icon

Priateľ je urazený, že nechcem ísť na ples

Včera o 10:42

Ahojte. Som s priateľom cca rok a pol, mám 5 ročného synčeka. Keď sme sa zoznamovali povedala som mu aká som povaha - že som introvert. On mi tvrdil že aj on je ale len taký "polovičný". Ešte minulý rok mi oznámil že ideme na svadbu jeho dobrého kamaráta z detstva( nechcelo sa mi tam ale nechcela som byť za zlú tak som išla). Teraz vyrukoval s tým že o týždeň majú v meste ples a veľmi tam chce so mnou ísť ( idú samozrejme aj jeho kamoši z detstva z ktorých sa ide pokakat a kamošky jeho s partnermi). Ja tam nechcem ísť, nemám plesové šaty ani také topánky, najradšej som proste doma alebo ísť spolu niekam na prechádzku alebo na výlet...povedala som mu to a cítim že odvtedy je medzi nami napätie...doteraz sme mali super vzťah ale nechcem ustúpiť a robiť niečo čo mi je prostí srsti aj keď sa jedná len o blbý ples. Povedala som mu nech si ide sám keď teda tak túži byť s kamošmi a kamoškami a zabávať sa. Som aj bacuľka, mám pár kíl navyše ale už cca dva mesiace cvičím a zdravo sa stravujem ( nie kvôli nemu ale kvôli sebe) ale stále so sebou nie som spokojná, tie jeho kamošky sú 50 kilove slečinky
Čo by ste robili na mojom mieste išli či nie? Nechcem nič robiť nasilu ale zároveň nechcem aby bol urazený ako nech
Obaja máme po 30ke. Ďakujem každému za odpoveď.

cacianka
Včera o 19:08
@reanda

@biba_18 byt introvert nie je problem.. problem s intorvertmi maju vzdy len extroverti, lebo im intro lezu na nervy, ze su nudni, lenivi, sebecki a neviem este aki.. a niektori introverti tomu bohuzial aj uveria a potom sa snazia 'polepsit' ... a vo vztahoch byt 'nesebecki' a ist casto aj proti sebe, len aby partner nebol urazeny, lebo vsak mozu byt radi, ze ich niekto chce, inak by ako menejcenni intorverti ostali sami..
to je normalne labuzo citat tuto temu a nazory, jeden by sa dogrcal 😖
autorka, prosim ta, never tym dristom.. na ziadny ples nechod, ked ist nechces a vztah s tym clovekom prehodnot - ak s tebou nie je spokojny s takou, aka si, vzdy to bude niekde skripat.. uz s tou svadbou si urobila chybu, ze si tam sla.. najdi si 'seberovneho', toto nie je zivot, furt sa premahat, aby si niekoho neurazila..

@reanda 👏👏👏

anonym_aeed0a
Včera o 19:10

Mam sestru a ona ma priatela, ktory je tazky introvert. Su spolu 9 rokov a na akcie chodi sama. Nas brat ked sa zenil tiez bola bez neho. On jej to toleruje a ona si zvykla.

juliet86
Včera o 19:11

ja napr nebavilo by maist s manzelomna golf futbal ci ryby ale keby chcel tak raz za cas sa pridam. introvertnoat nie je lroblem. aj ibtroverti chodia do spolocnosti... ak ti to je ze uuuplne proti srsti tak si mala navrhnut nejaky kompromis... nech na ples ide sam ale napr kamosov pozvete k. vam na poker vecer

reanda
Včera o 19:14
@biba_18

@reanda a autorka je spokojná s priateľom takým aký je? 😏
ja veľmi neverím že vzťah introvert-extrovert až na pár výnimiek vie fungovať… a ešte - vôbec nevieme že jej priateľ extrovert - skôr nie, lebo by do nej hučal že chce ísť do spoločnosti asi častejšie…

@biba_18 nie, nie je s nim spokojna.. je to obojstranne, preto by mala ten vztah prehodnotit
vztahy nie su len o tom, kto ma ake nastavenie.. vztahy su hlavne o laske a ako sa hovori, 'laska hory prenasa', takze kludne moze fungovat aj vztah intro/extro, ked sa vedia zladit.. ale to je prudko individualne..
tento vztah vypada, ze velmi o laske nie je

anonym_c56e77
Včera o 19:21

@anonym_autor mas dieta, este si aj baculka. Predsa je s tebou a chce Ta mat na plese. Tak aspon toto pre neho urob.

