Priateľ je vypočítavý
Ahojte.. momentálne sedím na sedačke, chystám sa do práce a mám pocit, že toto celé čo sa mi deje, je nejaký sen a nie realita... Pred rokom a pár mesiacmi som spoznala môjho
"priateľa", ktorý bol milý, pozorný, starostlivý, všetko super.. staral sa, zaujímal sa, nič nebol problém.. Predtým ma pozýval na rande, kupoval drobné pozornosti, jednoducho sa správal ako gentleman.. Nikdy mi síce nič obrovské nekúpil, ale stačilo mi to. Vo februári začal mať finančné problémy, on podniká a veci nešli úplne ako má.. Hovorím si ok, tak som kupovala domov jedlo väčšinu ja, nič som od neho nechcela, nájom som platila ja na pár mesiacov (ale bývame uňho, tak som to neriešila), hvoorím si, predtým platil celý nájom on, na stravu som prispievala a celkovo utrácal on na mňa tak mu to vrátim.. Lenže teraz už začal mať viac zákaziek, tým pádom viac peňazí ale nič sa nezmenilo.. Ja som čakala, že mi oznámi nejak, že láska teraz to potiahnem ja alebo niečo a on mlčí ako ryba na suchu.. Včera večer keď som ho konfrontovala sa ešte pýtal čo mi vadí a prečo som taká nepríjemná a zistila som, že jemu to vyhovuje a neplánuje to meniť a mne skoro prasklo srdce, čo za hovado vedla seba mám.. Najprv sa o tom ani baviť nechcel a potom to ešte otočil proti mne.. Dnes poobede sa zbalím a idem z rodičom ale som strašne sklamaná, za čo ma mal..
@anonym_autor nezostávala by som s ním a je fajn, že si to zistila teraz a nie neskôr!
@anonym_autor odid veru, to budeš mať najlepšie a rovno by som ho aj blokla pretože toto je typ co ti bude hrať na city len aby neprišiel o komfort..
skus sa na to pozriet realne a ak chces cez matematiku. Kolko ste spolu ? Kolko mesiacov platil on najom a kolko ty ? Byvas v jeho byte- kolko si prispievala na byvanie ty ? Ako platite stravu ?
Nemozes predsa ocakavat, ze budes byvat v jeho byte a on bude platit cely najom a aj stravu. Spravodlive to musi byt pre oboch .
Riesenie nie je zbalit sa a utekat k mame, ale dospelo riesit situaciu.
skus sa na to pozriet realne a ak chces cez matematiku. Kolko ste spolu ? Kolko mesiacov platil on najom a kolko ty ? Byvas v jeho byte- kolko si prispievala na byvanie ty ? Ako platite stravu ?
Nemozes predsa ocakavat, ze budes byvat v jeho byte a on bude platit cely najom a aj stravu. Spravodlive to musi byt pre oboch .
@jennky13 ja som chcela aby teraz sme sli na pol. On navyse zaraba cca cez 2000 € a ja 1200€.. mna zarazilo ze on sa nechce dohodnut a chce aby som to tahala ja
@jennky13 ja som chcela aby teraz sme sli na pol. On navyse zaraba cca cez 2000 € a ja 1200€.. mna zarazilo ze on sa nechce dohodnut a chce aby som to tahala ja
@anonym_autor a za dalsie doma nepomaha vobec a povedal ze to robit nebude. Hovorila som si ok, ze mi to nejak “vratil” financne. Ale toto je vrchol
Nechcem byt zla ale takychto prispevkov je tu stale viac. Z medii sa vsade tlaci ako chlap ma vsetko platit a v realite chlap nezaplati ani svoju cast, doma prstom nepohne a necha sa zivit zenou. Nedajboze jej nieco kupit alebo ju pozvat, prekvapit. Neviem ci je to nejaka nova doba ale co sa to s tymi chlapmi deje. Extrem je ked som pocula ze chlapi su uz taki zgrlavi ze trvaju na prvom rande len na prechadzke. Lebo vraj po sediacky sa tak neporozpravas. A ked baba trvala na kofole, chlap ju povazoval za zlatokopku.
@anonym_autor no jasne, že mu to vyhovovalo, a bohvie kolko peňazí si medzi tým odkladal ..
