icon

Priateľ mi zatajil svoje finančné rozhodnutie

25. sep 2025

ahojte… neviem ako zacat. aby som bola uprimna aj objektivna. neviem. ale som strasne rozhodena. neviem co citim ani…hnev.sklamanie.
taaak no mam priatela. sme skoro dva roky spolu, mam 23 rokov a on 26.
randime - obcas u neho prespim. je medzi nami 80 km takze chodim k nemu… on u nas nie , neprespi - nasi su proti.
jeho rodicia su rozvedeni, je jedinacik.
maju velky dom.jeho otec zije v zahranici. jeho mama s priatelom v tom dome.
a teraz to zacne… mali sme s priatelom plan, ze na nejaky cas ostaneme byvat u jeho rodicov, ze si vyskusame byvanie spolu, kedze sa chceme potom zobrat.
ze kym nasetrime na vlastne, bude jednoduchsie byt blizko spolu. nasla som si tam aj pracu.
ze si to trosku prerobime z uspor co mame, aby sme mali viac sukromia lebo v jeho detskej izbe bolo malo priestoru a dom je to velky , ze ved daju nam jeho rodicia viac priestoru. taky bol plan.ze by sme mali vlastnu malu kupelnu aj kuchynu. co urobil priatel??
nepovedal mi co riesi s rodicmi, a pred vcerom som sa dozvedela, ze rodicia napisali dom na neho, ze teda ked ide investovat tam, ze bude to jeho.
lebo jeho rodicia nemali vyrovnane majetky po rozvode, a teraz to takto vyriesili. jeho mama s priatelom tam budu nadalej byvat.

preco mi to nepovedal, co robi???
nechapem. strasne sa hnevam na neho. mali sme cca startovaciu ciaru rovnaku, mladi ludia. pytala som sa ho preco to spravil, vraj ved ze snad som nechcela aby ten dom napisali aj na mna.
jasne ze to nie. ale teda mohli sme ist radaej do podnajmu spolu. keby mi to ale vcas povedal.

zrazu je zo mna dievca co prislo s igelitkami do jeho domu.

milanm12
26. sep 2025

Ty by si nezobrala dom od rodičov keby ho na teba chceli napísať ak by to on odmietol? Nebuď naivka, spravila by si to isté a dom by si zobrala. Z celého tohto mám pocit, že sa len cítiš ukrivdená v tom, že z toho domu nieje nič tvoje 🙂.

simca06022011
26. sep 2025

@anonym_autor uplne rozumne to spravil. On ide invstovat = do svojho. Ty hlavne neinvestuj do jeho, svoje peniaze si nechaj a odkladaj. Tym ze to nie je tvoje, tak nic co si nezoberies neplat. NIC.
Pre mna to red flag nie je, pre mna bol red flag ten zaciatok = ze si idete prerabat dom jeho rodicov. CO vidim ako problem, ze budete zit s rodicmi, ALE to nemusi byt fixne, ten povodny platn kludne nadalej moze platit = len dom uz bude jeho, rodicia tym vyriesili aj ich majetkove problemy a aj buduce dedenie domu. Nevylucuje to vobec to, ze si mozete kupit vlastne byvanie a ist prec. A to si uz musite prebrat spolu.

anonym_87f0f5
26. sep 2025

Rozumiem Tebe ale aj jemu.
Ty si to dostala na tanier ako hotovú Veča v podstate z toho nie je úniku, okrem rozchodu. Neviem aku vysokú hypotéku na ten domu bude brať ale teda málo to asi nebude. Možno to bolo od matky účelové, videla východisko v tom, že dom bude prerobený, bude mať kde bývať a syna bude mať po ruke. Ale toto samozrejme neviem, sú to len úvahy.
Na druhú stranu, predstav si samú seba v jeho situácii. Máš možnosť získať dom, ide si žila, prerobíš si ho podľa seba. Musíš si vziať hypotéku ale nie takú vysokú ako keby si kupovala celú nehnuteľnosť. Predpokladám, že by si k tomu pristúpila tiež.
Máš možnosť to riešiť tak, že zoberieš hypotéku sama a budete bývať u Teba v byte.
Inak príde mi to trošku nefér od jeho rodičov, že on si má brať hypotéku na prerábku toho domu. Je také trošku "vychcané", keďže v konečnom dôsledku by ho pravdepodobne zdedil tak či tak. (Áno.. matka by ho mohla pred smrťou predať, prepísať, podpáliť)

