Priateľ je urazený, že nechcem ísť na ples
Ahojte. Som s priateľom cca rok a pol, mám 5 ročného synčeka. Keď sme sa zoznamovali povedala som mu aká som povaha - že som introvert. On mi tvrdil že aj on je ale len taký "polovičný". Ešte minulý rok mi oznámil že ideme na svadbu jeho dobrého kamaráta z detstva( nechcelo sa mi tam ale nechcela som byť za zlú tak som išla). Teraz vyrukoval s tým že o týždeň majú v meste ples a veľmi tam chce so mnou ísť ( idú samozrejme aj jeho kamoši z detstva z ktorých sa ide pokakat a kamošky jeho s partnermi). Ja tam nechcem ísť, nemám plesové šaty ani také topánky, najradšej som proste doma alebo ísť spolu niekam na prechádzku alebo na výlet...povedala som mu to a cítim že odvtedy je medzi nami napätie...doteraz sme mali super vzťah ale nechcem ustúpiť a robiť niečo čo mi je prostí srsti aj keď sa jedná len o blbý ples. Povedala som mu nech si ide sám keď teda tak túži byť s kamošmi a kamoškami a zabávať sa. Som aj bacuľka, mám pár kíl navyše ale už cca dva mesiace cvičím a zdravo sa stravujem ( nie kvôli nemu ale kvôli sebe) ale stále so sebou nie som spokojná, tie jeho kamošky sú 50 kilove slečinky
Čo by ste robili na mojom mieste išli či nie? Nechcem nič robiť nasilu ale zároveň nechcem aby bol urazený ako nech
Obaja máme po 30ke. Ďakujem každému za odpoveď.
@anonym_autor manželstvo je o kompromisoch a jeden ples za rok snáď prežiješ.
@anonym_4534e6 niesu manzelia
@anonym_autor venuj sa synovi, on nech ide na ples, ale ty nežiarli a nevyčítaj mu kamošky. Chcel ťa zoznámiť. Tvoja voľba tam neísť.
Skôr ako to, že keď mu chýbajú kamoši a KAMOŠKY, si mu mohla povedať...viem, že chceš byť s priateľmi, kľudne sa chod zabaviť, ale pochop aj ty mňa, že mi nie je príjemné byť vo veľkej spoločnosti, tak nechcem tam ísť. Ty sa zabáv.
“Povedala som mu nech si ide sám keď teda tak túži byť s kamošmi a kamoškami a zabávať sa.” Toto si myslela úprimne? Lebo mne to trochu vyznieva akoze by si sa urazila, žiarlila na kamošov a hnevala sa keby isiel. Ak sa ty naozaj na to necítiš, tak je v poriadku neísť a poslať ho sameho, ale bez tohto podtónu a robenia výčitiek. Zároveň nemám pocit, že ide o tvoju introvernosť, ale nízke sebavedomie a negativny vztah k jeho priatelom a len hladas vyhovorky, co by ma na mieste priatela mrzelo.
@anonym_4534e6 niesu manzelia
@parvinka0001 tak partnerstvo, keď majú 5 ročného syna, nevidím v tom žiadny rozdiel v tejto diskusii, ale ďakujem za upozornenie.
@parvinka0001 tak partnerstvo, keď majú 5 ročného syna, nevidím v tom žiadny rozdiel v tejto diskusii, ale ďakujem za upozornenie.
@anonym_4534e6 ty aj čítaš ? Nieje to jeho syn ! Sú spolu rok a pol!
Toto už nie je introvert, to je už priam pomaly patologická sociálna fóbia. A neviem, prečo tak výsmešne nazývaš jeho kamarátov, vyznelo to hnusne. Len ty ty ty a on nech sa postaví aj na hlavu. Kompromis okolo Teba ani neprešiel.
Za mna prehanas. 1 svadba za rok , 1 ples tento rok... nic strasne aby ste mali skrz to doma dusno
@anonym_autor co mas robit? Asi nic, nehodite sa k sebe.
@anonym_autor ja tiez nemusim plesy, ale raz za rok by som to zvladla ak by partner chcel ist. Na plesy sa chodi v paroch.
Neviete sa spolu rozprávať normálne? Nemala by si ísť ak tam máš byť odutá ale ani by si mu nemala vyčítať kamarátov a kamarátky len preto, že ty si tučná.
@parvinka0001 áno zle som to prečítala, ale to nieje podstata diskusie, tak sa sukľudni a vyjadri sa k téme, alebo padaj rýpať niekde inde.
@anonym_autor si sebecka, lem tak dalej a budes sama zase
Oddychovať doma, ísť na prechádzku, na výlet môžete ísť ktorýkoľvek deň v roku, toto je výnimočná príležitosť a mrzelo by ma, keby mal môj partner k tomu takýto prístup a ani raz za rok by sa nevedel prispôsobiť tomu čo robím rada ja… my ideme teraz tiež na ples ako partia, nejde každý s partnerom, čiže je za mňa aj to ok, keby išiel sám, ale tiež tam medzi riadkami čítam, že ty by si s tým až tak ok nebola a vadilo by ti to… čiže ak si to aj jemu podala takto, to by mi to znechutilo už úplne a tomu dusnu teda chápem…
Takze ist s nim nechces ale zaroven mu pasivne agresivnym tonom povies, nech si ide sam sa zabavat? To znamena, ze nechces ani aby isiel sam.
