Priateľ ma neberie do spoločnosti, kde môžeme stretnúť jeho bývalú a priateľov
Žienky, môj priateľ je 5 rokov rozvedený a žije sám. Aj my máme vzťah 4,5 roka. Nebývame spolu, len sa pravidelne stretávame. Žijeme od seba cca 25 km. Väčšinou chodí on za mnou, keďže mám syna . Keď sme spolu, ideme do restauracie, alebo sa prejsť, ale iba keď sme v mojom meste . V jeho meste, ked sme uňho, sme len v jeho byte. Jeho ex býva neďaleko. Uňho nikdy nejdeme nikam do spoločnosti, kde sú ľudia, keď, tak to musí byť fakt miesto,kde nehrozí, aby sme stretli jeho ex,alebo niekoho známeho z jeho strany. Včera prišiel ku mne a kamarátka, ktorú sme stretli nás volala, aby sme šli na jeden festival, ktorý bol neďaleko obce, kde žije jeho ex. Jeho reakcia bola,že nemôžme, lebo to je hneď pri nej a on ju nechce stretnúť. Moja kamoška nato reagovala,že no a čo, aspoň jej ukážeš, ze ju máš na salame predsa. On ,ze nie. Veľmi sme sa potom pohádali, lebo ma to doslova uráža takéto chovanie a odisla som s kamarátkou na festival sama. On ostal spať v mojom byte Keď som sa vrátila bol urazený a postelil si na gauči. Ráno odišiel do práce a nebaví sa so mnou. Snažila som sa mu v hádke vysvetliť, že sa nemienim do nekonecna schovávať pred jeho znamymi, ze chcem normálne žiť a fungovať s ním ako jeho oficiálna partnerka. Tvrdí, že k ex manželke uz dávno nič necíti, nechce sa k nej vrátiť. Ona mala tiež vzťah, všade sa s ním ukazovala, pridavala fotky na soc.siete. On so mnou nič. Aký máte nato názor?
Je to divné...zvlášť o tom festivale..ved to nie je priamo v meste kde žije ona. A aj keby bolo aká je pravdepodobnosť že ju tam stretnete?
@1sally12 Nejde o pravdepodobnosť, ale ze prečo sa takto chova
@anonym_autor 5 rokov je dlho, tiež už ste dlho spolu. Uplne ta chápem, máš právo byť naštvaná. A jeho nechápem. Chce to len uprimny rozhovor v klude,bez hadok a zbytocne vyhrotenych emocii.
Nieco je zle, aj váš vzťah je zvláštny. To nemáte žiadnych spolocnych kamarátov? Poznáš jeho rodinu? Kamarátov?
@anonym_autor 5 rokov je dlho, tiež už ste dlho spolu. Uplne ta chápem, máš právo byť naštvaná. A jeho nechápem. Chce to len uprimny rozhovor v klude,bez hadok a zbytocne vyhrotenych emocii.
Nieco je zle, aj váš vzťah je zvláštny. To nemáte žiadnych spolocnych kamarátov? Poznáš jeho rodinu? Kamarátov?
@barka1 nie nepoznám, jeho sestru iba, ale len cez videohovor, zije ďaleko. Rozprávať sa s nim nedá,ja hovorím, on mlčí.
a možno nechce známym vysvetľovať lebo by sa hneď každý vypytoval napr… nemusí to byť hneď že s rozvodom nie je vysporiadaný, stačí že nie je vysporiadaný s okolím, nevieš aké tam bolo pozadie.
to že to nevieš môže mať rôzne príčiny, on sa ti natoľko nezdôveril, možno sa hanbí, možno ti nedôveruje až tak a možno to ani sám sebe nevie zadefinovať prečo mu to vadí keby vás videli… či sa bojí že vás dve budú porovnávať, alebo mu nebudú priať, alebo že ťa budú jeho kamoši baliť, možností je veľa…
keď ste sa pohádali, tak sa udobrite. z tvojej iniciatívy. normálne sa mu ospravedlň a potom mu povedz o svojich pocitoch, prečo si tak reagovala, čo očakávaš od vášho vzťahu a že ak je za jeho správaním čokoľvek, stojíš pri ňom… muži sú citlivejší ako sa nám ženám zdá…
a možno nechce známym vysvetľovať lebo by sa hneď každý vypytoval napr… nemusí to byť hneď že s rozvodom nie je vysporiadaný, stačí že nie je vysporiadaný s okolím, nevieš aké tam bolo pozadie.