anonym_08ff5a
26. sep 2025
@anonym_autor

@beata_k ja som naivna?? no dovolte?? akoze sorry… ja som chcela skusit s nim zit pred svadbou. nech ho lepsie spoznam,a v zivote by m a nenapadlo ze sa to takto sprosti zamota. mali sme plan, islo by o investiciu max do 5 tisic na tu docasnu prerabku…
teraz hocijako sa ja zachovam, mam pocit ze z toho vyjdem zle. citim sa ako v pasci

@anonym_autor autorka toto sa sprosto nezamotalo. Viem ze to nechces počuť, no on urobil krok do budúcnosti bez teba. Toto partner co plánuje spoločnú budúcnosť neurobí myslel iba na seba. Neviem, ci si schopná od neho odísť no radila by som ti nájsť si dobru robotu a vziať hypo na byt tak ako radili baby a bud tam budes bývať alebo budes s tým trulom pri maminej sukni. Velmi dobre si to rozmyslí, zit so svokrou v jednom dome je skúška aj lepších vzťahov.

anonym_587c43
26. sep 2025

Utekaj, nič nie je horšie ako žiť u svokri.
Partner si tiež ide brať hypotéku na mamin a jeho dom, chce si ho prerobiť. Chápem to čiastočne ale žiť tam nechcem.
Ja si idem zobrať hypotéku na menší byt v centre mesta. Bývať budeme v byte, dom budeme využívať počas víkendov.
Ak by sme sa raz rozlúčili každý budeme mať svoje vysnívané bývanie.

anonym_55ebac
26. sep 2025

@anonym_autor takže sú tu precitaj diskusie ako to dopadá, keď sa žena dostahuje do mužovho bytu/domu.
Čaká ta niečo podobné. Takže sa rozhodni, či chceš byť do konca života v podnájme alebo vo svojom. Inak celkovo nechápem, prečo by v rámci manželstva mal mat každý to svoje. Potom o com je manželstvo? Ze mam všetko svoje, len teda mam "nejaký papier" k tomu, ze teda ten chlap vedľa mňa nie je iba "spoluvybajuci"?

anonym_08ff5a
26. sep 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub boze ty tu modelujes a filozofujes hore dole ale nie si schopný odpovedať na primitívnu otázku Ano/nie😂 chlapi na mk su niektorí dobre divní, a to musim povedat ze niekde sa mi tvoje odpovede páčili.

tinka8512
26. sep 2025

@anonym_autor vidis a citis to velmi dobre, nenecehaj to ak to necitis spravne. Si mlada mas buducnost pred sebou, ak sa do toho nechas vtiahnut za 10 rokov mozes velmi olutovat a to uz nebudes mat 23. On kupil nieco pre seba co vyhovuju jemu , dokonca hypoteku cim zatazil vasu eventualnu buducnost... je to na zvazenie ci ma s takymto muzom zmysel stavat buducnost

anonym_026d94
26. sep 2025

@anonym_autor ja poviem troska z iného súdka . Dievča nato aby si mala štartovaciu čiaru a spoznávanie sa v svokrinom dome ti je dom dobrý svokra ta má prijať vo svojom dome dovoliť ti prerábať a bývať a má s tebou konzultovať či dom bude jej syna alebo koho ??? Halo kup si svoj byt alebo povedz svojim rodičom keď teda rozprávaš že nemáš nič . Tvoj frajer nemôže za to že máš holu rit a pre mna si nevďačná a panovačna.

anonym_8406c2
26. sep 2025
@barka1

Milá autorka, máte vztah na dialku on u vas dokonca ani neprespava. Dostal od rodičov dom. Chce ho pre vás prerobit, tak si berie uver. To že na čas tam budete bývat spolu, si vedela a suhlasila si s tým. Nechápem, kde je problém???? On by ten dom dostal bez ohladu na tvoj názor. Teba ( u ktorej on nemoze zatial ani prespat!!!) sa vobec netýka rozhodnutie jeho rodiny. Ty si úplne mimo.