Nechcem byt zla ale takychto prispevkov je tu stale viac. Z medii sa vsade tlaci ako chlap ma vsetko platit a v realite chlap nezaplati ani svoju cast, doma prstom nepohne a necha sa zivit zenou. Nedajboze jej nieco kupit alebo ju pozvat, prekvapit. Neviem ci je to nejaka nova doba ale co sa to s tymi chlapmi deje. Extrem je ked som pocula ze chlapi su uz taki zgrlavi ze trvaju na prvom rande len na prechadzke. Lebo vraj po sediacky sa tak neporozpravas. A ked baba trvala na kofole, chlap ju povazoval za zlatokopku.
Ked platil on, tak to vyhovovalo. Ked sa to na chvilu vymenilo, tak uz nie. U rodicov nemusis platit najom, tam to budu platit oni a ty nic? Ked to das na papier cely cas, co si vlastne platila (kolko bol ten najom a strava,...), kto viac platil? Mozno zistis, ze zaplatil viac on, len tebe vyhovuje vztah, kde plati skoro vzdy iba on. Ovela vacsi red flag je, ze on doma pomahat nebude.
@anonym_11ec21 "Neviem ci je to nejaka nova doba ale co sa to s tymi chlapmi deje.'
Aka doba? Dnes zarabaju dvaja, uz len sa staci dohodnut, aby potiahli spolocne, aby ani jeden nebol pretazeny a muz stale moze platit vacsinu, ale nie vsetko ako oslik potras sa. V mediach je, ze on robi, plati a zena sa hra na princeznu a lezi iba na plazi? Zgrlavi chlapi? Ved chod na rande v dnesnej dobe pri tych cenach a cenach hypotek, ktore dalej nemusi pokracovat a trapna pizza s kofolou pre nesympaticke rande stoji 20 eur na jedneho.🙂
@jennky13 matematika bokom, on sa s nou o tom nechcel vobec bavit. Nevedel sa k situacii postavit ako dospely a riesit ju, a potom ked uz musel, tak to cele otocil proti svojej priatelke. Ak nevedia komunikovat a riesit situacie, v ktorych maju rozdielne nazory tak aby dospeli k spokojnosti oboch, tak to je velky problem.
Ona chce zase hned ukoncovat vztah....co tiez nie je vhodne riesenie po prvej "hadke" ale tak nevieme, co vsetko sa tam povedalo a akym sposobom.
@anonym_11ec21 si ma pobavila s tou kofolou, akoze fakt?
Ked platil on, tak to vyhovovalo. Ked sa to na chvilu vymenilo, tak uz nie. U rodicov nemusis platit najom, tam to budu platit oni a ty nic? Ked to das na papier cely cas, co si vlastne platila (kolko bol ten najom a strava,...), kto viac platil? Mozno zistis, ze zaplatil viac on, len tebe vyhovuje vztah, kde plati skoro vzdy iba on. Ovela vacsi red flag je, ze on doma pomahat nebude.
@anonym_11ec21 "Neviem ci je to nejaka nova doba ale co sa to s tymi chlapmi deje.'
Aka doba? Dnes zarabaju dvaja, uz len sa staci dohodnut, aby potiahli spolocne, aby ani jeden nebol pretazeny a muz stale moze platit vacsinu, ale nie vsetko ako oslik potras sa. V mediach je, ze on robi, plati a zena sa hra na princeznu a lezi iba na plazi? Zgrlavi chlapi? Ved chod na rande v dnesnej dobe pri tych cenach a cenach hypotek, ktore dalej nemusi pokracovat a trapna pizza s kofolou pre nesympaticke rande stoji 20 eur na jedneho.🙂
@anonym_d12c91 no ked chlap nevola zenu za zenou na rande. Tak aj keby ide raz za tyzden na malu kofolu za 1,80 a zoberie ju, tak by ho to nezruinovalo. V partnerstve budu zase ine vydavky co bude treba platit. Netvrdim ze ma pizyvat zenu na veceru. Zaroven netvrdim ze zena ak nevidi rande perspektivne ze si ju nema zaplatit sama. Kolko bolo zase zien ze sa chodili takto najest stale s niekym inym.... Samozrejme zena ma platit za veci. Ale nech sa chlap podiela na domacnosti
@anonym_autor a za dalsie doma nepomaha vobec a povedal ze to robit nebude. Hovorila som si ok, ze mi to nejak “vratil” financne. Ale toto je vrchol
@anonym_autor mna by zaujimalo, kto sa mu staral o domacnost, kym si u neho nebyvala? Chodila mu upratovacka? Stravoval sa komplet mimo domu alebo ako?