to že to nevieš môže mať rôzne príčiny, on sa ti natoľko nezdôveril, možno sa hanbí, možno ti nedôveruje až tak a možno to ani sám sebe nevie zadefinovať prečo mu to vadí keby vás videli… či sa bojí že vás dve budú porovnávať, alebo mu nebudú priať, alebo že ťa budú jeho kamoši baliť, možností je veľa…
keď ste sa pohádali, tak sa udobrite. z tvojej iniciatívy. normálne sa mu ospravedlň a potom mu povedz o svojich pocitoch, prečo si tak reagovala, čo očakávaš od vášho vzťahu a že ak je za jeho správaním čokoľvek, stojíš pri ňom… muži sú citlivejší ako sa nám ženám zdá…
@biba_18 ospravedlniť sa mu začo? Ze ho beriem do spoločnosti, že ho beriem k mojim známym, že sa k nemu správam ako partnerka a on ku mne ako ku tajnej milenke?
@biba_18 ospravedlniť sa mu začo? Ze ho beriem do spoločnosti, že ho beriem k mojim známym, že sa k nemu správam ako partnerka a on ku mne ako ku tajnej milenke?
@anonym_autor za hádku ktorú si vyvolala. rob ako myslíš. napísala som ti ako to môže byť a stále si zádrapčivá. ani ti len nenapadne aby si sa na to pozrela z jeho pohľadu…
za 4,5 rokov nepoznas osobne jeho todinu a kamaratov to nie je red flag to je sirena, riesila by som to radikalne
on ma deti s ex?
@anonym_autor za hádku ktorú si vyvolala. rob ako myslíš. napísala som ti ako to môže byť a stále si zádrapčivá. ani ti len nenapadne aby si sa na to pozrela z jeho pohľadu…
@biba_18 to ako fakt? 4 a pol ročný vzťah, kde ju dá sa povedať stále zatajuje, a ona sa mu má ospravedlniť? Áno, muži sú citliví viac ako si myslíme ale v takmer 5 ročnom vzťahu toto je už cez čiaru.
Autorka žialľ poradiť ti neviem, podľa mňa to on nemá v sebe spracované a je otázne, či to vôbec dokáže spracovať niekedy, keď to trvá už takto dlho.
@biba_18 to ako fakt? 4 a pol ročný vzťah, kde ju dá sa povedať stále zatajuje, a ona sa mu má ospravedlniť? Áno, muži sú citliví viac ako si myslíme ale v takmer 5 ročnom vzťahu toto je už cez čiaru.
Autorka žialľ poradiť ti neviem, podľa mňa to on nemá v sebe spracované a je otázne, či to vôbec dokáže spracovať niekedy, keď to trvá už takto dlho.
@dorizzz ďalšia… kľudne sa so svojimi mužmi hádajte. ja by som sa pýtala…
mozno ta stale berie ako prechodnu stanicu a dufa ze sa k nemu exka vrati alebo ma paralelne vztahy
@biba_18 nejde o to, že sa chceme hádať, autorka tiež píše, že sa pýta a partner mlčí, tak ako sa dá v takom niečom fungovať? Nepoviem pol roka, maximálne rok, ale takmer 5 rokov? Ty si to vieš predstaviť?
to vyzerá na výsluch a nie rozhovor 🤷♀️
mám kamošku ktorá sa rozišla s frajerom po 11 rokoch - ona už jedno dieťa mala a on túžil po deťoch. presvedčila sama seba aj jeho že to jedno im bude stačiť. no, nestačilo. našiel si inú s jedným dieťaťom a už majú spoločné… to je odpovedať aj pre @dorizzz - je rozdiel pýtať sa a pýtať sa, rozprávať sa a rozprávať sa… ona sa ho nepýtala, aj keď celý čas rozprávala…
autorkin partner je podľa všetkého introvert - tak ako bol ten kamoškin frajer - to nemôžeš ísť s bubnom na zajace…
@anonym_autor 4,5r si len matrac a nie ze mate vztah. Po takej dobe by ste mali spolu zit, vychovavat uz existujuce deti, mozno rozmyslat nad spolocnymi. Nejaky festival alebo rodinna oslava by mali byt samozrejmostou. Vy nie ste ani len kamarati s vyhodami, ty si len vyhoda.
Zahodila si 4 roky zivota, osobne by som nestracala uz ani minutu.
@anonym_autor 4,5r si len matrac a nie ze mate vztah. Po takej dobe by ste mali spolu zit, vychovavat uz existujuce deti, mozno rozmyslat nad spolocnymi. Nejaky festival alebo rodinna oslava by mali byt samozrejmostou. Vy nie ste ani len kamarati s vyhodami, ty si len vyhoda.
Zahodila si 4 roky zivota, osobne by som nestracala uz ani minutu.