Máš partnera, ktory má vyriesene byvanie. V dnesnej dobe obrovská výhoda. Ak chceš vo vztahu pokračovat, skusit, ake je to žít s ním, tak to urob, veď to si sama chcela. Ty do jeho domu nemusíš vrazit ani euro. Ak vám to pojde a posuniete sa dalej,tak si kupis byt, prenajmes ho, aby si možno raz neodisla s holym zadkom.

Nechápem, o čom sa on mal s tebou radit. Mam z teba dojem, ze chceš riesit všetko a vsetkych. A len dupes nohami a hnevas sa, ak nie je po tvojom. Ale kecat do jeho finančnych rozhodnutí nemáš zatial absolutne ziadne právo.

@barka1 Coo? Autorka nie je mimo. Ten dom nedostal, zobral na neho hypotéku. Oklamal ju!!! Dva roky spolu žijú, dohodnuté mali, že nebudú bývať u rodičov, že si vybudujú vlastné bývanie, len na čas na skúšku vzťahu by bývali u rodičov, nie naveky. Predstav si, že takto sa rozprávajú, snívajú spolu o budúcnosti, či chcú byt, či domček so záhradkou, v akom meste by žili, proste spolu niečo plánujú. Zrazu sa žena dozvie, že on TAJNE bez jej vedomia kúpil dom od rodičov. Čiže on nikdy už žiadny iný úver nezoberie, chce zostať naveky u mamy. Toto je totálny PODVOD z jeho strany! A ty povieš autorke, že ona je mimo???? Oni spolu niečo plánujú dva roky a on aj tak potajomky spraví úplný opak? Predstav si inú podobnú situáciu: manželia šetria na dovolenku, rozprávajú sa kam pocestujú, dlho všetko plánujú. A zrazu muž príde a povie: vieš čo, ja som tie peniaze už použil a kúpil som si auto, nikam nepôjdeme. Toto je to isté!!!A že autorka je mimo? Ja odpadnem! Ja by som to s ním ukončila, vyzerá, že je to typ chlapa jedinacika, čo sa nevie odstrihnúť od mamky a ešte zatajuje dôležité rozhodnutia pred partnerkou.

anonym_08ff5a
26. sep 2025
@anonym_026d94

@anonym_autor ja poviem troska z iného súdka . Dievča nato aby si mala štartovaciu čiaru a spoznávanie sa v svokrinom dome ti je dom dobrý svokra ta má prijať vo svojom dome dovoliť ti prerábať a bývať a má s tebou konzultovať či dom bude jej syna alebo koho ??? Halo kup si svoj byt alebo povedz svojim rodičom keď teda rozprávaš že nemáš nič . Tvoj frajer nemôže za to že máš holu rit a pre mna si nevďačná a panovačna.

@anonym_026d94 ved ale tu nejde o to ze on ma dom. Tu ide o to ze oni sa chceli vziať, mat svadbu, deti a usadiť sa. Plánovali spolu bývať a este sa rozprávali ze to skúsia v jeho dome chvilu ci im to bude fungovať. Jej priateľ sa mal zachovať fér a povedat jej o tych plánoch keďže to urcite nevzniklo zo dna na den. Tým ze ma hypo uz si nemôžu vziať s autorkou dajme tomu v inom meste alebo na byt. Toto robi muž, ktorý plánuje spoločnú budúcnosť? My sme sa s mužom bavili ci chceme bývať v byte alebo dome, v akom meste a pod. Keby ma takto obišiel nikdy by sa mojim mužom nestal. Nerozumiem ako môže niekto obhajovať jeho správanie.

simca06022011
26. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor nech da lajk sem kazdy pre koho by taketo nieco bol taky red fleg ze zvazoval by rozchod. prosim.

