Priateľ odmieta tráviť Vianoce so mnou - čo robiť?
Ahojte chcem počuť Vaše názory. S priatelom sme sa bavili o Vianociach. Ja som mu navrhla, že by sme si už mohli spraviť Visnoce spolu ( minule roky sme ich trávili oddelene). Moj navrh bol, že pojdeme spolu na nejaké dohodnuté miesto kde si prenejmeme byt, navarim večeru a sprabíme si spolu Vianoce, dalsie dni by sme obehali rodiny. No on o tom nechce ani počuť, že prečo to nemože byť ako doteraz. Som z toho smutná, lebo sa cítom tak že somnou nechce byť…
@beata_k u rodičov na celom poschodí, čas sa stahovanie sa už blíži. Nebudem si brať hypptéku keď viem že si na nejaký učitý čas dokážeme našetriť na spoločné bývanie.
@petulda333 Ale bol to prvý návrh, ako píšem vydržala by som to keby mám záruku že pojde aj on buduci rok
Toto mam najradsej…kym nemas kde byvat tak su ti dobri ale na vianoce budes dupat nohou ze tam nebudes. Tak sa odstahujte hned ked mas s nimi problem.
Alebo si po Vianociach prenajmite nejakú chatu na horách na viac dní a štedrý večer si spravte tam. Čo na tom, že nebude sedieť dátum? A všetci budú spokojní.
@h2 ja tu byvam len keď nemám Vš, inak byvam doma.
Tak to uz tu chvilu vydrz a potom v spolocnom byvani, spolocne vianoce. Na jeden den prenajat byt je ozaj cudne.
@maca1984 nie nevydržím jedny Vianoce s inou rodinou, keď moj priatel nieje ochotný ísť na dalšie vianoce ku mojej rodine
Nerob takú vedu z jedných Vianoc. Toľko sa budete doťahovať,až veru do sťahovania aj o vzťah prídete. Lebo bývať s rodičmi aj keď oddelene, ani za svet.
@michaelam2 ja mám kde byvať 🙂, som tu len kvoli prietelovi.
@h2 na nový rok máme na 4 dni prenajaty byt inde
@egonsk to čo si vôbec dovoľuješ takéto niekčo napísať?
Ale je pravda, ze prestriedat rodiny by ste si mohli. Ze kazdy rok u inej.
No vidíš. Tak na Vianoce choď pekne domov k rodičom a s priateľom sa dohodnite, že jeden z tých dní, čo budete spolu, budú "Vianoce".
@h2 k tomu bytu sa ešte konečne nevyjadril. Vyjardil sa len k tomu že nechce striedať rodiny
@beata_k no, to nechce.
Vo vztahu to daleko nedotiahnes takymto spravanim. Ak to myslis vazne tak v zivote si este velakrat budes musiet kusnut do jazyka a vydrzat. Dalsie vianoce uz budete vo svojom tak sa tieto prekonaj.
@really8 3 roky som to vydržala takto, zakaždým je mi to viac ľúto, že nebude somnou
@h2 ale mne pride divne,ze on nechce travit cas s jej rodinou,resp vianoce. Moj chodil rad k mojej rodine,lebo sme boli spolu
@petulda333 nieje to o tom že by nechcel byť s mojou rodinou, majú úžasný vztah, vždy tam chodí rád
Stale je to len priatel. Zeny to vnimaju inak. Vy nie ste rodina.
ja som strávil prvé vianoce s priateľkou po tuším asi 5 rokoch, pretože sme nebývali spolu a každý bol u svojich rodičov hoci sme boli z jedného mesta. ani jednému z nás to neprišlo divné, proste sme si povedali že spoločné vianoce budu keď spolu budeme bývať vo vlastnom. moja skusenost
Národnosť priateľa, ak ti nevadí táto info?
Tak o com to je? My ked sme spolu byvali (3r u svokrovcov) tak sme sa striedali. A vlastne aj potom ked sme zili sami v byte. Nam by bolo smutno byt len dvaja. Teraz sme v dome,mame dve deti. Prvy rok tu,sme travili stedry vecer sami 4 ako rodina. Minuly rok u nas boli moji rodicia,tento rok ideme ku svokrovcom.
Mám tak trochu pocit,že je to skôr kvôli rodičom,on nechce ísť inde na Vianoce kvôli svojim rodičom a ty nechceš byť tam na Vianoce kvôli svojim rodičom. Toto bola aj u nás trochu téma na zvady. a trošku aj citové vyšetrovanie našich rodičov,obaja sme boli najmladší v rodine a keď sme odišli rodičia ostali sami na sviatky. Už to máme vyriešené od kedy sme vo svojom. Štedrý deň doma. 1. Sviatok vianočný u jeho rodičov a potom u našich. Všetko chce len čas a porozumenie. Nehľadajte problémy kde nie sú. Nehľadajte sa kvôli druhým... O rok keď už budete vo svojom sa to zázračným prútikom nevyrieši,to si zas nemyslí. Určite mu záleží na rodičoch... I keď toto sú len moje domnienky na základe vlastných skúseností
@petulda333 Ja si myslím, že oni sú ešte mladí, bývajú doma s rodičmi. To nie je o tom, že by on nechcel byť s ňou, alebo s jej rodinou. Ide o to, že zrejme prvý raz by bol na Vianoce bez svojej rodiny. Pritom býva doma s rodičmi. Ja som dávno bývala s priateľom a aj tak sme na Vianoce išli každý k svojim rodičom, u nás doma sme sa stretli neskôr večer, alebo až na druhý deň.
Ber to ako poslednu prilezitost travit Vianoce kazdy so svojou rodinou. Od dalsich Vianoc uz budete vo svojom. Zbytocne ta z toho chytaju smutky, zracionalizuj si to.

To už nevydržíš tie jedny Vianoce tam s nimi ? píšeš, že sa sťahujete budúcu jeseň, tak Vianoce už budete potom tráviť spolu.
No ale ak on nechce, tak čo ho vytiahneš za uši ?