icon

Priateľ je urazený, že nechcem ísť na ples

Dnes o 10:42

Ahojte. Som s priateľom cca rok a pol, mám 5 ročného synčeka. Keď sme sa zoznamovali povedala som mu aká som povaha - že som introvert. On mi tvrdil že aj on je ale len taký "polovičný". Ešte minulý rok mi oznámil že ideme na svadbu jeho dobrého kamaráta z detstva( nechcelo sa mi tam ale nechcela som byť za zlú tak som išla). Teraz vyrukoval s tým že o týždeň majú v meste ples a veľmi tam chce so mnou ísť ( idú samozrejme aj jeho kamoši z detstva z ktorých sa ide pokakat a kamošky jeho s partnermi). Ja tam nechcem ísť, nemám plesové šaty ani také topánky, najradšej som proste doma alebo ísť spolu niekam na prechádzku alebo na výlet...povedala som mu to a cítim že odvtedy je medzi nami napätie...doteraz sme mali super vzťah ale nechcem ustúpiť a robiť niečo čo mi je prostí srsti aj keď sa jedná len o blbý ples. Povedala som mu nech si ide sám keď teda tak túži byť s kamošmi a kamoškami a zabávať sa. Som aj bacuľka, mám pár kíl navyše ale už cca dva mesiace cvičím a zdravo sa stravujem ( nie kvôli nemu ale kvôli sebe) ale stále so sebou nie som spokojná, tie jeho kamošky sú 50 kilove slečinky
Čo by ste robili na mojom mieste išli či nie? Nechcem nič robiť nasilu ale zároveň nechcem aby bol urazený ako nech
Obaja máme po 30ke. Ďakujem každému za odpoveď.

maranta_leuconeura
Dnes o 11:13
@anonym_autor

@maranta_leuconeura ja som mu to v dobrom povedala nech ide aj sám, a jeho kamarát ide tiež sám

@anonym_autor no ale nam to tu naozaj prezentujes ako zakomplexovany oduty balon... Si myslis, ze tvoj priatel nevie citat medzi riadkami a ze ked mu a usmevom povies ,,milacik, chod sa zabavit sam", ze nevie, co je za tym? Chlapi nie su uplni tupci

autor
Autor odpoveď zmazal
0silvia0
Dnes o 11:14

Tak este si na plese nebola, tak to aspon raz vyskusaj, mozno to bude zabava a relax. Tancovat nemusis, dohodni sa s partnerom, ze tancovat nebudes.

henka123123
Dnes o 11:15

Nenut sa do niecoho co nechces.ked tam nechces ist nechod..a este ked si mu dopredu povedala ze si introvert.tak mal by s tym ratat;ze ty na spolocenske akcie nebudes chodit...isiel s tym do vztahu.bud to pochopi alebo to skoncite...

anonym_2a1c09
Dnes o 11:16
@anonym_autor

@maranta_leuconeura ja som mu to v dobrom povedala nech ide aj sám, a jeho kamarát ide tiež sám

@anonym_autor Ja ťa chápem. Tiež som ťažký introvert a viem ako dokáže takáto akcia človeka rozladiť. Okrem toho si začala na sebe pracovať, tak si sa aj podľa toho nastavila. A ten ples by ťa zasa rozladil...
Asi máš obavy z tých ľudí tam, jeho priateľov, tie slečny 50 kilové by ti dali zabrať.
No, osobne si myslím, že by si to zvládla bravúrne. Ja byť tebou tak by som si kúpila nejaké krásne šaty, alebo požičala v požičovni. Dala by som si urobiť účes a kúpila krásne doplnky k šatám. Ples je raz za rok a je to tvoj partner, mala by si ho reprezentovať. Fakt som ťažký introvert, ale takéto príležitosti si nenechám ujsť, som tam s partnerom a keď vidím ako žiari, aký je na mňa pyšný, tak som šťastná aj ja.
Skús si to ešte premyslieť a ukáž, čo v tebe je. Nerob to len pre neho, ale urob to kvôli sebe.

anonym_4534e6
Dnes o 11:19
@luccys

@anonym_4534e6 Citanie s porozumenim? Nic?

