Priateľ ma neberie do spoločnosti, kde môžeme stretnúť jeho bývalú a priateľov
Žienky, môj priateľ je 5 rokov rozvedený a žije sám. Aj my máme vzťah 4,5 roka. Nebývame spolu, len sa pravidelne stretávame. Žijeme od seba cca 25 km. Väčšinou chodí on za mnou, keďže mám syna . Keď sme spolu, ideme do restauracie, alebo sa prejsť, ale iba keď sme v mojom meste . V jeho meste, ked sme uňho, sme len v jeho byte. Jeho ex býva neďaleko. Uňho nikdy nejdeme nikam do spoločnosti, kde sú ľudia, keď, tak to musí byť fakt miesto,kde nehrozí, aby sme stretli jeho ex,alebo niekoho známeho z jeho strany. Včera prišiel ku mne a kamarátka, ktorú sme stretli nás volala, aby sme šli na jeden festival, ktorý bol neďaleko obce, kde žije jeho ex. Jeho reakcia bola,že nemôžme, lebo to je hneď pri nej a on ju nechce stretnúť. Moja kamoška nato reagovala,že no a čo, aspoň jej ukážeš, ze ju máš na salame predsa. On ,ze nie. Veľmi sme sa potom pohádali, lebo ma to doslova uráža takéto chovanie a odisla som s kamarátkou na festival sama. On ostal spať v mojom byte Keď som sa vrátila bol urazený a postelil si na gauči. Ráno odišiel do práce a nebaví sa so mnou. Snažila som sa mu v hádke vysvetliť, že sa nemienim do nekonecna schovávať pred jeho znamymi, ze chcem normálne žiť a fungovať s ním ako jeho oficiálna partnerka. Tvrdí, že k ex manželke uz dávno nič necíti, nechce sa k nej vrátiť. Ona mala tiež vzťah, všade sa s ním ukazovala, pridavala fotky na soc.siete. On so mnou nič. Aký máte nato názor?
@biba_18 kde ty v tomto príbehu vidíš citlivého muža a introverta? Je to chlap ktorému vyhovuje že má občas trochu zábavy a inak si žije ahoj život. To nie je žiadny vzťah a výhody má s toho akurát on. O čom by tak s ním mala hovoriť za co sa mu ospravedlniť? Že chce normalne s niekým žiť? Keď by bol taký citlivý tak sa takto nechova. Je to sebec akurát. A na komunikáciu treba dvoch ak on nema záujem nie je o čom. Pohovor si s ním je pekná rada ale zbytočná. Rozhovor je prvé čo ľudia skúšajú keď hľadajú radu inde rozhovor už asi nepomôže. Píšeš pekne ale k tomuto príbehu to nepasuje
@sova7 ja v tomto príbehu vidím ženu ktorá za 4,5 roka nevie nič a nakoniec sa poháda. ako som písala o kamoške - tiež 11 rokov bolo dobre (podľa nej) - a on pri nej trpel lebo ho prevalcovala svojou povahou…
nepoznám ani autorku, ani chlapa. ani som ich nevidela v interakcii. nepoznám ani bývalú, ani jeho kamošov, nepoznám jeho históriu. nepoznáme ani ako sa ten chlap správa (okrem toho že je ticho keď ona hučí). nevieme či jej doma pomáha, či nerobia nič iné len sa v posteli váľajú, nevieme o ich živote vôbec nič… z vlastných skúseností viem že nie je všetko také jednoznačné, zvlášť keď nám príbeh hovorí kamarátka. proste nevieme všetko - a robíme súdy - a na rozdiel od autorky nevieme ešte ani len to čo vie autorka…
@biba_18 kde ty v tomto príbehu vidíš citlivého muža a introverta? Je to chlap ktorému vyhovuje že má občas trochu zábavy a inak si žije ahoj život. To nie je žiadny vzťah a výhody má s toho akurát on. O čom by tak s ním mala hovoriť za co sa mu ospravedlniť? Že chce normalne s niekým žiť? Keď by bol taký citlivý tak sa takto nechova. Je to sebec akurát. A na komunikáciu treba dvoch ak on nema záujem nie je o čom. Pohovor si s ním je pekná rada ale zbytočná. Rozhovor je prvé čo ľudia skúšajú keď hľadajú radu inde rozhovor už asi nepomôže. Píšeš pekne ale k tomuto príbehu to nepasuje
@sova7 a áno, podľa mňa by sa mal ospravedlniť ten kto hádku vyprovokoval. autorka sa nemusí ospravedlňovať - veď to môže nechať tak a sa rozísť ako jej všetky radíte. nevidím v tom žiaden problém pokiaľ sa s ním rozísť skutočne chce. tá moja kamoška nechcela. dodnes sa cez to nepreniesla že sa rozišli - ale on je teraz spokojný, lebo ho nedusí. a pritom jej stačilo ubrať nohu z plynu…
btw - ja osobne by som sa v tomto prípade zamýšľala nad iným - prečo si našla partnera v inom meste? načo? skôr či neskôr príde k tomu, že jeden musí zmeniť svoj život úplne…

a možno nechce známym vysvetľovať lebo by sa hneď každý vypytoval napr… nemusí to byť hneď že s rozvodom nie je vysporiadaný, stačí že nie je vysporiadaný s okolím, nevieš aké tam bolo pozadie.
to že to nevieš môže mať rôzne príčiny, on sa ti natoľko nezdôveril, možno sa hanbí, možno ti nedôveruje až tak a možno to ani sám sebe nevie zadefinovať prečo mu to vadí keby vás videli… či sa bojí že vás dve budú porovnávať, alebo mu nebudú priať, alebo že ťa budú jeho kamoši baliť, možností je veľa…
keď ste sa pohádali, tak sa udobrite. z tvojej iniciatívy. normálne sa mu ospravedlň a potom mu povedz o svojich pocitoch, prečo si tak reagovala, čo očakávaš od vášho vzťahu a že ak je za jeho správaním čokoľvek, stojíš pri ňom… muži sú citlivejší ako sa nám ženám zdá…