icon

Priateľ ma v spoločnosti ignoruje

30. mar 2025

Zienky, boli ste uz niektora v podobnej situacii? Mam priatela, sme spolu vyse roka mame 35+ a vsetko je uplne super az na jednu oblast a tou je spravanie mojho priatela voci mne v spolocnosti...napriklad ked ma zoznamoval so svojimi znamymi tak sa mi velmi malo venoval, v zmysle ze sa ma vobec nesnazil zapojit do debaty atd, ja som sa snazila zapojit sama ale proste nie vzdy to islo ked som tych ludi videla prvykrat....taketo spravanie ma vzdy ked sme s jeho znamymi vonku, ak sme spolu sami jeho spravanie je totalne ine ku mne, mile, pozorne, venuje sa mi atd...uz som mu to hovorila ze sa citim zle a iba mi povedal ze vymyslam ze mam zly pocit a nie je to pravda....vrcholom bola oslava s jeho rodinou pred par dnami kedy za asi 2 hodiny so mnou prehodil 3 slova a stale sa rozpraval so strykom dokonca aj ked som ho ohlasila tak sa neotocil a rozpraval sa dalej, s jeho rodinou som sa tam stretla prvykrat no a hned som tam aj dostala pocitene ze tam vitana nie som a do rodiny ma neprijali kedze jeho mama vsetko hovorila v jednotnom cisle smerom na neho pritom sa to tykalo aj mna, alebo sa stale vracala k jeho byvalej...a on nic len sa bavil so zvyskom rodiny...povedala som mu to a prestal sa so mnou bavit, ze su to prehnane reakcie...akurat mame v plane pozerat spolocne byvanie ale ja som zacala rozmyslat nad rozchodom...myslite ze ma takyto vztah buducnost?

Strana
z2
tibiokke
30. mar 2025

Ma preco by nemal niesi s rodinou jeho ale snim

enmery
30. mar 2025

Ak s týmto vieš žiť. Chod do toho. Ty podľa neho preháňaš a on problém nevidí. Čiže tieto veci po začatí spoločného bývania nezmizneú, práve naopak. Takže je to na Tebe. Jeho matka akože super spomínať stále ex na oslave a ty tam sedíš🫡

joesvk
30. mar 2025

Keď aj začnete spolu bývať, nechaj si stále možnosť ľahko z toho vycúvať.
Aj keď radila by som rozchod, ale asi na to ešte nie si teraz nastavená.

misiak7777
30. mar 2025

Keď ste vo dvojici, je normálne že sa venuje len tebe, hádam sa nebude rozprávať sám so sebou 😃😃
Môj názor je, že nie on ale ty máš problém. Nevieš sa zapojiť do debaty, asi si utiahnuta...

autor
30. mar 2025

@misiak7777 tak ked sa napr hodinu roxpravaju o nejakom znamom co ja nepoznam tak dokazem sa parkrat nieco spytat ale viac sa tam ja napojit neviem lebo ja toho znameho nepoznam...a ked sa mi priatel otoci este tak chrbtom ze sa rozprava len on a jeho znamy s frajerkou tak neviem no...

ivik4
30. mar 2025

Je prirodzene ze sa venujem inym ludom ked ste niekde. Boze , toto fakt nieje problem ked sa Ti inak venuje a je to ok medzi Vami

misiak7777
30. mar 2025

Tak ja s týmto nemám problém, lebo si viem aj v cudzej - novej spoločnosti nájsť niekoho na debatu. Nepotrebujem aby som bola partnerov cecok...

0silvia0
30. mar 2025

Je to zvlastne spravanie z jeho strany, asi ma pocit, ze si mas najst na debatu niekoho zo spolocnosti a bavit sa a nie stale sediet pri nom, tazko povedat ako to on vnima.

kitycat
30. mar 2025

No moj tiez so vsetkymi sa rozprava, mna si nevsima, ale my uz sme spolu dlhsie, uz mame vazby, nikto jeho byvale nikdy nespominal.
V lete na stretkach na chalupe hra na gitare, vsetci sa tulia a spolu si spievaju a ja sedim ako pat penazi znudrna, ze uz zase 😆
Vsak ho vezmi medzi svojich a nechaj ho napospas, ako sa s takou situaciou popasuje.
Ja som dlho sedela a pocuvala tozhovory, ak sme teda neboli u mojich