bomba36
Včera o 19:22

Len pokračuj v tejto pasívne agresívnej komunikácii a o mesiac tu budeš písať že ťa odkopol. Popravde, ani by som sa mu nečudovala.

anonym_f25ca9
Včera o 20:09
@enmery

@anonym_f25ca9 Raz tu založila tému baba s podobnÿm problémom sko ty. Len ona sa vydala a mala deti, pretože dúfala, že aspoň deti ho zmenia. No zmenilo sa to tak akurát k horšiemu pre ňu. Nechodil s nimi nikam, všetko zbytočnosť, ešte sa aj pridali výčitky, keď niečo v domácnosti nebolo tip top kvôli jej flákaniu s deťmi /podľa neho/. Cítila sa sama, opustená, zradená, ale chcela aspoň deťom venovať normálne detstvo a nie len sedieť doma na riti. Prajem Ti veľa síl pri zvaživaní, či si vieš takto predstaviť fungovať do smrti, lebo naozaj-on sa zmení max tak k horšiemu...

@enmery ku tej teme sa mi nieco mari... 🤔 Ale nebolo to tu uz tak davnejsie? Ze museli chodit s detmi vlakom, autobusom? 🙁 Ja neviem ci to vidim objektivne ale mam pocit, ze vzdy sa len prisposobujem ja jemu a sedime doma na riti. Vadi mi to ale kolko razy zatnem zuby lebo ma nebavia hadky. Uprimne neviem si predstavit tak fungovat do smrti, desi ma ta predstava 😧
Ale dakujem za tvoju uprimnost 🙂

kristina2412
Včera o 21:23

Ja som extrovert, absolútne nemám problém s ľuďmi ale od istého veku si vyberám kam a s kým pôjdem. Kedže času je málo a už som vyrástla zo snahy "aby dobre bolo" ,na úkor vlastných pocitov. Rozhodne by mi nebolo najpríjemnejšie ísť medzi 10 cudzích ľudí a nikdy by som nenútila ani môjho manžela, aby sa zabával s partiou mojich kamarátov, ak by sa na to necítil. Nejde na ten ples niekto koho poznáš? Nejaká kamarátka s partnerom atď, aby si nebola odkázaná len na jeho kamarátov ? Čo sa šiat týka, je kopec požičovní , kde zoženieš šaty na akúkoľvek postavu a nebudú ti trčať v skrini,ak schudneš. Ak ti má kto postrážiť dieťa , tak možno by aj tebe pomohlo si vyvetrať hlavu,ale určite to nerob ak máš byť nahnevaná celý večer, prípadne sa necítiť dobre v šatách atď.

anonym_5f10e9
Včera o 21:29

Nechces proste ist nie kvoli tomu, ze si introvert, ale preto, ze si tucna. Bodka. Viem presne, ako sa citis, lebo rovnako to mam ja. Ale ja na ples aj tak idem , aj ked frflem, ze nejdem, lebo bla bla a nemam si co obliect, ale pravda je, ze vsetci okolo su stihli a moje komplexy su na 100%. A aj tak som nakoniec vzdy rada, ze som sla, lebo vzdy je super a nikto ma neriesi, aka som, ved ma poznaju, vedia, ako vyzeram. Neviem preco mam vzdy pocit, ze zrovna v ten vecer sa budu cudovat, se aka som tucna 😄
A este cosi. Moj muz tak na vsetko hned vzdy reaguje, ze nikam nejde, ked ho volam, aby sme niekam sli. A prestalo ma to bavit. Opytam sa raz, reakcia je nie, tak ok. Idem s inymi, s kamoskami a podobne. A on ostane doma. Potom vzdycha, ze on je doma a ja si chodim. Ale uz som dospela do stadia, ze som aj rada, ked nejde, nechce sa mi pocuvat frflanie na vsetko. Radsej som tam s tymi, co sa z toho tesia rovnako. Tak len taky ☝️, aby si nebola nakoniec na tom ako moj muz.

