icon

Priateľ ma nazval sebeckou

Včera o 11:09

Ahojte potrebujem sa vyžalovať. Sme s priateľom málo uznávam. Lenže málokedy mám aj čas pre seba pre svoje hobby alebo len tak na nič nerobenie. On by bol najradšej so mnou nonstop. Som aktuálne pn takže doma som hocikedy aj hocikedy môže prísť. Samozrejme že tu nie je stále a veľakrát nepríde ale keď sa vyslovene bavíme o tom že 1-2 dni chcem byť sama a mat pre seba tak ma nazve sebcom lebo presne tie dni on chcel prísť, pritom som mu dala x náhradných možnosti samozrejme nie dosť dobrých. Už nevládzem sa naťahovať. Mám zdravotné problémy lekár ma varoval vyhýbať sa stresu a čím horšie mi je tým viac ma potrebu ma vtahovat do nezmyselných hádok a jeho konštrukcií. Ráno sme sa už o 7 pohádali nakrical na mňa do telefónu a ignorujeme sa, prvá sa ozývať nebudem určite povedala som mu len toľko ze ak chce je tu vítaný a po telefóne sa nebudeme baviť. Strata času aj energie na niečo co sa bude zas o deň dva opakovať. Posledný týždeň je zrazu neznesiteľný. Zrazu skúša manipulácie co doteraz nerobil. Sme spolu skoro 2 roky. Len útočí vyčíta obviňuje a čuduje sa ze s nim nechcem sex. Nie je nič sexy ani príťažlivé na človeku ktorý sa dokáže pohadat kvôli tomu ze 4 dní spolu budeme ale just ten jeden nebudeme. Zachádza už do takých extrémov a obvinení ze sa nestíham čudovať. Už nebudem spolupracovať budem ignorovať a využijem čas bez neho na svoje záľuby. Lenže to nerieši celkovú otázku. Ja som duchovný človek človek ktorý chce rast učiť sa cestovať skúmať objavovať. Prečo mi do života chodia ľudia ako on? Aj v práci sú sami takí aj rodina je taka negatívna toxic (fakt okrem mojej mamy). Prečo chodia ľudia inak naladení plní negatívnych myšlienok chuti sa hádať a doťahovať na každej blbosti? Nemám šťastie nájsť si ľudí s ktorými sa budeme ťahať hore a čas využívať rozumne. Sme tu krátko a toto cele je taka strata času a energie

Strana
z2
anjelicek26
Včera o 11:17

Tak ono je normalne, ze priatel chce byt pri tebe po dvojrocnom vztahu a nie je az take bezne, ze chces od neho pokoj...

patrike
Včera o 11:22

Na co ti je partner ? Po 2 rokoch mate spolu byvat a nie riesit, ako ti lezie na nervy, ked chce s tebou byt spolu.
Ak su vsetci okolo toxic a ty si lietadlo a ina, tak kde asi bude chyba ? Keby si viedla take reci o duchovne, toxicite a odmietala ma, tak rozchod.
Nemas stastie na ludi ? Hadaj preco, ty si ina. Odcestuj kdesi do Indie meditovat, mozno ti to otvori cakry a prehodnostis svoje vymysly.

lucks6
Včera o 11:23

ked zmenis pristup k ludom, tak odrazu prestanu byt okolo teba toxic ludia. nemyslis, ze by mohol byt problem niekde inde a nie vo vsetkych okolo?

patrike
Včera o 11:23

"Mám zdravotné problémy lekár ma varoval vyhýbať sa stresu", hmm, nieco psychiatricke ?

tykat
Včera o 11:27

@anonym_autor co robite ked ste spolu? Lebo je rozdiel ked pocas tvojej PN ocakava nejaku aktivnu zabavu typu navarime veceru, dame si ju pri svieckach, potom film alebo spolocenska hra, spolocny kupel, a sup do postele na sex. Alebo len chce byt pri tebe, tak ako ked ludia spolu byvaju.
Lebo vezmi si to tak, keby ste spolu byvali tak ho mas doma nonstop, neposles ho na 1-2 dni prec lebo chces byt sama.
Ty ho asi este beries ako rusivy element vsak? Kebyze sa chcel k tebe nastahovat tak asi nebudes nadsena.

anonym_b6ff0d
Včera o 11:39

veď si nájdi nejakú éterickú ladiacu meditatívnu dušu, čo ťa bude ťahať do duchovna a nemusíte sa ani kontaktovať. Budete si virtuálne brnkať na svoje čakry a nadiaľku sa zveľaďovať. Načo ti je reálny, fyzický telesný chlap?