@luccys vyjadriť sa k téme a používať diakritiku ? Nič ? To ťa v škole nenaučili ?

ivik4
Dnes o 11:26

Tak ale ak fungujete podla Teba a raz rocne mate niekam ist , nieje to trochu sebecke ze mas s tym problem ? Hadam sa nema prisposobovat len on Tebe .
A darmo budes ine zeny nazyvat tak a tak. Tebe to na sebavedomi nepomoze

anonym_5cb992
Dnes o 11:35

Tak ples nie je ziadna lacna zalezitost ak si mas kupit saty a topanky kvoli jednej akcii + kadernicka, makeup tak by som urcite nesla. A kvoli comu tam chce ist, kvoli zabave a tancovaniu alebo kvoli kamosom? Ja som totalne tanecne poleno, cize u mna taketo akcie nehrozia, kazdy rok ma muz vola na ich firemny vecierok a akzdy rok odmietnem. Vie sa zabavit aj bezo mna a jemu to nevadi. Nenuti ma do niecoho co mi je neprijemne. Takze ja ti radim nenutit sa do toho, nech ma aj on pre to pochopenie a stale tam moze ist sam.

anonym_c91501
Dnes o 11:40

@anonym_autor u nás zase opačný problém...ja chcem ísť a manžel nie 🫣 môžme sa vymeniť

sissy27
Dnes o 11:40

@anonym_autor ty nie si introvert, ty si len proste zakomplexovana knedla. “Ide sa z nich pokakat, 50kg slecinky” = tvoje vyjadrovanie vypoveda o tebe, nie o nich. A s takymto mindsetom ti ten vztah dlho nevydrzi.

pralinka25
Dnes o 11:41

pozri ja plesy z duse neznasam. fakt. nebavi ma ta hudba ani cely ten naskrobeny system. ale
premohla by som sa (aj som sa premohla) niekedy treba vystupit zo svojej komfortnej zony. trosku sa otvorit svetu. dat sancu. nemyslim si ze si az taky introvert. skor mas nizke sebavedomie. aj baculka moze byt krasna a sexi. navyse sa o seba ocividne staras, snazis sa a to je uzasne. pre neho nie su problem tvoje kila navyse ale bude problem to ze sa skryvas. ti kamarati by mohli byt aj tvoji keby si im dala sancu. mozno su tam super ludia a bolo by to fajn.
je to par hodin. prilezitost dat si spravit uces, makeup byt krasna. nech ti prispeje na saty ak ta tam chce. uvidi ta uplne inak ako ta vidi bezne na prechadzke alebo doma. a aj ty sa uvidis inak. porozmyslaj o tom.
ja robim denne x veci ktore nechcem lebo mam deti muza pracu .... stale sa prisposobujem. lenze niekedy je to fajn lebo vidim vyskusam zazijem veci ktore by som inak nemala. a kazda ma niekam posunie.

venom19
Dnes o 11:41

Ahoj. Tiez som hrozny introvert, najma medzi ludmi, ktorych nepoznam. Suhlasim, ze napriek tomu by vo vztahu mali byt kompromisy. Na druhej strane, ak tam mas sediet ako odutec, tak asi ostan radsej doma.

anonym_e2d611
Dnes o 11:43

Vyzerá to tak, že sa nehodite k sebe. Ale myslím si že jeden ples za rok sa dá celkom pohode zvládnuť.

anonym_d56df9
Dnes o 11:48

Ja len zeee.. my 50 kilove slecinky nemozeme za to, ze niekto pribral a neciti sa dobre. Co ak my mame 50 kil a menej tiez kvoli stresu? Co ak nam tiez niekto zomrel a kvoli tomu chudneme? Co ak by som ja napisala, ze nejdem na ples, lebo tam budu same tlste mrochty a nebudem sa citit dobre? To by uz nebolo v pohode, bolq by to urazka, ze? Preco navazat sa do chudych je ok?

janinah
Dnes o 11:55

Sám na ples,ak má partnerku? Nepochopila si,ze sa chce zabavit s tebou,ukazat ťa kamošom a mať pekný spoločný zážitok? Moja sestra cely zivot v tomto trpí,jej manzel nikdy nikam na spoloč.akcie a sama predsa nepôjde,tak si musela zvyknuť .Problem je,ze ty ani neskusiš,rovno odmietaš. A nwvyhovaraj sa na saty,ty sa bojiš ist mefzi ludi,kebo na to nemáš sebavedomue a hanbis sa za kg navyše. Mala by si na tom popracovať...ak takto nechces " utekať" celý život.

anonym_962e6b
Dnes o 12:17
@anonym_d56df9

Ja len zeee.. my 50 kilove slecinky nemozeme za to, ze niekto pribral a neciti sa dobre. Co ak my mame 50 kil a menej tiez kvoli stresu? Co ak nam tiez niekto zomrel a kvoli tomu chudneme? Co ak by som ja napisala, ze nejdem na ples, lebo tam budu same tlste mrochty a nebudem sa citit dobre? To by uz nebolo v pohode, bolq by to urazka, ze? Preco navazat sa do chudych je ok?