@anonym_autor nehenvaj sa autorka,ale ty si dospela? robit si ankety o vztahu ? :DDD za mna sa staras do kravin, nechapes majetkove pomery dvoch rozvedenych rodicov. My mame takto nehnutelnosti podelene uz desatrocia a neznamena to, ze sedime pri rodicoch a nemozeme ist inam. Dokonca vsetky deti mame svoje vlastne byvanie :DD
Podla mna ty si skor urazena, ze on ma dom. A ty nie. Vies kolko ide investovat a prerabat? mozno stale len tych 5t?
Zacala by som naozaj tym, ze si sadnete a poviete svoj plan teraz.. ak povie, zesa nechce stahovat a bude s maminou byvat, tak sa proste odstahujes ak si to tak neprajes... ale kludne sa moze stat (to amm napr u susedov tak), ze sa odstahovali rodicia a velky dom nechali mladej rodine, lebo aj tak sa nevladali starat). ALe miesto pytania sa zien, co nevedia nic, si sadni s chlapom.

anonym_026d94
26. sep 2025
@simca06022011

@anonym_autor nehenvaj sa autorka,ale ty si dospela? robit si ankety o vztahu ? :DDD za mna sa staras do kravin, nechapes majetkove pomery dvoch rozvedenych rodicov. My mame takto nehnutelnosti podelene uz desatrocia a neznamena to, ze sedime pri rodicoch a nemozeme ist inam. Dokonca vsetky deti mame svoje vlastne byvanie :DD
Podla mna ty si skor urazena, ze on ma dom. A ty nie. Vies kolko ide investovat a prerabat? mozno stale len tych 5t?
Zacala by som naozaj tym, ze si sadnete a poviete svoj plan teraz.. ak povie, zesa nechce stahovat a bude s maminou byvat, tak sa proste odstahujes ak si to tak neprajes... ale kludne sa moze stat (to amm napr u susedov tak), ze sa odstahovali rodicia a velky dom nechali mladej rodine, lebo aj tak sa nevladali starat). ALe miesto pytania sa zien, co nevedia nic, si sadni s chlapom.

@anonym_08ff5a to ako to cíti autor nevieme to o com
Sa spolu bavili tiež nevieme. Ale príde mi nefér že chce prerábať svokrin dom bývať tam a bavíme sa že určite nebudú prerábať príklad na rok potom
Ako povedala budú mat prerobené aby došli a na návštevu neviem ja stále počujem len čo chce autorka ako si to ona predstavuje. Ak by to bolo opačne tiež by ste dávali za pravdu autorke ? Predstavte si situacia že máte rodičovský dom ( veľký ako píše autorka ) ste jedináčik. Ako by ste riešili situáciu? Predpokladám, že si nebral hypoteku 200k napr pri kupe dvojizbového holobytu napr v Ba ? A žili od do ? Predpokladám že nie
@simca06022011

sense
26. sep 2025
@ivik4

Bozinku ake ste vsetky zrazu benevolentne 🫠. Jasneee mali by ste dlhorocny vztah, dohodnute ako budete spolu byvat, rozpravali sa o svadbe , frajer by Vam toto bez slova spravil a Vy by ste len tichucko šuchali nozickami 🥺. To je tak miluckeeeee

To len na margo toho ako ste sa pustili do autorky, ze vlastne ona ani len nema mat dovod byt sklamala alebo smutna ze ju frajer obisiel.
Hej hej uz Vas vidim keby to bola Vasa dcera ,povedali by ste jej to iste : co fnukas dcera, chalan sa zapezpecil.... a ani Ti to nepovedal, naco ked ste len frajeri🤭