@sissy27 súhlasím, nechcela som to tak tvrdo napísať
@anonym_autor so sorry po prvé ja by som to netrpela a s takým nebola, po druhé to nebude o jeho Ex…
podľa mňa stále dúfa že sa s ex dá dokopy, ty si len také vyplnenie jeho volného času. Je mu s tebou možno dobre, ale jeho srdce asi ešte stále patrí ex.
alebo čaká na niečo "lepšie"
to vyzerá na výsluch a nie rozhovor 🤷♀️
mám kamošku ktorá sa rozišla s frajerom po 11 rokoch - ona už jedno dieťa mala a on túžil po deťoch. presvedčila sama seba aj jeho že to jedno im bude stačiť. no, nestačilo. našiel si inú s jedným dieťaťom a už majú spoločné… to je odpovedať aj pre @dorizzz - je rozdiel pýtať sa a pýtať sa, rozprávať sa a rozprávať sa… ona sa ho nepýtala, aj keď celý čas rozprávala…
autorkin partner je podľa všetkého introvert - tak ako bol ten kamoškin frajer - to nemôžeš ísť s bubnom na zajace…
@biba_18 co ty vieš co a ako sa ja pýtam? O čom to tybtu tocis? To máš len taky nick? Ci aj naozaj si blbá?
@dorizzz ďalšia… kľudne sa so svojimi mužmi hádajte. ja by som sa pýtala…
@biba_18 a na čo by si sa pýtala, keď autorka píše, že jej neodpovedá. Rozhovor môže prebiehať, len keď majú záujem oň obidve strany. Toto by pre mňa bola konečná a bolo by mi úplne fuk, či sa za mňa hanbí, alebo nemá vysporiadaný vzťah s bývalou
anonym, áno, tebe by to bolo jedno. ale keď máš ty nejaký problém tak predpokladám že od ostatných chceš aby ti videli do hlavy a brali na teba ohľad. či?
Za vyvolanú hádku by som sa aj ja ospravedlnila ale sk by pri normálnej komunikácii by bol len ticho. By som mu jednoducho oznámila, že nechceš vzťah kde sa máš skrývať . A buď budete mať plnohodnotný vzťah so všetkým čo k tomu patrí aj s tým že budeš poznať jeho známych a budeš chodiť aj na miesta kde by ich mohol teoreticky stretnúť alebo o vzťah nemáš záujem. Pretože buď sa cez rozvod nepreniesol alebo niečo skryva
Bud toto budes trpieť nadalej alebo hladaj takeho.ktorý ťa nebude skryvat.Ako tu uz niekto napisal po 4.5 roku ten vas vztah uz mal byť celkom inde.To ani jeden z vas nechce ,aby ste fungovali ako normalna rodina?
@anonym_autor Ja by som chapala, ze nechce stretnut ex. Ale ze ta za ten cas nepredstavil rodine a dokonca ani ziadnym kamaratom, tak tam nieco nehra. Mam v blizkom okoli rozvedenych muzov, maju nove priatelky podstatne kratsie a dozvedela som sa o nich po par mesiacoch, jeden mi poslal fotku, druhy hned planuje nase spolocne stretko aj s nou. Obaja maju deti a ex byva velmi blizko od nich. Cize tento tvoj rozhodne nie je standard.
@anonym_autor neprekonal to ešte. Bud sa hanbi za teba a stojíš mu akurát tak za sex... Inak si žije vo svojom svete svoje.
To bude ale asi presne to prečo to robí. Prepac zabíjas čas 4,
5 roka s niekym kto sa k tebe nepriznava....musis si to ale sama uvedomiť, ze ci si to zaslúžiš.
@anonym_autor počuj autorka, celé zle toto. Introvert neintrovert, pošli ho normálne do kelu. Veď je to choré ako sa správa. Dôvod je už nepodstatný, toto je proste neperspektívne. On si postlal na gauči? To nepotrebuje filozofické hľadanie príčiny jeho správania, to je proste nevyzretý sebestredný človek
Normálne by som mu dala ultimátum....máš týždeň aby si ma predstavil rodičom a začal sa ku mne správať ako k partnerke aj v spoločnosti alebo končím.
Ako sa dá 5 rokov takto fungovať?
Nemá on 2 vzťahy?
Normálne by som mu dala ultimátum....máš týždeň aby si ma predstavil rodičom a začal sa ku mne správať ako k partnerke aj v spoločnosti alebo končím.
Ako sa dá 5 rokov takto fungovať?
Nemá on 2 vzťahy?
@tamitamitami by som povedala že po takom ultimáte skončia…

Je to divné...zvlášť o tom festivale..ved to nie je priamo v meste kde žije ona. A aj keby bolo aká je pravdepodobnosť že ju tam stretnete?