autor
Včera o 11:46
@patrike

Na co ti je partner ? Po 2 rokoch mate spolu byvat a nie riesit, ako ti lezie na nervy, ked chce s tebou byt spolu.
Ak su vsetci okolo toxic a ty si lietadlo a ina, tak kde asi bude chyba ? Keby si viedla take reci o duchovne, toxicite a odmietala ma, tak rozchod.
Nemas stastie na ludi ? Hadaj preco, ty si ina. Odcestuj kdesi do Indie meditovat, mozno ti to otvori cakry a prehodnostis svoje vymysly.

@patrike kam sa ponáhľať s bývaním?.. Áno som iná už od dieťaťa a nevybrala som si to. Menila som na sebe už veľmi veľa musela som si poriesit veľa zranení nastavenie hraníc atď. Nech som kdekoľvek proste nikde nie je človek co by sme nejak ladili. Väčšinou sú to veci typu - si príliš dobra pre tento svet ľudia ta budu využívať.. Si príliš poctivá a nedoprajes si trocha srandu (v zmysle niekoho vedome oklamať a uliat sa napr zo školy z roboty atď).. Alebo ze si žijem vo svojom svete? Áno nechcem počúvať o vojne násilí sledovať správy zdražovanie atď. Chcem ísť externe študovať niekde sa posunúť niečo zažiť ale on sa ma snaží držať za každú cenu pri zemi veď aj tak na to nebudem mat čas aj tak som už stará atď. Nič čo chcem sa nestretáva s pochopením. To mam hrať na niečo čím nie som len aby som sa ľuďom zdala dosť dobrá?

autor
Včera o 11:47
@lucks6

ked zmenis pristup k ludom, tak odrazu prestanu byt okolo teba toxic ludia. nemyslis, ze by mohol byt problem niekde inde a nie vo vsetkych okolo?

@lucks6 už neviem aká mám byť. Keď pomôžem nedobre lebo nepomáham vždy keď treba. Keď nepomôžem nedobre už vôbec. Keď vyhoviem poradím vypočujem dobre len do doby keď to robím stále. Akonáhle niečo mam iné tak nedobre lebo sa vyhýbam som namyslená a podobne. Mam sa rozkrajat? Alebo keď si mam vybrať kam ísť ci k rodine alebo kamoške v tom istom čase odo mňa niečo chcú tak vždy budem pre niektorú stranu zla lebo som nešla pomôcť...

autor
Včera o 11:48
@patrike

"Mám zdravotné problémy lekár ma varoval vyhýbať sa stresu", hmm, nieco psychiatricke ?

@patrike nie je to psychiatrické. Po tej stránke som v poriadku 🙂 je to neurologické spojené s kardiológickym

krasneleto
Včera o 11:49
@anonym_autor

@patrike kam sa ponáhľať s bývaním?.. Áno som iná už od dieťaťa a nevybrala som si to. Menila som na sebe už veľmi veľa musela som si poriesit veľa zranení nastavenie hraníc atď. Nech som kdekoľvek proste nikde nie je človek co by sme nejak ladili. Väčšinou sú to veci typu - si príliš dobra pre tento svet ľudia ta budu využívať.. Si príliš poctivá a nedoprajes si trocha srandu (v zmysle niekoho vedome oklamať a uliat sa napr zo školy z roboty atď).. Alebo ze si žijem vo svojom svete? Áno nechcem počúvať o vojne násilí sledovať správy zdražovanie atď. Chcem ísť externe študovať niekde sa posunúť niečo zažiť ale on sa ma snaží držať za každú cenu pri zemi veď aj tak na to nebudem mat čas aj tak som už stará atď. Nič čo chcem sa nestretáva s pochopením. To mam hrať na niečo čím nie som len aby som sa ľuďom zdala dosť dobrá?

@anonym_autor ; podla mna ste jednoducho nekompatibilny... z toho co pises, mas uplne inu predstavu o vztahu ako partner... mas sa vyhybat stresu, a tento partner ti ho sposobuje... porozmyslaj kde budete vy dvaja o 5 rokov

autor
Včera o 11:51
@tykat

@anonym_autor co robite ked ste spolu? Lebo je rozdiel ked pocas tvojej PN ocakava nejaku aktivnu zabavu typu navarime veceru, dame si ju pri svieckach, potom film alebo spolocenska hra, spolocny kupel, a sup do postele na sex. Alebo len chce byt pri tebe, tak ako ked ludia spolu byvaju.
Lebo vezmi si to tak, keby ste spolu byvali tak ho mas doma nonstop, neposles ho na 1-2 dni prec lebo chces byt sama.
Ty ho asi este beries ako rusivy element vsak? Kebyze sa chcel k tebe nastahovat tak asi nebudes nadsena.

