Na svadbu s priateľom

marianaaoa
22. apr 2023

Ahojte, chodím s priateľom niečo vyše 2 rokov, ja mám 29, on 27. Pozná sa s mojimi rodičmi, vychádzajú v pohode. Dostali sme pozvanie na svadbu mojej sesternice. Keď som o tom povedala priateľovi, hneď sa ma pýtal či tam musím(e) ísť. Ja som introvert a nemám rada oslavy, svadby atď, ale viem sa prekonať, hlavne ten počiatočný stres a nesedieť tam ako za trest. Vysvetlila som mu že by to bolo pekné keby sme išli, lebo so sesternicou som mala dobrý vzťah, najmä v detstve sme boli super kamošky. Povedala som mu dátum kedy to bude, vravel že to je ešte ďaleko. Potom som mu ukázala aké šaty som si kúpila, ešte som zopakovala dátum, aby si to pamätal. Bez nátlaku, všetko som mu hovorila nenútene, potom sme sa dohadovali kto by bol šofér, tak som aj rátala že tam pôjdeme ako partneri. Dnes je týždeň pred svadbou, pripomenula som mu to a zrazu nastal šok že nevie či vtedy nemá oslavu narodenín jeho kolega (najlepší kamarát). Potom vravel že je to možno v piatok a v sobotu by ešte zvládol ísť na svadbu. Potom zase špekuloval že keby to aspoň bolo bližšie (je to asi hodina cesty). Chcela som len jednoznačnú odpoveď či so mnou ide alebo nie, stále som sa nedočkala. Do večera mi má dať vedieť, ale tuším že ostanem v neistote.

marianaaoa
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zmrzlinka2021
22. apr 2023

@marianaaoa pre mňa by prioritou bol môj priateľ, čo je budúci manžel, nie kamoška. To ako s tebou jedna vypovedá, kde sú neho v rebríčku dôležitosti nachádzaš. Nepáči sa mi komunikáciaz jeho strany. Si jeho budúca žena,nie kamoška, ktorá hľadá niekoho ako sprievod

nelca0510
22. apr 2023

@marianaaoa asi to nie je medzi vami tak vážne,keď nechce ísť na svadbu,kde bude v podstate celá tvoja rodina

marianaaoa
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jaskolka
22. apr 2023

Úprimne? Za mňa sa chová ako somár.

elinosar
22. apr 2023

Na prvom mieste mas byt ty a tvoja rodina. Kamarat ma byt vzdy druhorady ak to s tebou mysli vazne.

tosomja
22. apr 2023

Bolo by mi to ľúto, ale povedala by som mu, že ja idem a ty buď sa pridáš, alebo sa choď ožrať ku kolegovi. 🙄 Nenechám si pokaziť deň. A rodine povedala, že nechcel ísť a neriešim ďalej.

blondinka95
22. apr 2023

@marianaaoa chova sa blbo. Dokonca aj môj bývalý s ktorým som bola dva roky a časom hodnotím že bol úplný blb so mnou zvládol kamoskinu svadbu, ktorú predtým nepoznal a ďalšiu svadbu bratranca.
Ak to myslí vážne s tebou tak toto by nemalo byť o čom.
Nezopakuj moju chybu a nevyhýbaj sa rozhovoru len preto že nebude príjemný.
Držím palce

vela02
22. apr 2023

Pre mňa by to bol dosť vážny problém. Ste partneri, nie kamosi na spoločenské akcie. To bude robiť vždy pri nejakej oslave, svadbe? Veď si mu to dala včas vedieť. Po 2 rokoch vzťahu by mi ani nenapadlo partnera nútiť, alebo prosiť aby isiel so mnou na svadbu, veď to je automatika. Žiadna oslava kamosa, kamoš to určite pochopí. Tu by som sa asi vážne porozprávala s partnerom, ako myslí váš vzťah. A ani nič také že “ja mu to vrátim keď bude mať niekto z jeho rodiny svadbu, nepôjdem”, nepripadá do úvahy. Bojovanie do vzťahu nepatrí

rebrambora
22. apr 2023

@tosomja 👍 presne primerana reakcia. Lenze toto je presne no go vo vztahu a zaciatok konca.

janagem
22. apr 2023

Ono mne to zasa príde také - on ti aj povedal, že tam nechce ist, no vyznieva to trošku, že si naliehala. Možno mal pocit, že je nevypocuty - nevieme ako predchádzajúce rozhovory vyzerali - či si hovorila hlavne ty svoje predstavy. Ak by nechcel ísť, ja by som to neriešila a šla sama.

marianaaoa
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
andrea_82
22. apr 2023

@janagem ked to s niekym myslim vazne a jeho rodina ma pozve na dolezitu oslavu, tak je jedno, ci sa mi tam chce ist alebo nechce. Ak by boli manzelia, tiez by neisiel?

