icon

Priateľ chce ísť na chatu. Mám mu to dovoliť?

21. apr 2025

Ahojte, môj priateľ prišiel s tým že by jeho kamaráti chceli usporiadať chatu a pýtal sa ma či by mi to vadilo ak by šiel. No on so mnou nevie ísť ani na diskotéku lebo vraj mu to vadi ale na trapnu chatu by šiel hneď. Povedala som že áno vadi mi to pretože mi to vo vzťahu nepríde okej, keď ani on mne také veci nedovoľuje a potom on príde s niečím takým. Aký máte na to názor ? Mám ho nechať nech ide alebo ? Nie som jeho mama a ma slobodnú vôľu ale nepríde mi fér že ani ja také veci nemôžem a on by mohol

lenkakravcova
22. apr 2025

@earlgrey však normálne sa opýtam. Človek asi zvyčajne vie, s kým sa na chatu chystá. Či sú to spolužiaci, kamaráti alebo rodina.

Tak ja neviem, ale mne manžel neklame. Neviem ako to majú iní.

earlgrey
22. apr 2025

@lenkakravcova 😀 veď jasné, ja som nepíšala konkrétne na teba...len vieš, kto má pochybnosti, tak ich bude mať aj keby partner povedal, že ide sám...oddýchnuť, porozmýšľať, užiť si ticho, samotu...byť sám so sebou atď. .... aj tak by tam mal nejakú "k***u" 🤣 takže ako som spomínala...dóvera je základ...aj nie je tá, nie je nič...

any_soj
22. apr 2025

@earlgrey dôvera je základ píšeš, a zároveň že ako vie, že tam nebudú ženy (teda že jej neklame). No asi tak to vie, lebo si dôverujú, nie?

earlgrey
22. apr 2025

@any_soj Ale veď som len podpichovala...bolo to myslené ironicky 🤣 preto som napísala to, čo som napísala...

lasona
22. apr 2025

Ako malé deti. Keď mi muž povie ze chce ísť na chatu, tak s tým nemám problém. Keď mu ja poviem, že idem s babami na výlet, tiež nemá problém. Keď idem s kolegom na školenie, tiež nemá problém. Chce ist manzel na motorku s kamosmi? Nemam problem...Vsetko preberieme spolu, zavoláme si. Akože som dospela svojpravna osoba. Prečo by mala byt chata trápna? Nechápem...ale ak sa nevie správať, oziera sa, naháňa baby tak chápem reakciu nepustit

nynia
22. apr 2025

Vztah kde by som si musela pytat povolenie nie je nic pre mna a beriem to ako redflag. Obaja ste predpokladam dospeli ludia a nie deti, ktore sa musia (mali by) pytat rodicov o dovolenie. Mali by ste najprv obaja dospiet a potom byt vo vztahu a nie, ze on mne to nedovoli tak ani ja jemu kolko mate rokov 5? Toto sme riesili v skolke a na prvom stupni ZS ked niekto druhemu nechcel nieco pozicat.

lenkakoc444
22. apr 2025

Byt Tebou prehodnotim tento vztah. Priatel ma problem ak by si sla na diskoteku, chatu? A Tebe to nevadi? My ked sme boli dvadsiatnici ja som chodila na 2t na iny kontinent na dovolenku bez partnera a nie,ze nepusti ma na disku 😀

veselo_neveselo
22. apr 2025

Preco sa navzajom takto limitujete? Je uplne normalne ze ludia chodia do spolocnosti, na akcie, diskoteky, do barov, to nema co ani jednemu ani druhemu vadit.
Prestante sa navzajom obmedzovat. Namiesto toho, aby ste boli radi ze ma ten druhy okolo seba priatelov, podporu keby ju bolo treba, radost, pozitivny zazitok, tak si navzajom budete zakazovat chodit von. To je o com, taky zivot?

Mlady nech ide na chatu, a ty si chod niekam von tiez, a po vikende budete mat tolko zazitkov!

olimuc
22. apr 2025

Kolko mate rokov … do 15? Potom je v poriadku ja Ti nedovolim ty mi nedovolis… ak ste prekrocili hranicu dospelosti, tak sa hlavne nemnozte, nemormalnych je uz viac nez dost. Dospeli ludia v zdravom vztahu si doveruju a nelimituju sa a uzivaju si zivot

danica2711
22. apr 2025

tu nie je problém chata, ale to, že vaša mentálna úroveň zaostáva za vaším vekom. Počkajte, kým sa to skoordinuje, dozrejte a vzťahy nadväzujte až potom

jamacka
22. apr 2025

Len ci tam ozaj budú len chalani, lebo hentake panske jazdy vedia byť zvrhle.Prwco nezavola aj teba?Keď si není pozvaná,tak to asi bude pre niečo, asi tam bude niečo o com by si nemala vedieť. Takýchto chlapov nemám rada,ty nemôžeš nič a on všetko.
Ja čo som mala bývalého,tiež bol taky,že mne zakazoval a on mohol všetko. A tiež išiel na takú pánsku jazdu na chatu a tam mali štetky.
Kamošky chlap tam bol tiež, tak sme si povedali,že ich pôjdeme večer pozrieť. Tak sme zobrali auto a šli sme kolo 21hod sme tam asi prišli a bolo nám zo všetkých nagrc....všetci najebany, štetky povyzliekane,isto i ch stihli už aj popretahovat....v ten moment aj s kamošku sme každá svojho chlapa nechali a poslali rovno do pi..
Takže takýto chlapa čo zakazujú ženám, že nemôžu nič a oni môžu všetko....tak na takých mam svoj názor.