cacianka
Včera o 22:04
@kristina2412

Ja som extrovert, absolútne nemám problém s ľuďmi ale od istého veku si vyberám kam a s kým pôjdem. Kedže času je málo a už som vyrástla zo snahy "aby dobre bolo" ,na úkor vlastných pocitov. Rozhodne by mi nebolo najpríjemnejšie ísť medzi 10 cudzích ľudí a nikdy by som nenútila ani môjho manžela, aby sa zabával s partiou mojich kamarátov, ak by sa na to necítil. Nejde na ten ples niekto koho poznáš? Nejaká kamarátka s partnerom atď, aby si nebola odkázaná len na jeho kamarátov ? Čo sa šiat týka, je kopec požičovní , kde zoženieš šaty na akúkoľvek postavu a nebudú ti trčať v skrini,ak schudneš. Ak ti má kto postrážiť dieťa , tak možno by aj tebe pomohlo si vyvetrať hlavu,ale určite to nerob ak máš byť nahnevaná celý večer, prípadne sa necítiť dobre v šatách atď.

@kristina2412 asi ako ja - som extrovert, ale nejdem niekam kde mi je to proti srsti. Ani partnera netlačim proti jeho gustu.

anonym_685d66
Včera o 22:09

No len pozeram, pre kolko zien je zivotne nevyhnutne ist na ples...a ako ste prisli nato, ze ona nerobi ziadne kompromisy??? Ake dedukcie tu vznikli...ak ju ma priatel opustit kvoli nepodstatnemu plesu, tym lepsie pre nu...su dolezitejsie situacie v zivote ako ist na ples..

cacianka
Včera o 22:30
@anonym_685d66

No len pozeram, pre kolko zien je zivotne nevyhnutne ist na ples...a ako ste prisli nato, ze ona nerobi ziadne kompromisy??? Ake dedukcie tu vznikli...ak ju ma priatel opustit kvoli nepodstatnemu plesu, tym lepsie pre nu...su dolezitejsie situacie v zivote ako ist na ples..

@anonym_685d66 ja len čumím aký hon na bosorku sa tu strhol.
Pre nejaký pos.ratý ples, ktorý je autorke proti srsti

anonym_0e6ec4
Dnes o 00:46

Tiez som introvert. Ale z lasky k manzelovi som sa premohla. Niekolkokrat. Svadby, oslavy, ples... zatala som sa a bavila som sa, aby bol manzel stastny. Vsetci pri pohlade na nas hikali, aky sme krasny par. A vies ako sa mi odvdacil? Podvadzal ma. Dlhodobo a opakovane.
A teraz... uz sa nikomu neprisposobujem. Nepojdem proti sebe, aby som urobila ineho stastnym.
Urob, ako citis.

A dalsia vec - ozaj si mas teraz behom tyzdna zhanat vsetky veci na ples? To ti nemohol dat vediwt skor? Pochybujem, ze sa to teraz dozvedel. Ak ti to tajil do poslednej chvile, tak to voci tebe nebolo fer.

vler
Dnes o 01:25

@anonym_autor ja som tiez skutocny introvert. Preto chapem ze o takej udalosti ako ples potrebujes vediet ovela skor ako tyzden vopred. My introverti potrebujeme cas takuto myslienku spracovat, zvyknut si na nu, vsetko si predstavit ake to bude predtym nez sme schopni kyvnut na to ze pojdeme.
Je pochopitelne ze ak mas par kil naviac do spolocnosti stihlejsich zien sa nehrnies.
Zarazilo ma vsak ako posmesne si sa o nich vyjadrila, a takisto ako pohrdavo si nazvala vztah medzi priatelom a jeho kamosmi

anonym_84e527
Dnes o 07:33

Dievčatá, autorka sa už neozve. Myslím,že už zbytočné písať. Popísané bolo už asi všetko.

autor
Dnes o 09:02
@anonym_84e527

Dievčatá, autorka sa už neozve. Myslím,že už zbytočné písať. Popísané bolo už asi všetko.

@anonym_84e527 ale ozvem sa. Dopadlo to tak že sa ani poriadne nebavíme spolu, ja nejdem robiť niečo na čo nemám náladu a necítim sa na to, tak sa urazil na mňa a bavíme sa len na pol ust. A povedal aj to že teda keď aj ja budem niečo chcieť tak tiež mi nevyhovie. Tak dúfam že spokojne všetky, alebo možno čaká že tam predsa len nasilu pôjdem.

anonym_84e527
Dnes o 09:04
@anonym_autor

@anonym_84e527 ale ozvem sa. Dopadlo to tak že sa ani poriadne nebavíme spolu, ja nejdem robiť niečo na čo nemám náladu a necítim sa na to, tak sa urazil na mňa a bavíme sa len na pol ust. A povedal aj to že teda keď aj ja budem niečo chcieť tak tiež mi nevyhovie. Tak dúfam že spokojne všetky, alebo možno čaká že tam predsa len nasilu pôjdem.