@ivik4 v podstate súhlasím s tebou,aj keď teda ja by som dcére povedala , dievča moje zabezpec sa tak aby si nebola odkázaná a závislá na chlapovi.
A hlavne nech neinvestuje do niečoho čo nie je jej

lenush9
26. sep 2025

Ja by som na tvojom mieste hlavne nedala ani korunu na prerabku niecoho co nie je napisane na mna, ved ked sa rozideme odisla by som s holou ritou. Takze svoje peniaze by som si odkladala, investovala, zveladovala na svoje "zadne vratka".

lienka.7
26. sep 2025

@anonym_autor a ty sa tam vôbec chceš presťahovať? Máš tam prácu?
To, ze si riešil svoju situáciu, je pochopiteľné. To, pokial s tebou to myslel vážne ale sa akosi aspoň zabudol o tom poradiť, to by mi vadilo. Asi ten váš 2 ročný vzťah nebude až taky vážny. Aj nad tým skus možno porozmýšľať. Inak budeš do konca života v tom dome iba host. A so svokrou za chrbtom? To radšej na ubytovni. Lebo aj keď je papierovo dom akoze syna, ona tam bude pani vždy. Nie ty.

barka1
26. sep 2025
@anonym_8406c2

@barka1 Coo? Autorka nie je mimo. Ten dom nedostal, zobral na neho hypotéku. Oklamal ju!!! Dva roky spolu žijú, dohodnuté mali, že nebudú bývať u rodičov, že si vybudujú vlastné bývanie, len na čas na skúšku vzťahu by bývali u rodičov, nie naveky. Predstav si, že takto sa rozprávajú, snívajú spolu o budúcnosti, či chcú byt, či domček so záhradkou, v akom meste by žili, proste spolu niečo plánujú. Zrazu sa žena dozvie, že on TAJNE bez jej vedomia kúpil dom od rodičov. Čiže on nikdy už žiadny iný úver nezoberie, chce zostať naveky u mamy. Toto je totálny PODVOD z jeho strany! A ty povieš autorke, že ona je mimo???? Oni spolu niečo plánujú dva roky a on aj tak potajomky spraví úplný opak? Predstav si inú podobnú situáciu: manželia šetria na dovolenku, rozprávajú sa kam pocestujú, dlho všetko plánujú. A zrazu muž príde a povie: vieš čo, ja som tie peniaze už použil a kúpil som si auto, nikam nepôjdeme. Toto je to isté!!!A že autorka je mimo? Ja odpadnem! Ja by som to s ním ukončila, vyzerá, že je to typ chlapa jedinacika, čo sa nevie odstrihnúť od mamky a ešte zatajuje dôležité rozhodnutia pred partnerkou.

@anonym_8406c2 tak nevieme, aku cast si vzal. Silne pochybujem, ze ako jedinacik si kupil dom od rodičov za plnu cenu.
A nežiju spolu. Chodia spolu dva roky, na dialku. To asi tazko robíš pevne plány do budoucnosti, nie??? Příklad s manželmi je úplne mimo. Toto je krátky vztah dvoch mladých ludi. Ktorí spolu ani nežiju, ani ON k nej este nemoze chodit PRESPÁVAT. Takze aka zrada? Ktovie co všetko si autorka v hlave vysnivala. Ale áno, za mna je mimo.

drahomirrra
26. sep 2025

Autorka, mrzí ma tvoja situácia, ale toto je na rozchod. Žiaľ. On sa z toho domu už nepohne, veď je jeho. Tvoje protesty o tom, že nechceš žiť u svokry budú prd platné. Ak bol váš vzťah vážny, mali ste skúsiť spolu podnájom a následne kúpiť SPOLU vlastné, event. po svadbe. Takto rozhodol bez teba, a toto milujúci partner neurobí.