Kde byvatebteraz kazdy? By som navrhlq nevh ide ku tebe a lahsie sa s nim potom rozides a vyhodis ho, ak ti to stale nebide vyhovovat

tamitamitami
30. mar 2025

Mne osobne to príde divné, neúctivé. Zoberie ťa von a potom ťa ignoruje.

autor
30. mar 2025

@kitycat tak ja ked som ho zobrala medzi svojich znamych a videli sa prvykrat tak som ho predstavila ze kde aj robi atd...a oni sa ho uz zacali pytat, skratka bolo to ine...on ma do debaty takto nikdy nezapoji a vzdy sa bavia len o takych temach kde mne je to tazko sa zapojit a ked ideme von s nejakym parom a oni 3 sa bavia tak ja sa tam nemam s kym inym bavit cize iba sedim

kamatopo
30. mar 2025

Partnerstvo je aj o spoločnej empatii. A toto mi príde z jeho strany take neuctive. On ma mať prioritu aby si sa cítila príjemné a nie že ešte vystaruje s poznámkou ako preháňas. Takto to pôjde naozaj k rozchodu. Ak nevie opraviť mamičku do správneho čísla teraz, tak kedy mamička pochopí že si jeho priateľka. A hovoriť o bývalej pri súčasnej je u mňa dno danej mamičky. To už ti naozaj nevie inak prezentovať svoj názor na teba a on to nechá tak🤦.

janinah
30. mar 2025

Ty sa jednoducho nevieš zapojit do debaty ,to je tvoj problem.Vsak ak nuekoho nepiznam,tak sa zoznamim a rozpravam.Prejavim o ineho zaujem a nesedim ako puťka.Na poslednej akcii sme sa s manzelom minali,kazdy sa venoval našim hosťom,keby som sa pre toto mali rozchadzat,tak uz sme rozideni 100x

laila22
30. mar 2025

Tvoje pocity sú správne. Je to od neho neúctivé. Mal by dbať na to, aby si sa cítila príjemné. Je iné, keď máte veľa spoločných známych a vystačia si s nimi aj sama.

autor
30. mar 2025

@janinah ale ty tomu nechapes...priatel vzdy a hned nadhodi taku temu ze ja sa tam neviem zapojit...proste ked zacnu o nejakych spolocnych znqmych ktorych ja nepoznam tak dokazem sa zapojit par otqzkami ale nie viest o tom hodinovu debatu

sima234
30. mar 2025

Je bežné, že sa ľudia bavia s okolím, keď sú v spoločnosti. To, že ty sa nevieš zapojiť do konverzácie je tvoj problém. A je bežné, že ľudia sa bavia o spoločnom známom, ktorého nepoznáš. Veď nemusíš sedieť celý čas priateľovi za zadkom, veď tam muselo byť viac ľudí, tak idem niekde, kde vidím skupinku, spýtam sa, môžem si prisadnúť?

laila22
30. mar 2025

@janinah to boli vaši hostia a ty s manželom ste už zohrata dvojka. Ja ju chápem ako sa cíti, lebo som to tiež zažívala. Som introvert, komunikovať viem. Ale keď ma môj bývalý manžel zobral na návštevu, kde oni boli všetci spolužiaci z VS, pripadala som si tam ako 5 koleso u voza... Ešte ma tam pekne zhodil.. a cestou domov som počúvala, aký skvelý program mne a dcére urobil...

nynia
30. mar 2025

Pre mna by to nemalo vyznam ale zbytocne ti tu niekto bude radit, kazdy rozne situacie vnima inak a ma inde posunute hranice... Ja som taka, ze keby sa niekde necitim dobre nejake formality napr na rodinnej oslave prezijem ale potom sa ospravedlnim a odidem ci uz s partnerom alebo bez, citila by som sa tam ako tretie koleso na voze keby ma ignoroval a este keby zlahcoval to ako sa citim a nesnazil sa prihliadnut na moje pocity... No, pre mna by to bola konecna.

autor
30. mar 2025

@sima234 prosim ak reagujes tak si precitaj moje komentare...napr pri tom jeho kamosovi tam bol len on a jeho frajerka, cize sme boli 4 a oni 3 sa spolu bavili a aj tam sa mi priatel otocil vylozene chrbtom...na rodinej oslave sa bavil so strykom a bratrancom a jeho mama so zenami v rodine kde davala ody na priatelovu byvalu tak neviem kde som sa mala zapojit

nttnnt
30. mar 2025

ja ta autorka chapem, ked niekde stojis ako solny stlp, lebo vidis niekoho prvykrat a temy o pocasi sa uz minu a clovek, co ta tam dotiahol ta maximalne ignoruje, musi to byt naozaj "super " pocit a traveny cas..obzvlast s nadejnou svokrou, co spomina byvalu :D :D ja by som mu urobila to iste, zobrala ho za rodinou a tam nech si poradi ako vie :D mimochodom do toho otocene chrbta by som mu dala asi buchnat, nech sa zbada chalan to je uroven kks :D

jana_eyre_2
30. mar 2025

Ja som introvert do debaty sa zapájam len keď sú mi všetci ľudia blízki, takže ak niekto nie je, tak som "tá tichá".. mne to už nepríde ani divné.. prvá časť opisu by mi teda nezapla kontrolky..