Ked pises, ze "on doma pomahat nebude".
Mna by zaujimalo ako presne Ti povedal, ze "on sa nechce dohodnut a chce aby som to tahala ja". A čo to vlastne znamená, že to ťaháš ty.
Je mi to ľúto, nepekné precitnutie. Skvelá správa je, že si na to prišla teraz, nie na materskej s druhým dieťaťom. „Priateľ“ nie je len vypočítavý, ale aj manipulatívny. Mnoho žien by napísalo, že nevie komunikovať. On však komunikovať vie, manipulatívne a vo svoj prospech 😅, tak, že veci otáča proti tebe, aby v tebe vyvolal pocit viny, nechuť riešiť nespravodlivosť, aby si nakoniec znížila nároky a sklapla. Gratulujem k správnemu vyhodnoteniu situácie.
@anonym_autor už dávno muž nie je to, čo by ako, žiaden rytier, toto ti potenciálne hrozí u každého. Do budúcna odporúčam zachovať si stále zdravý rozum a myslieť hlavne na seba a finančné sa zabezpečiť vlastnou nehnuteľnosťou, vlastným účtom a aj napriek láske dbať hlavne na svoje krytie. Takto to robia muži. Stačí čítať MK.
Veď mu daj len polku a vybavené
To nieje tvoj byt,nech si doplatí
Alebo to ukončí a odíď
V prípade, že su priateľove finančné problémy zažehnané, slušné by bolo sadnúť a dohodnúť pravidlá, že kto čo a koľko bude platiť.
Za tych par mesiacov si zvykol, ze vsetko co zarobi, je iba jeho a mina si to len na seba. Nestara sa o nic. Zrazu nulova zodpovednost, lebo je tu niekto, kto to vyriesi za neho.
A na pohodlne sa lahko zvyka.
Teraz, ked ma naspat prijat cast zodpovednosti (polku financii na jeho vlastny byt a jeho vlastnu domacnost), tak ma pocit, ze je chudacik vykoristovany a oklamany a babu ma zlatokopku. Lebo ta nie je viac ochotna platit za neho vsetko.
A to mal pri sebe zenu, ktora ho bez problemov bola ochotna v tazkych casoch podrzat, financne to tahat, aby on neskoncil v dlhoch a problemoch.
Je to totalny hlupak, a tak aj v zivote dopadne. Lebo trvalejsie hodnoty (zodpovedneho partnera) vymiena za aktualny rychly zisk (mat tieto dni - ked sa mu zrovna dari - vsetky prachy iba pre seba a svoje zaluby).
Ked niekto nedokaze vidiet, co po svojom boku ma, zasluzi si svoj pad na hubu neskor.
Nezasluzi si ta. A ty taketo muzo-decko nepotrebujes.
Zasluzis si lepsieho.
A on si zasluzi spat, ako si ustlal.
Je mi to ľúto, nepekné precitnutie. Skvelá správa je, že si na to prišla teraz, nie na materskej s druhým dieťaťom. „Priateľ“ nie je len vypočítavý, ale aj manipulatívny. Mnoho žien by napísalo, že nevie komunikovať. On však komunikovať vie, manipulatívne a vo svoj prospech 😅, tak, že veci otáča proti tebe, aby v tebe vyvolal pocit viny, nechuť riešiť nespravodlivosť, aby si nakoniec znížila nároky a sklapla. Gratulujem k správnemu vyhodnoteniu situácie.
@anonym_df5f12 najlepsia obrana je utok je pomerne bezny sposob hadok a "riesenia" konfliktov, pisem preto v uvodzovkach, lebo vlastne sa nic nevyriesi.
Na druhu stranu my nevieme ako autorka zacala tuto komunikaciu, ci bola ozaj "neprijemna" alebo ako to tam vyzeralo.