anonym_55ebac
26. sep 2025
@anonym_87f0f5

Rozumiem Tebe ale aj jemu.
Ty si to dostala na tanier ako hotovú Veča v podstate z toho nie je úniku, okrem rozchodu. Neviem aku vysokú hypotéku na ten domu bude brať ale teda málo to asi nebude. Možno to bolo od matky účelové, videla východisko v tom, že dom bude prerobený, bude mať kde bývať a syna bude mať po ruke. Ale toto samozrejme neviem, sú to len úvahy.
Na druhú stranu, predstav si samú seba v jeho situácii. Máš možnosť získať dom, ide si žila, prerobíš si ho podľa seba. Musíš si vziať hypotéku ale nie takú vysokú ako keby si kupovala celú nehnuteľnosť. Predpokladám, že by si k tomu pristúpila tiež.
Máš možnosť to riešiť tak, že zoberieš hypotéku sama a budete bývať u Teba v byte.
Inak príde mi to trošku nefér od jeho rodičov, že on si má brať hypotéku na prerábku toho domu. Je také trošku "vychcané", keďže v konečnom dôsledku by ho pravdepodobne zdedil tak či tak. (Áno.. matka by ho mohla pred smrťou predať, prepísať, podpáliť)

@anonym_87f0f5 to podtatne je, že dom by zdedil po jej smrti. Nie 20-30-40 rokov mat za chrbtom cudziu osobu, ktorá tam stále bude viac doma ako autorka

anonym_e85c49
26. sep 2025
@january13

Poviem ti to z pohladu osoby par rokov starsej od teba. Ak byvanie, vzdy investuj sama za seba. Ziadne byvanie s frajerovou mamou v jej dome, ktorý prepísala na frajera. Riesit len a len svoje, doba je zla, ja by som nesla ani do takej veci, ako je BSM.

@january13 mala som podobne, zila som v byte ( !!!!) so svokrou buducou, asi 4 roky, a jasne byt na nich ale moj akoze milujuci parner ze ide sa prerabat, vymenili sa vsade plastove okna napriklad. menila sa kuchynska linka, a ano ja sprosta tupa zena, do toho dala prachy lebo vsak ja to uzivam mi vravel milujuci muz partner hajzel a co myslis ked sme sa potom rozisli ( byvala som tam 4 roky z toho 2 roky sa dost prerobilo) tak mi dal hole prt, a ja som tam dala svoje prachy lebo som si dovolila tam byvat a chapes byt je stale na jeho mamu a jeho a bratov a co ja mam z toho? jasne ze uz davno som takeho poslala do riti
tym chcem povedat, V ZIVOTE uz by som neinvestovala do dacoho, co nie je pisane aj na mna, kde mas istotu ze spolu ozaj ostanete? ze sa zoberiete? a potom co? ved ty zveladujes ich m ajetok nie svoj, kym nie ste zobrati...cele zle. a byvat so svokrou uz NIKDY

lienka.7
26. sep 2025
@drahomirrra

Autorka, mrzí ma tvoja situácia, ale toto je na rozchod. Žiaľ. On sa z toho domu už nepohne, veď je jeho. Tvoje protesty o tom, že nechceš žiť u svokry budú prd platné. Ak bol váš vzťah vážny, mali ste skúsiť spolu podnájom a následne kúpiť SPOLU vlastné, event. po svadbe. Takto rozhodol bez teba, a toto milujúci partner neurobí.

@drahomirrra presne tak. Podstatou je, že už sa rozprávali co a ako do budúcnosti a on sám od seba sa rozhodol inak. Bez nej. Toto je pre mňa cez. Po druhé, ako som už písala, chce tam vôbec autorka bývať? Je jasne, ze ked je mladý odtiaľ, ma tam už aj dom, nikde inde sa uz nepohne, neodstahuje. Tobôž, keď este bral na to úver. Co celkom nechápem, lebo keď je jedináčik, tak dom by bol raz celý jeho tak ci tak. No a so svokrou za zadkom tam byt, to už vôbec . Ono, aj keď po čase by jej časť domu možno chcel ako manželke a matke jeho deti darovať, svokruska bude určite proti.

anonym_8406c2
26. sep 2025
@barka1

@anonym_8406c2 tak nevieme, aku cast si vzal. Silne pochybujem, ze ako jedinacik si kupil dom od rodičov za plnu cenu.
A nežiju spolu. Chodia spolu dva roky, na dialku. To asi tazko robíš pevne plány do budoucnosti, nie??? Příklad s manželmi je úplne mimo. Toto je krátky vztah dvoch mladých ludi. Ktorí spolu ani nežiju, ani ON k nej este nemoze chodit PRESPÁVAT. Takze aka zrada? Ktovie co všetko si autorka v hlave vysnivala. Ale áno, za mna je mimo.