Čo sa však týka druhej časti - nereagovanie, svokra neslušné spomína bývalu, správajú sa akoby si tam ani nebola a on sa ani nesnaží to zmeniť či zmierniť - tak to je už niečo čo by sa ma naozaj dotklo..
Ak sa však stavia k tomu tak, že defacto obviňuje teba že si vymýšľaš či preháňas a znevažuje tvoje pocity, ani teda sa nesnaží niečo zmeniť či ospravedlniť sa za to že sa tak cítiš - tak to je čosi čo by premna bol dôvod na rozchod..

Nikto milujúci by nemal prehliadať že sa jeho partner cíti ponížene a on s tým nič neurobí..

mischy00
30. mar 2025

Ja ti úplne rozumiem, môj muž je tiež tento typ....keď je medzi svojimi, ja akoby neexistujem, baví sa a hotovo. Preto sa už aj stalo, že som s nim par krát nikam takto nešla, stáť niekde pol večera nemusím. Nie vždy je spoločnosť, kde si viem nájsť svoje miesto a konverzácia o ničom, je super tak 10 minút, nie niekoľko hodín.
Svokra asi nieje celkom príčetná, aby v tvojej spoločnosti rozoberala ex, to netreba ani manuál, aby vedela ze je to cez čiaru.

misiak7777
30. mar 2025

@autorka a ty nenadhodíš nejakú tému? Nezmenis smer debaty?

kamatopo
30. mar 2025

Nuž tak potom tvojmu priateľovi robí dobre, že len sedíš a čumiš a on ma navrch. Ak on otvára témy v ktorých ty nevieš reagovať tak mne to príde že sa ukazuje aký je kapo a hojda si ego. Neviem si predstaviť že by mne toto robil manžel, keď sme spolu začínali. A to mal toľko znamych až až. Vždy si našiel tému, ktorá oslovila aj mňa.

earlgrey
30. mar 2025

No chudáci muži, už si ani neprdnú bez toho, aby do toho zapojili svoje partnerky 😀

renesance80
30. mar 2025

tak to povazujem za vrcholne neuctive a neslusne voci tebe, muz ktory zenu naozaj miluje sa takto spravat nebude

1gramofon
30. mar 2025

Mne by to vadilo. Nechápem čo za drblinu spomína bývalú svojho syna... Teta pozerá veľa amerických filmov. A hlavne, je mu je jedno čo si o tom myslíš. Proste vymýšľaš. To bude zaujímavé spoločné bývanie. Ak si nebude chcieť priznat chybu, tak to len ty vymýšľaš. Čo si dovoľujes mať nejaké pocity, ticho buď, dobre ti je 😅

piroska_
30. mar 2025

Je to divne a cudujem sa, kolkym zenam to pride normalne. ste spolu kratko, a on akoby sa za teba hanbil pred znamymi a rodinou, to vedome ignorovanie a otacanie sa ti chrbtom mi pride ako pasivna agresia. Plus este sa po upozorneni s tebou nerozprava🙄je tam dost vela varovani pre buducnost.

ema22270
30. mar 2025

Rozumiem ti co chces napisat ... aj celkovo ak sa k tomu postavil tak, ze prehanas, asi by som premyslala ci to teda ma naozaj buducnost. Ak nie si prijata v rodine, bude to problemom aj do buducna, dolezite je, ci sa ta partner pred nimi zastane. Mohlo by to byt dovodom hadok.. ak teda neustale spomina ex a bude ju jeho mama porovnavat s tebou donekonecna. Voci tomu by sa mal aj on ohradit, ze mami ale tu som teraz uz s inou partnerkou a nie je to vhodne spominat ex.. na rovinu. Ak s te niekde so znamymi nemusite sa vyslovene spolu rozpravat... ale ak ta ignoruje to nie je dobre.

ema22270
30. mar 2025

@piroska_ suhlasim

Strana
z2