mk22
22. apr 2025

Aké dovoliť?
On je tvoj otec? Máš 20, máš právo si užívať žiť zbierať zážitky a nie a ti niekto dirigoval kde pôjdeš a kde nie.
A ty detto, si jeho mama?
A nie, nie je ti to jedno.. Ináč by si nezačala s tým, že pôjdeš aj ty..

Ako deti.
20 a 21 už by mali mať rozum a žiť si podľa seba nie podľa frajera..

autor
22. apr 2025

@jamacka dakujem za vaš nazor. Presne to aj mne ide v hlave, prečo nezavola aj mna, ci tam naozaj budu len chalani. Tiez mi to niečim smrdi a naozaj neviem, co asi take by spolu samý chlapci robili.

orisker
22. apr 2025

Tak ale potom tu ide o úplne niečo iné a otázka mala znieť úplne inak.
Ťažko radiť ľuďom, ktorí nevedia verbálne sformulovať na čo vlastne myslia.

tamitamitami
22. apr 2025

Neviem si predstaviť takto dlhodobo fungovať, to už nikdy bez seba nikde nepôjdete?

My si "oznamujeme" , on rád ide s kamarátmi na chatu, ja rada vybehnem s kamarátkami na dobrú kávu (kým sme nemali dieťa chodila som aj na chaty). Nikdy nebol problém, vieme sa obaja chovať slušne, normálne (teda nemáme dôvod žiarliť).
Chodíme veľa aj spolu ak je vhodná príležitosť.

autor
22. apr 2025

@orisker aj mi to neskor napadlo, ze som to mohla sformulovat inak 😅

eva8
22. apr 2025

Podla mna je to mile, ze sa opytal, ci ti nevadi, ze pojde s chlapcami na chatu. Kludne nech ide. A ja by som mu oznamila, ze pojdem s kamaratkami von.
Postupne sa obrusite, prestanete ziarlit, nedajboze nieco zakazovat. Vztah treba budovat, na zaciatku, samozrejme, ze by ste najradsej vsetko absolvovali najradsej spolu. Casom si najdete kamaratov vo vztahu s podobnymi zaujmami a bude fajn. Teraz sa pozeram na taketo nezrovnalosti s usmevom, ale v tom veku som aj ja robila preslapy 🙂
Vsetko dobre prajem a ziadne zakazovania zo ziadnej strany prajem 🙂
Ine je chlapska jazda na chate, kde sa pravdepodobne opiju a ine je diskoteka, kde su potencionalni napadnici. Ale kde je dovera, ziarlivost chlapa a nevola zeny idu bokom 🙂

autor
22. apr 2025

Rada by som sem dopísala, že to vôbec nie je o tom, že si neviem predstaviť, aby bezo mňa niekam šiel alebo niečo podobné. Ide o to, že naozaj neviem, čo asi samý chlapci spolu na chate robia. Rada by som podotkla, že ja nenávidím alkohol a všetko, čo s ním súvisí, mám na to osobné dôvody. A nepáči sa mi, ak by sa mal môj priateľ isť zdrbať ako delo, ked to jednoducho rada nemám. Partnerky pravdepodobne nie sú pozvané a naozaj mi to smrdí, kedže som sa s takýmto niečím vo svojom okolí nestretla... Dalšia vec je, že jeho kamaráti ma z nejakeho dôvodu nemajú radi, pri tom som im ani mojmu priatelovi nedala ziaden dovod na to, aby ma nemali radi. Parkrat mu povedali, nech sa so mnou rozide a na druhej strane ma začali sledovať na instagrame a lajkovať mi storíčka, kde som ja... Jednoducho ich nemám rada a neverím im, pretože samý majú frajerky, ktoré nemajú problém podviesť. Môjmu priateľovi nedopína, že tam môžu byť iné zámery na chate, kedže je na to moc dobrý... Ale tak myslim, že kde je alkohol, láska ide bokom a pud sa prebúdza.... Viem, aké somariny robil na chate, ked bol slobodný a jednoducho neviem, či láska vie byt silnejsia ako alkohol....