@tykat chodíme hocikde lebo zas výlety chce to áno. Navariť spolu to nie on je rád keď príde na hotové, v kuchyni ma to nebaví ale varím mu a vždy si dá aj viac porcií takže chutiť mu to chuti. Aj mu upečiem, lenže keď sme doma on by len ležal pred TV a vkuse sa po mne sapal. Dobre hodinu dve pozrieme film /serial pomazlime sa,.. No on tak vydrží aj 8 - 10 hodín keď ku mne príde. Spolu nechce nikde ísť ani nič ísť robiť ale nechce aby som išla ani ja, proste musím sedieť pred televízorom a hladkať ho alebo nechať sa hladkať nič iné nepripadá do úvahy. Pre mňa je to jalovy čas úplne nevyužitý. Kebyže som sama tak sa aspoň učím jazyk (samouk) alebo si niečo idem vytriedit upratať atď.. Ale nie lebo bud tu

autor
Včera o 11:51
@anonym_b6ff0d

veď si nájdi nejakú éterickú ladiacu meditatívnu dušu, čo ťa bude ťahať do duchovna a nemusíte sa ani kontaktovať. Budete si virtuálne brnkať na svoje čakry a nadiaľku sa zveľaďovať. Načo ti je reálny, fyzický telesný chlap?

@anonym_b6ff0d lebo sú aj reálni telesni chlapi ktorí niekam pôjdu niečo vymyslia niečo zažijeme a nebudú sa zduvat pri každom nesúhlase

autor
Včera o 11:52
@krasneleto

@anonym_autor ; podla mna ste jednoducho nekompatibilny... z toho co pises, mas uplne inu predstavu o vztahu ako partner... mas sa vyhybat stresu, a tento partner ti ho sposobuje... porozmyslaj kde budete vy dvaja o 5 rokov

@krasneleto jeden v hrobe druhý v base 😃 (na odľahčenie). Veľmi nad tým rozmýšľam lebo nevidím zmysel každý deň tráviť hodiny nič neriesiacou hádkou. On ma iný názor a rozchod nechce vraj bezo mňa by nebol. Každým konfliktom tie city miznú..

modrykolibrik
Včera o 11:54

Ale veď ty keď si PN nemôžeš chodiť von čo je mimon

krasneleto
Včera o 11:57
@anonym_autor

@krasneleto jeden v hrobe druhý v base 😃 (na odľahčenie). Veľmi nad tým rozmýšľam lebo nevidím zmysel každý deň tráviť hodiny nič neriesiacou hádkou. On ma iný názor a rozchod nechce vraj bezo mňa by nebol. Každým konfliktom tie city miznú..

@anonym_autor ale tak to su take konflikty ako na ZS... vztah moze byt funkcny, ci spolu byvate alebo nie iba vtedy, ked si vzajomne doprajete aj slobodu v podobe- ist do fitka sama, ist s kamoskami na beztrestnu kavu... ist sa prejst sama... inak je to proste len kliestova vazba, ktora ako sama pises tebe nevyhovuje... on nema kamaratov? hobby?

anonym_e0d302
Včera o 12:00

Takýto model - všetci su zlí - je v 99% prípadoch chyba v tebe. Mne z tvojho pisania vyznievas zle ty.

lukbe
Včera o 12:01

Mne on pripadá ako decko, sebec a manipulátor. Ty musíš vedieť. Porozmýšľaj, ako ti je lepšie, ci s ním ci bez neho.

krasneleto
Včera o 12:04
@anonym_e0d302

Takýto model - všetci su zlí - je v 99% prípadoch chyba v tebe. Mne z tvojho pisania vyznievas zle ty.