@anonym_autor a ako to chceš riešiť? Lebo teraz ste obaja jak barani. Čiže čakáš, že ustúpi on?

anonym_899766
Dnes o 09:17
@anonym_autor

@anonym_autor my máme byť spokojné ? Nám je to jedno, je to tvoj život a tvoj vzťah.

cacianka
Dnes o 09:43
@anonym_autor

@anonym_autor ja už mám dosť rokov a dávno, po skúsenostiach s ľuďmi aj blízkymi, som si povedala dosť ! Nenechám si skákať po hlave, srať na hlavu, nedám sa vydierať, manipulovať - ako to robí ten tvoj geroj. Prečo sakra sa nemôžete stretnúť v partii, ísť na výlet, akciu pre malý okruh, prečo sakra ausgerechnet ťa núti na stretnutie práve na plese !? Nemyslím že by si sa urazila a hnevala, keby ide bez teba, keď už teda " musí" práve na ten ples ísť. Ale ak doteraz nepochopil pointu tvojej nechute, jeho odutost sa len bude zvyšovať, na všetko čo navrhnes alebo budeš chcieť ty , ti odvrkne že náročky to on neruobí lebo ty si začala. Bude ťa stále častejšie trestať tichou agresiou, podprahovymi aj hlasnymi výčitkami, že ty si mu neurobila po vôli, tak on tebe neurobí aj 20x.
Keď je tak veľmi naviazaný na kamarátov, že bez nich si ani pomali neprdne, ani ples neprežije , tak ho pošlú za nimi čím skôr. Zbavíš sa chlapa čo len predstiera že si jeho top, teba sa nezastane a nevyjadrí sa ku kamošom kde má hranice, a aj tak mu budu prednejsi.
Daj si pauzu od chlapov, neboj sa nájde sa aj taký, ktorý bude rešpektovať tvoje nastavenie, budete vedieť odkomunikovať svoje potreby a predstavy, nebudete sa nútiť do niečo čo vám je proti srsti a budete hľadať kompromisy, nie nátlak.

jaskolka
Dnes o 11:32

Ja neviem,ale podľa toho,čo píše autorka,tak hej priateľ ju nezvykne často"nútiť" do niečoho, čo ona nechce, možno by viackrát už niekam chcel ísť,ale urobil kompromis a teda nešli,lebo ona je ťažký introvert a chce len sedieť doma.
No teraz chce ísť na ples. Ten je raz do roka a obvykle tam idú naozaj partie,lebo je oveľa lepšie sa tam baviť v partii ako sedieť len vo dvojici. Okrem toho, podľa mňa aj keby navrhol hocijaký iný ples,kde by neboli jeho priatelia, autorka by ísť nechcela,lebo ...no lebo bohvie prečo.
Takže to nie je o tom ,že on neprežije ples bez priateľov (obvykle na ples sa ide práce aj kvôli tej partii)alebo že nechce robiť kompromisy.
Práve naopak,mám z toho,čo píše autorka dojem,že ten kompromis nevie urobiť práve ona.

jaskolka
Dnes o 11:36
@cacianka

@anonym_autor ja už mám dosť rokov a dávno, po skúsenostiach s ľuďmi aj blízkymi, som si povedala dosť ! Nenechám si skákať po hlave, srať na hlavu, nedám sa vydierať, manipulovať - ako to robí ten tvoj geroj. Prečo sakra sa nemôžete stretnúť v partii, ísť na výlet, akciu pre malý okruh, prečo sakra ausgerechnet ťa núti na stretnutie práve na plese !? Nemyslím že by si sa urazila a hnevala, keby ide bez teba, keď už teda " musí" práve na ten ples ísť. Ale ak doteraz nepochopil pointu tvojej nechute, jeho odutost sa len bude zvyšovať, na všetko čo navrhnes alebo budeš chcieť ty , ti odvrkne že náročky to on neruobí lebo ty si začala. Bude ťa stále častejšie trestať tichou agresiou, podprahovymi aj hlasnymi výčitkami, že ty si mu neurobila po vôli, tak on tebe neurobí aj 20x.
Keď je tak veľmi naviazaný na kamarátov, že bez nich si ani pomali neprdne, ani ples neprežije , tak ho pošlú za nimi čím skôr. Zbavíš sa chlapa čo len predstiera že si jeho top, teba sa nezastane a nevyjadrí sa ku kamošom kde má hranice, a aj tak mu budu prednejsi.
Daj si pauzu od chlapov, neboj sa nájde sa aj taký, ktorý bude rešpektovať tvoje nastavenie, budete vedieť odkomunikovať svoje potreby a predstavy, nebudete sa nútiť do niečo čo vám je proti srsti a budete hľadať kompromisy, nie nátlak.