@barka1 práveže keď takto klame už na začiatku, čo všetko jej bude klamať ďalej, aj v manželstve? Pre mňa dobrý dôvod vo vzťahu nepokračovať. Aspoň sa ukázal pred sobášom. A dva roky je krátko podľa teba? Áno, neboli zosobášení, nebývali ešte spolu, ale dva roky strávili tým, že investovali čas do vzťahu a plánovania do budúcnosti. On zo dňa na deň spravil niečo iné, o čom spoločne snívali. Proste hnusný klamár. Ja by som sa citila podvedená riadne. Že keď sa stretneme, sľubuje hory doly, áno, postavíme domček, áno, budeme bývať v tom a tom meste, a poza chrbát s mamičkou podpisujú zmluvy. Do očí ti tvrdí iné, a s mamičkou za chrbtom robí iné. Grcam z takého "chlapa"....

anonym_87f0f5
26. sep 2025
@anonym_55ebac

@anonym_87f0f5 to podtatne je, že dom by zdedil po jej smrti. Nie 20-30-40 rokov mat za chrbtom cudziu osobu, ktorá tam stále bude viac doma ako autorka

@anonym_55ebac jasné... Ja rátam s možnosťou, že si zadováži byť autorka a budú žiť tam. Nie u svokry. Preto píšem, že v konečnom dôsledku ten dom zdedí tak či tak. Ja by som tiež nechcela žiť so svokrou. Od jeho rodičov, resp. matky je to trošku nefér, že takto pripútala syna k domu a sebe. On teraz bude mať veľký problém nájsť si partnerku.

drahomirrra
26. sep 2025
@lienka.7

@drahomirrra presne tak. Podstatou je, že už sa rozprávali co a ako do budúcnosti a on sám od seba sa rozhodol inak. Bez nej. Toto je pre mňa cez. Po druhé, ako som už písala, chce tam vôbec autorka bývať? Je jasne, ze ked je mladý odtiaľ, ma tam už aj dom, nikde inde sa uz nepohne, neodstahuje. Tobôž, keď este bral na to úver. Co celkom nechápem, lebo keď je jedináčik, tak dom by bol raz celý jeho tak ci tak. No a so svokrou za zadkom tam byt, to už vôbec . Ono, aj keď po čase by jej časť domu možno chcel ako manželke a matke jeho deti darovať, svokruska bude určite proti.

@lienka.7 Normálne dievča si takéhoto nezavesí na krk. Potom po svadbe čo? Len jej oznámi, že zobral úver na toto a tamto? Auto tiež neprediskutujú? Všetko jeho rozhodnutia a ak sa jej nepáči, nech ide do pierdoľe? Tak to potom nie je žiadny vzťah. Ja by som k svokre nešla, no proste ani keby mi dali milión.

anonym_80752b
26. sep 2025
@biba_18

áno. môže sa to tak javiť - ale aj tak môžete riešiť svoje bývanie a nech mama tam dožije …

@biba_18 to ale kludne moze byt aj 40 rokov 😉

tiezjedna
26. sep 2025
@anonym_autor

@mirokub “vo vetre”…??? my sme planovali spolocnu buducnost, hovorili sme o svadbe. zazili sme niekolko spolocnych dovoleniek, ja som cakala uz snubak. nie ze on sa s rodicmi dohodne a zadlzi bezomna. financne sme na to celkom dobre, ale moj plan stal na tom ze overme este vztah, skusme spolu zit a potom po svadbe sa usadme