@anonym_d56df9 tucne su vzdy predsa "baculky", aby sa zle necitili a neznelo to zle. Aj ked je baculka vorvan, vzdy treba pouzit slovo baculka, aby sme neranili jej sebavedomie🫣

marca12
Dnes o 12:21

Isla by som. Aj ho lepsie spoznas,ked ho uvidis v spolocnosti s inymi. Clovek je iny,ked ste vo svojej bubline a iny medzi kamaratmi. Uvidis jeho spravanie a zistis,ci sa meni na zviera alebo je rovnaky ako s tebou. Ze si baculka,za to sa nehanbi. Nie je dolezite ako vyzeras,ale ako sa s tebou ludia citia. Ja mam jednu kamosku dost pri tele a s nou sa tolko nasmejem,ona je vesela kopa. Absolutne neriesim jej kila.

anonym_acd381
Dnes o 12:22

prepac-ale ziadal ta len 2x .... to sa fakt nemozes preniest cez to ako vyzeras a ist? mimochodom to,ze je niekto stihly neznamena ze je "slecinka".. co vsetko pre teba spravil partner a nebol s tym stotozneny ... vztah nieje o tom byt sebec ja nechcem tak ja nejdem.. ty podla mna ani niesi introvert si len nestastny clovek co sa hanbi sama za seba ako sa "vyjedla" sa dma chces lutovat? a mozno prist o cloveka,kt ta miluje.. lebo este par podobnych situacii a ono sa to na rozchod nazbiera

maranta_leuconeura
Dnes o 12:22
@anonym_962e6b

@anonym_d56df9 tucne su vzdy predsa "baculky", aby sa zle necitili a neznelo to zle. Aj ked je baculka vorvan, vzdy treba pouzit slovo baculka, aby sme neranili jej sebavedomie🫣

@anonym_962e6b alebo este vyraz ,,silnejsia" ci ,,silna", hoci svaly prespikovane slaninou silne nie su ani nahodou 🙂 alebo ,,pri sebe", pricom priestorovo je to skor do stran od seba 😁

anonym_962e6b
Dnes o 12:25
@maranta_leuconeura

@anonym_962e6b alebo este vyraz ,,silnejsia" ci ,,silna", hoci svaly prespikovane slaninou silne nie su ani nahodou 🙂 alebo ,,pri sebe", pricom priestorovo je to skor do stran od seba 😁

@maranta_leuconeura no ved to, tucnota sa zaobaluje aby to neznelo zle. Ale za stihlost sa baculky budu vysmievat ze slecinka, kostra, hrkajuce kosti, ani cici ani rici. Co na tom, ze ich cici rici je halda neforemneho tuku s troma bruchami.

anonym_bb3fe9
Dnes o 12:29

Kamoši z ktorych sa ide pokakať. Teba asi budú mať veľmi radi

dagas
Dnes o 12:31
@anonym_d56df9

@anonym_d56df9 a hlavne keď si každá čo váži viac nedokáže odpustiť komentar na to aká si chudá a máš sa najesť...

marci9
Dnes o 12:38

Ja ťa úplne chápem, pretože som tiež introvert a na ples /svadbu, rodinnú oslavu, či inú trápnu spoločenskú akciu/ by som nešla ani za svet. Kedysi dávno som na takú akciu občas išla, lebo mi bolo trápne pozvanie odmietnuť, ale nikdy som sa tam necítila dobre, nebavilo ma to tam, len som si to tam doslova odtrpela. Dnes už viem povedať NIE a už by ma na to nikto neprehovoril. Vieš keby si teraz zaťala zuby a išla tam proti svojej vôli, tak on sa nenaučí, že pre teba je to utrpenie a za pol roka si znova zmyslí, že chce, aby si s ním išla niekam do spoločnosti. Keď rázne odmietneš, tak ak nie je úplný debil, tak hádam pochopí, že účasť na takýchto akciách pre teba nie je príjemná a nabudúce nebude vymýšľať hovadiny.