@anonym_e0d302 nemusia byt vsetci zly... ale tento bezcielny partner chce sa prist najest, zbalit si jedlo domov, pozriet nasilu telku a jedine v com vidi potencial je mazlit sa do nemlatom... zjavne to nie je tak obojstranne a potom si to vynutuje tym, ze vyvolava koflikty, stresuje ju.. chalan nemusi byt zly, len proste nie je vhodny...

anonym_efac40
Včera o 12:05
@anonym_b6ff0d

@anonym_b6ff0d toto co opisuje je realny chlap? no mozno z tvojich predstav... ja typka co sedi na gauci a nevie sa odlepit ani od telky, ovladaca a ani odobmna... tak to tiez teda nie je predstava vhodneho partnera

nyusika
Včera o 12:05
@anonym_autor

@lucks6 už neviem aká mám byť. Keď pomôžem nedobre lebo nepomáham vždy keď treba. Keď nepomôžem nedobre už vôbec. Keď vyhoviem poradím vypočujem dobre len do doby keď to robím stále. Akonáhle niečo mam iné tak nedobre lebo sa vyhýbam som namyslená a podobne. Mam sa rozkrajat? Alebo keď si mam vybrať kam ísť ci k rodine alebo kamoške v tom istom čase odo mňa niečo chcú tak vždy budem pre niektorú stranu zla lebo som nešla pomôcť...

@anonym_autor podla mna si toxicka ty...zahladena do seba, furt riesis len seba a svoje duchovno

po dvoch rokoch je normalne, ze ludia uz spolu ziju.
vy spolu proste len randite a tam naozaj nie je priestor na to, co vsetko opisujes.

anonym_b6ff0d
Včera o 12:14
@anonym_efac40

@anonym_b6ff0d toto co opisuje je realny chlap? no mozno z tvojich predstav... ja typka co sedi na gauci a nevie sa odlepit ani od telky, ovladaca a ani odobmna... tak to tiez teda nie je predstava vhodneho partnera

@anonym_efac40 o typkovi sediacom na gauči písala aj následne. Nie v pôvodnom príspevku.

autor
Včera o 12:15
@modrykolibrik

Ale veď ty keď si PN nemôžeš chodiť von čo je mimon

@modrykolibrik veď aj to povedal ze nikto nepríde skontrolovať ze kľudne môžeme ísť, jednak sa necítim za ďalšie v tomto som moc poctivá no. Nechcem prísť o príjem nedajbože o prácu.

autor
Včera o 12:20
@krasneleto

@anonym_autor ale tak to su take konflikty ako na ZS... vztah moze byt funkcny, ci spolu byvate alebo nie iba vtedy, ked si vzajomne doprajete aj slobodu v podobe- ist do fitka sama, ist s kamoskami na beztrestnu kavu... ist sa prejst sama... inak je to proste len kliestova vazba, ktora ako sama pises tebe nevyhovuje... on nema kamaratov? hobby?

@krasneleto on ma kamarátov asi dvoch ale to kamaráti /nekamarati veľmi pekne o nich nehovorí. Proste sa prisal na mňa. Chodím sama na nákupy alebo na kávu nepýtam si povolenie som dospela svoj právna osoba. Veľmi sa mu to nepáči a maskuje to za nejaký strach. On nemá potrebu chodiť nikde sam okrem nákupu takže nechápe ze aj keby šiel niekde s kamarátom nevadilo by mi to a nevyvadzala by som,.. Rok aj niečo to bolo super veľa sme si rozumeli a posledný čas sa začal chovať ako typický manipulátor. Pýtal sa ma na názor na jednu vec povedala som mu ze môžem mu poradiť ale konečne rozhodnutie je na ňom, samozrejme sa zdul lebo mi to je jedno 🤦‍♀️ tak sakra tiež nechcem aby mi niekto rozkazoval tak to nerobím ani ja iným. Išlo o jeho rozhodnutie kto to ma rozhodnúť za neho. Keby mu poviem urob A alebo urob B tiež sa zduje lebo chcem mať po svojom. Preto už strácam zmysel aj trpezlivosť a už sa nebudem zúčastnovat na týchto nepodstatných hadkach.

patrike
Včera o 12:22
@anonym_autor

@krasneleto on ma kamarátov asi dvoch ale to kamaráti /nekamarati veľmi pekne o nich nehovorí. Proste sa prisal na mňa. Chodím sama na nákupy alebo na kávu nepýtam si povolenie som dospela svoj právna osoba. Veľmi sa mu to nepáči a maskuje to za nejaký strach. On nemá potrebu chodiť nikde sam okrem nákupu takže nechápe ze aj keby šiel niekde s kamarátom nevadilo by mi to a nevyvadzala by som,.. Rok aj niečo to bolo super veľa sme si rozumeli a posledný čas sa začal chovať ako typický manipulátor. Pýtal sa ma na názor na jednu vec povedala som mu ze môžem mu poradiť ale konečne rozhodnutie je na ňom, samozrejme sa zdul lebo mi to je jedno 🤦‍♀️ tak sakra tiež nechcem aby mi niekto rozkazoval tak to nerobím ani ja iným. Išlo o jeho rozhodnutie kto to ma rozhodnúť za neho. Keby mu poviem urob A alebo urob B tiež sa zduje lebo chcem mať po svojom. Preto už strácam zmysel aj trpezlivosť a už sa nebudem zúčastnovat na týchto nepodstatných hadkach.

@anonym_autor Rozid sa s nim hned, to nema zmysel, vy dvaja spolu neladite a v tejto faze je jedno, kto je viac divny a vadny.

biba_18
Včera o 12:23

@lucks6 vieš ty čo? ja to poznám aj z druhej strany - stačí že je človek trochu viac submisívny, tak to okolie vyslovene zneužíva - takže nie, nemusí byť vždy chyba na tom jedincovi ...

krasneleto
Včera o 12:25
@anonym_autor

@anonym_autor tak to potom von z takeho to vztahu

autor
Včera o 12:26
@anonym_e0d302

@anonym_e0d302 nehovorím ze su zlí len ze neviem nájsť ľudí na rovnakej vlnovej dĺžke a s týmito si nerozumiem. Nemôžeme ísť ani spolu von lebo ja nepijem a väčšina sa bez alkoholu nezaobíde. Kým mňa zaujímajú tie hĺbkové témy ich zaujíma veda a technika najnovšie objavy moderné technológie a to ide mimo mňa. Mňa keď zaujíma cestovanie a nové miesta povedia ze nemajú na to peniaze tak sa nezaujímajú ako sa žije v nejakom Egypte alebo Taliansku. Ja sa nerozumiem do politiky a to diania okolo a oni sa nerozumejú do diania vnútri človeka nemáme si co veľmi povedať. Jedine mama je na rovnakej vlnovej dĺžke ale žijeme 100 km od seba a už si nasla konečne vzťah 🩷 takže prirodzene ze sa venuje priateľovi a trávi viac času s nim a ja sa s ňou veľmi teším zaslúži si to dosť sa natrpela. Keď som bola menšia hľadala som chybu mimo mňa pretože sama som si nevybrala ocka ktorý ma nemal rád nevybrala som si sikanu v škole nevybrala som si nebyť top modelka a byť vysmievana kvôli vzhľadu. Vinila som druhých za to ze mi ubližujú. Potom som došla do bodu a nasla chyby v sebe veľa ich aj odstránila pracovala na sebe veľa veci zlepšila nakopla sa do života.. Či som takova makova väčšinou som úplne sama takže to nebude úplne mnou, prešla som rôznymi premenami a v každom štádiu som bola iná a sama. Sú ľudia aj lepší aj horší a vzťahy majú. Proste len nie som s nikým nekompatibilna a ti s ktorými som bola sa už na mňa pozerajú zhora 🖤 keď zomrela babička moje opustenie bolo úplne najsilnejšie.

anjelicek26
Včera o 12:27

Tak ked dojde k tebe, chce byt s tebou... proste neladite, on ma ine potreby ako ty... tak ho nezdrzuj, aj tak je to uz nalomene, ze sa kvoli tomu hadate... prisal sa na mna oh dear lord... ty chces byt najradsej uplne sama, ze? Tak ho posli najst si partnerku, ktora to bude chciet rovnako, su zeny, ktore toto vyslovene budu zboznovat, ze chce byt len s nimi...

autor
Včera o 12:27
@nyusika

@anonym_autor podla mna si toxicka ty...zahladena do seba, furt riesis len seba a svoje duchovno

po dvoch rokoch je normalne, ze ludia uz spolu ziju.
vy spolu proste len randite a tam naozaj nie je priestor na to, co vsetko opisujes.

@nyusika takže keď máš partnera už sa v živote neodlepis a nikam nepôjdeš sama? Nie sme siamské dvojčatá

lauruska_sumienka
Včera o 12:28

som podobna ako ty, dobrak, poctivka. vobec nie si divna ze sa snazis chranit si svoje hranice pred zneuzivanim, ze branis vlastne dusevne zdravie. Tento chlap je sam sebec a je od neho maximalne sproste ze zatial co ty mas zdravotne problemy, tak ti situaciu este viac komplikuje. tento mi vobec nepride ako milujuci a podporujuci partner. tohto posli spat do obehu, najdes si takeho ktory bude s tebou ladit 🙂

Strana
z2