Priateľ je urazený, že nechcem ísť na ples
Ahojte. Som s priateľom cca rok a pol, mám 5 ročného synčeka. Keď sme sa zoznamovali povedala som mu aká som povaha - že som introvert. On mi tvrdil že aj on je ale len taký "polovičný". Ešte minulý rok mi oznámil že ideme na svadbu jeho dobrého kamaráta z detstva( nechcelo sa mi tam ale nechcela som byť za zlú tak som išla). Teraz vyrukoval s tým že o týždeň majú v meste ples a veľmi tam chce so mnou ísť ( idú samozrejme aj jeho kamoši z detstva z ktorých sa ide pokakat a kamošky jeho s partnermi). Ja tam nechcem ísť, nemám plesové šaty ani také topánky, najradšej som proste doma alebo ísť spolu niekam na prechádzku alebo na výlet...povedala som mu to a cítim že odvtedy je medzi nami napätie...doteraz sme mali super vzťah ale nechcem ustúpiť a robiť niečo čo mi je prostí srsti aj keď sa jedná len o blbý ples. Povedala som mu nech si ide sám keď teda tak túži byť s kamošmi a kamoškami a zabávať sa. Som aj bacuľka, mám pár kíl navyše ale už cca dva mesiace cvičím a zdravo sa stravujem ( nie kvôli nemu ale kvôli sebe) ale stále so sebou nie som spokojná, tie jeho kamošky sú 50 kilove slečinky
Čo by ste robili na mojom mieste išli či nie? Nechcem nič robiť nasilu ale zároveň nechcem aby bol urazený ako nech
Obaja máme po 30ke. Ďakujem každému za odpoveď.
@kitycat 🤦partner je na zdielanie pocitov, spolocnu vychovu dietata, prijemny rozhovor, travenie spolocnych chvil sposobom vyhovujucim obom.....nuz ale ked sa potrebujes predvadzat na plese, musis si zohnat rovnako zmyslajuceho..juuuj aka je tu vacsina povrchna a plytka, len pozlatko, vytrcene na socialnych sietach..
@anonym_685d66 jaj 1x za rok spolocenska udalost mimo obyvacku je pretrcanie.
V podstate asi ani nie si až taký introvert, ako máš zo seba komplex... Trošku na sebe zamakaj po každej stránke a bude to fajn ❤
neviem co sa do nej pustate, moj chlap by sa mohol na kocky pokrajat a nesla by som s nim na ples s kamaratmi :DDD proste tieto akcie nemusim a nie nebudem sa premahat, premaham sa ked ideme na rodinne oslavy ludom, ktoyrch som nevidela, alebo videla 2-3x za 20rokov.. tiez ho netaham po kavickach s kamoskami, lebo si budem dupat, ze ma ist... to ze niekto je s tym ok, bavi ho to, alebo sa "rad obetuje", minie peniaze na saty a vsetko okolo (a ma na to cas samozrejme, lebo to musi zohnat) je na nom, ak to niekto ma inak = tiez je to na nom. neveim preco by mala mat komplexy alebo cokolvek, nemyslim, ze ak na taketo udalosti nerada chodi, tak by sa s 50kg tam citila lepsie a cool a hrnula by sa tam :D
Som introvert a čím som staršia, tým viac si uvedomujem, že nemusím ísť proti sebe a robiť niečo, čo nechcem, necítim sa dobre v tých situáciách a je to pre mňa utrpenie. Keď som mala okolo 20-30 som sa ešte premohla a išla som, po 40. jednoducho nejdem. Nemám rada veľké oslavy, nemám rada plesy, veľké spoločenské akcie, nerada tancujem. Nikto nestojí za to, aby som niekde trpela, lebo sa to spoločensky vyžaduje, alebo mám tak sebeckého partnera, že to nechce pochopiť.
Sú veci, ktoré sa dajú dohodnúť, urobiť kompromis a sú veci, ktoré už nie som ochotná spraviť a ísť proti sebe. Rešpektujem môjho muža a tiež ho netlačím do vecí, ktoré viem, že neznáša a mňa bavia, jednoducho každý si vtedy urobí podľa seba. Našťastie mám muža, ktorý tiež nie je na veľké akcie a plesy, dokonca vekom sa mi zdá, že sa stáva introvertnejšim než ja.
To, že nejaký introvert ide bez problémov na ples neznamená, že introverti, ktorí nechcu ísť sú nenormálni a majú sociálnu fóbiu, sedia doma na zadku a nevychádzajú na ulicu.
Autorka - hľadaj si vhodnejšieho partnera.
@anonym_0a45c7 👏👏👏
Pre vzťah je dôležité aby ste sa išli zabaviť aj sami bez dieťaťa. On vie tráviť čas aj a tebou a tvojim dieťaťom osamote, výlet, program. Premôž sa aj ty a 1x v roku s ním na ten ples s kamarátmi choď. Každý predsa vie ako vyzeráš a aj priateľ. Nechápem čo riešiš. Chodiť môžete len tam kde to odsúhlasíš ty?... Len tam kde sa pohodlne cítiš ty? Je na čase aby si aj ty spravila nejaký kompromis
@anonym_autor vzťah je o kompromisoch a o komunikácii. Samozrejme treba partnerovi povedať ako sa cítite a ze sa vám do toho nechce, ale ak vám on bezne počas roka ustupuje aby ste sa citili komfortne a urobil vam radost (ze ,nemusíte chodiť na veľké akcie a rešpektuje vaše introvertske potreby) príde mi fer ustúpiť raz do roka aj jemu a urobiť radosť aj jemu predsa bol by rozdiel keby to od vás pýta každý deň, ale raz do roka ho potešiť ak aj on vás rešpektuje celý rok mu príde ako prejav zdravého vzťahu😄

Pozri nič sa nestane ak nepôjdeš najhoršie čo sa TI môže stať že TI da zbohom a budeš zasa sama zo synom.Myslim že nič horšie ako rozchod sa nestane.Pri najhoršom TI da zbohom.
@alickapusinka ak ju opusti len kvoli tomu, ze sa chudacik nemohol ist zabavat na ples tak je to vyhra iba pre nu.