@marianaaoa tyzden pred svadbou este nevie, ci ide alebo nie? A neveste ste jeho ucast potvrdili? Aj podla mna sa chova ako hlupak.

marianaaoa
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
marianaaoa
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janagem
22. apr 2023

@andrea_82 vieš, že mne by to bolo jedno? Pre mňa by bol komfort partnera dôležitejší ako niečo iné. Ak tam vyslovene nechce ísť, no a čo

janagem
22. apr 2023

@marianaaoa povedala si, že sa spýtal či tam musíte ísť. To bol náznak, že nechce

andrea_82
22. apr 2023

@janagem hm, tak to mame iny nazor. Ja si myslim, ze obcas sa treba aj trochu prisposobit, "obetovat", ak je nieco pre ostatnu rodinu tak dolezite a mna to zase tolko nestoji.

marianaaoa
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
vela02
22. apr 2023

Nesúhlasím s názormi, že máš ísť sama. Ale to som ja. Keby mám viac ako 2 roky priateľa, tak na svadbu sama nejdem. Možno ešte na nejakú oslavu, to chodím bežne keď je priateľ v práci. Ale na svadbu fakt nie. Ak sú ženy ktoré sa budú cítiť komfortne samé na svadbe, ok. Ja by som sa veruže komfortne necítila

spadnutaslivka
22. apr 2023

jasne ti dáva najavo, že tam ísť nechce. Neviem ako ešte jasnejšie než povedať. Keby tam chcel ísť, chystal by sa na svadbu, rozprával by s tebou o tom a hlavne by si nehľadal dôvody, prečo nejsť. Prečo sa neporozprávate narovinu? Zase hovadina, ale na komunikácii stoja a padajú vzťahy. Ak komunikovať neviete, máte veľký problém. Aj keď zatiaľ sa tvárite, že je všetko ok. Lebo očividne nič neriešite. Akonáhle niečo bude treba riešiť, bude zle.

zmrzlinka2021
22. apr 2023

@marianaaoa
Prosim ta, vsimaj si vsetky veci na priatelovi. Zatial spolu len chodite a mozes vychytat velmi vela red flags, ktore mozu v buducnosti vazne narusat vas vztah a vyhnut sa problemom tym, ze nevstupis neuvazene do manzelstva, do deti s takym clovekom.
Mozno nieco vyzera ako banalita ale aj takymito drobnostami ukazuje svoj pristup k veciam, k tebe, k vasmu vztahu. Vztah nie je len o tom, co mne vyhovuje, je to aj prisposobovanie sa, hladanie kompromisov, hladanie toho dobreho pre toho druheho. Mna by velmi bolelo, keby mu uz teraz bol prednejsi kamos, co vo vasom vztahu je jeho priorita - druhy clovek, nie ty. Tvoja rodina raz bude aj jeho rodina a ty by si mala hrat pre priatela velmi vysoku dolezitost uz teraz. To ze je niekto introvert neznamena ze je aj sociopat. Nie kazdy ma rad oslavy, vela ludi, ani ja, ale tych par hodin to prezije uplne kazdy, kto chce.

janagem
22. apr 2023

@andrea_82 veď ja ti to neberiem ak to je pre teba dôležité, tak to od partnera vyžaduj. Ja nevyzadujem a ani nechcem.

h2
22. apr 2023

@marianaaoa V podstate ti nesľúbil, že pôjde. Možno si urobila chybu v tom, že si už skôr nenaliehala na jednoznačnej odpovedi, či pôjde. Teraz už len počkaj, čo ti povie dnes večer a podľa toho uvidíš. Ja by som bola sklamaná. Ale zase, ja by som to nenechávala takto na poslednú chvíľu, chcela by som jednoznačnú odpoveď skôr.

0silvia0
22. apr 2023

@marianaaoa uz tou otazkou, ci tam musime ist ti dal akoze najavo, ze sa mu tam nechce ist. Nevieme preco sa nevyjadruje priamo, ale skus byt priama k nemu aspon ty.
Nevieme aky vazny je vas vztah, ale mozno sa neciti na mozne otazky tvojho pribuzenstva, ze kedy budete na rade so sobasom vy dvaja? Len dedukujem...

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tosomja
22. apr 2023

@vela02 ani ja nie, ale prečo by som mala odmietnuť pozvanie na svadbu len preto, že on nechce ísť a radšej sa bude vyhovárať že ide kamarátovi na oslavu. A ja by som sedela doma tak či tak, pravdepodobne by som pozvaná ako partnerka nebola. Lebo o Tom zmienka nie je, že "sme pozvaní ku kamarátovi" ...

cyberk
22. apr 2023

Riadny debil… kde na takychto partnerov chodite? musis ho dat do pucu. Ja by som naliehala nech mi da hned odpoved, nech si cim skor spravis plan B a milostivy pan nech sa ide ozrat s kolegom, ked ta ma tak na haku…

marianaaoa
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz