icon

Priateľ kritizuje moje varenie a poriadok, čo s tým?

15. júl 2024

Ahojte, s priateľom bývame spolu 2 roky.. k vareniu nemám moc vzťah.. aj keď ma priateľ do toho často tlači poslednú dobu.. no niekoľko krát moje jedlo ofrflal ( nie vždy je to gastronomicky zážitok ale určite sa to jesť dá) dnes som robila sosovicovu polievku a treskol s lyžičkou aké je to plane a bez chuti.. ( už nemám chuť vôbec variť ) nedávno ma kritizoval za to ako je upratané uz ma to fakt takto nebaví a necítim sa šťastná :(

h2
16. júl 2024

@lenkakravcova Sranda, ja som včera prišla z práce a mala som doma upratané, navarené a o choré dieťa bolo postarané, lebo muž má momentálne voľno. Tak ja neviem, čo to mám za chlapa, že neležal na gauči s vyloženými nohami a nečakal ma s otázkou, čo bude na večeru. Ty by si takého určite nechcela. 🙃

huxy
16. júl 2024

@lenkakravcova práveze v normálnom vzťahu to tak nekončí. Žena môže rozumne zarobiť, a práve preto môže očakávať (a rozumný muž to robí aj sám od seba), že sa chlap bude podieľať na chode spoločnej domácnosti poprípade výchove spoločných detí.
Neviem si predstaviť byť úplne závislá na chlapovi finančne, tým pádom existenčne, robiť mu slúžku, matrac a koľko razy si to chlap ani neváži, dokonca má ďalšie ženy (lebo niektoré kultúry to podporujú, všakže)...

viestta
16. júl 2024

@lenkakravcova pre nas, Europanov a zapadnu civilizaciu je toto minulost, pre vasu komunitu je to sucasnost. Ale tak ci tak to nic nemeni na veci, ze kazdy si vyberie co bude uznavat a ako bude zit. Ty si si vybrala, my si vyberieme ine.

dadis
16. júl 2024

@lenkakravcova Ja zarabam viac ako mnohi muzi a druhu sichtu po praci nemam. A ano, ak by muz odo mna vyzadovala tu druhu sichtu a zaroven ma sikanoval za nedokonale "sluzby", tak ano, bol by pre mna tyran. A nie je to prvykrat, co sa v diskusii zastavas myzogynie.

enmery
16. júl 2024

@lenkakravcova Lenka, ty si chodiaci oxymorón. Je úplne vporiadku, ak sa muž a žena dohodnú, že ona bude len doma, bude upratovať, variť, prať, učiť sa s deťmi a on bude všetko finančné zabezpečovať. A nebude ju tým hlavne týrať a vydierať. Ale pochop, že "ženské práce" majú pôvod v histórii, kedy ženy nemohli nič a tak sa starali, kým chlap chodil do práce. Časy sa zmenili. Ak jedna žena pracuje, študuje, nie je povinná robiť doma slúžka. Ani sa nechať kvôli tomu dehonestovať od muža. Buď nech zabezpečí rodinu bez vydierania cez peniaze ten chlap alebo nech pochopí, že keď chce zarábajúcu ženu a čistý domov, musí priložiť ruku k dielu a nie sa po nej voziť.

ns994
16. júl 2024

Su zeny co zarabaju lepsie ako muzi. Ale ano. Vo všeobecnosti zeny zarabaju menej. To je smutne. Ale nebude predsa kvoli tomu ta žena doma navzdy. A aj keby bola. Neni sluzka. Takto Aspon nieco donesie do rodinneho rozpoctu. Kolko zien musi ist robit lebo proste jeden plat muza tu rodinu neuzivi ? Kolko muzov zarobi tak dobre aby zena mohla byt doma a mat 4 deti ? A ako som pisala ani to neznamena ze mu ma robit sluzku. A on sa po nej moze vozit. Ale jasne logicky ked je zena doma a muz robi od rana do vecera niekde na sichte a pride zmordovang domov tak asi jasne kto navari. A kolko zien ma robotu, 3 deti a do toho doma chrapuna, ktory nic nerobi vala si sunky, este jej jednu prifajci, cela domacnost je na nej varenie upratovanie, deti... Toto si maju zeny nechat robit ? Ved ja netvrdím, ze zena si ma valat sunky. Tvrdim, ze domacnost je aj domacnost muza tak ako zeny. A ano prerozdelenie je uz inak. Logicky. Svet sa zmenil. Aj zeny uz maju prava musia pracovat. Ked nikoho nema kto ju uzivi. A ked si niekoho najde tak predsa neda vypoved zw staraj sa o mna. Pracuje. Lebo musi lebo chce. Kopu zien ta praca naplna. Tak co dvaja sa spoznaju, tak bude pracovať a bude tahat uz nielen svoju domacnkst ale aj jeho alebo teda ich spoločnu a on si len vylozi nozicky a bude jej tlieskat. Tebe to vyhovuje. Vporiadku. Niekomu inemu nie. Navyse autorka pisala, ze sa snazi, ze vari a upratuje. A om je este nevdacny. Trieska a vrieska. To nie je v poriadku. Ma ruky nohy. Ta domacnost je aj jeho. A ked uz. Opakujem. Da sa to aj inak. A nie ako neandrtalec z prvej cenovej
@lenkakravcova

konikmodry111
16. júl 2024

@lenkakravcova ja mám teda len jednu robotu a zarobím niekoľkonásobne viac ako môj manžel 🤷‍♀️ mna by nebavilo sedieť doma cely život, lietať okolo zadku manžela a robiť mu osobnú slúžku 🙈 keď sa to tebe páči tak bitteschön. Ale iným sa tento model páčiť nemusí.

Autorka, zober lyžicu, treskni po stole a povedz priateľovi že si od teraz môže variť sám 🙈 ved hádam nie je malomocny že si nevie navarit. Bola by som zvedavá čo by z toho vyšlo 😅 ako to máte s bývaním ? Ja by som nedokázala byt s niekym kto ma neustále kritizuje a to ste spolu len 2roky. Toto bude len horšie 🙈

0silvia0
16. júl 2024

Pekný film o ženskej emancipácii a o posune v právach žien beží teraz v kinách pre tie, ktoré sú rady, že sme sa posunuli tam, kde sme teraz:
https://www.csfd.sk/film/1351129-aj-zajtra-je-d...

jaond19
16. júl 2024

Nech sa vráti k matke, ešte má resty vo výchove.

dskjhfdlkdjhl
16. júl 2024

@lenkakravcova Z coho sa to tie Tvoje kamosky smeju? Mohla by si byt konkretna? Ci z toho, ze ine zeny bezne pracuju? Alebo z toho, ze sa stazuju na svojich manzelov?
Mozno neuveris, ale niektore zeny (a je ich dost) praca bavi, chcu sa realizovat a ku podivu ich v tom partner podporuje a kedze spolu zdielaju domacnost, tak ten chlap vie aj navarit, aj upratat a spolocne sa o tu domacnost dokazu postarat a obaja su spokojni. Ak sa z tohto s kamoskami smejete, tak mozno budete o par rokov prekvapene😉

toccara
16. júl 2024

Ja som toto mala na dennom poriadku-az nato ze som vedela varit a vsetko bolo jedle, ale jemu nechutilo lebo to nebolo presne take ako od maminky. Zhodou okolnosti som musela ist na operaciu ruky, keby nebolo mojej mamky asi umriem od hladu, a to pratanie ani ti nehovorim :D samozrejme ked som mu to vytkla nastala 3 svetova :D Dnes som stastne rozvedena 🙂

viestta
16. júl 2024

@dskjhfdlkdjhl kamosky sa dosmeju ked deti pojdu z domu, ony budu v preddochdkovom veku, bez prijmu, nezamestnatelne, odchodom deti sa stanu v domacnosti nadbytocne...

eva112014
16. júl 2024

@autorka nezostávala by som s tým chlapom.

dskjhfdlkdjhl
16. júl 2024

@viestta presne to som myslela tym, ze budu casom prekvapene😉 Ale tak kazdy ma moznost si vybrat😉

sisska96
16. júl 2024

No keby moje jedlo skritizoval, tak by som vyliala do WC a môže on variť.

benit
16. júl 2024

@lenkakravcova lenka, nechcem sa do teba navazat, ale tvoje nazory du ovplyvnene tvojim vierovyznanim.
Nie, taketo spravanie partnera nie je v normalnej spolocnosti pripustne. Kludne moze prilozit ruku k dielu aj on.
A tradicne rozdelenie roli, nehnevaj sa. Zena robila vsetko okolo deti a domacnosti ked chodil chlap do prace. Dnes chodi aj zena do prace, taha 8 hodin ako aj ten chlap a doma ju caka dalsia sichta. Tak uz by sme sa mali tohto prezitku vzdat a pekne krasne aj chlap nech robi prace v domacnosti.

alickapusinka
16. júl 2024

Daj mu papa bude sa to zhoršovať. Neschopný jedinec a nepoužiteľný do života vyšiel s pod matkinej sukne neschopný je robiť nič ale papuľa mu ide jedna radosť. Ja by mu urobila takú scénu že sám by sa odsťahoval. Fakt niektoré ženy na chlapov také mäkké a nechajú si skákať po hlave.

majlo1234
16. júl 2024

Ja som tak dovarila muzovi😂 nechuti ti, ok, uvar si sam. A je mi sveta zit. Teraz si vari sam, ale dokonca sa mu uz nebridi ani moja kuchyna, ked je hladny. A nwpovie pol slova, zazraky sa deju😂

miadi
16. júl 2024

Ak si sa snim po tomto nerozisla odporucam po sexe tresknut pastou do nocneho stolika a povedat “ bolo to onicom .Mam ta na jednu vec aj v tej si nemastny neslany.” A nemusis balit kufre zbali sa on .

domkakvet
16. júl 2024

Zacinajuca sikana, utekaj.

viestta
16. júl 2024

@majlo1234 moj otec tak opindaval vsetko co mama navarila. Jedneho krasneho dna bez slova vstala od stola, vzala jeho tanier a obsah vykydla do smetnika, sadla k stolu a s kludom anglickej kralovnej dojedla. Nikdy nezabudnem na jeho vyraz... Odvtedy sme mali klud pri jedle

drago12587
16. júl 2024

@lenkakravcova to je podla mna rovnako obrovsky problem, dnes nevedia chlapi ani ženy, ake postavenie a role vo vztahu maju mať.. ženy nevedia zakladne ženske zručnosti lebo " nesu služky" chlapi sa nechcu starat finančne lebo " nesu otcovia" .. takto su obaja karieristi, pridu domov a nastava konflikt povinnosti a práv.. chlap aj ked ma lepšiu silu a vydrž a predpoklad na lepši zarobok nemože pracovat , pretože sa nema kto postarat o dom a deti, nemože planovat buducnost kedže žena chce presadit svoj nazor za každu cenu a bez diskusii odporovat len aby nebola " pod chlapom" , žena aj ked ma predpoklady na starost o deti a domacnost a je v tom proste lepšia sa hna do slabšie platenej prace len aby bola " sebestačna" .. a častokrat skonci druha smena doma aj tak na nej, len na to nieje pripravena a nevie ako navarit a upratat.. obaja su deprimovani.....nonsens ako som tu čital " niesi jeho sluzka, nevar a neprac " .. takže chlap " nieje jej otec" nema jej čo platit, nema kupit dom auto, nema platit nakupy, dovolenky, platit šeky atd.. chlapove peniaze su len chlapove, nieje jej otcom... Nie ? S tymto nazorom by už asi nesuhlasila ziadna.. z " feminizmu" a modernych smerov rozdelujucich rodiny si každy berie len čo mu vyhovuje.. netradičné ženy chcu tradičnych chlapov ? Trocha paradox..