On ma hypo a najom su zalohove platby alebo byva v podnajme na jeho menu a teda je to ovela vyssia suma?
@anonym_df5f12 najlepsia obrana je utok je pomerne bezny sposob hadok a "riesenia" konfliktov, pisem preto v uvodzovkach, lebo vlastne sa nic nevyriesi.
Na druhu stranu my nevieme ako autorka zacala tuto komunikaciu, ci bola ozaj "neprijemna" alebo ako to tam vyzeralo.
@anonym_cb440e aj keby bola rovno neprijemna, je to jeho byt a jeho domacnost. Prevziat polku zodpovednosti nie je otazka, to je automatika. Tam nemal vobec o com diskutovat.
Nieto trvat na tom, aby ona nadalej platila vsetko za jeho byt a domacnost.
Za tych par mesiacov si zvykol, ze vsetko co zarobi, je iba jeho a mina si to len na seba. Nestara sa o nic. Zrazu nulova zodpovednost, lebo je tu niekto, kto to vyriesi za neho.
A na pohodlne sa lahko zvyka.
Teraz, ked ma naspat prijat cast zodpovednosti (polku financii na jeho vlastny byt a jeho vlastnu domacnost), tak ma pocit, ze je chudacik vykoristovany a oklamany a babu ma zlatokopku. Lebo ta nie je viac ochotna platit za neho vsetko.
A to mal pri sebe zenu, ktora ho bez problemov bola ochotna v tazkych casoch podrzat, financne to tahat, aby on neskoncil v dlhoch a problemoch.
Je to totalny hlupak, a tak aj v zivote dopadne. Lebo trvalejsie hodnoty (zodpovedneho partnera) vymiena za aktualny rychly zisk (mat tieto dni - ked sa mu zrovna dari - vsetky prachy iba pre seba a svoje zaluby).
Ked niekto nedokaze vidiet, co po svojom boku ma, zasluzi si svoj pad na hubu neskor.
Nezasluzi si ta. A ty taketo muzo-decko nepotrebujes.
Zasluzis si lepsieho.
A on si zasluzi spat, ako si ustlal.
@moonlight1210 vysledok? Bude si musiet zaplatit sam cely najom, stravu aj sa postarat o domacnost. Ani sex nebude. Stalo mu to za to?
@moonlight1210 vysledok? Bude si musiet zaplatit sam cely najom, stravu aj sa postarat o domacnost. Ani sex nebude. Stalo mu to za to?
@anonym_cb440e asi stalo. Ved pisem, ze je hlupak, lebo vymenil zodpovednu partnerku, co ho vie podrzat, ked je v prusere, za pofiderne aktualne vyhody.
Toto inteligentny clovek neurobi.
On Ti teda povedal, ze vies co, byvame sice u mna, zarabam viac, ale takto to budeme robit, ze Ty mi zaplatis najom, stravu, vsetko a ja doma ani prstom nepohnem a Ty budes okrem platenia este aj vsetko doma robit? Takto? 🫣
@anonym_cb440e aj keby bola rovno neprijemna, je to jeho byt a jeho domacnost. Prevziat polku zodpovednosti nie je otazka, to je automatika. Tam nemal vobec o com diskutovat.
Nieto trvat na tom, aby ona nadalej platila vsetko za jeho byt a domacnost.
@moonlight1210 ked tak rozmyslam, ake ma on vlastne hospodarenie s financiami, ked nema vytvorenu financnu rezervu, pricom zarobi vcelku dost.
A potom je tu otazka charakteru, ked neprevezme naspat na seba svoje zavazky, hned ako pominuli jeho financne tazkosti.
Vyser sa na neho!
@anonym_d12c91 ty vieš čítať? on sa vyjadril, že nič meniť nebude, bude to tak nastalo a prstom doma nepohne, zarobí 2x toĺko...čiže ona ma teraz sa nechať využivať vyžirkou, aby ty si bola spokojná
Kto vie či vôbec nejaké finančné problémy mal...možno len chcel aby si platila ty 🤷 ale múdro, utekaj od neho

@anonym_autor bud rada, ze si to zistila teraz a nie o hypoteku a dve deti neskor.