Je to akcia, kam sa chodi v paroch, tak ako je tebe trapne ze budes medzi pritazlivejsimi zenami, tak by jemu bolo trapne, ze isiel sam a ma doma oduty balon...
@anonym_autor s tebou je to asi ťažké
Ty nie si introvert, ty si zakomplexovaná ...
Tak ak on cely rok robi a travi volny cas tak ako to navrhujes ty, preco by si nemohla ist a robit aspon raz za rok to co navrhne on? Jedine co by ma nasralo je to, ze mi to povie tyzden pred. Tak ale sadnem do auta a idem pozriet nejaky outfit a idem.
@anonym_autor ze kamosky su 50kilove slecinky, cize mas komplexy, lebo si obezna a citis sa blbo medzi "slecinkami". Chod na ples, nebud trapna, najdes saty aj na xxl postavu a o rok mozes byt aj ty 50kilova slecinka.
Hanbiš sa za svoju postavu, jeho kamošky nazývaš 50 kilové slečinky. Na svoje ospravedlnenie píšeš, že už cvičíš. Tak "cica nežer" a budeš aj ty 50 kilová slečinka a nebudeš mať zo seba mindráky. Šaty a topánky si kúpiš kdekoľvek spolu za 50€.
@anonym_4534e6 Citanie s porozumenim? Nic?
@parvinka0001 nie , malý nie je jeho syn ale majú veľmi dobrý vzťah ( bývalý odišiel do zahraničia a už tam zostal, platí mi výživné) ale o tom téma nebola
Hanbiš sa za svoju postavu, jeho kamošky nazývaš 50 kilové slečinky. Na svoje ospravedlnenie píšeš, že už cvičíš. Tak "cica nežer" a budeš aj ty 50 kilová slečinka a nebudeš mať zo seba mindráky. Šaty a topánky si kúpiš kdekoľvek spolu za 50€.
@anonym_3f89bb ja som pribrala po smrti mami od stresu a po pôrode, ale áno už so sebou niečo robím. Nevravím že mám 100 kil a som tučný tuleň ale mám proste kilá navyše. Ďakujem za milý komentár
Takze ist s nim nechces ale zaroven mu pasivne agresivnym tonom povies, nech si ide sam sa zabavat? To znamena, ze nechces ani aby isiel sam.
Je to akcia, kam sa chodi v paroch, tak ako je tebe trapne ze budes medzi pritazlivejsimi zenami, tak by jemu bolo trapne, ze isiel sam a ma doma oduty balon...
@maranta_leuconeura ja som mu to v dobrom povedala nech ide aj sám, a jeho kamarát ide tiež sám
Ty si zakomplexovaná a nie introvert
Tá 50 kilova Slečinka možno rieši že nemá prsia, má veľký nos, alebo krivé zuby, …..
Nechápeš že chce s tebou tráviť čas? Partneri by mali mat ak nejaké spoločne zážitky mie len kysnut doma na riti
@maranta_leuconeura ja som mu to v dobrom povedala nech ide aj sám, a jeho kamarát ide tiež sám
@anonym_autor a uz si niekedy bola na plese?
@anonym_autor venuj sa synovi, on nech ide na ples, ale ty nežiarli a nevyčítaj mu kamošky. Chcel ťa zoznámiť. Tvoja voľba tam neísť.
Skôr ako to, že keď mu chýbajú kamoši a KAMOŠKY, si mu mohla povedať...viem, že chceš byť s priateľmi, kľudne sa chod zabaviť, ale pochop aj ty mňa, že mi nie je príjemné byť vo veľkej spoločnosti, tak nechcem tam ísť. Ty sa zabáv.
@anonym_d28038 ďakujem, áno budem sa radšej venovať synovi
Ty si zakomplexovaná a nie introvert
Tá 50 kilova Slečinka možno rieši že nemá prsia, má veľký nos, alebo krivé zuby, …..
Nechápeš že chce s tebou tráviť čas? Partneri by mali mat ak nejaké spoločne zážitky mie len kysnut doma na riti
@pribinak ja som to nemyslela v zlom že 50 kilova slečinka, už som napísala dva dôvody pre ktoré som pribrala a makám na sebe aby som aj ja vyzerala lepšie
@anonym_autor a uz si niekedy bola na plese?
@0silvia0 ešte nie, iba na svojej stužkovej a pár svadbách
Chce byt s tebou spolocnosti priatelov, zabait sa s nimi aj s tebou. Ani tebe by nezaskodilo ak by si sa zoznamila s jeho priatelmi, obzvlast ked pises ze je z nich cely pokakany. Mozno su to fajn ludia. Topanky a saty nie su problem, kupis aj lacnejsie. Hladas vyhovorky aby si nesla. Nau sa robit kompromisy. Raz ty ustupis jemu, raz on ustupi tebe. Aj o tom je vztah, nie len o sedeni doa jeden vedla druheho. A ked praujes na sebe aby si sa lepsie citila niet nic lepsie ako sa prekonat a ukazat, ze aj ty mozes byt pritazliva napriek par kila navyse.

@anonym_autor manželstvo je o kompromisoch a jeden ples za rok snáď prežiješ.