Priateľ mi zatajil svoje finančné rozhodnutie
ahojte… neviem ako zacat. aby som bola uprimna aj objektivna. neviem. ale som strasne rozhodena. neviem co citim ani…hnev.sklamanie.
taaak no mam priatela. sme skoro dva roky spolu, mam 23 rokov a on 26.
randime - obcas u neho prespim. je medzi nami 80 km takze chodim k nemu… on u nas nie , neprespi - nasi su proti.
jeho rodicia su rozvedeni, je jedinacik.
maju velky dom.jeho otec zije v zahranici. jeho mama s priatelom v tom dome.
a teraz to zacne… mali sme s priatelom plan, ze na nejaky cas ostaneme byvat u jeho rodicov, ze si vyskusame byvanie spolu, kedze sa chceme potom zobrat.
ze kym nasetrime na vlastne, bude jednoduchsie byt blizko spolu. nasla som si tam aj pracu.
ze si to trosku prerobime z uspor co mame, aby sme mali viac sukromia lebo v jeho detskej izbe bolo malo priestoru a dom je to velky , ze ved daju nam jeho rodicia viac priestoru. taky bol plan.ze by sme mali vlastnu malu kupelnu aj kuchynu. co urobil priatel??
nepovedal mi co riesi s rodicmi, a pred vcerom som sa dozvedela, ze rodicia napisali dom na neho, ze teda ked ide investovat tam, ze bude to jeho.
lebo jeho rodicia nemali vyrovnane majetky po rozvode, a teraz to takto vyriesili. jeho mama s priatelom tam budu nadalej byvat.
preco mi to nepovedal, co robi???
nechapem. strasne sa hnevam na neho. mali sme cca startovaciu ciaru rovnaku, mladi ludia. pytala som sa ho preco to spravil, vraj ved ze snad som nechcela aby ten dom napisali aj na mna.
jasne ze to nie. ale teda mohli sme ist radaej do podnajmu spolu. keby mi to ale vcas povedal.
zrazu je zo mna dievca co prislo s igelitkami do jeho domu.
@anonym_autor este doplnim… ja som to prerobenie ( tu moju verziu) brala ako dobru investiciu, ze ked sa prideme do buducna chciet prost na navstevu aj s prespatim,ze to bude pripravene a nebudeme si zavadzat s nikym, a ze tie peniaze ostanu v tom dome ( jasne ze som ratala ze manzelov dom je to aj bude kedze je jedinacik) ale nie takto… zo mna je zo dna na den chudera bez majetku. a nie, nechcem byvat so svokrou navzdy. nechapem ako mi to mohol urobit.
@mirokub ano to je aj jeho nazor, ze ved to je ich rodinne rozhodnutie. ved hej ani ja by som nechcela, aby moji rodicia prepisovalai nieco na “cudzieho” chlapa keby to bolo naopak. ale na to mame usta, pismo, znakovu rec… aby sme komunikovali!! mohol mi povedat co zamysla. nekupil si nove hodinky. ale dom!?!???
"Je jedináčik, jeho rodičia budú mať veľkú radosť s vnúčat a dokážu ti reálne pomáhať." - tak prave na toto by som sa teda velmi nespoliehala, preboha
Podľa mňa riešiš blbosti...kebyže ho spoznáš už s tým, že ten dom patrí jemu? necítila by si sa ako chudera, že nič nemáš? Kebyže ho vážne ľúbiš, tak by si bola šťastná, že mu rodičia dom darovali - resp. predali za cenu prerábky. Aj kebyže sa k nemu nasťahuješ a vrazíte peniaze do prerábky, ver mi, on by z domu neodišiel. Načo by to aj robil, keď vrazil peniaze do domu a jemu pravdepodobne vyhovuje bývať v tom dome spolu s mamou a jej frajerom. A áno, si naivná!
@malinkajozka dakujem ❤️😩
@anonym_autor veľmi dobre vieš čo chceš urobiť len ešte nemáš na to silu . Ale treba to prekročiť a odísť od takého mladého muža. Celý žviot budeš cudzia v jeho dome, aj keď tam vrazíš peniaze ,prácu a stráviš tam život v prítomnosti inej ženy ktorá ti bude dýchať na krk . Tvoji rodičia tak nejako intuitívne vycítili že to nie je muž pre teba. Máš len 23 rokov, život pred sebou ,tak si ho neskaz .
Podľa mňa riešiš blbosti...kebyže ho spoznáš už s tým, že ten dom patrí jemu? necítila by si sa ako chudera, že nič nemáš? Kebyže ho vážne ľúbiš, tak by si bola šťastná, že mu rodičia dom darovali - resp. predali za cenu prerábky. Aj kebyže sa k nemu nasťahuješ a vrazíte peniaze do prerábky, ver mi, on by z domu neodišiel. Načo by to aj robil, keď vrazil peniaze do domu a jemu pravdepodobne vyhovuje bývať v tom dome spolu s mamou a jej frajerom. A áno, si naivná!