@cacianka kde ju manipuluje ? Z toho,že jej povedal,že nabudúce ani neurobí,čo bude chciet ona? Podľa obsahu a spôsobu písania autorky je jasné,že v podstate stále robia len to,či ona chce,lebo je "introvert"tak sedia len doma alebo len všade idú sami dvaja. Tak sa nedivím,že už toho začína mať dosť.
A z čoho si usúdila,že si "neprdne"bez kamošov? Z toho,že na ples idú aj oni a budú tam partia? Veď on tam chce ísť v prvom rade s ňou, kvôli plesu a ani to sa jej nepáči. Na plesy sa skoro vždy ide v partii,to je úplne normálne.

reanda
Dnes o 12:04
@jaskolka

@cacianka kde ju manipuluje ? Z toho,že jej povedal,že nabudúce ani neurobí,čo bude chciet ona? Podľa obsahu a spôsobu písania autorky je jasné,že v podstate stále robia len to,či ona chce,lebo je "introvert"tak sedia len doma alebo len všade idú sami dvaja. Tak sa nedivím,že už toho začína mať dosť.
A z čoho si usúdila,že si "neprdne"bez kamošov? Z toho,že na ples idú aj oni a budú tam partia? Veď on tam chce ísť v prvom rade s ňou, kvôli plesu a ani to sa jej nepáči. Na plesy sa skoro vždy ide v partii,to je úplne normálne.

@jaskolka autorka mu hned na zaciatku povedala, ze ako intorvert iste veci nerobi a nechce robit.. on s nou isiel do vztahu s tym uzrozumeny a dobrovolne, nikto ho nenutil zacat si s introvertkou, co len 'doma sedi' .. tak by sa mal teraz podla toho chovat a nie cakat, ze ona zrazu zacne robit, co nechce, nie je jej prijemne a nema to pre nu zmysel, lebo.. lebo co? to nie je vydieranie a manipulacia? dobre vie, ze ona to nechce a ocakava, ze to spravi len kvoli nemu a udrzaniu vztahu a este sa aj vyhraza, ze on teda bude robit natruc to iste.. uzasne chovanie.. a to ma byt ako v poriadku, len autorka je lietadlo, lebo ju nebavia plesy 🙄 keby napisala, ze on sa hned na zaciatku vyjadril, ze bude chciet chodit s partiou na spolocenske udalosti a ocakava, ze ona bude chodit s nim a ona s tym suhlasila, tak to by bola ina vec, ale takto akoze ake kompromisy?

huxy
Dnes o 12:21
@reanda

@jaskolka autorka mu hned na zaciatku povedala, ze ako intorvert iste veci nerobi a nechce robit.. on s nou isiel do vztahu s tym uzrozumeny a dobrovolne, nikto ho nenutil zacat si s introvertkou, co len 'doma sedi' .. tak by sa mal teraz podla toho chovat a nie cakat, ze ona zrazu zacne robit, co nechce, nie je jej prijemne a nema to pre nu zmysel, lebo.. lebo co? to nie je vydieranie a manipulacia? dobre vie, ze ona to nechce a ocakava, ze to spravi len kvoli nemu a udrzaniu vztahu a este sa aj vyhraza, ze on teda bude robit natruc to iste.. uzasne chovanie.. a to ma byt ako v poriadku, len autorka je lietadlo, lebo ju nebavia plesy 🙄 keby napisala, ze on sa hned na zaciatku vyjadril, ze bude chciet chodit s partiou na spolocenske udalosti a ocakava, ze ona bude chodit s nim a ona s tym suhlasila, tak to by bola ina vec, ale takto akoze ake kompromisy?