viestta
16. júl 2024

@drago12587 chces povedat, ze dnesny chlap nema ovladat zakladne zrucnosti pre zivot? Varit, prat, zehlit, upratovat? Co ak zenu nenajde? To ako bude zit? V mama hoteli?
Ja nepotrebujem tradicneho chlapa, celkom v pohode by som to bez tradicneho chlapa zvladla, aj pracou aj financne. Nie som odkazana na to aby ma chlap zivil a nemam chlapa odkazaneho na moj servis.

bessie12
16. júl 2024

@viestta ten zjav sa zasekol niekde v 15. storočí. Obyčajný mizogýn. Co koment, to urážka žien.

viestta
16. júl 2024

@bessie12 som zvedava ci tieto hluposti hovori aj vlastnej matke, pretoze asi len na nu je odkazany... "Tradicny chlap" 🙄

bessie12
16. júl 2024

@viestta to by aj mňa zaujímalo. Ale asi skôr nie ako áno 🤔

h2
16. júl 2024

@drago12587 Viem, že neodpovedáš, keď sa ťa tu v diskusiách niekto niečo pýta, ale aj tak sa opýtam: to kde si videl takú domácnosť, akú tu opisuješ, ako úplne bežnú? Ja nikoho takého nepoznám, kto by takto žil. Je mi fakt ľúto, že nemáš normálnu babu, ktorá by vedela základné životné veci a bola proste úplne normálna, ale asi bude chyba aj v tebe, keď si takú nevieš nájsť. Ale, prosím, neposudzuj nás všetky podľa tvojich neschopných povrchných zlatokopiek.

dadis
16. júl 2024

@drago12587 Vedel by si mi prosim ukazat tych chlapov, co kupuju zenam domy?

ns994
16. júl 2024

@drago12587 Je mi luto, ze si nemal stastie na zeny. Ale skus sa pozret aj na seba. Co koment to urazka. Vies, nie kazda sme taka ako tie tvoje byvale. Podla teba je teda problem len v zenach ?v mužoch nie ? Na zaklade tvojej osobnej skusenosti tu ides vynasat sudy nad vsetkymi zenami sveta. to je trocha prehnane nie ? Denne je tu xy tem, kde zena v koncoch pise co vsetko jej byvaly muz porobil a aj detom. To je akoze v poriadku ? Ma z nej handru, ktoru este aj párkrát dobre prefackal. Ako som pisala, samozrejme, ze su aj zeny kravy.. ale nie vsetky tal ako nie vsetci muzi su debili....nechod do extremov. Vela manželstiev/partnerstiev funguje. Maju deti, zena je doma atd. Ale svet sa zmenil. Ta zena nie je doma nastalo do konca zivota. Doma je nejaku dobu a potom ide do prace. A je predsa logicke, ze potom si teda tie povinnosti nejako musia rozdelit. Alebo nemusia. A ptoom su tu temy ako zena nevladze a este on ju zacne podvadzat a chudacik je ukrivdeny este. Uz som to tu pisala. Ale kolko je takych parov kde si mozu dovolit aby zena bola doma a naozaj teda mala na starosti tu domacnost ? Malo velmi malo. Cize musi chodit do roboty, ore deti, na nakup, navarit, upratat, ucit sa snimi a xy dalsich povinnosti. Samozrejme este byt muzovi k dispozicii kedykolvek si zmysli. Ved predsa ho nenecha bez sexu chudaka 😱ale vlastne ma byt rada lebo ona je nato a nej to ide lepsie. A muz len vylozit nozky a otvoriť pivko . Krasa. Vies ta zena sa velakdat nehrnie do roboty aby bola sebestacna ale preto ze by umreli od hladu. Lebo proste v dnesnej dobe ak sa chce mat clobek dobre alebo vyzit tak potrebuju dva platy. Lebo muzov plat nemusi a velakrat ani nestaci aby uzivil celu rodinu.

enmery
16. júl 2024

@ns994 Uňho nečakaj pochopenie. Zbytočne drieš klávesnicu. Je to sociopat. On nechápe ako my, ani nemá city ako my, nenávidí ženy. Už len z princípu.