@anonym_01f0a1 necitila. vedela by som ake su karty na stole, a kupili by sme nieco spolu. alebo nekupili - kupila by som ja, a on by mi prispieval.
ale proste byvat so svokrou - nie.
@anonym_01f0a1 necitila. vedela by som ake su karty na stole, a kupili by sme nieco spolu. alebo nekupili - kupila by som ja, a on by mi prispieval.
ale proste byvat so svokrou - nie.
@anonym_autor Tak si kúp niečo.aj ty, bývajte tam spolu, on nech si platí svoju hypotéku, ty svoju a problém vyriešený 🤷♀️ Teraz sa zdúvaš, kopeš nohami. Sám ti povedal, čo si o tom on myslí. Takže je už len na tebe, ako si ten svoj problém vyriešiš. On s tebou bývať sám nikdy neplánoval a ani neplánoval s tebou investovať do spoločnej nehnuteľnosti. Jasné ako facka.
@mirokub nie je to správne voči autorke ak už mali svoj plán. Vy keď sa ma niečom s niekým dohodnete a on vás obíde tiež ste tak pozitívne naladený že však pohodička?? Autorka evidentne neni zlatokopka a chce si s mužom ( budúcim )zariadiť vlastné bývanie a už vôbec nebývať so svokrou. Nechápem ženy ktorým to vyhovuje absolútne. A to aj v úvahu super svokry a ešte s holým zadkom ? Milá autorka zober si saky paky a nájdi si muža. Nie chlapca. Muž vie komunikovať. Držím ti palce viem si predstaviť, ako sa cítiš. A prosím vás nepíšte tu viac ktosi žvaaaaaasty o Tom , že je automatika, že starý rodič bude pomáhať. Sú 3 skupiny starých rodičov- normálny rešpektujúci potom takí čo žijú opäť život alá 19 rokov a potom takí ktorí vás privedú na psychiatriu. Takže je to loto, akí budú.
@mirokub Ine sa pytam. Su spolu 2 roky a on jej nepovie, ze berie hypoteku na dom? Ja sa nepytam co si o tom myslia jeho rodicia. Ja sa pytam, ci ti to v 2 rocnom vztahu pride spravne nepovedat o planoch do buducna?
@beata_k
presne toto.. on zmenil alebo ohrozil nasu buducnost takym sposobom, ktory je pre mna neakceptovatelny.
A aku vysokú hypo zobral? Veď ak je to len na prerabku tak to nebude ako by kupoval byt alebo dom. Ty tu točíš dookola o dome, ale najdôležitejšia otázka je: zmenil úplne názor, ze už s tebou v budúcnosti nechce kúpiť nič vlastné ako ste to plánovali? Lebo to by už bol prúser. Spýtala si sa ho na to?
@mirokub nie je to správne voči autorke ak už mali svoj plán. Vy keď sa ma niečom s niekým dohodnete a on vás obíde tiež ste tak pozitívne naladený že však pohodička?? Autorka evidentne neni zlatokopka a chce si s mužom ( budúcim )zariadiť vlastné bývanie a už vôbec nebývať so svokrou. Nechápem ženy ktorým to vyhovuje absolútne. A to aj v úvahu super svokry a ešte s holým zadkom ? Milá autorka zober si saky paky a nájdi si muža. Nie chlapca. Muž vie komunikovať. Držím ti palce viem si predstaviť, ako sa cítiš. A prosím vás nepíšte tu viac ktosi žvaaaaaasty o Tom , že je automatika, že starý rodič bude pomáhať. Sú 3 skupiny starých rodičov- normálny rešpektujúci potom takí čo žijú opäť život alá 19 rokov a potom takí ktorí vás privedú na psychiatriu. Takže je to loto, akí budú.
@majus2323 vdaka…:( je to pekny pocit ked sa niekto vie vcitit do inej osoby.
presne tak, obisiel ma, a teraz co… skusa ma on aj jeho rodina ako sa zachovam?? aka som?? ide o dost velky dom, ale ja nie som taka. radsej by som bola vo svojom 1-izbaku ako “zit u svokry”
@majus2323 vdaka…:( je to pekny pocit ked sa niekto vie vcitit do inej osoby.
presne tak, obisiel ma, a teraz co… skusa ma on aj jeho rodina ako sa zachovam?? aka som?? ide o dost velky dom, ale ja nie som taka. radsej by som bola vo svojom 1-izbaku ako “zit u svokry”
Ja by som nemala nad čím rozmýšľať autorka. Mrzí ma to ale je to cez hrubú čiaru. Takto si svojho budúceho muža nepredstavujem. Toto bola podpasovka. Našťastie si mladá a evidentne aj kus múdra. Nájdi si niekoho kto to bude s tebou myslieť vážne. Aj on je ešte mladý, možno aj dotlačený rodičmi. Možno to aj ľutuje alebo za takých 5 rokov by také niečo viac neurobil. Ale u mňa by stratil dôveru. A teda výsledok bývať u svokry ani oblukom. Mrzí ma to, vidím že si sklamaná, ale prejde to. Sľubujem