@reanda kto sa na začiatku vzťahu baví o tom,.že bude chcieť chodiť na plesy?? Podla mňa nikto. Doteraz možno ani nemal.potrebu ísť, ale jednoducho teraz by chcel. A chcel.tam.ísť.s partnerkou. Tiež som introvert, ale s priatelom by som kľudne na ples išla..
Nečudo,ak s ním nikam nechce do spoločnosti a vždy robia len to, čo chce ona, že ho to prestane baviť.

reanda
Dnes o 12:26
@huxy

@reanda kto sa na začiatku vzťahu baví o tom,.že bude chcieť chodiť na plesy?? Podla mňa nikto. Doteraz možno ani nemal.potrebu ísť, ale jednoducho teraz by chcel. A chcel.tam.ísť.s partnerkou. Tiež som introvert, ale s priatelom by som kľudne na ples išla..
Nečudo,ak s ním nikam nechce do spoločnosti a vždy robia len to, čo chce ona, že ho to prestane baviť.

@huxy autorka pise, ze sa s nim o tom na zaciatku bavila.. ak ho to s nou nebavi, ma moznost sa rozist, nie ju nutit robit nieco, co nechce

huxy
Dnes o 12:30
@reanda

@huxy autorka pise, ze sa s nim o tom na zaciatku bavila.. ak ho to s nou nebavi, ma moznost sa rozist, nie ju nutit robit nieco, co nechce

@reanda nepostrehla som, že sa bavili o plesoch či spol.akciach, len o tom, že je introvert (aj takí ľudia chodia na plesy). Však osobne si myslím, že skôr či neskôr sa rozídu, keďže nedokáže robiť kompromisy a všetko je len tak, ako ona chce (s blbou výhovorkou, že je introvert)

reanda
Dnes o 12:35
@huxy

@reanda nepostrehla som, že sa bavili o plesoch či spol.akciach, len o tom, že je introvert (aj takí ľudia chodia na plesy). Však osobne si myslím, že skôr či neskôr sa rozídu, keďže nedokáže robiť kompromisy a všetko je len tak, ako ona chce (s blbou výhovorkou, že je introvert)

@huxy chvalabohu, ak sa rozidu.. bude si moct dovolit byt, aka je a nikomu sa nevysvetlovat a este svoje vysvetlenia nechat zhadzovat tym, ze su to 'blbe vyhovorky' 😝

huxy
Dnes o 12:38
@reanda

@huxy chvalabohu, ak sa rozidu.. bude si moct dovolit byt, aka je a nikomu sa nevysvetlovat a este svoje vysvetlenia nechat zhadzovat tym, ze su to 'blbe vyhovorky' 😝

@reanda sú to blbé výhovorky podľa mňa a to ju nezhadzujem. Píšem, že sama som introvert. Ale toto co.opisuje autorka, mi vôbec na to nesedí, skôr nejaká sociálna fóbia.

reanda
Dnes o 12:41
@huxy

@reanda sú to blbé výhovorky podľa mňa a to ju nezhadzujem. Píšem, že sama som introvert. Ale toto co.opisuje autorka, mi vôbec na to nesedí, skôr nejaká sociálna fóbia.

@huxy zhadzujes.. zato, ze ty si introvert, neznamena, ze vsetci introverti su ako ty.. mozu byt aj extroverti, co ich nebavia plesy.. ide o to, ze nieco nechce, tak to ma byt respektovane.. to, ci je introvert, alebo aky je dovod jej nechcenia, nie je vobec podstatne

kitycat
Dnes o 12:44
@anonym_685d66

@cacianka
@anonym_685d66

A naco ma frajera? Ved do kesa a na prechadzky jej staci aj ten syn z predosleho vztahu. Sediet doma tiez moze aj bez frajera.

Jeho prestane bavit ju sakde volat a raz sa neozve a bude sa este divit, ze preco 🤷‍♀️

anonym_c4a45e
Dnes o 13:04

Ako človek ktorý nikdy nebol štíhly tiež mávam myšlienky že tam budú "všetky" štíhle, modelky, úzke pásy, veľké zadky a ja tam taký hrošík takže presne poznám tieto myšlienkové pochody. A áno je to nízke sebavedomie. Čím skôr prijmeš tento fakt, tým lepšie.