idealne už rovno v spodnom prádne...červený koberec prestretý rovno pre princa.....🤣🤣🤣

Ach jaj....dôvera je zaklad milá @autorka ...

Strana
z3