anonym_2438d0
Dnes o 12:53

Keď nechceš nechoď...ale potom sa nečuduj keď sa na teba vykašle. Očividne chce s tebou tráviť čas, zoznámiť ta s kamarátmi ale takto si na najlepšej ceste ako sa ta zbaviť. Raz za rok sa snáď premôžes a keď nie o rok to už riešiť nemusis lebo nebudeš mať s kým ist

biba_18
Dnes o 12:56

ja už som to tu písala - nie, introvert nie je ten čo nikam nechodí… bolo by dobré nezamieňať to s nejakou sociálnou fóbiou…

janinah
Dnes o 13:13
@marci9

Ja ťa úplne chápem, pretože som tiež introvert a na ples /svadbu, rodinnú oslavu, či inú trápnu spoločenskú akciu/ by som nešla ani za svet. Kedysi dávno som na takú akciu občas išla, lebo mi bolo trápne pozvanie odmietnuť, ale nikdy som sa tam necítila dobre, nebavilo ma to tam, len som si to tam doslova odtrpela. Dnes už viem povedať NIE a už by ma na to nikto neprehovoril. Vieš keby si teraz zaťala zuby a išla tam proti svojej vôli, tak on sa nenaučí, že pre teba je to utrpenie a za pol roka si znova zmyslí, že chce, aby si s ním išla niekam do spoločnosti. Keď rázne odmietneš, tak ak nie je úplný debil, tak hádam pochopí, že účasť na takýchto akciách pre teba nie je príjemná a nabudúce nebude vymýšľať hovadiny.

@marci9 manzela resp.partnera maš? Co on na to?

thereisabear
Dnes o 13:15

Ak by to bolo pre druhú stranu dôležité, čo vyzerá, že je, tak by som išla. Ak by to len tak ledabolo navrhol, že sa mu veľmi nechce, tak nie.

huxy
Dnes o 13:21

@anonym_autor mňa by veľmi zamrzelo, keby som chcela ísť na ples alebo inú udalosť a priateľ by odmietol. A je úplne jedno, či by rád chodil na také udalosti alebo bol introvert či čokoľvek iné. Tvoj priateľ tam chcel ísť s tebou. Otázne, či niekto z vás robí niekedy nejaký kompromis alebo každý z vás robí vždy len to, čo sám chce. Potom je to ale zvláštny vzťah.

ankare
Dnes o 13:27

@anonym_autor Jasné, že chod. Veď Ťa nevodi po diskotekach každú sobotu. Užite si to! 🥳

anonym_7896c1
Dnes o 13:38

@anonym_autor ak nechceš ísť, tak nechoď, budeš sa tam zle cítiť...a veď toto nie je hádam posledný ples...pôjdeš nabudúce, keď budeš vo svojej koži a budeš so sebou spokojná...to čo ti tu baby píšu, že máš komplexy, preto nejdeš na ples, úplne ignoruj, ty predsa na sebe pracuješ...komplexy majú tie, čo nič nerobia, len ticho závidia ostatným ( postavu, vlasy, tvár...) a investovať teraz do róby a účesu? ...to je aká blbosť...veď chudneš, tak investovať budeš až potom, keď sa ti to podarí...
ste s priateľom rok a pol, už si s ním bola na svadbe, jeho kamarátovi, tam ťa predstavil ostatným, tak nechápem, čo tu niekto píše, že ťa chce predstavovať kamarátom...
priateľ by mal akceptovať, že nechceš ísť, skrátka povedz, že na ples sa tento rok ešte necitiš a to, čo si mu už povedala, keď sa chce ísť zabaviť na plese s kamarátmi a kamarátkami, nech ide ...ešte raz zopakujem, hádam to nie je posledný ples a nemusíte sa pre takú blbosť rozchádzať, ak to s tebou myslí vážne, pochopí to...
a áno, introvert neznamená, že má človek fóbiu, ale, že sa skrátka necíti dobre vo veľkej spoločnosti, unavuje ho to, nemá rád "spoločenské rozhovory o počasí" , hlučná hudba ho ubíja...aj keď chodí na takéto akcie (kvôli kamarátom, partnerom), nie je pre neho to "pravé orechové"...