@anonym_autor mne vŕta hlavou je, prečo ti to nepovedal. Píšeš, že máte pekný vzťah, plány do budúcnosti... predpokladám, že ste si hovorili všetko, aspoň my to tak s manželom máme a mali sme aj v časoch randenia. Nedokážem si predstaviť, že by som mu niečo také nepovedala. Už len preto, že to nie je proces zo dňa na deň, spísať darovaciu zmluvu, kataster, zápis do katastra, banka, hypotéka... to je x týždňov a procesov. A on ti nič z toho nepovedal. To je to, čo by bola pre mňa okamžitá stopka. Pretože mne z toho vychádza, že to urobil zámerne - buď z vlastného presvedčenia alebo na popud rodičov - ale urobil. Proste klamal. Ale vôbec neviem pochopiť prečo.

derdia
26. sep 2025

@anonym_autor prepac je normlane ze to daju synovi.
Syn si moze dom nechat ale moze byvat inde.
Nikto vam nekaze tam byvat.
Ja by som nikdy nesla byvat ku svokre, a nikdy do manzelovho ani frajerovho domu.
nikdy je nikdy.
takze sa musis rozhodnut a aj on. Vy budete budovat spolu inde a hento bude mat on. Alebo ho nechas. Ale urcite nebyvaj v cudzom myslim tym na papieri cudzom dome.

autor
26. sep 2025
@derdia

@anonym_autor prepac je normlane ze to daju synovi.
Syn si moze dom nechat ale moze byvat inde.
Nikto vam nekaze tam byvat.
Ja by som nikdy nesla byvat ku svokre, a nikdy do manzelovho ani frajerovho domu.
nikdy je nikdy.
takze sa musis rozhodnut a aj on. Vy budete budovat spolu inde a hento bude mat on. Alebo ho nechas. Ale urcite nebyvaj v cudzom myslim tym na papieri cudzom dome.

@derdia ja sa vobec nehnevam na jeho rodicov. hnevam sa na neho.
aj mne to je normalne z ich strany voci synovi.
ja som v soku a sklamana z toho, ze priatel to urobil inac a ovplyvnil tym vsetko ohladom NAS dvoch. myslela som ze uz sme MY. on jednal cisto za seba, nezaujimal ho moj nazor.

anonym_e6b60f
26. sep 2025

@anonym_autor vaši ti nedovolia aby u teba spal 🤣🤣🤣🤣 to znie ako dospelý pár naozaj... Ešteže jeho rodičia tebe dovolili, lebo by ste nemali kde ani súložiť 🤣 a už vidím teba ako by si si pýtala povolenie od neho keby ti rodičia navrhli toto. A skysni tam... Nevďačná si

motylik2559
26. sep 2025
@anonym_autor

@majus2323 vdaka…:( je to pekny pocit ked sa niekto vie vcitit do inej osoby.
presne tak, obisiel ma, a teraz co… skusa ma on aj jeho rodina ako sa zachovam?? aka som?? ide o dost velky dom, ale ja nie som taka. radsej by som bola vo svojom 1-izbaku ako “zit u svokry”

@anonym_autor Ahoj autorka, pises,ze radsej by si zila vo svojom 1izbaku...no a kde je teda problem? Predpokladam,ze pracujes, tak si vezmi svoju hypo na taky 1izbak, ktory bude len tvoj..das tam zatial najomnikov,z toho sa ti bude vyplacat hypo a ty zi dalej s frajerom u neho. Ste dost mladí a podla mna sa uz coskoro ukaze,ci dokazete zit spolu pod jednou strechou aj s jeho mamou a jej partnerom. Uvidis ci to pojde, ked ano tak fajn a ked nie, tak tiez fajn, lebo budes mat v zalohe svoj vlastny byt, ktory budes prenajimat/ prip. don pojdes ked vam to nevyjde, ale nebudes s holym zadkom. Drzim palec🙂🍀