3petka
22. apr 2025

Načo taký vzťah keď ste v ňom ako vo väzení. Jeden nemôže druhý tiež. To čo je toto za módu. Keď je niekto vo vzťahu tak má mať stále rovnaké práva ako keď bol slobodný, Samozrejme nehovorím o podvádzaní.
Ak niekde idem tak idem a nie pýtať si povolenie od partnera/ky ako od maminky soplavé dieťa.

mondolina
22. apr 2025

prečo si nenájdeš iného?
🙈

sonula
22. apr 2025

Nuz, ked kamosom povie, ze frajerka ho nepusti, co teda podla toho co pises, nepustis, tak sa necudujem, ze ta nemaju radi. Nie je to tvoje dieta alebo psik, aby si ho mala priviazaneho a vychovavala si ho. Ste vo vztahu rovnocenni a bud mu veris, alebo nie.

tim23
22. apr 2025

To je čo za sprostosť čo si napísala? Že kde je alkohol láska ide bokom 😁😁

lenkakoc444
22. apr 2025

Podla mna na tom ze chalani chcu ist sami nez partneriek na chatu nic nie je. Vobec by som neriesila, ze si tam chcu niekoho zavolat. Chcu si pokecat, aj vypit (nie idealne co uz) ist na turistiku a bez bab. Cisto hypoteticky ak by tam aj zavolali prostitutku naozaj si myslis, ze Tvoj priatel by s nou nieco mal? Ak ano tak nevidim dovod zotrvavat v tomto vztahu. Neveris mu a kedze ani ty nemozes von chodit asi ani on Tebe. Stastni ste ak ste sami dvaja doma.

earlgrey
22. apr 2025

🤣 takže takto...pekne si to dopísala...má neposlúšnika v trenírkach? to chceš celý život takto žiť?
No ja som sa napríklad stretla s tým, že muži išli na ryby napr. alebo aj na chatu a ženy išli tiež niekam...ale v tých vzťahoch je dôvera...láska...rešpekt a úcta...jeden k druhému...

modrykolibrik
22. apr 2025

@autor prepáč ale si mladá tým pádom hlúpa a nedozreta. Ty mu nemáš čo rozkazovat kedy on kam smie ísť. A čo akože chalani robia na chate? No hrajú hry,chlastaju, vypravaju oplzlo,uvoľnia páru a čo? Nech ide.
Ja môjho muža sama posielam von s kamošmi a vôbec s tým nemám problém. Napíše mi dnes ide lm na vianočný večierok, ok choď zábav sa. Preboha aj ten chlap potrebuje raz za čas vypnúť,,vypustiť paru. Keď mu budeš všetko zakazovať tak rýchlo sa stane s jeho ex.
Tak sa láskavo skludni a nechaj ho ísť a povedz mu že teraz ideš ty lebo aj on išiel a budete si kvit

zuzubb007
22. apr 2025

Nechápem prečo si nenájdeš chlapca ktorý bude poslúchať na slovo, tento vzťah je odsúdený na zánik, už teraz ti všetko vadí, nemôže ísť na chatu, nemôže pit nemôže toto akože málinko chodí po svete podpapučníkov, ja mám muža a chcel ísť s chalanmi na štyri dni na výlet išiel ani má nenapadlo mu povedať nie a to máme rodinu, ak nemáš dôveru je to celé v háji

elzu
22. apr 2025

Mas silnou potřebu kontrolovat svého partnera a to k nicemu dobremu nepovede. Zkuste spolu vice komunikovat- rekni mu, ceho se bojis, co ti dela starosti-rekni mu, co by sis prala, aby se zmenilo- napr. vice smysluplne straveneho spolecneho casu. Najdi si svoje vlastní aktivity a konicky, najdete si spolecne. A nechte se vzajemne zit, vzdyt takto se sezerete navzajem. Asi je potreba v tom vztahu jeste trochu dospet.

A promin, ze ti to tak napisu, ale po tech par zpravach tady se ani nedivim, ze te jeho kamaradi nemaji radi. Mne jsou tvoje vyroky taky nesympatické.

Muj muz jezdi na chlapske vikendy roky rokouci, jezdi na hory, jezdi po různých evropských mestech atd. Jasne ze se tam pije vice, nez by se treba pilo doma, ale vsichni jsou to dospělí zodpovědní chlapi. A je treba jim duverovat, tak jako kdyz ja jedu na wellness s kamaradkama, taky mi na to nikdo nic nefrfle. A i kdybych tam do sebe lila aperol za aperolem, tak nehupsnu nekomu do postele jen proto, ze muj chlap neni na blizku. A nebo ceho se tak hrozne bojis?

autor
22. apr 2025

Tak ak teda takto dôverujete všetky svojim partnerom , ako je možné, že je toľko prípadov, kedy partneri pod vplyvom alkoholu podviedli svoje partnerky ? A akú máte istotu, že to nebude aj váš prípad ?

zuzubb007
22. apr 2025

Istotu nemáš nikdy v ničom, to keby som sa tohto držala celý život nerobím nič len terorizujem partnera, keď bude chcieť partner podvedie ta aj bez opitosti za triezva a zväčša čo poznám páry, ktoré podviedli, bol tam takmer vždy teror zo strany ženy príkazy, zákazy atd.. toto normálny chlap nevydrží, skús zmeniť správanie lebo neprospeje to nikomu, a ešte si písala, že tam idú len chlapi nie?

eva8
22. apr 2025

Na tej chate maju byt sami chlapi, nie?